Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2013 - Aralık 2015)  (Okunma sayısı 5451948 defa)

0 Üye ve 26 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı zeljkoo

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #18960 : 19 Eylül 2015, 00:47:34 »
Kenan'ın pas ve top sürme konusunda Berk'den nasıl iyi oluyor merak ediyorum.İkisininde şutu berbat.
Kenan'ın ikili oyun oynamadan bitirdiği maçlar bile oluyor.
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2015, 00:48:36 Gönderen: zeljkoo »

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #18961 : 19 Eylül 2015, 00:53:36 »
Ne evlatçılık varmış arkadaş. Obradovic niye Türk oyuncuların zihniyetine lanet ediyor hiç düşündünüz mü acaba?

Berk'ten elit oyuncu olur, olmaz meselesinde bile değilim. Onu da anlamamışsınız. Belki de hiçbir şey olmayacak ondan da. Mesele şu andaki durumları zaten.

İkisinin de şutu berbat ama hâlâ şut üzerinden Kenan'a prim yapmaya çalışıyorsunuz. Basbayağı provoke etmek oluyor bu.

Drive konusunda Kenan hiçbir koşulda Berk'in yanına bile yaklaşamaz. Çabukluk ve çeviklik konusunda Berk çok ciddi önde, dolayısı ile topla çapuk potaya gidebiliyor.

Tecrübe oyuncuya süre verilerek kazandırılır. Bilinçli bir şekilde Kenan'a fahiş hatalarına rağmen katlanıp Berk'e süre vermezsen Berk'in deneyimsiz olmasına kılıf bulamazsın. Boşa çaba bu.

Pas konusunda Kenan'ın keskin bir yeteneği yok. Zaten bütün sezonu 3 ve 4'ten oyun kurarak geçirdik. Zizis'in getirilmesindeki asıl sebep de bu. Obradovic P&R'leri hemen hemen her kulüp iyi savunduğu için birebir hücumda ısrar etti atletik oyuncular ile. Kenan'ın hücumu yönlendirmesinde katkısı 0 (SIFIR). Topu getirip pası verip dibe kaçıyor. Göksenin de aynısı yapıyor ki zaten. 2 sezondur ne oynadığımızı bilmiyormuşuz gibi Kenan'ı isteyen GM'mişim hesabı abartmaya tuhaf bir şekilde devam ediyorsunuz.

Evlatcilik nedir?  Anlamadim. 

Bosuna kafa yormaya gerek yok: Berk'in elit bir oyuncu olma ihtimali, su ana kadar gorduklerim dahilinde yuzde sifir. 

Ikisinin de sutu kotu.  Dikkat edersen, ikisini birbiri ile karsilastiriyorum.  Ucuncu bir unsur ile degil.  Ucuncu bir unsur ile karsilastiracak olsam, bu ben olurdum ve eminim ki Berk'ten cok daha iyi sutorum.

Berk'in ceviklik ve cabuklugunu savunmada da gormek isteriz.  Kenan'in savunmadaki gayret ve kabiliyeti ile karsilastirmanin abes oldugunu eminim ki sen de kabul edeceksin.

Tecrube oyuncuya verilirse kazanilir demissin.  Dogru.  Ama bu sureyi verecek kisiler, bunu vermiyorlarsa, bu da zaten benim isaret ettigim noktayi dogrular.

Son paragrafta da Kenan'i yine tekil veya ucuncu bir unsura gore degerlendirmissiniz.  Konunun disina ciktiginin farkindasindir.  Zira benim temas ettigim sey Berk ile olan karsilastirma.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #18962 : 19 Eylül 2015, 00:55:02 »
Kenan'ın pas ve top sürme konusunda Berk'den nasıl iyi oluyor merak ediyorum.İkisininde şutu berbat.
Kenan'ın ikili oyun oynamadan bitirdiği maçlar bile oluyor.

Adam en azindan sahaya cikip, sure aliyor.  Kritik maclarda kritik katki da sagliyor.  Kenan ikili oyun oynamadan bitirdigi maclar oluyor demissin ama senin karsilastirdigin adam ikili oyun oynamayi birak, cogu maci 2 saniye sure almadan tamamliyor...

Çevrimdışı exex

• Üye
« Yanıtla #18963 : 19 Eylül 2015, 01:01:22 »
TARİH 30 KASIM 2014

Zeljko OBRADOVİC   

Takımdaki iki genç oyuncu Kenan Sipahi ve Berk Uğurlu hakkında da konuşan Sırp başantrenör, şunları kaydetti:

Kenan ne zaman sahada olsa her şekilde takıma katkıda bulunmaya çalışıyor. Savunma açısından oyunu çok iyi çözüyor ve bütün oyunculara yardımcı oluyor. Bu seviyelerde oynanan basketbolda daha fazla kendilerine güvenerek şut atması lazım. Bir yere kadar tabii ki takıma katkı veriyorsunuz ama daha iyi oyuncu olmak için bir adım ileri atmanız gerekiyor.

