Ucuz bilet olayını unutun.
O kombine alan adamlara açık açık seni aptal yerine koydum demektir.
İstanbul'da yaşamadığımdan çözüm önerisi getiremem ama sürekli takımı takip eden ve burada da üye olan Özkan arkadaşımızın twitter'dan özellikle ulaşım ve tribün gruplarıyla alakalı söylediklerine birebir katılıyorum.
Misal salonda hepi topu 1 kez maç izleyebilmiş birisi olarak ulaşım konusunda ki sıkıntıya yönetimin çözüm üretmesi gerektiğini düşünenlerdenim.
Belli bir saatten sonra salonun olduğu bölgede dolmuş yok, otobüs yok taksi karşıya gitmiyorsan yüzüne bile bakmıyor.
Valla abi ben bir kombine sahibi olarak ucuz bilete laf edersem namerdim. Hatta yine kombine sahibi olarak üst kat biletlilerin alt kata sokulmamasından feci şekilde rahatsızım.
Efes'in yıllardır uyguladığı bir politika vardı: Efes tarafından bilet alanlar Fenerbahçe tarafına geçemiyordu/ya da geçişlerde binbir zorluk yaşıyordu. Ama son 2 maçtır onlar bile uygulamasından vazgeçmiş, çok rahat bir biçimde geçiş yaptık. Ama kendi salonuna bakıyorsun, kendi evinde deplasmanı yaşıyorsun.
Bu sene tüm İstanbul içi deplasmanlara gittik Kerem Abi'yle beraber. Darüşşafaka lig-Euroleague, Efes lig-euroleague, İbb, büyükçekmece. Hiçbirinde kendi evimizde yaşadığımız muameleye maruz kalmadık. ve hepsinde de kendi evimizdeki maçlara göre çok ucuz bilet parası verdik.
Obradovic'in sürekli taraftara sitem etmesi de ayrı bir antipatiklik yaratıyor bende. Bu meselenin tarafı taraftar değil, yönetim. Banvit maçını Pazar akşamı 8'e oynattıran, Karşıyaka maçlarına derbi fiyatı çeken, Geçen sene uzatmaya giden KSK maçı sonrası taraftarı Ataşehir'de mahsur bırakan, ulaşım konusunda taraftarı zerre düşünmeyen, Darüşşafaka maçının 1. kat biletini en ucuz 38,5'tan sattıran, taraftarın kombinesi iptal eden, taraftar bloklarının önüne polis/güvenlik yığıp salona sokmayan bu yönetim. Taraftara kalbi kırılmayacak. Bu kadar basit. Konunun muhatabı direkt olarak yönetimdir. Maç sonrası mikrofonlara konuşurken yönetime sitem edecek. Diyecek ki ülkenin bu koşullar altında böyle bilet fiyatı olmaz. Büfelerde yarım bardak suya 5 lira verilmez. Bu açıklamalardan sonra yönetim fiyatlarda indirime gitmezse adam değilim.
Sen kombineye %100 zam yapacaksın, biletler fahiş fiyatlara satılacak, Efes bile marmaray seferlerini uzattırırken sen toplu taşıma adına hiçbir şey yapmayacaksın, taraftarı salona sokmamak için kombineyi iptal etmek dahil elinden geleni yapacaksın, sonra taraftara kalbin kırılacak.
Yok öyle bir dünya

Üst kat tribünleri 3 kategoriye bölüp, ucuz bilet almak isteyen taraftara bile geçirmeye çalışan bir zihniyet var yahu. Taraftar mı bu konunun muhatabı?