Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Genel Haberler  (Okunma sayısı 1409794 defa)

0 Üye ve 91 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı carterozan

• Üye
  • Yer: Sakarya
  • Herşeyimsin Fenerbahçe !
Kombine devir sistemi var mı yada yapılabilir mi bilmiyorum sadece kombine sahiplerinin yeri dolsa biletle gelenlerle birlikte minimum 6000 civarı taraftar demek olur ki Türkiye için inanılmaz bir rakam
ATAM izindeyiz biz de FENERBAHÇELİYİZ !

Çevrimdışı Dali2000

• Üye
  • Yer: Eskişehir
    • @Ahmet_Duru
Ataşehir'de oturuyorum. Gelirim de her maça gitmeye elveriyor şükür. Pek öyle sosyal biri de değilim ve maça gitmek benim en büyük zevklerimden biri. Yaş olarak pek uymasam da klübün hedef kitlesine dahil bir münferit taraftarım sanırım ben. Kombinem yok. Yılda 10 kadar maça gidiyorum. Gittiğim zaman pek de öyle yerimde oturup çekirdek çitlemem. Her toplu tezahürata canıgönülden katılırım, yanlış gördüğüm karara itiraz ederim, güzel hareketleri alkışlarım, desteklerim. (çok güzel hareketse rakibi de alkışlarım) Peki neden her maça gitmiyorum? En samimi şekilde anlatmaya çalışayım

-Bazen haberim olmuyor, ya da unutuyorum. (Demek ki maçı benim gözüme sokacak ve unutturmayacak bişeyler lazım, FBTV'de anonslar programlar, Ulusal basında bol bol haberler, ya da ucuzundan billboardlar vs.)
-Tek başına gitmek sıkıcı. Birini de bulamamışsam gitmeyebiliyorum. (buna bişey yapılamaz belki ama mesela salonda oturup sohbet edilebilecek makul fiyatlı yerler olsa insanlar arasında iletişim artabilir. An itibarıyla bu tür sadece café crown var ve bayaa kazık)
-Üst kattan görmekte zorlandığım için sadece alt katı tercih ediyorum. Alt katta yer bulamamışsam girmiyorum. Ya da gişeden çıkıp yan tarafta karaborsadan alt kat bileti alıp giriyorum Bi bakıyorum alt kat boş. Bu işe kesin çözüm bulunmalı. 13bin kişilik salona kelaynak kuşu gibi taraftar serpiştirmek yerine tamamen dolu bir alt kat çok daha iyi. Buna itiraz edecek kombinelilere sadece küfrederim.
-Bi sporu yakından takip etmek ve sevmek için anlamak şart. (hatta oynamış olmak) Bu ülkede dolu salonlarda iyi basketbol seyerttirmenin biricik yolu mümkün olduğunca çok çocuğa, gence,basketbol oynatmaktır uzun vadede. Diğer tüm çareler pansumandır. Benim gibi o treni kaçırmışlar içinse care her platformda bu oyunun güzel taraflarını, inceliklerini anlatmak. NTV'de son çeyrek diye bir program var. Ben olssam NTV'yle anlaşır, o programın daha uzun Fenerbahçe versiyonunu çektirir hergün bi defa FBTV'de yayınlatırım. Maçı o kadar güzel analiz ediyorlar ki bir sure sonra maçı o gözle izlemeye başlıyor ve çok daha fazla zevk alıyorsun. Bana özellikle fenerbasketteki yazıların da anormal faydası olmuştu. Artık öyle düzeyli yazışmalar, tartışmalar pek olmuyor forumlarda.
-Özellikle haftasonu maçlarında saatler uymuyor. Akşamları değil gündüz saatlerinde oynanmalı maçlar. Ya akşamları başka bişeyler yapacak oluyorum, ya da futbol maçları oluyor.
Bunlar benim her maça gelmeme sebeplerimdi. Genel olarak;
-Ulaşıma kesin çözüm bulunmalı.  E5'e yeterince servis olmalı.
-Okullara, askeri birliklere, yetiştirme yurtlarına vs kesinlikle bedava ya da çok ucuz bilet ve ulaşım hizmeti verilmeli.
-Salonda sporcularla iletişim imkanı sağlanmalı (hermaç bir-iki sporcu bu işe atanabilir)
-Eski basketçiler, sporcular, ünlü fenerbahçeliler, gerekirse organize bir şekilde salona getirilmeli. Orada görünmeleri, insanlarla iletişim kurmaları desteklenmeli.
Şimdilik bu kadar.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
Bu konu sanırım rekor kıracak.
Bu hem iyi, bir sürü güzel fikir çıkar, gözden kaçan birşey varsa yakalarız. Hem de kötü, kalabalık olacak, okuması ayıklaması zor olacak..

