Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Hikayesi  (Okunma sayısı 374131 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Pesi1907

• Üye
  • Yer: İstanbul
Bjelica'nın sahada olduğu 14 dakika 8 saniyenin skoru 37-20 lehimize.

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
ergin ataman twitterdan yürüyor :D Konusulacak cok sey var. Hepsini geciyorum. Sartlar ne olursa olsun yine SOZ veriyorum bu yıl da şampiyon BİZ olacagız diyor içine Ersun Yanal kaçmış

Çevrimdışı hercumerc

• Üye
  • Yer: Tampa,FL
Nasil obradovic bazen hakemlerin eline omuzuna atarak bazen tepki gosterek, hakemleri etki altina aliyorsa, ergin ataman da bu aciklamalariyla hakemleri etki altina almaya calisiyor. Cok fazla takilmamak lazim bence. ergin ataman sayet elestirilecekse boyle bir taktik uygulayip, millet gerildikten sonra centilmenlik rolu kesmesi olmali.

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Bo kenardaydı ve takım cok fena kitlenmişti.
Girdi 3 asist yaptı ve hepsi de cok kıymetliydi.

özellikle melihe cıkardıgı ve bombos pozisyonda üclük attıgımız top..
melih gibi adam bombos kaldı orda, öyle bir karıstırdı ki savunmayı :)

emire hareketliyken verdigi pas da cok iyiydi, kolay gibi görünüyor ama cok temiz bıraktı eline.
basket faul oldu zaten

8 sayı geldi yanlısım yoksa o 3 asistten

Gs pota altında drive edip Kleizaya attığı bir pas var Kleizanın parmak uçlarından dışarıya çıktı top onu da Kleiza tutabilse 5 dk içinde 4 asist olacak ki bu mükemmel birşey.

Çevrimdışı akarship

• Üye
aynen miraç
hata yaptı top da kaynetti ama olsun daha 17 yaşında düşlerinde özgür dünya..
pardon koptum bir an:)

ciddi anlamda özgüveni de gelmiş onu hissediyorum . başta kızıyordum kendisine ama artık çok ısınıyorum seviyorum .
şut şut şut abi şut geliştirirse kenan berk gibi 2 guard ile 10 seneyi kotarırız

aynen öyle inşallah :)

Çevrimdışı iscilveger

• Üye
Sabah iş yerine geldiğimden beri yüzümde gülücükler var... Allahıma şükürler olsun ki OBRADOVİC gibi bir koça sahibiz..

Bu arada dün Sevgili Murat Kaya ' da yazmış twitterda ;

Obradovic'e yeryüzünde o esnada teknik faul verebilecek belki 1 tane hakem var O da : Juan Carlos Artega ...

İstanbul Bölgesi Hakemi olarak söylüyorum ; Obradovic bana öyle bir tepki gösterse yüksek ihtimalle ülkeyi terk ederdim ..

Ki şunu da eklemek lazım : Bence top Zoric'ten çıktı.

Çevrimdışı akarship

• Üye
Sabah iş yerine geldiğimden beri yüzümde gülücükler var... Allahıma şükürler olsun ki OBRADOVİC gibi bir koça sahibiz..

Bu arada dün Sevgili Murat Kaya ' da yazmış twitterda ;

Obradovic'e yeryüzünde o esnada teknik faul verebilecek belki 1 tane hakem var O da : Juan Carlos Artega ...

İstanbul Bölgesi Hakemi olarak söylüyorum ; Obradovic bana öyle bir tepki gösterse yüksek ihtimalle ülkeyi terk ederdim ..

Ki şunu da eklemek lazım : Bence top Zoric'ten çıktı.

iyi seyret güzel kardeşim top Markoishvilinin parmak ucuna değip yön değiştiriyor kesinlikle ondan çıkıyor, hatta süre 0.5 sn iken bu kez de Oğuzun ayağından çıkıyor ama veremiyor eyyamcı hakem çünkü orada her iki topta da hatalı karar vermişsem korkusu var. :)

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Seri başlamadan evvel ne demiştik? 01 Haziran 2014 tarihinde;

Benim içimdeki ses 2. ya da 3. maçtan birisini kaybeder ve biraz stres yaparız diyor. Hani pek sevmeyiz stressiz şampiyonluğu... Belki futbol takımına nazire yapıp süpürecekleri tutarsa; ayrı...

