Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Genel Haberler  (Okunma sayısı 1410173 defa)

0 Üye ve 256 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
Kombine kart olmadan sahaya giriş benim bildiğim yapılamıyor.
ben elimden geldiği kadar maçlara gitmeye çalşıyorum, lig maçları zor oluyor twitterda veya burada söylerim her zaman maça gitmek isteyen olursa gelsin benden kombinesini alsın ama bu tarz münferit hareketler asla çözüm olamaz bence. en fazşa 50 60 kişi daha fazla gelir.

daha gerçekçi daha kökten çözüm bulmak lazım
gençleri , kanları daha deli akanları salona çekmek lazım , ulaşıım bi şekilde çözülür...
Aklım passolig'e gitti benim, doğru diyorsun abi.

UNIFEB'de olduğum zamanlar üniversiteden servis kaldırarak gidiyorduk, parayı kendi aramızda topluyorduk. Ama hem bu gruplar her maça gidemiyor/gitmiyor, hem de tüm fenerli üniversitelilerin bu gruplarla bağı olmayabiliyor, mesela şu an maça kendim gidiyorum. 3 araç gerekiyor, otobüs metrobüs dolmuş. Hele mesai saatiyse bu araçlar tıklım tıklım hem giderken hem gelirken, biraz yıpratıyor. Üzerine bilet fiyatı da pahalı olunca normal bence hafta içi az seyirci gelmesi.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı ozkan

• Üye
  • Yer: ankara / istanbul
    • ozkanarya
ne diyim özkan.. hakkında hayırlısı kardeşim..

Eyvallah abi, hepimizin :)

Çevrimdışı illegal

• Üye
  • Yer: Ankara
Üst kat tribünleri 3 kategoriye bölüp, ucuz bilet almak isteyen taraftara bile geçirmeye çalışan bir zihniyet var yahu. Taraftar mı bu konunun muhatabı?
Üst katlarla ilgili kategori olayı seneye kesinlikle kaldırılıp, tek kategori üzerinden "erken gelen kapar" sistemine geçilse bence de çok iyi olur. Böylelikle insanlarda "erken gidersem iyi yere otururum" düşüncesi oluşturularak daha fazla bilet satılabilir. Gelen de gelmişken geri dönmeyeceğinden üst katlardaki doluluk oranı bayağı arttırlabilir.

Bir de o yukarı kısımlarla ilgili taraftar sayısı bir yana salondan kaynaklanan sıkıntılar da var bence. Mesela o kısımların aydınlatmasından mıdır nedir, oradakiler topluca telefon şovu yapmadıkları sürece Euroleague maçlarında bile varlıkları yoklukları hiç belli olmuyor. Üzerine aşağıdaki boş yerler de kabak gibi ortada olunca sanıyorsun ki takım 3-5 bin kişiye oynuyor. EL'den resmi kayıtlara bir bakıyorsun 10-11 bin kişi gelmiş. Başka takımların maçlarına bakıyorsun iğne atsan yere değmez, bakıyosun en fazla 5-6 bin ki kapasite olarak bazılarıyla pek fark yok aramızda. Yani bu bir sorun mudur bilmiyorum ama hem kendimiz için hem de dosta düşmana mesaj verme açısından önemli bence.

Çevrimdışı Emreisking

• Üye
  • Yer: istanbul
Bu durumda, buraya yazmamak daha mantıklı, değil mi kardeşim?

en alakalı konu başlığı olarak burayı gördüm için buraya yazdım kusura bakmayın bir daha yazmam

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Arkadaş ne futbol taraftarıymış bu. Bitmek bilmedi senelerdir. Hayır, bir de sanki bütün taraftarları şahsen tanıyormuş gibi, o futbol taraftarı, bu değil, beriki öyle, falanca değil. Bıkılmadı genellemeden.

