Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Genel Haberler  (Okunma sayısı 1461544 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ereng.

• Üye
  • Yer: Kayseri
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #1425 : 11 Ekim 2014, 21:31:05 »
Bugün şut performansında üçlük çizgisinin normalden daha geride olmasının da büyük payı var , atlanmaması gerek .

Gou'nun iyi , Bjelica'nın facia performansı dışında çok fazla bir şey söylememin doğru olmadığını düşünüyorum .

Emir'in sakatlığı ciddi değildir umarım .

Hazırlık sezonunu tam olarak kapamış olduk . Allah az sakatlı , bol başarılı bir sezon nasip etsin .

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
« Yanıtla #1426 : 11 Ekim 2014, 21:32:06 »
Bugün şut performansında üçlük çizgisinin normalden daha geride olmasının da büyük payı var , atlanmaması gerek .

Gou'nun iyi , Bjelica'nın facia performansı dışında çok fazla bir şey söylememin doğru olmadığını düşünüyorum .

Emir'in sakatlığı ciddi değildir umarım .

Hazırlık sezonunu tam olarak kapamış olduk . Allah az sakatlı , bol başarılı bir sezon nasip etsin .
Amin

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #1427 : 11 Ekim 2014, 21:35:35 »
 Goudelock 30, Oğuz 15, Zoric 11, Vesely 9, Hickman 8, Preldzic 6, Bjelica 6, Bogdanovic 5 Sayıyla oynadı.
 Ksk maçı gibi 8kişilik bi ana rotasyonumuz gözüküyo skor dağılımı ve süre dağılımlarına bakılınca. Bu rotasyon uzun dönemde bizi sıkıntıya düşürebilir. özellikle semih ile kenan muhakkak ve muhakkak hemen her maç ve ekstradan bide olursa yerli kısaların birinden(melih-can-serhat) maçına yerine göre katkı alabilirsek o kadar takım daha diri ve çeşitliliği olan bi şekil alır.
Açıkcası kendi adıma keyif alarak izlediğim bi maçtı , organizasyonda emeği gecen herkese teşekkür etmek gerek... :)
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1428 : 11 Ekim 2014, 21:37:17 »
bu rezalet kelimei sende takıntı olmuş .
42 tane serbest atdan rakibi 48 dakikada 96 sayı yiyorsa br takım o takıma REZALET savunma yapıyorsun denmez. hiçbirşekilde kabul etmiyorum.
Banner 3 lüğündeki Emir in gereksiz yardımını alıp bütün takım savunmasına takmana da senin ne yazık ki takıntın oldu...
tabiki aynı maçı aynı bakış açısı ile izleyemeyiz ama bugün rezalet savunma flan yapmadık . rezalet kelimesini bu takım henüz bu zamanda hak etmiyor.
evet hatalar yapıyoruz gayet doğal olarak . 3 netre çizgisinin 50 cm daha geride olması bazı oyuncularımızı zorlamış olabilir.
sporun tadını çıkartmak yerine hep kötümserlik ve sorunlu tarafları görmek nasıl bir kafa yapısı cidden anlamıyorum

NBA şampiyonuna karşı güzel bir hazılık maçı yaptık , eksikleri gördük , iyi şeyler yaptık kötü şeyler yaptık
heycandan stepsler yaptık vs vs .
neyse
Cem abi ben rezalet savunma yaptık demedim.Bazı anlar gayet iyi bazı anlar rezalet savunma yaptık dedim,bunlar farklı şeyler.Sadece Bonner'in 3lüğü değil maçın başında Vesely ve Goudelock'un adam değişmede çok büyük sorun yaşadığı 1-2 pozisyon var,orda çok boş 3lük attı 2 tane Sas,bunlar yarın birgün El'de çok büyük problem yaratır.Yoksa maçın genelinde ben de kötü savunma yaptığımızı düşünmüyorum ama detaylara da artık dikkat etmemiz gerekiyor.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1429 : 11 Ekim 2014, 21:40:52 »
Veysel'İn basket faul olan Alleyhoop posiyonu VEysel için özel çizilmiş bir pozisyondu.
GOu nun VEysel adamına yaptığı perde çok güzeldi . PErdeye takılan eleman geç kalınca hem smaç geldi hemde faul yaptı.
VEysel kardeşimiz de bu şekilde kullanmak en mantıklısı :)
ondan skorer olmaz adama boşuna o tarz misyonlar yüklemeye gerek yok , sonra bol bol küfür ederiz.
bu arada Nazar değdirmemek adına şu bizim kısa boylu amerikalı bi elamn var sg oynuyor. ALlah nazarlardan saklasın. MAŞALLAH Diyorum kendisine.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1430 : 11 Ekim 2014, 21:42:47 »
Cem abi ben rezalet savunma yaptık demedim.Bazı anlar gayet iyi bazı anlar rezalet savunma yaptık dedim,bunlar farklı şeyler.Sadece Bonner'in 3lüğü değil maçın başında Vesely ve Goudelock'un adam değişmede çok büyük sorun yaşadığı 1-2 pozisyon var,orda çok boş 3lük attı 2 tane Sas,bunlar yarın birgün El'de çok büyük problem yaratır.Yoksa maçın genelinde ben de kötü savunma yaptığımızı düşünmüyorum ama detaylara da artık dikkat etmemiz gerekiyor.
yavrum tabiki hatalar yapıyoruz. sonuçca bu yapılmaya çalışan savunma sistemi çok kolay bir şey değil .
1 ayda 2 ayda hatta 3 ayda bu savunma oturmaz. zaman lazım . maç lazım hatalar da yapacağız bu süreçte . BAk hata diyorum. senin yazdığın modu hak eden takım 3 sene önceki takımın yaptıkları idi . benim çok sevdiğim hocası Simone den bütün oyuncularına yapılan şey REzlaet ti.
benim anlatmak istediğim sadece bu olgu .

