Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Genel Haberler  (Okunma sayısı 1410482 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emreisking

• Üye
  • Yer: istanbul
bilet fiyatları bir sorun evet ama kombinesi olanlar bile her maça gitmiyor bu yüzden asıl sorun ulaşım kadıköyden 8 a diye bir hat var Allah eksikliğini göstermesin binenlere Allah sabır versin kadıköyden Ülker arenaya daha uzun bir yoldan gitmeniz imkansız metroyla gidebilirsiniz orada da yeni sahra dan salona 45 dakikaya yakın yürürsünüz yönetim in bir şekilde belediyeyle bu işi çözmesi lazım bazı kulüpler için şehir dışındaki çorak araziye metro durağı koyanların da Ataşehir gibi merkezi yerdeki bir salon için elini taşın altına sokması lazım

Çevrimdışı Emreisking

• Üye
Konuyla çok alakalı değil ama salon içinde geçtiği için söylüyorum bu sezon gittiğim Karşıyaka maçında salonun çeşitleri yerlerindeki posterlerde geçen yılki takım duruyor hala ya posterde o günkü rakibimiz karşıyaka da oynayan can altıntığ ve o dönem galatasarayda oynayan İzzet türkyılmaz vardı resmen şok geçirdim bunları halletmek çok zor olmasa gerek tamam ufak birşey ama bu salonla ilgilenen o kadar kişi var bir tanesi bile yenileyelim şunları demez mi ya türkiyenin en modern salonu bu laçkalıkla yönetilmez

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
Kendi adıma, kendisi kombine aldığı için ucuz fiyata bilet satılmasını istemeyen bir Fenerbahçe taraftarı benim için vicdansızın önde gidenidir. Açık ve net.

aynen.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Konuyla çok alakalı değil ama salon içinde geçtiği için söylüyorum bu sezon gittiğim Karşıyaka maçında salonun çeşitleri yerlerindeki posterlerde geçen yılki takım duruyor hala ya posterde o günkü rakibimiz karşıyaka da oynayan can altıntığ ve o dönem galatasarayda oynayan İzzet türkyılmaz vardı resmen şok geçirdim bunları halletmek çok zor olmasa gerek tamam ufak birşey ama bu salonla ilgilenen o kadar kişi var bir tanesi bile yenileyelim şunları demez mi ya türkiyenin en modern salonu bu laçkalıkla yönetilmez
Laçkalıkla alakası yok.  Geçmişi de silmeye gerek yok.  O posterler o yüzden duruyor.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
500T ile Kozyatağı'na geliyorum ama ordan sonrası çile.Yaklaşık yarım saat yürüme mesafesi, Carrefour'un önündeki duraktan geçen salon yönüne bir hat yok.Keza Uzunçayır'dan da salonun oraya bir otobüs hattı yok, bu ikisi olursa ulaşım sorunu çözülür.

Salon içiyle ilgili bir ufak ekleme yapayım: Bileti üst kattan olanların alt kata inmesine müsade edilmiyor.Bırakın da dolmayan maçlarda insin insanlar alttaki boş koltuklara, misal bu akşamki Daçka maçında üst kattaki seyircinin tamamı alt kattaki boş koltuklara rahatlıkla sığardı.

Çevrimdışı Emreisking

• Üye
Laçkalıkla alakası yok.  Geçmişi de silmeye gerek yok.  O posterler o yüzden duruyor.
vallahi geçen yılki takımın son hali dursa birşey demem zizisin olduğu can ve izzetin olmadığı ama ezeli rakibinde oynayan oyuncunun olduğu posterin senin salonunda olmaması gerekir bu benim fikrim abi

Çevrimdışı Emreisking

• Üye
500T ile Kozyatağı'na geliyorum ama ordan sonrası çile.Yaklaşık yarım saat yürüme mesafesi, Carrefour'un önündeki duraktan geçen salon yönüne bir hat yok.Keza Uzunçayır'dan da salonun oraya bir otobüs hattı yok, bu ikisi olursa ulaşım sorunu çözülür.

