Zevkle ve eğlenerek okudum neredeyse son 7-8 sayfayı

Lakin söyleyeceklerim yine beni ''Muhalif adam '' , ''geldi yine tipini s.. '' gibi cümleler ile anmanıza neden olacağını biliyorum ama yine de seviyorum hepinizi
Öncelikle merak ettiğim konu tam olarak şu ;
Bojan evet 2 maçtır ciddi bir savunma yapıyor buna laf söyleyen taş olur eyvallah.. peki bir oyuncu SALT savunma yapsın,rakip takımın skorer oyuncusunu durdursun diye saha da kalması günümüz basketbolun da ( hücum da bütün oyunculardan katkı alma ) prensiplerine baya aykırı gibi duruyor.. Ve hemen aklıma son 1-2 yıl da bizim Bütçe,hedef ve kalibremiz de Real Madrid,Barcelona,OLY ,PAO vs.. gibi takımlar geliyor..
Real Madrid de ana skorer kitleyicisi ve ondan ana beklentinin savunma olduğu oyuncu Tremmell Darden
Barcelona da ise bu rolde iki oyuncu var Sada ve PAPANIKOLAOU..
OLY de; Mantzaris genel de bu rolü üstlenir
PAO da ise Zac W. ,Maciulis ikilisi..
Şimdi bu saydığım oyuncuların hiç biri istatislik kağıtlarına 20 sayıları yada double -double 'ları koymuyorlar bunda hem fikiriz ancak bu oyuncuların özellikle final maçlarında oyuna hem sayı olarak hem rib olarak hem asist olarak hemde top çalma olarak SIFIR katkı verdiği bir durumla ben açıkçası karşılaşmadım. Bojanın üstlendiği görev icabı ve bu arkadaşlar gibi baskı ve savunma yaptığı GS serisi özelinde yazıyorum...
İşin daha enteresan yanı saydığım adamların geneli zaten yetenekleri sebebi ile skorer olamıyorlar ancak ceza şutlarını yakaladıkların da ortam vs dinlemeden atabiliyorlar mental yeterlilikleri sayesinde.
Bojan'ın ise bir SALT skorer olduğunu 9 yaşında çocuk bile biliyor yeteneklerine asla laf söyleyemeyiz, peki böyle bir artısı varken bu arkadaşlara göre, niye geri adım atıyor ? tamam 5 de sıfır ile başlayabilirsin her oyuncu kötü başlar ama neden geri adım atıyorsun kardeşim böyle FİNAL maçlarında.. KSK serisi ile bu seri bana göre çok çok çok farklı aynı EL 'nin 1. turu ile TOP 16 turu arasındaki fark gibi

Zoric ise yetenekleri ve gücü doğrultusunda adam resmen %100 ile oynuyor ne kadar övsek az sahaya koyduğu enerji ve hırs tam da görmek istediğimiz hareketler sınıfın da

BO ise bu takım da kalır arkadaş, hatta kalmak zorun da saygı ile önünde eğilmekten başka sıfat bulamıyorum..
Gelelim Emir'e

O kadar şanslı bir adam ki , GS yıllardır onunla eşleşecek 1 tane adam bile bulamadı hem fiziksel hemde atletizm anlamında

Marko ile tuttular ayak çabukluğu ,kol uzunluğu ve fundemental fazlası ile vurdu geçti. Uzunla bire bir bıraktılar bu sefer de hızı ile geçti

ne yapsalar olmuyor .. bu çaresizliği izlemek güzel