"Obradoviç" özelinde benim inandığım, Obradoviç'in Fenerbahçe'yi gerçekten çok sevdiği... Obradoviç bilmez mi, "Sizin yapacağınız işi sinkaf edeyim" demeyi, bilir ama diplomatik davranıyor. O yönetim kafasıyla yapılabilecek olan en iyi şey bu.
Barış etme eyleme, ne tip tqrafatari kastettigimi biliyorsun...basketbol topunu görse bomba zannedecek taraftarlar var..hele ki voleybol topunu uzaydan gelmiş cisim UFO falan zannederler...
Basketboldan hic anlamayan seyirci ile oynayacagima maçı, onun yarısı kadar pozisyon bilenlerle oynarım tribünde...bunda anlaşılmayacak birşey yok...
Nasıl çekirdek citleyenler tribünde kuru kalabaliksa,baskebolu bilmediğinden pozisyonlara gereken tepkiyi vermeyenlerde kuru kalabalık..

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Üye
Ayrıca bu söylediğim büyük maçlar için geçerli değil...zaten o maçlarda tribünler full olur her turlu...ki oyle de oluyor..zaten soyledigim tarafyar profili zaten kucuk maclara gelmiyor..ne yaparsan yap gelmez..cunku basketbolu sevmiyor normalde.ama bir nebze kolay maçlarda salon biraz dolacaksa basketbolu bilenlerle dolsun isterim şahsen.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
Barış etme eyleme, ne tip tqrafatari kastettigimi biliyorsun...basketbol topunu görse bomba zannedecek taraftarlar var..hele ki voleybol topunu uzaydan gelmiş cisim UFO falan zannederler...
Basketboldan hic anlamayan seyirci ile oynayacagima maçı, onun yarısı kadar pozisyon bilenlerle oynarım tribünde...bunda anlaşılmayacak birşey yok...
Nasıl çekirdek citleyenler tribünde kuru kalabaliksa,baskebolu bilmediğinden pozisyonlara gereken tepkiyi vermeyenlerde kuru kalabalık..

Abi bir kişi sırf Fener maçı diye gelmiş olsun mesela... O kişi basketboldan hiç anlamıyor olabilir. Salonda etrafındaki insanları görerek, onların neye tepki verdiğini anlayarak, tezahüratları dinleyerek güzel bir gün geçirir. Daha sonra evine gidince merak edip bir kaç basket maçı izler. Bir bakmışsın sadece futbol izleyen biri, salonda hakemden sportmenlik dışı faul isteyen birine dönüşmüş. Bu çok güzel bir senaryo, ve olması hiç imkansız değil. Hele bir de bu senaryodaki kişi bir gençse, veya çevresindeki insanları maça götürecek biriyse... Çok güzel olmaz mı?
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2016, 00:41:10 Gönderen: Kutay »
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı ozkan

• Üye
  • Yer: ankara / istanbul
    • ozkanarya
Abi bir kişi sırf Fener maçı diye gelmiş olsun mesela... O kişi basketboldan hiç anlamıyor olabilir. Salonda etrafındaki insanları görerek, onların neye tepki verdiğini anlayarak, tezahüratları dinleyerek güzel bir gün geçirir. Daha sonra evine gidince merak edip bir kaç basket maçı izler. Bir bakmışsın sadece futbol izleyen biri, salonda hakemden sportmenlik dışı faul isteyen birine dönüşmüş. Bu çok güzel bir senaryo, ve olması hiç imkansız değil. Hele bir de bu senaryodaki kişi bir gençse, veya çevresindeki insanları maça götürecek biriyse... Çok güzel olmaz mı?

Kutay'a katılıyorum, önemli bir noktaya değindi.
Ben kendi adıma konuşayım, Antu zamanlarında "Cartman-Efeser-Mapavri-ForzaFB-Gürol1967-Kadıköylü1907" (Nicklerle yazdım ama gerçek hayatta da tanıyorum bir kısmını :)) gibi efsane üyeler sayesinde ilgim arttı voleybol ve kadın basketbola. Antu amatör branşlar forumunda takılmasam bu branşların varlığından haberdar olup Burhan Felek'e ve Caferağa'ya yolum düşmeyecekti mesela. Voleybolun 5. setinin niye 15'te bittiğini anlamıyordum, gide gele, izleye izleye şimdi öğrendik kuralları ve statüleri. Sağolsunlar, Kadın basketten şu sıralar soğuduk ama Voleybola zaman buldukça gidiyoruz.

Diyeceğim şu ki, teşvik önemli. Taraftarı branşlara göre ayırmak yanlış. Zamanla öğrenilir kurallar. Ki o bahsedilen futbol taraftarları sayesinde istenilen ateşli ortam kuruluyor.

