Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker'in Şampiyonluk Hikayesi  (Okunma sayısı 373767 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat_Bulut

• Üye
  • Yer: ELAZIĞ
Klieza  Maçın adami oldu 2 tane 3 lugu ile maçı kopardı..
Sahadaki vücut dili.cok iyiydi

Eski Kleiza olsa varya abi takımda ona inansa çok şeyi değiştirir gerçekten oynayınca tek başına maç alıyor resmen bence bu yıl sistemin kurbanı oldu senle konustugumuzda da söylemiştim
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE...

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
bu sezon savunmayı 40 dakikaya yaydığımız ilk maçtı.
ksk 30 ikilik, 29 üçlük denemiş.
attıkları 29 üçlüğün 20 tanesi çaresizlikten atılmış şutlardı.
oğuz ve zoric'in, batista'ya yaptığı savunma ksk'yi bitirdi.
3 sayı çizgisinin gerisine püskürttük rakibi maç boyu.
önceden üçlük yeme hastalığımız vardı malum.
bir birde çok kolay geçilir veya pnr sonrası yardım getirmekte hatalar yapardık,
rakiplere boş üçlük olarak geri dönerdi yaptığımız hatalar.
bugün tam tersi boyalı alan savunmamız enfesti, bire birde de geçilmediğimiz ve pnr sonrası yardımları iyi yaptığımız için çaresizlikten üçlük attırdık rakibe.

2. çeyreğin ortasında 2 dakikalık konsantrasyon kaybımız var, 11-0 seri verdik.
kalan 38 dakikada yediğimiz sayı sadece 58...

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Maçı getiren tek bir oyuncu olmadı.

Bo, Kleiza, Oğuz ve Zoric bugün iyi katkı verdi ancak her şeyi başlatan yapılan iyi ve akıllı savunmaydı.

Seri öncesi Bo ne kadar aktif olursa ve Batista ne kadar az domine ederse o kadar daha rahat kazanacağımız söylemiştim. Öyle de oldu.

Büyük ihtimal Uşak serisi bittiğinden beri takım antrenmanda ikili sıkıştırma çalışıyor.  Bunu da saha da çok iyi gördük. Maçın başında bu sıkıştırmalarda bi kaç kez kat eden oyuncuları kaçırsak ta zamanla bunu da iyi ayarladık.

Özellikle 3. periyotta Batista'yı oyundan düşürdük ki Ufuk Sarıca oyundan almak zorunda kaldı.

Bu konuda Oğuz'u tebrik etmek lazım. Batista'yı hep doğru yöne yönlendirdi.

Tabii bu sıkıştırmalarda Batista'nın oldukça kötü bir pasör olması da etkili oldu.

Iyi savunma yapınca Bo daha açık alan buldu ve yaratıcı olabildi.

Karşıyaka karşısında 14.6 sayı ortalamasıyla oynayan Kleiza da bugün yine 17 sayı attı.

Tahminim bu seride koç daha çok Kleiza yı kullanıcak.

Bir paragraf ta Bojan a açmak lazım. Kötü başladı ve hakikaten hücumda ilk 3 periyotta çok kötüydü ancak onun ayağa kalktığını görmek beni çok sevindirdi. Ki ayağa hücumuyla değil savunmasınlar kalktı. Eski Bojan, hücumda kötü olduğu bi günde kötü savunma yapardı ancak bu maç takmadı ve elinden geleni yaptı. Hücumda da zamanı gelince gerekeni yaptı.

Bu noktadan sonra seri çok rahatladı. Giderek özgüven artırırız ve final serisine 3-0 ile gideriz.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Ynt: 2014 BBL ŞAMPİYONU FENERBAHÇE ÜLKER
« Yanıtla #438 : 23 Mayıs 2014, 01:28:35 »
Yabanci sınırı yüzünden mecbursun ....

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
bugun maçtaki gözlüklü hakemin adı ne ya bilen varsa? uyuz oluyorum o hakeme çok küfür ettim adını bilmem lazım ;)
Fatih Söylemezoğlu. .....

Çevrimdışı Cnbaz

• Üye
    • @Mhsinusta
Bu maç için herkesin değindiği gibi bir ismi parlatmaktan ziyade bütün takım iyiydi. Ama Oğuza değinmezsek ayıp olur. Maşallahı vardı çok güzel oynadı umarım bu performansını devam ettirir.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Playoff da maç kazanıp kazanmama konusu çok su götürür. İlk seneki Beşiktaş ilk maçındaki hakem + Emir skandalı.
Geçen seneki ilk Karşıyaka maçında kazanılan maçın verilmesi vs. Detaylar unutulup sonuç akılda kaldığında adalet eksik kalabilir.