Genede bende birşeyler paylaşmak isterim.

İstanbulda ulaşım problem. Küçükyalıdan salona mesafe sanırım 7-8 km, cumartesi pazar trafiği ile min 45 dakika sürüyor bu mesafe (en azından 2014 de falan öyleydi, ki şuanda Baku de yaşıyorum fakat İstanbulda ev tuzlada, bu mesafa 25 km lere çıktı, süre de 2 saate yaklaşıyor. tatil vs için geldiğimizde düşünemiyoruz bile gitmeyi.), ulaştığınızda da park konusu ayrı bir problem oluyor. Belli bir yaştan sonra, maçlar birazda aile ile yapılan bir etkinlik haline geliyor, dolayısıyla araba ile gitmek de farz oluyor. Araç şirket arabası olduğu için pek acımadan her yere bırakabiliyorduk ama karda kışta yürüseniz bir sıkıntı, çoluk çocuk siz yürürken beklese başka bir sıkıntı. Zaten arabayı bıraktığınız yeri hatırlayıp bulmak da başlı başına bir macera..
2 kere denedik, yolculuğu saymazsak oldukça da zevkli geçiyor, biri 2012 gibi petkim maçıydı galiba, diğerini hatırlamıyorum bile. Ama salondan çıkıp eve gelene kadar tükeniyorsunuz.

Tek başıma (daha doğrusu eşim, küçük kızım olmadan gitsem) arabayı otoparktan çıkarmam bile, ama bu zamanda dönüş çilesi başlıyor. Salondan e5 e kadar uzun sayılabilecek bir yürüyüş sizi bekliyor demektir. Şahsen, özellikle de pazar akşamları saat 8-9 dan sonra yolda olmak hoşuma gitmez.

Barış hocamın söylediği taraftar profiline saygımız büyük ama malesef diğer arkadaşların söylediği gibi olanlar, yani toptan anlamayan, sadece bağırıp küfür etmek için gelen bir kitle de var. Bunların yaptıkları gürültünün de faydası olmuyor (barcelona maçıydı galiba sinan erdemde, barca topu oyuna sokacak, 4-5 sn var, bizim taraftar takıma romantik şarkılar söylüyor...), sen bariz stepse faule itiraz edersen hakemi baskı altına alamazsın. böyle taraftarların arasına ailemi sokmak istemem, onlar olmadan da hafta sonları bireysel program kaç kere yapabilirsinki senede ?

Yani, bence 3 kritik konu var,

* Ulaşım konusu; bireysel ulaşım için otopark konusunda bir çözüm sağlanmalı, (belki bilet alana 3-5 liraya otopark imkanı da sunulabilir), toplu taşıma için de salondan merkezi 1-2 yere shuttle tarzı çözüm üretilebilir

* maç saatleri, iş günlerinin önceki akşamlarda maç saatleri biraz daha öne alınabilir. Bu konu sanırım öğrenci arkadaşlar için de uygun olur.

*bir şekilde taraftar profili de kontrol edilmeli.

*Son bir konuda, taraftarın gözündeki "yönetim taraftarı yolunacak kaz gibi görüyor" imajı düzeltilmeli (ki bende öyle düşünüyorum)

Çevrimdışı KhaN

• Üye
en büyük problem ulaşım konusu bence. bir minibüsle veya metroyla gidilebilecek mesafede değil salon. metroda yenisahra sonrası yürümeyi tercih edenler var ama pek akıl karı değil. otobüs geçiyor ancak onda da malum nefes almak zor.

çözüm için en mantıklı yol shuttle gibi gözüküyor. otopark olsa da değişen bir şey olmayacak bu kez otoparktan çıkış trafiği, ataşehir trafiği, e5 veya tem'e bağlantı derken bu kez iyice cılkı çıkacak işin. belirli noktalar belirlenebilir. mesela karşıdan gelecekler için kadıköy rıhtıma hem o taraftakileri hem de karşıdan gelecek taraftarları alıp salona götürecek bir shuttle konulabilir.