Çevrimdışı Dentist

• Üye
  • Yer: Zonguldak
Kastedilen futbol taraftarı;futbol kale arkası taraftar grubu,toplu halde geliyorlar maça göz ucuyla bakmıyorlar bile ve hiç susmuyorlar,tezahürat etmeye geliyorlar ve anormal rahatsızlık veriyorlar.dolayısıyla bilinçlibtaraftarın hakemin yanlış faule verdiği. Reaksiyondaki extra tepkiyi de emiyorlar,hakemin üzerindeki baskıyı azaltıyor bu durum,bunlar daha da artsa zaten taraftarımızın gs veya bjk basketbol taraftarlarından ne farkı kalır,mesela cedevita maçındaki 403 ya da 404 nolu trübündeki gibi,belki hepsi değildir günah almayayım ama % 99 u böyleydi,bu taraftar şekli gerçekten hiç gelmesin maça,
Onun haricinde de fiyatlandırma da biz taraftarsak klüpçüyseek klüpçıkarını düşünmeliyiz,bu doğrultuda klübün msximum para kazanacağı ayarda olması lazım fiyatların.
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2016, 08:32:30 Gönderen: Dentist »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Öğrenci gelmesin, fakir Fenerbahçe taraftarı maça gelmesin o zaman.  Bu mudur.
Fenerbahçe halktır diyorlar ya.  İşte o çok büyük yalan.

Çevrimdışı Dentist

• Üye
  • Yer: Zonguldak
Gekecekler elbet öyle şey olur mu,lig maçları nispeten boş geçtiğine göre fiyatlandırma lig maçlarına yönelik azaltılabilir,o zmn eurolig maçları da arena full olduğuna göre eurolig maç fiyatları da arttırılmalıdır bence,bu arz talep meselesi ama,bunu da unutmamak lazım,ne kadar ekmekı kadar köfte,taraftar ne verirse klüp ona göre hoca ve oyuncu alır,Türkiye'deki ekonomik durum böyle oldukça fakir de öğrenci de zmn içinde daha da gelemez hale gelecekler maça,bknz eskiyle kıyaslama.Fikrim bu;lig maçları için fiyatlar düşmeli eurolig maçları için artmalı,ama işte burada maç seçiliyor,lig için fiyat düşse de bence çok artmaz ilgi görmeyen maça gelecek seyirci sayısı,sorun fiyat olsa gs maçlarımız da dolmazdı....
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2016, 08:43:26 Gönderen: Dentist »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
 Özkan ve Kutay kardeşime taraftarı kategori ayırmamak konusunda katılıyorum.
Fenerbahçe halktır fakiri zengini öğrencisi genci yaşlısı birçok gitmeden insan Fenerbahçe'yi gönül vermiş durumda isteyen herkes Fenerbahçe'nin tüm maçlarını branş fark etmeksizin izleyebilmeli.
Tabii ki şubenin giderleri ve kurulan takımın maliyetleri vesair bunların hepsini biliyoruz her kesimden taraftar üzerine düşeni fazlasıyla da yapıyor yıllarca yaptı yapmaya da devam edecek ama belli oranlarda daha genç kardeşlerimiz daha düşük gelirli kardeşlerimiz öğrenci kardeşlerimiz de bu salona gelebilmesi.

