Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Genel Haberler  (Okunma sayısı 1410490 defa)

0 Üye ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı omerozkan90

• Üye
  • Yer: izmir
  • legends never dies
taraftar kulüp ekseni yerine müşteri ürün anlayışı ile duruma bakmak lazım bence. ülker sports arena şu an avrupanın en iyi salonlarından biri , takımın başında avrupanın en iyi koçu var , takım euroleague ve ligde şampiyonluk adayı yani ürün çok iyi. bunun alıcısı yeteri kadar yoksa pazarlamada bir sıkıntı var demektir. taraftar biletlere yüksek paralar ödüyor ve karşılığına en iyi şekilde almak istiyor. şu an oluşan basketbolu bilen basketbol taraftarını oluşturmak yıllar aldı ama bundan sonra daha hızlı bir şekilde salonu doldurmak mümkün. obradovic 10.000 kombine hayalini açıklıyor her röportajda taraftarı salona çağırıyor ama bu tek başına yeterli değil. istanbul gibi bir metropolde yaşayan biri için en önemli şey zaman ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. sadece basketbol değil yanında başka şeyler görmek istiyor. ben saha içi ve dışı organizasyonların arttırılması gerektiğini düşünüyorum.

doğum günü kutlaması çok eleştirildi ama o salonda doğum günü kutlanan bir taraftarın aidiyet duygusunun arttırılması kendisini salonda 1 dakikalığına da olsa değerli hissetmesi o kişiyi her maça gelme potansiyeli olan bir taraftara dönüştürüyor. utah jazz  yaptı sanırım 20 kadar taraftar geceyi salonda geçirmişlerdi.ponpon kızlar dans etsin demiyorum ama bunun nba de bir sürü örneği var bu tip taraftarın takımın bir parçası olduğuna inandıracak etkinlikler lazım. mesela bir ara çekilişle taraftarlar takımla deplasmana gidiyordu şu an sanırım bu uygulama yok.

anonsçunun ses tonu, motivasyonu bile maç kalitesini arttıran bir etken. mustafa özben'i kaptırdıktan sonra bu konuda hala bir sıkıntı en son başkan müdahale etti. oyuncular tanıtılırken yapılan ses ışık gösterisi vs. bunlarda da yol kat etmemiz gerekiyor.maskotumuz yok bence çok da önemli değil ama olsa bir renk katar mı hoşuna gider mi taraftarın bir anket yapıp sorulabilir ?

maç öncesi eski sporculara plaket vs. verilip bu kulübün geçmişine atıf yapılabilir.imza günleri düzenlenebilir üniversitelerde panel vs. organizasyonu yapılabilir. bir vakıfla anlaşıp bir yıl boyunca bir sosyal sorumluluk projesi desteklenebilir ki bence çok önemli man city barcelona bayern munıch vs. bunları çok yapıyor. bunun benzeri bir sürü organizasyon yapılabilir.

tabi bunlar kısa vadede maliyet para ama uzun vadede 10.000 kişilik kemik taraftar demek. sponsorlarla bu iş götürülebilir. son olarak geçen 2 seneye göre sosyal medya hesabımızın çok iyi yönetilmediğini düşünüyorum bu konuda da bir çalışma yapılabilir.

Çevrimdışı Dentist

• Üye
  • Yer: Zonguldak
Kursad

iyi birsey hatirlattin bende cok sikinti yasiyordum bu park meselesinden.... ama bu istanbul un sikintisi ... dedigin gibi belli noktalardan maca arac kaldirilabilir ...

Arenanın altındaki otopark klübe çalışmıyor mu?

Çevrimdışı myildirim

• Üye
  • Yer: İstanbul
Geçen sene 150 tl'ye öğrenci indiriminden yararlanarak kombine almıştım fakat bu sene bu indirim olmadı ve o kombine aldığım yeri 400 liradan sattılar ve alamadım tabiki bu şartlar altında.