izmit tarafından gelecekler için de tuzla veya katılıma göre gebze'den taraftarlar götürülebilir. yine aynı şekilde maç sonrası en yakın metro istasyonuna veya yine kadıköy gibi merkezi noktalara aynı servisler taraftarı bırakır. mesafeye göre de belli bir ücret alınır. atıyorum gebzeden gelmek isteyen 20 kişi adam başı 10 lira vermeyi dert etmez sanıyorum. 200 lirayla da zaten 5 kez git gel yapar bir servis. tabi burada kilit nokta servis sayısı. kombine veya bilet satılırken ufak bir bilgi paylaşımı ile hangi bölgeden kaç kişinin geleceğinin de istatistiği tutulur. zor olacağını zannetmiyorum.

ulaşımın yanında bilet fiyatlarına gelirsek el maçlarındaki fiyatları yargılamıyorum bence kabul edilebilir. tek itiraz edeceğim nokta öğrenci indirimini kaldırmaları olabilir. basketbol kültürü/taraftarı kazanacaksak ve bu doğrultuda adım atacaksak bunun temelden yapmak lazım.
geçen sene üst katlarda %50 indirim yapılıyordu bu sene kalkmış sanırım. geçen sene birçok arkadaşımda kombine varken bu sene kimse almadı. sadece kombinede değil biletlerde de yapılabilir. bu indirimleri kategorilere orantılı olarak bölmek -5. kategoride %50 3. kategoride %30 gibi- kulübü zarara uğratmayacaksa -ki sanmıyorum- bir diğer önerim. lig maçlarındaki fiyatların hiç mantıklı açıklaması yok. 100 liraya 1000 kişi geleceğine 10 lira yap 8000 kişi gelsin benim bakış açım bu.
son olarak yeri değil ama affınıza sığınarak fenerium konusuna değinmek istiyorum. basketbol ile son 3-4 senedir ilgiliyim. elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum diyeyim. futboldaki en ufak bir derbi galibiyetinde bile saçma sapan t-shirtler hazırlayıp 30-40 lira fiyat biçen yönetim basket takımına bir tek şey hazırlamıyor yani en azından ben hatırlamıyorum. her oyuncunun karikatürize edilmiş resmi veya takımın genel bir fotoğrafını ne bileyim koçun resminin vs. basılı olduğu bir t-shirt serisi hazırlanıp maç günleri salonun oradaki fenerium'da satışa sunulabilir. bütçe yok transfer yapamıyoruz, basketbol takımı zarar ediyor diye kongrede ağlayıp zırlamayı biliyorlar da şubeye ek gelir sokmak için ne yapılıyor ? basketbol konusunda gereğinden fazla pasif durumda bence yönetim. tribünden 10 lira fazla gelsin 10 kişi eksik kalsın mantığıyla hareket ediliyor ve baya üzücü bir durum bu. ek gelir yaratma, taraftarı salona çekme, pr çalışması, reklamlar vs baya dipte. geçen sene tarihinin ilk f4'unu yapmış takım için insan bir hatıra eşyası yaratır ama yok hiçbir şey.
biraz uzun oldu ve saptım konudan tekrar kusura bakmayın. iyi forumlar

edit:
aklıma gelmişken yazayım. futbolda passolig sayesinde bu kombine devir olayları yaygınlaştı. bilgisayar programları konusunda pek fazla bilgiye sahip değilim malesef. ama böyle bir sistem kulüp içinde geliştirilebilirse kombinesi olup gidemeyenler yerine başkaları gitsin. devir yaz 2222'ye yolla gelen kodla maça sen git  ;D tarzı bir şey mi olur yoksa sanal mı artık bilemiyorum sadece fikir yani.
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2016, 12:43:12 Gönderen: KhaN »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Bu durumda, buraya yazmamak daha mantıklı, değil mi kardeşim?

en alakalı konu başlığı olarak burayı gördüm için buraya yazdım kusura bakmayın bir daha yazmam
Özür dilemelik bir durum yok kardeşim.
sadece konular karışınca topikler de karışıyor.
biraz daha dikkat edelim yeter. teşekkürler..