Özkan ve Kutay kardeşime katıldığımı başta belirtmiştim sonuçta Şu da var üç buçuk yıldır oldu ve bu Salon özellikle Euro Lig maçlarında ne seviyeye geldiğimizde herkes görüyor salona gelen herkes bu sporu yavaş yavaş öğreniyor veya nasıl Reaksiyon verilmesi gerektiğini öğreniyor tabiki daha iyi olmalıdır.  euroleague'in sitesinde her hafta Ekip oyuncuları ve rakip koçların Fenerbahçe'nin maçlarından önceki açıklamalarını itina ile okuyorum. Özellikle bu sene Ve tabii ki Geçen seneydi unutmayalım her ekip Fenerbahçe'nin Salonu çok iyi, atmosfer çok iyi,  kendi evlerinde çok iyi oynuyorlar vb açıklamalarda bulunuyorlar. E bunu yaratmak kolay bir şey değil.  Euro Lig maçlarında Kuban Panathinaikos Bayern Münih Maccabi birçok maçta taraftarın Salonu ne kadar doğru Reaksiyon verdiğini takımla nasıl bütünleştiğini gördük Tabi ki daha da iyi olabilir bu konuda herkes hemfikir ama bence ana sorun ulu önder Zeljko Obradovic'in de bahsettiği gibi Lig maçlarına Hem daha fazla katılım hem de daha fazla coşkul olması için neler yapılması gerekir genel olarak Euro Lig maçlarında Herhangi bir sorun yok ufak tefek aksaklıklar olsa da hem oyuncular memnun Hem salon atmosfer gitgide düzeliyor hem Rakip takım Bizim salonda oynamaktan çekiniyor.
 eleştirilerimizi Tabii ki yapalım ama biraz da ya Daha iyi nasıl yapabiliriz
daha çok coşkulu insan nasıl gelebilir diye Düşünmek gerekir diye düşünüyorum.
Bok atmak eleştirmek dalga geçmek çok basit biraz da çözüm üretmek lazım

• Üye
Muhabbet benim yazdigim taraftar profili üzerinden yurudugunden cevap hakki doğuyor...
Cem hocam, öğrenci gelmesin, fakir taraftar gelmesin demedim zaten...bilhassa onlara ulaşmak lazim dedim..yazımın içeriği oydu...lutfen carpitmayalalim:) ironi veya ters manyel  yapmayalim:)

Anlatmak istediğim herkesin bildiği üzere maçla alakası olmayan toplu gruplar...kutay un söylediği gibi biri veya birileri gelecek ve basketbolu sevip bundan sonra izleyecekse buyursun gelsin..hatta ilk onlar gelsin...ama basketbol tribununu futbol maci tribününe çevirmek herhalde doğru bir yaklaşım olmaz...
Kabul edelim gs maçlarında olay çıkmasının ve ceza almalarinin durmadan en büyük sebebi gs taraftarının büyük çoğunluğunun basketboldan bir haber futbol taraftarı olması..bizde bu oran hem daha az hem de genelde futbola meraklı taraftar bile bir nebze bu spordan birşeyler anlamaya başladı...

Ben genelleme yapmıyorum, yada belli bir grubu kesinlikle kastetmiyorum, herşeyin altında bir yere laf sokusturma derdinde bir adam da değilim zaten...

Çevrimdışı Barış Eymen

• Üye
  • Yer: Istanbul
Yılmaz abi, iyi hoş da sen misin bunun belirleyicisi?

Bir bakışta anlıyor musun, kimin ne olduğunu? Ya da ne bileyim, salon girişinde sınava mı çekeceksin insanları? Senin bu bakış açınla kimsenin sinemaya, tiyatroya falan da gitmemesi gerek.

Misal bana kalsa, ben de şu yazdıklarını okuduktan sonra elimde olsa seni almam salona ama ne kazanırım seni kaybetmekten başka?

Basketbol topunu görse bomba sanarmış da, voleybol topunu görse UFO sanarmış...

Ligdeki Efes maçına giderken bir kardeşimiz denk geldi Marmaray'da. Maçın başlamasına bir saat falan var.

"Abi şimdi gitsem salona bilet bulur muyum?" dedi.
"Bulursun kardeşim" dedik.
"Peki ne kadardır abi, bende 15 TL var da yeter mi acaba?" dedi.
Bende de boşta bir tane bilet vardı, aşağı kat Fener tarafından.
Çıkarttım, verdim.
İndik Marmaray'dan, salona yürüyoruz. Baktık ters yola saptı.
"Nereye?" dedik.
"Abi eve gideyim de formamı giyip geleyim. Yakın hemen, beş dakika" dedi.
Maç çıkışı da gördük kendisini, hatta resim çektirdik beraber.

Şimdi ben bu kardeşimi isterse basketbol topunu ışın kılıcı zannetsin, salona sırtımda taşırım gerekirse.

Bırak tribünü, dünya üzerinde iki kişiden fazla sayıya sahip hiçbir kitleyi cetvel ile çizemezsin. Senin kafanın tribünlere dair canlandırdığı hayat gerçek olsa, insanlık tarihiyle büyükbaş hayvanlık tarihi arasındaki tek fark hangisinin daha fazla ot yiyeceği olurdu.