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1431 : 11 Ekim 2014, 21:43:59 »
Yalnız şu maçı Nba hakemleri yerine avrupa hakemleri yönetse mükemmel keyifli bir maç olacaktı.Özellikle ilk yarıda saçma sapan düdükler çalıp maçın temposunu çok düşürdüler.3. periyot düdükler biraz azalınca olağanüstü zevkli bir periyot oldu.3. periyodun ortalarında tam öne geçmiştik ki Tony Parker insanlıktan çıkıp maçı kazandırdı Spurs'e.

Yalnız Duncan 35,Parker 36,Ginobili 29 dakika oynamış.Berlin'e kaybettiklerinden ciddiye alacaklarını tahmin ediyordum ama beklediğimden bile fazla ciddiye aldılar maçı.Ama bu doneden ziyade maçı ciddiye almalarının asıl donesi bir ara alev alev yanan Goudelock'un üstüne sülük gibi yapışan Joseph'i vermesiydi Popovich'in.
« Son Düzenleme: 11 Ekim 2014, 21:50:27 Gönderen: fbkolik »

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
« Yanıtla #1432 : 11 Ekim 2014, 21:47:58 »
evet böylece sezon öncesi son hazırlık maçını da yapmış olduk (KSK maçını da o sınıfa sokmuş olalım)

Esasen sezona geçen seneye kıyasla çok daha karamsar ve negatifte başlıyoruz

Bence sıkıntılar (önem sırasına göre)

1. Yeni transferlerin takıma uyumu

Şu an Godalak ve biraz da Can hariç yeni oyuncuların hiçbiri beklenen seviyeye yaklaşmadı. Bu bir zaman işi, ama zaman da hızlı geçiyor ve şu anki ortam 0/2 başlanacak bir EL olması halinde milletin bayağı mızıldayacağı yönünde. Maalesef böyle menfi havalar da çok sayıda mal değneğini bir araya topluyor. Bunun dışında Kenan ve Berk'ten faydalanamamak başlı başına bir kadro handikapı, hele ki günde 5 vakit pg diye dil dökülen bir ortamda

2. Savunma düzeni

Savunma konusunda switch+yardımı çok iyi koordine etmemiz gerekiyor. Her maç yaklaşık 7-8 pozisyonu doğrudan savunma hatasıyla veriyoruz.  Bu çok yüksek bir rakam. Savunma iyi olmadan ne yaparsak yapalım en uzak gideceğimiz mesafe Top16 veya belki şansa Top8

3.Hücum düzeni

Bu aslında 1 ve 2 nin bir bileşeni. Savunmada basket yedikten sonra sete geçtiğimiz durumda çok fazla 1-1 kalıyoruz. Saçma sapan hücumlar oluyor. Zaman zaman çok güzel hücumlar da oluyor. Bu saha gelişecek inşallah. 1 numara da biraz bu soruna dair bir ihtiyaç ama 1 numara bulamıyoruz alamıyoruz. o zaman eldeki parçaları en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor.

Şu anki durumda ZoneBaskette arkadaşların yaptığı power ranking sıralaması bence durumu güzel özetliyor. Şu an TRde en iyi takımız (bu TRde maç kaybetmeyiz demek değil ki kaybettik bile) ama Avrupa'da F4 için yeterli değiliz şu durumda. Bunun için transferden önce eldeki parçaları doğru işlemek lazım.

Bence hem koça hem takıma biraz müsamaha gösterelim ve mümkün mertebe takımı ve oyunu sevmeye odaklanalım.

selamlar
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1433 : 11 Ekim 2014, 21:57:31 »
yavrum tabiki hatalar yapıyoruz. sonuçca bu yapılmaya çalışan savunma sistemi çok kolay bir şey değil .
1 ayda 2 ayda hatta 3 ayda bu savunma oturmaz. zaman lazım . maç lazım hatalar da yapacağız bu süreçte . BAk hata diyorum. senin yazdığın modu hak eden takım 3 sene önceki takımın yaptıkları idi . benim çok sevdiğim hocası Simone den bütün oyuncularına yapılan şey REzlaet ti.
benim anlatmak istediğim sadece bu olgu .
Ben de bu savunma sisteminden bahsediyorum zaten Cem abi.Bu savunma sistemi çok ama çok zor bir savunma sistemi,bu konuda inanılmaz sıkıntı yaşıyorken neden hala bu stratejiyi denediğimizi merak ediyorum.2-3 ay sonra düzeleceksek tamam ama gerçekten zor görünüyor.Neyse,inşallah düzeliriz.