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
ana baslıklar su an;

1. bilet politikası gozden gecirilip; biletler ucuzlatılmalı..ve macına gore ozellikle az ragbet goren maclar (zaten belli-kucuk lig macları) biletler de buyuk ucuzluk olmalı...(diger maclarda da olmalı da esas problem olan iddası az lig macları)
2. kombineler biraz daha ucuzlamalı
3. kombine devrine bir yol bulunmalı
4. ulasım konusu kesinlikle organize edilmeli (cok zor ve belirsiz bir durum ama belki de kucuk lig maclarına belli yerlerden direkt otobus falan kalksa ve bunun reklamı yapılsa; gene 200 kisi 200 kisidir)
5. reklam, tanıtım,organizasyon adı pr'sa neyse calısma yapılmalı
6. yonetimin taraftara bakıs acısı kesinlikle degismeli (ama kavga ve zıtlasma ile degil karsılıklı uzlasmayla)

1.konu ile ilgili bilmiyorum ama sadece el macları ve; efes-gs-bjk haricinde ksk-banvit-dacka dahil 12 maca yonelik kombine var mı? benim bildigim aylık cıkıyor..ve bence bu sacma bir uygulama..
5.konu ile ilgili fikir uretmek lazım...
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2016, 12:44:15 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
kategori 4 icin konusalım mesela..su an 600 tel mi fiyat...

12 macı 120;
3 macı (efes-bjk-gs) ; 60
geri kalan el maclarını; (5+7+3?): 12-15 mac...240/300 tan pazarlasan;

toplamı 420/480 liraya gelir...otomatik olarak %20-30 ucuzlar kombineler....ama satısı ve geliri bence daha cok olur...zaten hersey de para degil demeli yonetim...gerci su sekilde gelir kesin artar bence..

cunku mac tercih eden adam cok..kimi el macları haric gelmiyor...kimi desen sadece haftasonu gelebildiginden lig maclarını tercih ediyor..kimi sadece efes-bjk-gs macına geliyor...

ama toptan adam 600 tl veremiyor...bunu bölsen olmaz mı..

soyle bir olay var tabii haddinden fazla bilet satılır mı o zaman...ıyı organize edersen satılmaz..sonucta bilgisayar uzerindne bu satısların ne oldugu belli olur...
tek problem koltukların cift satısı gibi bir durum olur mu?

aylık kombine satarken olmuyorsa bunda da olmaz..cozerler o sorunu...
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2016, 12:54:15 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı ozkan

• Üye
  • Yer: ankara / istanbul
    • ozkanarya
Basketbolda kombine devir uygulaması -passo lige benzer ama bir farkla- şu şekilde olabilir;
Gidemeyecek birisi kurulacak bir site üzerinden istediği kişinin tc kimlik numarasına o maçlık hakkını devreder. Gidecek olan kişi maç günü biletix gişesinden kimlik karşılığı kağıt biletini alıp maça girer.
O hafta gitmeyecek olan kişi site üzerinden kombinesinin müsait olduğunu belirtir, boşta olan kombineler listelenir. Gidecek kişi de seçimini yapar, kombine sahibi onay verir. Suistimalleri önlemek için de girişte kimlikle bilet kontrol edilir, karaborsa önlenir.
Kombineyi elden teslim edip tekrar geri almak İstanbul gibi bir yerde zahmetli iş. Pasoligin tek güzel yanı bu olay.

İlla biletix'in kağıt bileti olmasına da gerek yok. Maliyetli diye bedava bilete bile para ister bunlar. Zaten önemli olan barkod. Yarım a4 kağıdına barkodlu bi çıktı verilir bilet niyetine. Final Four biletlerinde olduğu gibi.

Çevrimdışı ozkan

• Üye
  • Yer: ankara / istanbul
    • ozkanarya
Basketbolda kombine devir uygulaması -passo lige benzer ama bir farkla- şu şekilde olabilir;
Gidemeyecek birisi kurulacak bir site üzerinden istediği kişinin tc kimlik numarasına o maçlık hakkını devreder. Gidecek olan kişi maç günü biletix gişesinden kimlik karşılığı kağıt biletini alıp maça girer.
O hafta gitmeyecek olan kişi site üzerinden kombinesinin müsait olduğunu belirtir, boşta olan kombineler listelenir. Gidecek kişi de seçimini yapar, kombine sahibi onay verir. Suistimalleri önlemek için de girişte kimlikle bilet kontrol edilir, karaborsa önlenir.
Kombineyi elden teslim edip tekrar geri almak İstanbul gibi bir yerde zahmetli iş. Pasoligin tek güzel yanı bu olay.

İlla biletix'in kağıt bileti olmasına da gerek yok. Maliyetli diye bedava bilete bile para ister bunlar. Zaten önemli olan barkod. Yarım a4 kağıdına barkodlu bi çıktı verilir bilet niyetine. Final Four biletlerinde olduğu gibi.