Reis açısından bakarsak, Bojan reyisin tuttuğu adamlardan biri, bizden daha çok tutuyor hatta

Benim kastettiğim o serileri Bojan yüzünden kaybettik değil ki. Benim kastettiğim defalarca kaçırsa bile şut kullanma kredisi için takım içinde olması gereken ağırlığı ve bunun nasıl sağlanacağı... Navarro ne kadar kaçırırsa kaçırsın; Barcelona'da ona kimsenin "yeter artık" diyecek cesareti olmaz. Aynı şekilde Spanoulis'e şut konusunda takım içi bir muhalefet gelirse alnını karışlarlar. Kimse bunlara bu krediyi durduk yere vermedi. Ortada bir realite var. Şu şartlar altında Bojan dilediği kadar şut özgürlüğüne sahip olsun anlayışı bu takıma zarar veriyor. Elbette şutu geldiğinde, top ona uygun pozisyonda indiğinde kaç tane kaçırırsa kaçırsın, eli titremeden atmalı. Bu sadece onun için değil, diğer oyuncular için de böyle. Şutun en doğru seçim olduğu bir uygunlukta kaçırdıklarına takılmasınlar. Bunda hemfikirim. Koç bu krediyi herkese veriyor. Ama biz oyunu ne kadar kaçırırsa kaçırsın birisine şut hazırlama üzerine yıkarsak ve o da kafayı şut sokmaya takarsa yanarız. Bizim takım içinde Kleiza dahil bu krediye sahip olacak ağırlıkta bir oyuncu yok. Mrsic'ten sonra bu ağırlıkta birisi de olmadı. Dolayısıyla oyuncu o gün neyi iyi yapıyorsa ona odaklanmalı. Yönlendirilmeli. Koçun da dün akşam yaptığı buydu.

Bizim ana hücum silahımız Bojan'a şut pozisyonu hazırlamak mı olacak; iş sete set oyununa kalmadan rakibi dengesiz yakalamak mı?
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2014, 07:36:40 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Ynt: 2014 BBL ŞAMPİYONU FENERBAHÇE ÜLKER
« Yanıtla #442 : 23 Mayıs 2014, 08:02:36 »
Koçun rotasyon ayarlarını değerlendirirken İsmet Badem ve Murathanoğlu'nun dediklerine pek takılmamak lazım. Üst üste bir kaç üçlük yedik; Bo niye bu kadar uzun kenarda oturuyor demeye başladılar. Bizim taraftar hele maç krize girince çok fazla takılıyor yorumcuların analizlerine... Koçun dün en fevkalade yaptığı şey rotasyon ayarlamalarıydı. Kimsenin zıvandan çıkmasına izin vermedi; Berker'i bile lazım olduğu kadar kullandı. Baktı ki, fazlası hem genç oyuncuya hem takıma sıkıntı olacak; hemen kenara alıp Melih'i oyun kurucu olarak sürdü. Maçın son periyodunda dipdiri bir Fenerbahçe, ayakta duracak hali kalmamış bir Karşıyaka vardı. Bunun da mimarı Obradovic'in kusursuza yakın rotasyon ayarlarıydı. Dixon'ın ayakta duracak hali yokken Bo daha maça yeni başlamış gibi diriydi. Devrenin son pozisyonu bile ibretlik. Bo girdi ve topu Dixon'ın elinden çaldı. Neye uğradığını anlayamadı.

Ben ikinci maça göre Karşıyaka'nın çok daha fazla direnç göstereceğini düşünüyorum. Bu maça tamam ya da devam diye bakacaklar. Sıkıntı yok. Nasıl bir sonuç olur bilmem ama bildiğim bir şey var; inşallah sezon bitiminde 2013-14 sezonunun son resmi maçını kazanan biz olacağız.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Bojan in dixon'a yaptığı baskılı savunmadan kimse bahsetmemis bu kadar önyargılı olmayalim. Kötü başladı ama bu sefer kafa öne egmedi.zaten bojan maç başında kötü tercihler yapınca hoca hemen gel lan dedi buraya oturttu kenari ama son çeyrek maçın kopma sırasında dixon a yaptığı savunma çok iyidi.
Hoca.bo ya dixon a 3 lük attırdıgi için kizdi ve kenara aldi.
Emir i dovecekti bi ara tahtayi yere fırlattı.