Aynı şey Berk için de geçerli. Berk de çok akıllı, hızlı bir oyuncu ama şut sorunu var.

Her şey onlara bağlı. İlk yarıda zamanı paylaştırdım onlara. Antrenör olarak daha ne yapabilirim ben onlar için? Başka yapılabilecek bir şey var mı? Yarın sabah izin veriyorum ama onların izin kullanmayıp gelip burada çalışması gerekiyor. Onların gelişmesi için bunları söylüyorum.”

Koç açıkça ikisindende birşey olmaz şu halleriyle dicek ama basketbola saygısından susmuş O ZAMANLAR. 30 Kasım tarihinden buyana geçen zamanda değişen gelişen birşey varmı 2 oyuncuda ?

edit: Bu açıklamalardan sonra Kenan Maccabi maçında maç topunu savunup Final Four da ilk beş başladı .
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2015, 01:05:03 Gönderen: exex »

Çevrimdışı zeljkoo

• Üye
« Yanıtla #18964 : 19 Eylül 2015, 01:08:18 »
Adam en azindan sahaya cikip, sure aliyor.  Kritik maclarda kritik katki da sagliyor.  Kenan ikili oyun oynamadan bitirdigi maclar oluyor demissin ama senin karsilastirdigin adam ikili oyun oynamayi birak, cogu maci 2 saniye sure almadan tamamliyor...

Çok yanlış mantık.
Kenan yaş olarak önde ve fizik olarak daha hazır çünkü.
Berk zaten kadroya düzenli olarak düşünülen bir isim değildi.Oynadığı maçlarda iyi kötü birşeyler yaptı.Belkide oynadığı zamanlarda Kenan'ın sezonda oynadığı kadar ikili oyun oynamış bile olabilir.
Kenan'ın Maccabi serisindeki bir maçı harici ne katkı yaptı?Hickman sakatlanmasa o da süre alamazdı.Eğer o maç hariç yaptıklarına katkı dersem bu adamdan tamamen umudumu kesmiş olurum.
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2015, 01:09:03 Gönderen: zeljkoo »

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #18965 : 19 Eylül 2015, 01:30:31 »
Çok yanlış mantık.
Kenan yaş olarak önde ve fizik olarak daha hazır çünkü.
Berk zaten kadroya düzenli olarak düşünülen bir isim değildi.Oynadığı maçlarda iyi kötü birşeyler yaptı.Belkide oynadığı zamanlarda Kenan'ın sezonda oynadığı kadar ikili oyun oynamış bile olabilir.
Kenan'ın Maccabi serisindeki bir maçı harici ne katkı yaptı?Hickman sakatlanmasa o da süre alamazdı.Eğer o maç hariç yaptıklarına katkı dersem bu adamdan tamamen umudumu kesmiş olurum.

Yazdiklarini okudum ama gelip de bana mantik dersi verecek icerikte ve esasta seyler degil. 

Bir kez daha tekrar ediyorum.  Yaptigimiz sey Kenan ile Berk'i olduklari sekliyle karsilastirmak.  Bu kadar basit.  Yok, Kenan yas ve fizik olarak daha iyiymis de, suymus da buymus...  Gidip de Kenan'in ayni yasta ve fizikteki hali ile Berk'i karsilastirmanin pratikte bir faydasi var mi? Yok.  Ha, istersen onu da yapariz ve sonucta da pek degismez ama pratik degeri yok...

Çevrimdışı Emreisking

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #18966 : 19 Eylül 2015, 02:20:42 »
Kenan ın potansiyeli berkten yüksek ama kenan böyle giderse berk in olacağanın Yarısı kadar bile oyuncu olamaz takımda sadece 4 tane yerli varken kenanın kiralanması gündeme geliyorsa kenan şapkayı önüne alıp düşünmeli artık

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18967 : 19 Eylül 2015, 10:17:50 »
Hickman dönünce Berk sadece ligde fark 20 olunca oyuna girer. Hickman dönmeden önce süre alır mı orası da soru işaretidir. Keşke beni yanıltsa memnuniyetle özür dilerim. Bugüne kadar elle tutulur hiçbir başarısı olmayan bu arkadaş (en azından Kenan'ın bir turnuva MVP'si olmuşluğu var) gelip hakkında yazılanları okusa gözyaşlarına hakim olamazdı hey yarabbim  :)

Çevrimdışı zeljkoo

• Üye
« Yanıtla #18968 : 19 Eylül 2015, 10:23:14 »
Yazdiklarini okudum ama gelip de bana mantik dersi verecek icerikte ve esasta seyler degil. 