Öğrencilerin genel profil olarak maddi imkanlarını tartışmaya gerek duymuyorum, f4 yapan, prestiji inanılmaz derecede artan takımın kombineleri zamlansın tabiki ama bu kadar da zam çok fazla değil mi sizce? (Zaten ulaşım imkanı avrupadan gelecekler için özellikle inanılmaz sıkıntılı.

Ben bayrampaşada oturuyorum ve tam 1.30 saat civarı sürüyor gelmem 3-4 vesait ve ödediğim ücret de cabası, üstelik belli saatlerden sonra geri dönüş için otobüs ve metroda olmuyor.) Yani en azından geçen seneki gibi öğrenci indirimi gözetilebilirdi gene mesela, tek tek maçlar için ise bir çok klüp öğrenci indirimi vs gibi şeyler uygulayarak makul fiyatlardan veriyor biletleri, bu uygulama bizde de olabilir gayet, ben görememeden falan da şikayetçi değilim en azından en üstteki yerde yapın ki biz de maçlara gelebilelim.

Ulaşım imkanı içindr klüp yenibosna metro önü ve stad önünden gidiş-dönüş için özel olarak belli önemli konumlardan maç günleri minibüs kaldırtma uygulaması yapabilir, bu zor bir şey değil.
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2016, 14:53:28 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı HunterInTheNight

• Üye
Fiyatların yüksek olması sadece kendi evimizdeki seyirci sayısını değil deplasmanı dahil etkiliyor. Deplasman ücretleri artık o kadar fazla oluyor ki geçen hafta Ankara'da salon dolmadı, dolmaz da. Bir çok kulüp Fenerbahçe'yi ağırlayacaz büyük kulüp, pahalı olsa da alıyorlar gözüyle bakıyorlar.

Hafta sonunda Liverpool taraftarları kendi takımlarını bilet fiyatları için güzel bir şekilde protesto ettiler. Dünyanın her yerinde böyle fiyatlar düşmedikçe ben salonun her maç dolacağına imkan vermiyorum.

Çevrimdışı ozkan

• Üye
  • Yer: ankara / istanbul
    • ozkanarya
Ucuz bilet olayını unutun.
O kombine alan adamlara açık açık seni aptal yerine koydum demektir.
İstanbul'da yaşamadığımdan çözüm önerisi getiremem ama sürekli takımı takip eden ve burada da üye olan Özkan arkadaşımızın twitter'dan özellikle ulaşım ve tribün gruplarıyla alakalı söylediklerine birebir katılıyorum.
Misal salonda hepi topu 1 kez maç izleyebilmiş birisi olarak ulaşım konusunda ki sıkıntıya yönetimin çözüm üretmesi gerektiğini düşünenlerdenim.
Belli bir saatten sonra salonun olduğu bölgede dolmuş yok, otobüs yok taksi karşıya gitmiyorsan yüzüne bile bakmıyor.

Valla abi ben bir kombine sahibi olarak ucuz bilete laf edersem namerdim. Hatta yine kombine sahibi olarak üst kat biletlilerin alt kata sokulmamasından feci şekilde rahatsızım.
Efes'in yıllardır uyguladığı bir politika vardı: Efes tarafından bilet alanlar Fenerbahçe tarafına geçemiyordu/ya da geçişlerde binbir zorluk yaşıyordu. Ama son 2 maçtır onlar bile uygulamasından vazgeçmiş, çok rahat bir biçimde geçiş yaptık. Ama kendi salonuna bakıyorsun, kendi evinde deplasmanı yaşıyorsun.
Bu sene tüm İstanbul içi deplasmanlara gittik Kerem Abi'yle beraber. Darüşşafaka lig-Euroleague, Efes lig-euroleague, İbb, büyükçekmece. Hiçbirinde kendi evimizde yaşadığımız muameleye maruz kalmadık. ve hepsinde de kendi evimizdeki maçlara göre çok ucuz bilet parası verdik.