Salon içiyle ilgili bir ufak ekleme yapayım: Bileti üst kattan olanların alt kata inmesine müsade edilmiyor.Bırakın da dolmayan maçlarda insin insanlar alttaki boş koltuklara, misal bu akşamki Daçka maçında üst kattaki seyircinin tamamı alt kattaki boş koltuklara rahatlıkla sığardı.
eskiden öyleydi yanlış hatırlamıyorsam ama gfb aşağı inmesin diye yapılan ilginç bir uygulama

Çevrimdışı Bülent

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @blntdgn84
Barış abinin söylediği vicdansızlık durumu benim yazdığım mesaja yanıt olduğundan cevap verme ihtiyacı hissediyorum.
Benim demek istediğim kombine almanın avantajını ucuz bilet satarak minimize edersek bir sonraki sezona kimse kombine almaya yönelmez.
Bilet fiyatları belirlenirken yanlış bilmiyorsam kulüple birlikte salonu işleten firmada belirleyici oluyor.
O yüzden bilet fiyatlarının ucuzlatılması gibi bir seçeneğin olacağını da düşünmüyorum.
Saygılar.
...

Çevrimdışı Dentist

• Üye
  • Yer: Zonguldak
Maximum gelir elde edecek şekilde optimum fiyatları bulmak lazım.Burada;(rakamlar farazidir)ortalama  50  tl yle 500 bin tl kazandıran 10 bin taraftar mı,yoksa ortalama 100 tl ye 600 bin tl kazandıran 6 bin taraftar mı.buna göre fiyatları belirlemek klüp çıkarları ve üst seviye oyuncuları seytedebilmek daha imkanlı,aksi halde level düştüğünde taraftar sayısı da zaten otomatik olarak düşecek,bu dengeyi kurarrak fiyat ayarlaması gerekli

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Öncelikle güzel ve elzem bir konu, Tam Barış 'tan beklenecek. :)

1- Yukarıda exex'in de belirttiği üzere maçlar kategorilere ayrılabilir. Üst düzey denilebilecek takımlar ıçin %25 daha pahalı bilet satılabilir. Ancak bu benim adıma çok cazip bir seçenek değil. Ayağı alışan taraftar da istemez bunu bence.

2- Sadece öğrenciler için değil örneğin 23 yaş ve altı taraftar için de belli indirimde bilet ve kombine satılabilir.

3- Kombine yenilemesi yapanlar için cazibe arttırıcı seçenekler sunulabilir.

4- Tabii ki ulaşım meselesine de bir çözüm getirilmesi şart. Bu istek yıllardır belirtilir ancak farklı salonlarda bu iş için daha önce bir çözüm girişimi oldu mu bilmiyorum.

5- Kombine devretme sistemi kesinlikle getirilmeli. 5000 kombine satmak iyi iş ancak o kombinelerin her maç salonda taraftar olacağı anlamına gelmediğini görebiliyoruz. Dolayısıyla devredilebilen kombine demek satış sayısı kadar taraftarı her maç salonda bulundurmak demek olabilir.

Şimdilik bu kadar.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2016, 06:49:17 Gönderen: Umut »
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
Arkadaslar oncelikle ben kendi durumumdan baslayarak fikrimi soyleyeyim;

2 sene kadar turkiye de kaldim ... uzun yillar sonra geri dondugumde ilk yaptigim basket kombinesi almak oldu ....
Sirketim Avrupa yakasinda idi. Oncelikle sunu belirteyim hafta icin maclarinin hic birine gidemedim.
Anladigim kadari ile turkiye deki calisma mantigi gunun sonuna toplanti koy ki millet daha uzun sure calissin... Cikislar ne kadar gecse o kadar fazla calisilmis olur .... Bu sacma anlayis nedeni ile calisan kesimden benim gibi insanlarin kombinelerini kullanamadiklarini dusunuyorum ve hatta bizzat bildigim birkac arkadasim var.

Ama simdi universitedeki gibi degil ki etrafin maca gidecek adam kaynamiyor .... yaniyor kombine ....
Tanimadigi adama vermek te istemiyor bazilari, yeni kanundan cekindikleri icin .... hop yine yandi canim kombine....

Millet bilet fiyatindan dem vuruyor, ozellikle genclerde tutup ayliklarinda 4 maca bilet parasi cikiyorsa onu da euroleague de degerlendirmek istiyor.... yada 4 lig maci yerine bir euroleague macina giderim diyor ....

Biz ogrenciyken bekara kiz yok, evi olmayana kiz yok ... hikayesi vardi ... ona benzedi tam kisir dongu ....

******************************************************************************************
Bence cozum klupten degil derneklerden olur.

1- Kombinesi olup gitmeyenler;

Derneklerin olusturacagi bir bilgi aginda gitmeyecekleri maclari bildirerek yerlerini baskalari ile doldurulmasini saglayabilir. Bunun icin belki ek bir duzenleme gerekecektir, ama asilamaz bir durum oldugunu sanmiyorum. Bir feragatname (hatta islak imzali da olmasi gerekmez, e-mail ile standart hazirlanan bir formatla mesala) ile cozulebilir.