Bir kez daha tekrar ediyorum.  Yaptigimiz sey Kenan ile Berk'i olduklari sekliyle karsilastirmak.  Bu kadar basit.  Yok, Kenan yas ve fizik olarak daha iyiymis de, suymus da buymus...  Gidip de Kenan'in ayni yasta ve fizikteki hali ile Berk'i karsilastirmanin pratikte bir faydasi var mi? Yok.  Ha, istersen onu da yapariz ve sonucta da pek degismez ama pratik degeri yok...

Bu sene Kenan yerine Berk olacak zaten.Ayrıca Kenan bize bonservisle transfer oldu.Daha çok yatırım yapılan bir oyuncuya süre ve şans vermekten doğal birşey yok.
Kenan'ın Berk'den tartışılamayacak kadar iyi olduğu söyleyen sizsiniz?Bende diyorum  tartışılmaması için ne yaptı?
İlk yazdığımı yine yazıyorum topu yarısahaya geçirip "yan pas" yaparak köşeye geçilmekle ne iyi oyuncu olunur ne de oyun kurucu.
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2015, 11:16:16 Gönderen: zeljkoo »

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
« Yanıtla #18969 : 19 Eylül 2015, 11:42:43 »
Tartışmaya gerek bile yok.her sene f4 hsyal ediyorsak bu tarz adamlar kadromuzda olabilecek adamlar değil..

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #18970 : 19 Eylül 2015, 12:07:07 »
Kenan'ın potansiyelinin veya saha içinde hangi alanda ne gibi bir yeteneği olduğunu ben 2 yıldır çözemedim. Giderse eğer bu sene gittiğine üzülmeyeceğim tek isim olur.

Çevrimdışı Aaskın

• Üye
  • Yer: Bursa
  • Son sözümüz FENERBAHÇE
« Yanıtla #18971 : 19 Eylül 2015, 12:30:27 »
Kenan'ın potansiyelinin veya saha içinde hangi alanda ne gibi bir yeteneği olduğunu ben 2 yıldır çözemedim. Giderse eğer bu sene gittiğine üzülmeyeceğim tek isim olur.
Obradovic cozse yeterlidir zaten..

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #18972 : 19 Eylül 2015, 12:57:38 »
Yazarken, yazdığınız unsurlar arasında tutarlılık olmasına dikkat edin lütfen. Herkes için söylüyorum. Gelip buraya "Hedefi F4 olan takımda bu ikisi de olmaz" yazıyorsanız bu kelimenin en hafif tabiriyle tutarsızlık oluyor. Başka şekilde de ifade edebilirim de, gerek yok. Zira sizin uzun süreli hafızanız kötü olabilir ama benim değil ve bu takımın Kenan ile, hem de geçen sene F4 yaptığını çok net hatırlıyorum. Üstelik de gerçek anlamda sadece Zisis'in PG olduğu bir takımda ve bizi F4'e taşıyan son hücumda Pargo'yu savunma görevi Kenan'a verilerek...

Dolayısıyla beklentim tutarlılık yönünde olacak, "atıp tutmayın" demiyorum, takılın kafanıza göre ama kesin yargılarınızı kendinize saklayın. Zira bazısı komik oluyor gerçekten.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı zeljkoo

• Üye
« Yanıtla #18973 : 19 Eylül 2015, 13:19:52 »
Kenan ''şuan'' önemli bir oyuncu mudur?F4 hedefleyen bir kadro kursanız 2.PG olarak kadronuza yazar mısınız?Üçüncü PG olarak Berk,Kenan farketmez zaten alacağı süre 3-5 dk geçmez.
Örneğin pozisyonları farklı olmasına rağmen Göksenin'den ne artısı vardır yada Doğuş'tan?
Koca sezonda bir oyuncunun en iyi yaptığı şey faulse burda bir sıkıntı vardır.(Ortalama 1,8)
Kenan EL'de ortalama 9 dk toplamda 215 dk süre almış.İstatistiklerinde en yukarıda olan şey faul.İndex rating ortalama 0.2 (Toplamda 4)
Kenan top kaybı yapsın,şut kaçırsın,blok yesin ama birşeyler yapmaya çalışsın.Her maç beklemiyorum,Euroleague de zayıf rakiplere karşı yapsada benim için yeter.Geçen sene erken elenmemizden dolayı bu sene yaklaşık olarak 25 dk daha fazla oynamış,ona rağmen geçen seneki (13/14) istatistikleri bu sezondan (14/15) daha iyi.
F4 yaptığımız Maccabi maçında Kenan'ın istatistikleri 8 dk 0/1 üçlük 1 top çalma 2 faul -2 index rating.
« Son Düzenleme: 19 Eylül 2015, 13:23:21 Gönderen: zeljkoo »

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #18974 : 19 Eylül 2015, 13:52:54 »
zisisi beğenmeyen ve geçen sene takıma yaptığı katkı küçümseyenler bizim maçların yerine başka maçları seyretmiştir kesin başka açıklaması yok