Gönderen Konu: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Şampiyonlar Ligi (2014/15)  (Okunma sayısı 177693 defa)

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Ynt: ŞL 2. Maç Fenerbahçe Grundig - Azeryol Bakü 26.11.2014 [19.00]
« Yanıtla #180 : 28 Kasım 2014, 14:25:59 »
Hui'nin yerine zaten Zhu'yu tercih ederim ben. Onun haricinde Hill yada Kosheleva. Başka da geldiğinde takıma level artıracak, fark yaratacak oyuncu yok gibi.
Ha kim gelse Hildbrand'dan fazla katkı verir tezine karşılık da asıl amaç Vakıf yada Eczacı'yı avrupada alt etmek olacağı için ve tüm planlar Bosetti'ye göre yapıldığı için Bosetti olmayacaksa elit bir smaçör de alınmayacaksa bu isimler harici kim gelirse gelsin işimiz çok zor diyorum ben de.

Katiliyorum.  Zhu Ting'in bu seneki performansi cok iyiydi.  Ama sunu da soyleyeyim: Kosheleva'yi (su durumda almaya imkan olmadigindan teorik olarak konusuyoruz) her sekilde Zhu Ting'e tercih ederim.  Takiminin onu birakmayacagini goz onunde tutarsak, Hill sanirim ceyrek final ve sonrasi icin daha gercekci bir buy-out hedefi olur. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #181 : 28 Kasım 2014, 14:30:24 »
Bu arada, Kosheleva'ya almak istedik ama gelmedi seklinde aciklamalar var.  Bunu da bir yere not edelim.

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
ŞL 3. Maç Nantes VB - Fenerbahçe Grundig 09.12.2014 [21.00]
« Yanıtla #182 : 28 Kasım 2014, 14:32:24 »

Şampiyonlar Ligi B grubunda 3. maçımız Fransa deplasmanında Nantes ile;

09 Aralık Salı

21.00 Nantes VB - Fenerbahçe Grundig Ntvspor Canlı

Grupta;

Fenerbahçe 2 maçta iki galibiyetle 6 puanla lider,

Nantes bir galibiyet, bir mağlubiyet sonucunda topladığı 4 puanla 2. sırada.

FENERBAHÇE

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #183 : 28 Kasım 2014, 14:34:10 »
Katiliyorum.  Zhu Ting'in bu seneki performansi cok iyiydi.  Ama sunu da soyleyeyim: Kosheleva'yi (su durumda almaya imkan olmadigindan teorik olarak konusuyoruz) her sekilde Zhu Ting'e tercih ederim.  Takiminin onu birakmayacagini goz onunde tutarsak, Hill sanirim ceyrek final ve sonrasi icin daha gercekci bir buy-out hedefi olur.

Kosheleva şu an dünya üzerinde Kim'in yanına gidecek en formda, en iyi oyuncu. Ben de her türlü onu tercih ederdim imkan olsaydı.
Son yılların en inanılmaz ikilisi olurlardı. Hill de çok çok iyiydi dünya şampiyonasında Bosetti sonrası net bir şekilde tercih edilebilir.
Zhu çok genç oyuncu yalnız ve ciddi potansiyel var o kızda. Kim de ilk geldiğinde bize burun kıvıranlar vardı, çok daha iyileri vardı diye ama potansiyelini sahaya yansıtınca taraflı tarafsız dünyanın en iyisi olduğu kabul edilen bir oyuncu oldu. O açıdan Zhu'ya da hayır demem :)

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #184 : 28 Kasım 2014, 14:36:42 »
Bu arada, Kosheleva'ya almak istedik ama gelmedi seklinde aciklamalar var.  Bunu da bir yere not edelim.

Bizi bilmiyorum ama eczacı ciddi şekilde istedi olmadı. Tabi MAA gibi transferlerle direkt gidip kendi ilgilenecek, kendini bu işe adayacak bir sponsor olsa gelmeyecek oyuncu yok. (Gamova, Kim, Nati, Fabiana gibi) Tabi 2011 öncesi MAA gibi demek istedim :)

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #185 : 28 Kasım 2014, 14:38:23 »
Açıklamalar bu yıl içinse doğru olduğunu sanmıyorum. Bizim takım transferleri yaparken Kosheleva nın sözleşmesi Dinamo Moskova ile devam ediyordu, Dinamo Moskova dan ayrıldığı sırada ise bizim transferlerimiz tamamlanmıştı ve L.Bosetti henüz sakatlanmamıştı.