Obradovic'in sürekli taraftara sitem etmesi de ayrı bir antipatiklik yaratıyor bende. Bu meselenin tarafı taraftar değil, yönetim. Banvit maçını Pazar akşamı 8'e oynattıran, Karşıyaka maçlarına derbi fiyatı çeken, Geçen sene uzatmaya giden KSK maçı sonrası taraftarı Ataşehir'de mahsur bırakan, ulaşım konusunda taraftarı zerre düşünmeyen, Darüşşafaka maçının 1. kat biletini en ucuz 38,5'tan sattıran, taraftarın kombinesi iptal eden, taraftar bloklarının önüne polis/güvenlik yığıp salona sokmayan bu yönetim. Taraftara kalbi kırılmayacak. Bu kadar basit. Konunun muhatabı direkt olarak yönetimdir. Maç sonrası mikrofonlara konuşurken yönetime sitem edecek. Diyecek ki ülkenin bu koşullar altında böyle bilet fiyatı olmaz. Büfelerde yarım bardak suya 5 lira verilmez. Bu açıklamalardan sonra yönetim fiyatlarda indirime gitmezse adam değilim.

Sen kombineye %100 zam yapacaksın, biletler fahiş fiyatlara satılacak, Efes bile marmaray seferlerini uzattırırken sen toplu taşıma adına hiçbir şey yapmayacaksın, taraftarı salona sokmamak için kombineyi iptal etmek dahil elinden geleni yapacaksın, sonra taraftara kalbin kırılacak.
Yok öyle bir dünya  :)

Üst kat tribünleri 3 kategoriye bölüp, ucuz bilet almak isteyen taraftara bile geçirmeye çalışan bir zihniyet var yahu. Taraftar mı bu konunun muhatabı?

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Zeljko'un ettiği laftan tek alınan da bu dünya da bir tek Özkan kardeşimiz var. Belki garipseyen 3 4 kişi daha vardır.
vallaha ben de bunu bi türlü anlamıyorum..
şu adam bana küfür etse ses çıkartırsam şerefsizim..
hayalini bile göremediğimiz bir seviyeye çıkartmış bir adam ,i gecesini gündüzüne katıp burada '' önemli birşeyler'' yaratmaya çalışan ve nispeten de yapan bir adamın son derece haklı siteminden bir insan hangi kafa ile alınır .. 36 yaşındayım anlamayacağım 50 yaşında da gelsem anlamam 70 yaşında da gelsem anlamam..
Zelkjo Obradoviç'in taraftara kalbi de kırılır. Takımın , kurumun olayın iyiliği için sitem de eder , yöneticiler edemez belki ama hoca eder
 öyle bir dünya var...hakkıdır sonuna kadar...

deveyi diken insanı siken makbuldur.. hanımefendilerden özür diliyorum..
Aslında Zeljko gerizekalı bu sitemleri filan boşuna yapıyor.. kardeşim 2 milyon euro para alıyorsun , salonda sana tapıyorlar, euroleague maçlarında 10.000 ortalama ile Avrupa'da en iyi 2nci durumdasın. Euroleagu maçları hem çok keyifli oluyor hem oyuncular burayı çok seviyor , salonda taraftar da takım gibi gelişiyor yavaş yavaş , lig maçlarından sonra 2 dir 3 tür çıkıp laf etmek filan aptallık deli mi sikti arkadaş seni niye kasıyorsun ki
al maaşını , salla başını  taraftar zaten sana tapıyor. Fenerbahçe'ye ilişkin şu anda en sevilen en çok güven duyulan adamsın , bok var gibi bu işler ile uğraşıyorsun . lig maçını da 3000 taraftara oyna yahu ne olacak sanki.....