2- Kombinesi olmayan ama destek olmak isteyenler;

Ayni yapi uni-feb yada benzeri guruplara destek amaciyla bir havuz kurabilir ve buradan kombine alinarak ogrencilere verilebilir. Benzerini hokey maclarinda gormustum, bir yetimhaneye 20 kisilik kombine icin 1 saat icinde para toplanmisti Vancouver da... Bu hem genclere destek olunmasini hemde ileriye donuk gencleri maclara alistirmaya yarar.... Ayni zamanda sosyal bir projedir ki dernek olmanin geregi sosyal projeleri organize etmek ve desteklemektir.

Kendi adima soyluyorum dernekten cocuklar icin yada x organizasyonu icin para lazim dense mutlaka iki kurus da ben veririm....
Yani bunun sonu yok ama amerika da cok ornegi var ... dernek t shirt satisi yapar o organizasyona ozel t shirt bastirir vs ....

3- Biletlerin dagitimi;

Oncelikle calisan kesimin maca gitmekte zorlandigi gercegi ortada ve genc kesimin para sikintisi...
90 larda okuyanlar ya da Uni-feb in kurulusunda olan arkadaslar hatirlayacaktir; universite ve liselerden otobus kaldirirdik. Hatta bunu basket maclari icin ilk Efes baslatti ve bugunku az da olsa seyircisi o donemlerde olustu...

Dernekler yine bu uygulamaya donmeli hem toplanan kombineler hemde havuzdan alinacak biletler ile universite ve lise organizasyonlarinin maca gelisi saglanmali...

Kocaelinden bir arkadas yazmisti, yakin illerdeki organizasyonlar da bunun parcasi olabilir....

*********************************************************************************************************
Dedigim gibi bu klubun degil derneklerin cozmesi gereken bir sorun bence ...
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Barış Eymen

• Üye
  • Yer: Istanbul
Konuyla çok alakalı değil ama...

Bu durumda, buraya yazmamak daha mantıklı, değil mi kardeşim?

Barış abinin söylediği vicdansızlık durumu benim yazdığım mesaja yanıt olduğundan cevap verme ihtiyacı hissediyorum.
Benim demek istediğim kombine almanın avantajını ucuz bilet satarak minimize edersek bir sonraki sezona kimse kombine almaya yönelmez.
Bilet fiyatları belirlenirken yanlış bilmiyorsam kulüple birlikte salonu işleten firmada belirleyici oluyor.
O yüzden bilet fiyatlarının ucuzlatılması gibi bir seçeneğin olacağını da düşünmüyorum.
Saygılar.
Saygılar bizden, Bülent kardeşim.

Kombine bilet mantığında fiyatlandırma "Koltuğun Maç Başı Bedeli x Maç Sayısı" olarak değerlendirilmez.

Eğer ki Fenerbahçe gibi bir takım, basketbol gibi bir sporda, Euroleague gibi bir organizasyonda yer alıyorsa, aşağı yukarı bütün Avrupa maçları ve ligdeki play-off maçları yoğun kitlesel ilgiye mazhar olacaktır. İşte kombine bilet de fiyatından ziyade "yer ayrılmışlığı" yüzünden görece pahalıdır.

Kaldı ki biz kulüpçüyüz. Daha doğrusu kendine "Taraftarım" diyen herkesin bu şekilde düşünmesi gerekir. Aksini iddia eden varsa, bunu da sabaha kadar tartışırız... Kulüpçüysek, bir tek kuruşu ve bu kuruşu sürekli verebilecek bir insanı bile korumak zorundayız. Ben parayı bayıldım, benim verdiğim paradan daha azına insanlar bilet alırsa, ben kombine almam demek hem yukarıda ilk bahsettiğim ayrıcalıktan sıyrılmak, hem de insanî açıdan vicdansız bir duruma düşmek demek.

Kaldı ki sezon başlamadan önce kombinelere tefeci zammı yapılmış, buna rağmen aynı sayı yakalanmış.

Madem bilinçli müşterilik var, o zaman ben de sorarım.

Bu hak araması neden kulübün astronomik zammı üzerinden yapılmıyor... Hadi kulüpçüyüz, ihtiyaca boyun eğdik, diyelim.

