Bu konu sanırım rekor kıracak.
Bu hem iyi, bir sürü güzel fikir çıkar, gözden kaçan birşey varsa yakalarız. Hem de kötü, kalabalık olacak, okuması ayıklaması zor olacak..
Genede bende birşeyler paylaşmak isterim.
İstanbulda ulaşım problem. Küçükyalıdan salona mesafe sanırım 7-8 km, cumartesi pazar trafiği ile min 45 dakika sürüyor bu mesafe (en azından 2014 de falan öyleydi, ki şuanda Baku de yaşıyorum fakat İstanbulda ev tuzlada, bu mesafa 25 km lere çıktı, süre de 2 saate yaklaşıyor. tatil vs için geldiğimizde düşünemiyoruz bile gitmeyi.), ulaştığınızda da park konusu ayrı bir problem oluyor. Belli bir yaştan sonra, maçlar birazda aile ile yapılan bir etkinlik haline geliyor, dolayısıyla araba ile gitmek de farz oluyor. Araç şirket arabası olduğu için pek acımadan her yere bırakabiliyorduk ama karda kışta yürüseniz bir sıkıntı, çoluk çocuk siz yürürken beklese başka bir sıkıntı. Zaten arabayı bıraktığınız yeri hatırlayıp bulmak da başlı başına bir macera..
2 kere denedik, yolculuğu saymazsak oldukça da zevkli geçiyor, biri 2012 gibi petkim maçıydı galiba, diğerini hatırlamıyorum bile. Ama salondan çıkıp eve gelene kadar tükeniyorsunuz.
Tek başıma (daha doğrusu eşim, küçük kızım olmadan gitsem) arabayı otoparktan çıkarmam bile, ama bu zamanda dönüş çilesi başlıyor. Salondan e5 e kadar uzun sayılabilecek bir yürüyüş sizi bekliyor demektir. Şahsen, özellikle de pazar akşamları saat 8-9 dan sonra yolda olmak hoşuma gitmez.
Barış hocamın söylediği taraftar profiline saygımız büyük ama malesef diğer arkadaşların söylediği gibi olanlar, yani toptan anlamayan, sadece bağırıp küfür etmek için gelen bir kitle de var. Bunların yaptıkları gürültünün de faydası olmuyor (barcelona maçıydı galiba sinan erdemde, barca topu oyuna sokacak, 4-5 sn var, bizim taraftar takıma romantik şarkılar söylüyor...), sen bariz stepse faule itiraz edersen hakemi baskı altına alamazsın. böyle taraftarların arasına ailemi sokmak istemem, onlar olmadan da hafta sonları bireysel program kaç kere yapabilirsinki senede ?
Yani, bence 3 kritik konu var,
* Ulaşım konusu; bireysel ulaşım için otopark konusunda bir çözüm sağlanmalı, (belki bilet alana 3-5 liraya otopark imkanı da sunulabilir), toplu taşıma için de salondan merkezi 1-2 yere shuttle tarzı çözüm üretilebilir
* maç saatleri, iş günlerinin önceki akşamlarda maç saatleri biraz daha öne alınabilir. Bu konu sanırım öğrenci arkadaşlar için de uygun olur.
*bir şekilde taraftar profili de kontrol edilmeli.
*Son bir konuda, taraftarın gözündeki "yönetim taraftarı yolunacak kaz gibi görüyor" imajı düzeltilmeli (ki bende öyle düşünüyorum)