« Son Düzenleme: 09 Şubat 2016, 16:14:20 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Zeljko'un ettiği laftan tek alınan da bu dünya da bir tek Özkan kardeşimiz var. Belki garipseyen 3 4 kişi daha vardır.
hayalini bile göremediğimiz bir seviyeye çıkartmış bir adam ,i gecesini gündüzüne katıp burada '' önemli birşeyler'' yaratmaya çalışan ve nispeten de yapan bir adamın son derece haklı siteminden bir insan hangi kafa ile alınır .. 36 yaşındayım anlamayacağım 50 yaşında da gelsem anlamam 70 yaşında da gelsem anlamam..
Zelkjo Obradoviç'in taraftara kalbi de kırılır. Takımın , kurumun olayın iyiliği için sitem de eder , yöneticiler edemez belki ama hoca eder

Aslında Zeljko gerizekalı bu sitemleri filan boşuna yapıyor.. kardeşim 2 milyon euro para alıyorsun , salonda sana tapıyorlar, euroleague maçlarında 10.000 ortalama ile Avrupa'da en iyi 2nci durumdasın. Euroleagu maçları hem çok keyifli oluyor hem oyuncular burayı çok seviyor , salonda taraftar da takım gibi gelişiyor yavaş yavaş , lig maçlarından sonra 2 dir 3 tür çıkıp laf etmek filan aptallık deli mi sikti arkadaş seni niye kasıyorsun ki
al maaşını , salla başını  taraftar zaten sana tapıyor. Fenerbahçe'ye ilişkin şu anda en sevilen en çok güven duyulan adamsın , bok var gibi bu işler ile uğraşıyorsun . lig maçını da 3000 taraftara oyna yahu ne olacak sanki.....

belki de bunun altındaki alt metin su..tribunlerı doldurum; para kazansın sube ki kadroyu daha iyi takviye edelim...
asıl niyet bu olsa gerek...hazır bu kadar sevilirken koc, bunu pr olarka kullanıyor olabilir gherardini ve sube...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Yılmaz abi .. çok pahalı biletler...
bak Fenerbahçe taraftarı çok fedakar. Barış'ın da dediği gibi tefeci zammı yaptılar.. ve yine 5000 kişi kombine aldı.. belki zejko belki takıma inanmak yüzünden elimizden gelen desteği vermek için aldık...
Fenerbahçe halk ise eğer oraya herkes gelebilmeli, her kesimden insan gelebilmeli. öğrencisini daha düşük gelirli insanları da düşünmek lazım ..
bu konuda yanlış yapıyorlar bi orta noktaya gelinmeli.. hiç lamı cimi yok ..

Çevrimdışı ozkan

• Üye
  • Yer: ankara / istanbul
    • ozkanarya

Valla abi salonda avazımız çıktığı kadar bağırıyoruz koça. Seviyoruz diye eleştirmeyek mi :) Komisyon vs meselelerinden vurmuyoruz ya. Haksız bir şekilde taraftara sitem etmesini anlamıyorum.
Yönetime iletsin sitemini. Kapalı kapılar ardında iletiyorsa ve sonuç alamıyorsa bir de medya önünde iletsin. Daha etkili olur.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Valla abi salonda avazımız çıktığı kadar bağırıyoruz koça. Seviyoruz diye eleştirmeyek mi :) Komisyon vs meselelerinden vurmuyoruz ya. Haksız bir şekilde taraftara sitem etmesini anlamıyorum.
Yönetime iletsin sitemini. Kapalı kapılar ardında iletiyorsa ve sonuç alamıyorsa bir de medya önünde iletsin. Daha etkili olur.
ne diyim özkan.. hakkında hayırlısı kardeşim..