Kaldı ki "çekirdek çitleyenler" de artık yetersiz bir tabir, gereksiz bir aşağılama... Bu insanların katılımının "doğru şartlar gerçekleştiğinde" nasıl da sağlanabildiğini görüyoruz.

• Üye
Yılmaz abi, iyi hoş da sen misin bunun belirleyicisi?

Bir bakışta anlıyor musun, kimin ne olduğunu? Ya da ne bileyim, salon girişinde sınava mı çekeceksin insanları? Senin bu bakış açınla kimsenin sinemaya, tiyatroya falan da gitmemesi gerek.

Misal bana kalsa, ben de şu yazdıklarını okuduktan sonra elimde olsa seni almam salona ama ne kazanırım seni kaybetmekten başka?

Basketbol topunu görse bomba sanarmış da, voleybol topunu görse UFO sanarmış...

Ligdeki Efes maçına giderken bir kardeşimiz denk geldi Marmaray'da. Maçın başlamasına bir saat falan var.

"Abi şimdi gitsem salona bilet bulur muyum?" dedi.
"Bulursun kardeşim" dedik.
"Peki ne kadardır abi, bende 15 TL var da yeter mi acaba?" dedi.
Bende de boşta bir tane bilet vardı, aşağı kat Fener tarafından.
Çıkarttım, verdim.
İndik Marmaray'dan, salona yürüyoruz. Baktık ters yola saptı.
"Nereye?" dedik.
"Abi eve gideyim de formamı giyip geleyim. Yakın hemen, beş dakika" dedi.
Maç çıkışı da gördük kendisini, hatta resim çektirdik beraber.

Şimdi ben bu kardeşimi isterse basketbol topunu ışın kılıcı zannetsin, salona sırtımda taşırım gerekirse.

Bırak tribünü, dünya üzerinde iki kişiden fazla sayıya sahip hiçbir kitleyi cetvel ile çizemezsin. Senin kafanın tribünlere dair canlandırdığı hayat gerçek olsa, insanlık tarihiyle büyükbaş hayvanlık tarihi arasındaki tek fark hangisinin daha fazla ot yiyeceği olurdu.

Kaldı ki "çekirdek çitleyenler" de artık yetersiz bir tabir, gereksiz bir aşağılama... Bu insanların katılımının "doğru şartlar gerçekleştiğinde" nasıl da sağlanabildiğini görüyoruz.
yazdıklarımdan boyle bir anlam çıkıyorsa demek ki benim suçum...
Nasıl bir taraftar profilinden bahsettiğim belli esasında..belli bir kesimi yada grubu da kastetmeden yapıyorum bu yorumu..tekrar ediyorum..
Senin sokakta maça giderken gördüğün profilinlde kastetmedim..
Ayrıca benim bunu belirlemek diye de bir niyetim yok...o nerden çıktı...isteyen gelir salona isteyen gelmez..
Yada o tipte taraftar tribüne geldi diye disari cikarilsin, yada alınmasın dediğim de yok başkan gibi...
Maca gelen insan her zaman benim için makbuldür..
Ama benim kastettigim profildeki taraftarı her mac tribüne cekemezsin içinde basketbol sevgisi yoksa..3 mac sonra bakarsin bu isten nemalanmya bedava bilet aramaya calisan gruplar turer...bu isin dogasi...yani surekliligi olmaz o taraftarın...
Herkesnne yazık ki caferagada ki her amatör branstan anlayan bu ise gönül veren taraftar profilinde değil...yeteri kadar bilinçli değil...
Bilinclendirebiliren herkesi ne ala...
o yüzden esas ulaşman gereken taraftar profilinin biletleri daha kolay satabilmen ve surekliligini saglayabilmek  için , bu sporu daha çok önemseyen insanlara ulaşmak olduğunu anlatmaya çalıştım..öğrenci olur, fakir olur, sokaktaki basketbolu sevmek isteyen olur, yada sadece 1 macligina olsa bile su da neymiş göreyim diye 1 kişi olur 5 kişi olur...
Ama neden anlaşılmadı anlamadım ne demek istediğim.

« Son Düzenleme: 10 Şubat 2016, 09:36:37 Gönderen: Vanguards of FB »