colton iverson gecen sene semih'in real macinda yasatdiklarini bir cok macda tekrar yasata bilir bizlere.
oyun akli cok dusuk bir oyuncu tahammul ede bilir miyiz ?
Üstadım Semih'in takımdan ayrılışının nedeni yaptığı hatalar değildi. Yaptığı hatalar onu sadece "vazgeçilebilir" kıldı. Semih Efes'ten berbat bir şekilde geldiği için nispeten az bir miktara imza atmış, bizde tekrardan parladığı için de sözleşmesinde zam istemişti. Karşılıklı restleşmeler sonucu son dakikaya kadar beklendi ama o daha fazla para veren Daçka'yı tercih etti. Hatalarından dolayı gönderilmiş olsa son dakikaya kadar beklenmezdi diye düşünüyorum. Ayrıca kimse kusura bakmasın Real maçında Vesely dışında professor dahil (hadi o sakattı diyelim) kimse yoktu sahada.
Colton Iverson konusuna gelince tabi her oyuncunun artıları eksileri illaki olacak. Ama ben hatalarından ziyade vereceği katkıyı düşünerek yazdım. Yukarıda da söylediğim gibi 2.13'lük boyuna rağmen atletik, çabuk, enerjik ve en önemlisi savaşçı bir oyuncu. Yani kısaca bizim takım kimliğimize çok uyan özellikleri var. Ayrıca sırtı dönük oynar, p&r oynar, iyi perdeleme yapar, yüzdeli serbest atış atar, adam değişmeli savunmada sıkıntı çıkarmaz, hem savunmada hem de hucumda ribaund kovalar, temaslı oynamayı sever, rakiple boğuşur kolay kolay geri adım atmaz, iki adım önündeki topa öküzün trene baktığı gibi bakmaz gerekirse atlar, yerlerde sürünür vs. vs...
Basketbol zekasının ne seviyede olduğuyla ilgili pek bilgim yok açıkçası. Belki büyük takımların ana pivotu olacak seviyede olmayabilir fakat üst düzey bir yan parça olabilir ki bizim de aradığımız bu zaten. Hele hele aradığımız şey Vesely ve Udoh'u dinlendirip, faul probleminden korumaksa Iverson o işi fazla fazla yapar. Acaba o hem 9. yabancı olmayı hem de az süre almayı kabul eder mi ya da klübü onu bırakır mı, asıl sorulması gereken bu bence.