Açıklamalar geçtiğimiz yıllar içinse de en az 2-3 yıl öncesi olmalı. Dinamo Kazan sakat diye bırakmıştı çünkü.

FENERBAHÇE

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #186 : 28 Kasım 2014, 14:41:49 »
Kosheleva şu an dünya üzerinde Kim'in yanına gidecek en formda, en iyi oyuncu. Ben de her türlü onu tercih ederdim imkan olsaydı.
Son yılların en inanılmaz ikilisi olurlardı. Hill de çok çok iyiydi dünya şampiyonasında Bosetti sonrası net bir şekilde tercih edilebilir.
Zhu çok genç oyuncu yalnız ve ciddi potansiyel var o kızda. Kim de ilk geldiğinde bize burun kıvıranlar vardı, çok daha iyileri vardı diye ama potansiyelini sahaya yansıtınca taraflı tarafsız dünyanın en iyisi olduğu kabul edilen bir oyuncu oldu. O açıdan Zhu'ya da hayır demem :)

Benim Zhu Ting'in kalitesi hususunda suphelerim hic yok.  Bu gun gibi ortada.  Bu uc isim arasinda su anda kim gelmeli deyince, sona yazarim.  Yoksa bu uc isimden mustesna olarak Zhu Ting gelse ister misin dediginde, "her turlu" cevabini veririm.  O uc isim acisindan ise tek suphem var, o da uyum sorunu.  Sezon basinda transfer yapilinca bunun ustesinden gelmek daha kolay.  Amerikalilar genelde inanilmaz profesyonel olduklarindan uyum sorunu fazla cekmiyorlar.  Zhu Ting daha 20 yasinda bile degil ve yanlisim yoksa ilk yurtdisi tecrubesi olacak.  Cin kultur olarak da Kore gibi degil.  Daha tutucu ve yeniliklere kapali bir toplum yapisi var.  Gelmeden gormek imkansiz ama bu veriler isiginda tercihimi ya Hill ya da Kosheleva'dan yana riske ederim diye dusunmustum. 

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #187 : 28 Kasım 2014, 14:42:52 »

Manşetteki sorunu gözardı edilebilse (bizim takımın en önemli sorunu bu olduğu için gözardı etmek de çok zor)  Brankica Mihajlovic düşünülebilirdi.

Brankica Mihajlovic Omichka daki mali sorunlar yüzünden Volero Zürih e geri dönmüştü. 15 gün önce de Japonya ya kiralandı.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #188 : 28 Kasım 2014, 14:44:46 »
Açıklamalar bu yıl içinse doğru olduğunu sanmıyorum. Bizim takım transferleri yaparken Kosheleva nın sözleşmesi Dinamo Moskova ile devam ediyordu, Dinamo Moskova dan ayrıldığı sırada ise bizim transferlerimiz tamamlanmıştı ve L.Bosetti henüz sakatlanmamıştı.

Açıklamalar geçtiğimiz yıllar içinse de en az 2-3 yıl öncesi olmalı. Dinamo Kazan sakat diye bırakmıştı çünkü.

Buy-out icin teklif yapilmis olabilir.  Krasnodar'daki smacor bollugunu ve bizim gecmis senelerden ders almamizi goz onune alirsak uzak bir ihtimal degil.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #189 : 28 Kasım 2014, 14:45:20 »
Manşetteki sorunu gözardı edilebilse (bizim takımın en önemli sorunu bu olduğu için gözardı etmek de çok zor)  Brankica Mihajlovic düşünülebilirdi.

Brankica Mihajlovic Omichka daki mali sorunlar yüzünden Volero Zürih e geri dönmüştü. 15 gün önce de Japonya ya kiralandı.

Dedigin gibi ondan bize ihtiyacimiz olan faydanin gelmesi imkansiz.