2. maçtan çok korkuyordum. Onu iyisiyle kötüsüyle atlattık. Ölüp dirilerek de olsa yırttık bir şekilde... Şimdi sıra cümlenin "ya da" bölümüne, yani 3. maça geldi. Bakalım... Hayırlısı diyelim...

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
Bir de final serisinde Bojan'ın performansı var ki, skorda hiç bir varlık gösteremese bile oyunun içinde kalmayı başarıyor; savunmada gösterdiği özveri yadsınamaz. Daha yarı finalde Karşıyaka'yla oynanan ilk maçtan sonra onun "kaçırsa da ısrarla şut atmaya devam etmesi" konusunu tartışmıştık. Ben buna itiraz ediyor ve ayrıca koçun şu süreçte buna izin vermeyeceğini düşünüyordum. Hatta 22 Mayıs tarihli mesajımda (ilk Karşıyaka maçı sonrası) şunu demiştim: "BOJAN SIFIR ÇEKSE DE BU TAKIM MAÇ KAZANABİLİR..."

İşte 22 Mayıs tarihli mesajımızın ilgili bölümü:

Bojan'ın girmese de daha fazla atmalı savına katılmıyorum. Bugüne kadar böyle yaptığı her maçta takımın savunması düştü, arkadaşları oyuna küstü. Hatta girdiği zaman bile mümkünse çok fazla denemesin; çünkü onun üstünden şut döndürmeye çalışmak bizim hızlı hücum ritmimizi bozuyor, frenliyor. Bu takım sert savunma yapacak, net ribaunt alacak ve son gaz vurup gidecek hücuma. Melih bile bugün Bo gibi topu vurup daldı son gaz. Kaçtı turnikeler ama olsun; rakibi dengesiz yakalamak birinci amaçtı; Bojan'a şut attırmak birinci amaç olsa bugün yine kan kusuyor olurduk. Bojan sıfır sayı çekse de bu takım maç kazanabilir; kazanacaktır da... Öyle kaçsa da at kredisi son 2 senenin hezimetlerinden ders alınmadığını gösterir ki, reyis bunlara papuç bırakmayacağını daha maçın başında belli etti.

Şu mesajı da aynı gün yazmıştık:

Ortada bir realite var. Şu şartlar altında Bojan dilediği kadar şut özgürlüğüne sahip olsun anlayışı bu takıma zarar veriyor. Elbette şutu geldiğinde, top ona uygun pozisyonda indiğinde kaç tane kaçırırsa kaçırsın, eli titremeden atmalı. Bu sadece onun için değil, diğer oyuncular için de böyle. Şutun en doğru seçim olduğu bir uygunlukta kaçırdıklarına takılmasınlar. Bunda hemfikirim. Koç bu krediyi herkese veriyor. Ama biz oyunu ne kadar kaçırırsa kaçırsın birisine şut hazırlama üzerine yıkarsak ve o da kafayı şut sokmaya takarsa yanarız. Bizim takım içinde Kleiza dahil bu krediye sahip olacak ağırlıkta bir oyuncu yok. Dolayısıyla oyuncu o gün neyi iyi yapıyorsa ona odaklanmalı. Yönlendirilmeli. Koçun da dün akşam yaptığı buydu.

Bizim ana hücum silahımız Bojan'a şut pozisyonu hazırlamak mı olacak; iş sete set oyununa kalmadan rakibi dengesiz yakalamak mı?