Ama bugün Karşıyaka maçındaki kadar gereksiz adam değişmeler,saçma sapan yardımlar çok fazla yoktu.Onu da söylemek lazım.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
    • sinanycl
« Yanıtla #1434 : 11 Ekim 2014, 22:01:19 »
Sırbistan milli takımından dönen ve biçoğumuzun büyük umutlar bağladığı Bogdan ve Bjelica daha hiç işin,  takımın içine giremediler. Zaten Obradovic te basın toplantısında buna değindi milli takımdan dönen oyuncularımız var ve performansları gün geçtikçe artacaktır diye. Ayrıca Popovich basın toplantısında Obradovice sarılıp sırtını sıvazlayıp dünyanın en iyi koçlarından biri geliyo tanımlamasını kullandı. Ne kadar hoş bişey biraz da bugunun güzelliklerine bakalım :))

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
    • sinanycl
« Yanıtla #1435 : 11 Ekim 2014, 22:06:09 »

@TrendBasket: Popovich: Obradovic cok iyi bir koc, iyi bir insan ve iyi bir arkadasim ve onu tekrar gormek guzeldi.

@TrendBasket: Popovich: Istanbul'a 9. Kez geliyorum. Herkese tesekkurler. Yeni yemekler, yeni yerler...

@TrendBasket: Popovich: Obradovic'e sarap aldim, o da bana almis. En iyi koclardan birisi

Reis chivas larının yanına bi de güzel bi şarap eklemiş :))

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1436 : 11 Ekim 2014, 22:06:46 »
Ben de bu savunma sisteminden bahsediyorum zaten Cem abi.Bu savunma sistemi çok ama çok zor bir savunma sistemi,bu konuda inanılmaz sıkıntı yaşıyorken neden hala bu stratejiyi denediğimizi merak ediyorum.2-3 ay sonra düzeleceksek tamam ama gerçekten zor görünüyor.Neyse,inşallah düzeliriz.

Ama bugün Karşıyaka maçındaki kadar gereksiz adam değişmeler,saçma sapan yardımlar çok fazla yoktu.Onu da söylemek lazım.
ksk maçında da kötü savunma yaptımızı düşünmüyoprum. evet o maçta da 5 6 tane ciddi hata yaptık ama son 2 dak girilirken sayı yemiştik.
min 5 tanese mucize 3 şük el üstü 3lük vs vs vs ...
düzeliriz diye umudum var Panatikaos seviyesinde savunma yapacağımızı zannetmiyorum ama geçen sene den çok çok daha iyi savunma yapacğaımız kesin

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1437 : 11 Ekim 2014, 22:10:33 »
It was a game between two good friends with coach Gregg Popovich having only good things to say about his opponent Zeljko Obradovic: “Obradovic is a very good coach, a good person and a good friend. It was good seeing him again. This is my ninth trip to Istanbul, everything was great, great food, great places and I received as a gift a good bottle of win by Zeljko. He is one of the best coaches in the world”. Obradovic returned the favor: “I spent lot of time watching San Antonio this summer and I’ve talked to coach Popovich a lot during that time. Spurs play a special way. Everything in their game is under control. They have the best ball movement in the world”.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
    • sinanycl
« Yanıtla #1438 : 11 Ekim 2014, 22:10:47 »
@TrendBasket: Obradovic: Bu yaz San Antonio'nun oyununu incelemek icin saatlerimi harcadim ve Popovich'le bu konu ustunde cok konustum.

@TrendBasket: Obradovic: Spurs ile oynamak ozel. Oyunda her sey onlarin kontrolu altinda. Birakin NBA, Dunya'da onlar gibi oynayan, top ceviren takim yok.

@TrendBasket: Obradovic (gulerek): Emir'in yaptigi genellikle top kaybi yaptiktan sonra bir oyuncunun yaptigi sey. Saka bir yana, bir seyi yok

@TrendBasket: Obradovic: Korkan oyuncu gormek istemiyorum. Basketbol hatalarin oyunudur. Oyunculara tavsiyem serbest ve korkmadan, agresif oynamalari

@TrendBasket: Obradovic: Semih buraya buyuk bir istekle, takimin parcasi olmak icin geldi. Idmanlardaki davranisi oldukca iyi.

@TrendBasket: Obradovic: Semih gelismek istiyor ama bazi problemleri var, her oyuncuda oldugu gibi. Bugun oldugu gibi konsantrasyon mesela.

Reisin toplantısından başlıklar. Çeşitli mevkilerde oynayabilen çok yönlü oyunculara sahip olduğumuzu, daha cesur ve agresif olmak gerektiğinden, ilk amacın top16 ya kalmak olduğunada değindi.

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
« Yanıtla #1439 : 11 Ekim 2014, 22:21:42 »
Bjelica malesef sahadaki en beceriksiz adamdı bugün hiçbirşeyi yapamadı.