• Üye
ponpon kız yaparsak belki daha cok taraftar gelir...burası turkiye malum :)

saka bir yana ben istanbul trafiginin cok etkiledigini dusunuyorum...ozellikle kıs aylarında problem oluyor bence bu trafik..yagmur soguk derken millet useniyor herhalde..ozellikle belli bir seviyenin uzerinde geliri olan kombine alan taraftarlar...
yani kombine sayısını da bu seviyedeki geliri olan nsanlara daha cok yayarak arttırmak maca gelen taraftarı arttırmak icin cozum degil..dedigim gibi o insanlar genelde hava soguk, yagmur var diyip gelmeyebilirler maca...(bu yanlıs anlasılmasın...adamın isi gucu olur, isten gec cıkar falan..ne diyeceksin ki adama..zaten kombine alıp takıma katkısını yamıs)...ama disinden kovugundan para ayırıp kombineyi alabilen taraftarları cekmek lazım maca..onlar daha az devamsızlık yapar...ozellikle ogrenci tayfası...ozel kampanya yapılmalı bu kesime...

ama o taraftar da bir zahmet basketboldan anlayan seyirci olsun..futbol taraftarı degil...

ayrıca o bolgede oturan (atasehir) cok buyuk bir nufus var..en azından o bolge ozelinde belki tanıtım yapılabilir..yani bileti gozlerine sokmak lazım insanların..
kombine ve.bilet fiyatlarının biraz azaltılması da arttırabilir taraftarı..ozellikle ogrenci tayfasına ...universiteli...

ayrıca kombinesi olup da maca gelmeyeceklerin gelemeyecegi maca kombinesi devredebilmesi ile ilgili bir organizasyon-forum falan olabilir...

• Üye
bilet fiyatları cok fahis...orası gercek...

ama omru az kaldı bu yonetimin...biraz daha sabır...su yargıtay bir an once acıklasın artık kararı....

ali koc geldiginde butun bu elestireleri dinler...gereksiz kapris, kibir yapmaz ali bey...bir orta yol bulacaktır....

umarım ali koc baskan olur...gelecek 10 yılın en buyuk transferı olur ali koc...messi, ronaldo falan gelse o kadar sevinmem...

Çevrimdışı Barış Eymen

• Üye
  • Yer: Istanbul
Arkadaş ne futbol taraftarıymış bu. Bitmek bilmedi senelerdir. Hayır, bir de sanki bütün taraftarları şahsen tanıyormuş gibi, o futbol taraftarı, bu değil, beriki öyle, falanca değil. Bıkılmadı genellemeden.

"Obradoviç" özelinde benim inandığım, Obradoviç'in Fenerbahçe'yi gerçekten çok sevdiği... Obradoviç bilmez mi, "Sizin yapacağınız işi sinkaf edeyim" demeyi, bilir ama diplomatik davranıyor. O yönetim kafasıyla yapılabilecek olan en iyi şey bu.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
Daha detaylı yazacağım ama, forumda bir sayfa açsak, kombinelerin üyeler arasında devredilmesi için? Bu yasak bir olaysa tabii yapamayız ama yapabiliyorsak çok faydalı olacaktır.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Daha detaylı yazacağım ama, forumda bir sayfa açsak, kombinelerin üyeler arasında devredilmesi için? Bu yasak bir olaysa tabii yapamayız ama yapabiliyorsak çok faydalı olacaktır.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Kombine kart olmadan sahaya giriş benim bildiğim yapılamıyor. yasak bi şe olmaz. açalım sayfa tabiki ..
Zeljko Obradoviç'in isteklerine bi faydamız olacaksa amenna..
ben elimden geldiği kadar maçlara gitmeye çalşıyorum, lig maçları zor oluyor twitterda veya burada söylerim her zaman maça gitmek isteyen olursa gelsin benden kombinesini alsın ama bu tarz münferit hareketler asla çözüm olamaz bence. en fazşa 50 60 kişi daha fazla gelir.

daha gerçekçi daha kökten çözüm bulmak lazım
gençleri , kanları daha deli akanları salona çekmek lazım , ulaşıım bi şekilde çözülür...
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2016, 17:32:18 Gönderen: Cem Ağrak »