Sanırım sezgilerim bu konularda koçun aklından geçenlerle örtüşmüş. :D
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2014, 10:37:49 Gönderen: Hakan Yaman »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Emir'in 3 tane bloğu
Bojan in Arroyo ya bloğu
Zoric.in marko ya bloğu
 çok önemliydi. Bunlar önemli detaylar.
Bojan hücumda etkisiz.eleman gibi oynadi ama çok da zorlamadı. 3 top kullandı 0 isabet.
Bu 2.mactir farklı bir role bürünmüş durumda. Arroyo ya ciddi istkeli ve etkili baskı yapıyor. Onu ciddi anlamda rahatsız etti.  2 maç tır Arroyo doğru düzgün sayı üretemiyor
Emir konusunda ne desek boş. 3 aydır aralıksız küfür ediyorum adama ama öyle bir 2 maç oynadi ki akıllara zarar
Emir zeki oyuncu :son 1 dakika faul yapılınca kafasını tuttu ve kalkmadi.serbest atış çizgisine gitmedi. Cinlik yaptı :)
Kleiza girdi o da 2 de 1 attı :( sanırım 30 40 saniye kleiza Bjelica Oğuz. 3.lusu ile oynadik
Melih in 8 sayi gerideyken arttığı turnike çok ama çok değerliydi.
Bjelica.nin 8 mt 3lugu önemliydi
Zoric'in basket faul pozisyonu ve son 4 dakika performansı muazzamdi.
Marko nun performansi da cidden muazzamdi.
36 dakika oynadi Gürcü inadından vazgeçmeden soktu herif :)
Pnr savunmasi yine iyi yaptık bence hücumda durgun olduğumuz ki bence yorgunluk vardi uzunlarimiz.hucumda perdeye.cikmak istemiyor gibiydiler. Ayaklar tam gitmedi
Oğuz a laf etmiyorum. 6 ay basketbol oyamadi. Tempo ağır gelmiş olabilir.
Berk kardeşime helal olsun onu oynatana güzel adama daha da helal olsun.
17 lik berk i bi ara 36.lik arroyo savunuyordu...
Kleiza ya güzel pozisyonlar hazirladik aslında sma bu sefer o sayıları bulamadi.
8 sayi gerideyken reaksiyon göstermek ve geri dönüp psikolojik olarak hep negatif olan bir günde maçı almak cidden çok ama çok önemli. Galatasaray maçın başından 38 nci dakikaya kadar maçı aldığını düşünüyordu. Resmen şok oldular. Çok değerli bir galibiyet.
Pg siz oynuyoruz 18 asist var 12 asist galatasaray in var.
Onlarda virtüöz Arroyo var 8)
Kaptan 20 dakikaya yakın süre aldı ciddi katki verdi. Ayaklarındaki siyah bantlar ugurlu gelmiş :)
Maça ilişkin aklımda kalan detaylari yazdım.
3 4 tane galatasaray in güzel top çevirdiği hücum ve boş bulduğu basketler vardı. Unutmayalım. 
Emir in rakip pota altından oyuna sokarken güzel asist yapma olayı da devam ettim bo nun kat ettiği ve boş kaldığı pozisyon da güzel gördü..
Son 4 saniye rakibe top cikarttirmadik. Hücum edemediler..
Maçi hep geriden gelen takim olarak oynadığımız için istediğimiz set temposuna da ulaşamamıs olabiliriz diye eklemek istiyorum

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
Emir'in 3 tane bloğu
Bojan in Arroyo ya bloğu
Zoric.in marko ya bloğu
 çok önemliydi. Bunlar önemli detaylar.
Bojan hücumda etkisiz.eleman gibi oynadi ama çok da zorlamadı. 3 top kullandı 0 isabet.

Bunlar işte OBRADOVİC ve DİĞERLERİ denilen şey... Kenarda KOÇ var, KOÇ...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Hakan abi koç 2 maç tır dediğin gibi oynatiyor aslında play off lardan beri bu sekilde.
Takım için ne gerekiyor ise o yapiliyor.
Bireyler değil takım önemli olgusu oturmuş. Oyuncularin yüzünden bunu anlayabiliyoruz.

Çevrimdışı Selçuk

• Üye
GS forumlarından tarafsız yazan bir arkadaşın 2 ayrı mesajını aşağı ekledim uygun değilse sileyim... Güzel özetlemiş susturmuş kendi ergenlerini... Hakemler ve Lig TV için söylediklerine katılıyorum. İzleyen oldu mu bilmiyorum ama özellikle maç sonrası 41.dakika programı bildiğin cenaze evi iken ortamı neşelendirme telaşı ile lig tv oldu sana lick tv. Sunucu ablamızı hiç saymıyorum diğer üçlü içinde en objektif yorumları eski gs li tufanın yapması da ilginçti. Tufanın Nur Germen'e sorduğu Ergin hocanın yerinde olsaydın son 21 saniye kala mola alırmıydın sorusuna Nur dedenin verdiği(veremediği) cevabı görmeniz lazım.