Bojan dediğin gibi iyi baskı yaptı abi, hoca tercih hatası yapan oyuncuları, düzenin dışına çıkan oyuncuları affetmedi bu maç. Bo'yu bir bölümde Oğuz'la ikili oyun oynamaya çalışıp beceremeyince kenara almıştı aynını Berk'e de yaptı yanlış hatırlamıyorsam.

Emir konusuna gelirsek, Emir'in fırça yemesinin sebebi koçun istediğini yapmak yerine birebir oynaması sürekli. Bir pozisyonda Berk takıma topun çevirilmesi için işaret yaptı koçun emriyle, top Emir'e geldi ve Emir topu çevirip boş adamı bulmak yerine içeri kateder gibi yapıp jump-shot attı, isabet de buldu ama koç çok kızdı mesela. Maalesef Emir'in kötü bir alışkanlığı bu, zor anlarda top eline geldiğinde çoğunlukla birebir oynayıp şut atmaya çalışıyor, girerse çok iyi, girmezse yandık bittik. :)

Bu arada kaptanın çabasına değinilmiş, bu maçta yeri geldi Oğuz kendini yere attı, yeri geldi Zoric yaptı bunu, Berk de korkmayıp çabalayınca koç inanılmaz mutlu oldu, bu oyuncu kalitesiyle en az rakip kadar maça asılsak Türkiye'de kazanmayacağımız maç yok.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Baş Antrenörü Zeljko Obradovic, Pınar Karşıyaka karşısında savaşarak kazandıklarını dile getirdi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Zeljko Obradovic, “Daha önceki maçlarda oyuncularım pek fazla bir şey yapmadıkları için sonuçlar kötü oldu ama bugün ise savaştık ve kazandık. Savaşarak neler yapabilecğeimizi görmüş olduk” dedi.

Takımdaki her oyuncunun gösterdiği performansa da dikkat çeken Obradovic, “Sadece Linas Kleiza değil herkes katkıda bulundu. Özellikle ikinci yarıdaki savunma harikaydı, maçı kazanmamızı sağlayan da o savunma oldu. Bundan sonraki maça ve maçlara bakacağız. Önemli olan da bu. Bugün özellikle Ömer, Bojan ve Bo savunmada çok iyilerdi. Savunmadaki katkıları yadsınamaz” diye sözlerini noktaladı.

Çevrimdışı bohannon_1907

• Üye
  • Yer: Çekmeköy
Fatih Söylemezoğlu. .....

Ayhan Şahenk'te Efes maçını katlettiğinden beri kendisine bayılırım. Forumun kalitesini düşürmemek için küfürleri içimden ediyorum, buraya yazmıyorum.
Kuşandık sarı laciyi

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Ayhan Şahenk'te Efes maçını katlettiğinden beri kendisine bayılırım. Forumun kalitesini düşürmemek için küfürleri içimden ediyorum, buraya yazmıyorum.
Kleiza'ya çaldığı sportmenlik dışı faul ve sonrasında yaptığı 4 5 tane eyyam karar vardı ki - hele 1 pozisyonda Oğuz faul yapmak için adamın üzerine atladı ona bile faul çalmadı anlamak çok zor ...
çok kötü hakem yönetimi vardı sahada

Çevrimdışı valance

• Üye
Şampiyon olacağız allahın izniyle.

kleizanın form bulması da sevindirici.

Çevrimdışı kuga

• Üye
  • Yer: İstanbul
a
Kleiza'ya çaldığı sportmenlik dışı faul ve sonrasında yaptığı 4 5 tane eyyam karar vardı ki - hele 1 pozisyonda Oğuz faul yapmak için adamın üzerine atladı ona bile faul çalmadı anlamak çok zor ...
çok kötü hakem yönetimi vardı sahada
abi hangi maçımıza fatih söylemezoğlu denk gelirse korkuyla bakıyorum. hem kötü hakem hem de bilerek i..lik yapıyor.. dünde fazlaca küfür yedi benden zaten.
Ne sevmek ne sevilmek,
ne de ağlayıp gülmek,
Senin hasretin bize ölüm demek!

Şereftir seni sevmek,
sana kanaryam demek,
bu sevdamız sonsuza dek sürecek!

gurol1967

• Ziyaretçi
Maçı şifre laneti yüzünden izleyemedim FB TV tekrarı da 01.00'daydı geç saatti.
Yorumları okuyunca izlemiş kadar oldum.
Dolu dolu analiz,yorum yapan tüm kardeşlerime tek tek
teşekkür ediyorum.
BU TAKIM İNŞAALLAH BU SEZON ŞAMPİYON OLACAK !!!