Konuyla çok alakalı değil ama...
Bu durumda, buraya yazmamak daha mantıklı, değil mi kardeşim?
Barış abinin söylediği vicdansızlık durumu benim yazdığım mesaja yanıt olduğundan cevap verme ihtiyacı hissediyorum.
Benim demek istediğim kombine almanın avantajını ucuz bilet satarak minimize edersek bir sonraki sezona kimse kombine almaya yönelmez.
Bilet fiyatları belirlenirken yanlış bilmiyorsam kulüple birlikte salonu işleten firmada belirleyici oluyor.
O yüzden bilet fiyatlarının ucuzlatılması gibi bir seçeneğin olacağını da düşünmüyorum.
Saygılar.
Saygılar bizden, Bülent kardeşim.
Kombine bilet mantığında fiyatlandırma "Koltuğun Maç Başı Bedeli x Maç Sayısı" olarak değerlendirilmez.
Eğer ki Fenerbahçe gibi bir takım, basketbol gibi bir sporda, Euroleague gibi bir organizasyonda yer alıyorsa, aşağı yukarı bütün Avrupa maçları ve ligdeki play-off maçları yoğun kitlesel ilgiye mazhar olacaktır. İşte kombine bilet de fiyatından ziyade "yer ayrılmışlığı" yüzünden görece pahalıdır.
Kaldı ki biz kulüpçüyüz. Daha doğrusu kendine "Taraftarım" diyen herkesin bu şekilde düşünmesi gerekir. Aksini iddia eden varsa, bunu da sabaha kadar tartışırız... Kulüpçüysek, bir tek kuruşu ve bu kuruşu sürekli verebilecek bir insanı bile korumak zorundayız. Ben parayı bayıldım, benim verdiğim paradan daha azına insanlar bilet alırsa, ben kombine almam demek hem yukarıda ilk bahsettiğim ayrıcalıktan sıyrılmak, hem de insanî açıdan vicdansız bir duruma düşmek demek.
Kaldı ki sezon başlamadan önce kombinelere tefeci zammı yapılmış, buna rağmen aynı sayı yakalanmış.
Madem bilinçli müşterilik var, o zaman ben de sorarım.
Bu hak araması neden kulübün astronomik zammı üzerinden yapılmıyor... Hadi kulüpçüyüz, ihtiyaca boyun eğdik, diyelim.
Bir çok arkadaşımızın oturduğu yer, diyelim ki 1200 tl, bir koltuk yanı 800 TL. Hadi buna itiraz edelim. Yok.
Öğrenci kardeşlerimizin gelmesini, dar gelirli ailelerin maça iştirakını sağlayacak bir şey de yok.
Eh, bence bu durumda bundan âlâ vicdansızlık da yok.
Fenerbahçe bu değil. Bir Fenerbahçelinin seçeneksizlik beyanında bulunması da doğru değil.
Hep söylüyorum; biz küçükken annemizden babamızdan harçlık alarak maça gelebiliyorduk. Hadi şimdi bir çocuk "Harçlık versene maça gideyim" desin.