1. Mesaj :

Yenilgi sonrası bende aynı duygular içindeydim ama özetini izlediğim zaman hakemlerin 2-3 pozisyon dışında iyi maç yönettiklerini düşünüyorum. Eğer yenilgiyi hakeme bağlarsak hata yapar, gerçekleri göremeyiz. Son 6 dk ya kadar 8 farkla öndeyiz. Sahada aynı hakemler vardı.

Obra ya Avrupa da teknik faul çalabilecek hakem nadir bulursunuz. Özellikle final maçında kendi sahasında sırf itiraz için teknik faul çok zor. Bizim itiraza teknik faul çalınıp, onlara çalınmasa anlarım ama öyle bir durum olmadı. Yaşı büyük olanlar bilir obranın yanında saras olsa o zaman hakem için tam bir işkence.

Yok sahamızda sert oynayıp vurup kırarım diyenler, perşembe yine deplasman var. Saha avantajı rakipdeyken milleti azdırmanın anlamı yok. Uyuta uyuta 5. maçı kazanmak lazım. Bunun içinde 3 ve 4. maçta rakibe gaz vermeye gerek yok

2.Mesaj

Hakemler feneri oyuna sokmadı. Kleiza ve berk in çıkıp bjelica ve bo nun oyuna girmesi maçı çevirdi ve Carlos o 2 hatayı yapmasa, erzeg ve ender pota altında blok yemese ( bloklar çok temizdi, ender boşuna itiraz etti ) bugün tek tük hakem diyenler çıkardı. Herşeyi geçtim son 24 sn de top sende bir mola alsan bir set çizsen bunlar belki de olmayacaktı. Bu arada son 4 sn kala top zoric den çıktı diye karar veren hakeme bu kadar yüklenmek bana göre doğru değil ve o top erzeg e değil marko yada carlos a gelmesi lazımdı.

Bu arada lig tv nin fenerle kavgasını sağır sultan duydu. En son kızılacak kişiler özellikle saha içinde erginle konuşan muhabir ve stüdyo da yorum yapan 4 lü. Muhabir dokunsan ağlayacak durumdaydı. Stüdyo ise bizim tv gibiydi maşallah. 1. maç sonunda sunucu kız " bu espri iyi oldu moralimiz düzeldi " dedi ve devamlı bizi konuştular. Dün gece de 3. maç çok fark olacak rahat kazanırız havasındaydı ve son 1-2 dk kadar fener hiç konuşulmadı.

İsmet badem geçmiş zamanda fb tv den kovulması yüzünden fb kini var ve yaptığı yorumlar saçma sapan. Kenarda oyuna girecek oyuncuyu görüp x in sahaya girmesi lazım demekten başka birşey yapmıyor. Eğer girecek oyuncuyu göremezse bende tam onun girmesi lazımdı diyecektim diye kıvırtıyor  Murat koyu fenerli ama tarafsız kalacağım baskısıyla sapıtıyor. Lig tv kafayı çalıştırıp, bu seride hiç bir pozisyona yorum yapmamaları lazım. Pozisyonun tekrarını göstersinler ama yorum yapmasınlar.

Koç, Engin i oyuna alıp 5 dk carlos u dinlendirseydi, hakem falan hikaye bu maçı alırdık. Adamlar da 6-8 dk berk oynadı, engin dün 0 dk süre aldı.

« Son Düzenleme: 06 Haziran 2014, 11:16:05 Gönderen: Selçuk »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Selçuk
bunu yazan galatasaray li olamaz :)
Fenerbahçe li bile.bu kadar objektif yazmaz yahu :)

Çevrimdışı iscilveger

• Üye
iyi seyret güzel kardeşim top Markoishvilinin parmak ucuna değip yön değiştiriyor kesinlikle ondan çıkıyor, hatta süre 0.5 sn iken bu kez de Oğuzun ayağından çıkıyor ama veremiyor eyyamcı hakem çünkü orada her iki topta da hatalı karar vermişsem korkusu var. :)

Videoyu defalarca izledim Marko'nun elini hiç dikkate bile almamışım.Kusura bakmayın teşekkür ederim uyarınız için :)