Ha, şube yetkilileri bunu kabul eder mi? Zor.
Atıyorum 1000 kombineli devir yapsa, ekstra 1000 taraftar gelecek ama  kulüp 0 lira gelir edecek.
Mutlu akü selçuk üniversitesi maçına 10 bilet satsa ekstra 10 kişi gelecek ama en düşük 14 liradan 140 lira gelir. Bizim dini imanı para olan şube böyle bir şeye tabii ki yanaşmaz :) Onlar için 1 lira da olsa gelir olmalı.

Çevrimdışı moskuf

• Üye
  • Yer: istanbul
    • moskuf
genel sorunları dile getirmiş herkes ,ben salondaki ortamı yönetebilecek bir anonsçumuz olmadığını düşünüyorum.Bir Mustafa özben den sonra aynı etkileşimi alamıyorum,eğer yapılabilicekse bunada el atsınlar

Çevrimdışı serkan330

• Üye
  • Yer: Gebze / İstanbul
    • serkancelik
Soru başlıkta.

İster isim soyisim, ister nick ile, ister kısa, ister uzun...

Buraya yazması sizden.

O kadar taraftarız; İngilizce'ye çevirtmek, yetkili mercilere, Obradoviç'e ulaştırmak bizden.

Elimize üşenmeyelim... Çok önemli bir konu. Sizin katılımızla çok güzel bir derleme ortaya çıkabilir.

yapılması gereken üst katta maç izlemek keyifli değil üst kattan bilet alanların lig maçında aşağıya inmesine göz yumulması lazım . bu sene büyük eşeklik yapıp kombinemi yenilemedim şimdi alt katta girmek için bitane takla atıyorum :)

Çevrimdışı moskuf

• Üye
  • Yer: istanbul
    • moskuf
yapılması gereken üst katta maç izlemek keyifli değil üst kattan bilet alanların lig maçında aşağıya inmesine göz yumulması lazım . bu sene büyük eşeklik yapıp kombinemi yenilemedim şimdi alt katta girmek için bitane takla atıyorum :)
aynı dert bende de var;her 4 maçtan birine anca giderim diye kombine almadım yarınki maç için alttan bilet arıyorum tabiki yok.En azından devre arası vs gözyumsalarda aşağıdaki boşlukları insanlar doldursa

Çevrimdışı serbian

• Üye
  • #10 İbrahim Kutluay
Lig maçlarının dolmaması bugünün sorunu değil aslında. Abdi İpekçi'de de Sinan Erdem'de de bu konuda sıkıntı yaşamıştık. Kaldı ki her ne kadar zamanında çok yakınılmış olsa da hem Abdi İpekçi'nin hem de Sinan Erdem'in ulaşım açısından Ataşehir'den çok daha uygun olduğu kanısındayım. Bu açıdan bilet fiyatları gerçekten pahalı olsa da, takımın iyi veya kötü olmasından, fiyatlardan ve ulaşımdan bağımsız, kronik bir problem olduğunu düşünüyorum. Halbuki haftasonu aileyi alıp bu muhteşem takımın maçına gitmekten daha hoş bir sosyal aktivite olamaz.

Aslında Euroleague'de bizim ayarımızda, kafaya oynayan takımların lig ortalamalarını merak ediyorum. Böyle bir veri olsa ve karşılaştırma şansımız olsa güzel olurdu.
Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe Yıkılmaz!

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Lig maçlarının dolmaması bugünün sorunu değil aslında. Abdi İpekçi'de de Sinan Erdem'de de bu konuda sıkıntı yaşamıştık. Kaldı ki her ne kadar zamanında çok yakınılmış olsa da hem Abdi İpekçi'nin hem de Sinan Erdem'in ulaşım açısından Ataşehir'den çok daha uygun olduğu kanısındayım. Bu açıdan bilet fiyatları gerçekten pahalı olsa da, takımın iyi veya kötü olmasından, fiyatlardan ve ulaşımdan bağımsız, kronik bir problem olduğunu düşünüyorum. Halbuki haftasonu aileyi alıp bu muhteşem takımın maçına gitmekten daha hoş bir sosyal aktivite olamaz.

Aslında Euroleague'de bizim ayarımızda, kafaya oynayan takımların lig ortalamalarını merak ediyorum. Böyle bir veri olsa ve karşılaştırma şansımız olsa güzel olurdu.

abi ilk paragraf için tebrik ve teşekkür ediyorum
gaye salonu doldurmak değil basketbola olan ilgiyi arttırmak olmadıkça geçici ve günlük çözümlerden öteye gidilmez
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
Passolig'e karşıydım ama kombine devir olayı müthiş kolaylık hakikaten.Basketbolda da bir şekilde olmalı kombine devri...