Bir çok arkadaşımızın oturduğu yer, diyelim ki 1200 tl, bir koltuk yanı 800 TL. Hadi buna itiraz edelim. Yok.

Öğrenci kardeşlerimizin gelmesini, dar gelirli ailelerin maça iştirakını sağlayacak bir şey de yok.

Eh, bence bu durumda bundan âlâ vicdansızlık da yok.

Fenerbahçe bu değil. Bir Fenerbahçelinin seçeneksizlik beyanında bulunması da doğru değil.

Hep söylüyorum; biz küçükken annemizden babamızdan harçlık alarak maça gelebiliyorduk. Hadi şimdi bir çocuk "Harçlık versene maça gideyim" desin.

Çevrimdışı guadalajara

• Üye
  • Yer: karabük
avrupa ve ligdeki efes-gs maçlarının biletlerini kombine almaya teşvik edecek derecede fiyat aralığında, efes-gs hariç oynanacak lig maçlarının biletlerini ise sudan ucuz yaparsın. kombineleri öğrencilere yarı yarıya indirimle satarsın. üniversite kampüslerinden otobüs kaldırırsın maçlara aynı şekilde taraftar derneklerini de organize edersin.
önümüzdeki sezon 30 avrupa maçı olacak. lige ilgi daha da azalır. o yüzden bilet fiyatları en azından lig için yeniden gözden geçirilmeli.
aziz İSTİFA!!!

Çevrimdışı kursad2fun

• Üye
  • Yer: Bodrum
Herkese merhaba,

Ben de kendi fikirlerimi paylaşmak isterim;
Salon açıldığından beri kombine sahibiyim.. Her kombine yenileme döneminde yeni fiyatları görünce gıcık oluyorum ama bir süre sonra makul geliyor ve itiraz etmeden yeniliyorum.. Takımın her sene üstüne koyması ve umut vermesi de çok etkili tabii bunda.. Çorbada benim de bir parça tuzum olsun mantığı.. Demek istediğim kulübün kombinelerle ilgili izlediği politika bence makul..

Ataşehir'de oturuyorum.. Ama maalesef sezonda salonda izlediğim maç sayısı 20-25 civarı.. Sebebi; maç seçiyorum.. Euroleague maçlarını kaçırmıyorum diyebilirim ama ligde ve play off'larda GS/Efes/KSK maçları dışında salona gittiğim sayılıdır.. Bunun türlü sebepleri var tabii ki.. Küçük bir çocuğum var, aileme zaman ayırıyorum, diğer sosyal aktiviteler, vs.. Size biraz garip gelebilir ama ulaşım Ataşehir'de oturmama rağmen benim için bile problem.. Maç zamanı arabamla salona gelmek problem, salon etrafında otopark mafyası var.. Senelik otopark aboneliği almak da bana enayilik gibi geliyor.. O paraya gider bir yakınıma kombine alırım.. Bence bu durumun çözümü civardaki Migros, Kozyatağı Carrefour, E5 Göztepe gibi yerlerden maç zamanı salona servis kaldırmak olabilir.. Kombinesi olup gidemeyenler için de kulübün yapabileceği bir şey olduğunu sanmıyorum.. Herkes duyarlı olup yakınları ile paylaşabilir kombinesini..

Kombine harici satılan biletler içinse yapılabilecek çok şey olduğunu düşünüyorum.. Özellikle üniversiteli arkadaşları salona çekmek için bazı kampanyalar düzenlenebilir.. Exex'in belirttiği öneri bana da mantıklı geldi.. Normal sezon maçları sembolik bir fiyatla satılabilir.. Kombinesi olup ucuz bilet satışından rahatsızlık duyabilecek arkadaşlar varsa da bunlar gözardı edilmeli bence..

Bir de salondaki seyirci sayısından ziyade salondaki basketbolu bilen seyirci sayısını artırmak lazım.. Bizim takım serbest atış kullanırken saçma sapan şeyler söylemeye devam eden seyirciye ihtiyaç yok bence.. Rakip oyuncu steps, teknik faul, vs yaptığında hakemleri baskı altına alabilecek seyirci lazım bize.. Belki başka bir başlıkta da bu konu tartışılabilir..

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
Herkese merhaba,

Ben de kendi fikirlerimi paylaşmak isterim;
Salon açıldı......

Kursad

iyi birsey hatirlattin bende cok sikinti yasiyordum bu park meselesinden.... ama bu istanbul un sikintisi ... dedigin gibi belli noktalardan maca arac kaldirilabilir ...
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....