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
« Yanıtla #190 : 28 Kasım 2014, 16:23:39 »
Kim ve Montano varken defansif bir smaçör gerekli yanlarına. İyi manşet alan. Bu iki ismin yanına Mihajlovic ya da Kosheleva manşet ve defans anlamında ciddi sıkıntı yaratırdı. Kim bir gün giderse, o zaman bunlar gibi hücum gücü çok yüksek oyuncular alabiliriz ama bu kadroyla en büyük sorun manşet ve blok-defans sistemi.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #191 : 28 Kasım 2014, 16:25:50 »
Kim ve Montano varken defansif bir smaçör gerekli yanlarına. İyi manşet alan. Bu iki ismin yanına Mihajlovic ya da Kosheleva manşet ve defans anlamında ciddi sıkıntı yaratırdı. Kim bir gün giderse, o zaman bunlar gibi hücum gücü çok yüksek oyuncular alabiliriz ama bu kadroyla en büyük sorun manşet ve blok-defans sistemi.
AYNEN ...aslında sağlıklı olsa dizlerine güvenebilsem Logan Tom bizim ilacımız olur....
hücumda çok yüklenmeden manşet ve savunma yükünü çekerdi , füze gibi servisleri ile de çok fark yaratırdı

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #192 : 28 Kasım 2014, 16:38:44 »
Koshaleva'ya ilgimiz olsun, o da gelmeyi kabul etsin de manşet problemi dert edeceğimiz şey olsun. Kimin ilk geldiği zamanlar dün gibi hatırlıyorum manşette sıkıntı yaşayan bir oyuncu deniyordu. Bunun aksini ısrarla savunmuştum. En iyi manşet ödülü dahi aldı daha sonra ve şu anda da gayet iyi manşet alıyor. Ayrıca Montano hücumda halen oyunun içine girebilmiş değil. Şu anda halen son 3 yıldır olduğu gibi Kim'in eline bakan bir takım hüviyetinden kurtulabilmiş değiliz.
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2014, 16:39:08 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #193 : 28 Kasım 2014, 16:39:10 »
AYNEN ...aslında sağlıklı olsa dizlerine güvenebilsem Logan Tom bizim ilacımız olur....
hücumda çok yüklenmeden manşet ve savunma yükünü çekerdi , füze gibi servisleri ile de çok fark yaratırdı

Su anda hem hucum hem de savunmada sikinti var.  Diyeceksiniz ki, hucumdaki sikinti savunmadaki kotu mansetten kaynaklaniyor.  Bence bunun da etkisi var ama hucumdaki bir numarali sikintimiz, savunmada takim olarak nerede duracagimizi bilmedigimiz icin hucuma gecis aninda yasanilan sikintilar.  Uc dort mactir yakindan takip ettigim kadariyla, esas sorun burada.  Savunmasi guclu bir smacor demissiniz ama bireysel olarak savunmasi iyi bir smacorun bahsettiginiz gibi tum sorunu cozecegini dusunmuyorum.  Bunun sebebi de, yukarida bahsettigim gibi esas sikintinin takim savunmasi olmasi.  Mesele top geldiginde manset almaktan (o da yok degil) ziyade, herkesin bosluklari kapatacak bicimde nerede duracagini bilmemesi. 

Bugun egri oturup, dogru konusalim.  Kosheleva, dunyada fark yaratan iki uc oyuncudan biri.  Bunu manset almaya indirgemek dogru degil. 

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
« Yanıtla #194 : 28 Kasım 2014, 16:53:11 »
Tabii ki, sadece defansif bir smaçörle çözülebilecek bir sorun değil kesinlikle. Takımın sisteminde sorun var, kim hangi alanda nerede duracak belli değil. Bu da bir antrenör sorunu. Benim yukarıda yazdıklarımın nedeni şu. Sadece hücum gücü yüksek oyunculardan kurulu bir takım kurarsanız her zaman başarılı olamazsınız. Bunun en büyük örneği de Küba olmuştur hep. Göze inanılmaz keyifli gelen bir hücum güçleri var ama servislerin daha etkili olmaya başlamasıyla birlikte (aşağı yukarı 2000'li yıllar) manşet ve savunma yeterli olmayınca Rusya gibi Brezilya gibi İtalya gibi takımlar onlara göre daha başarılı oldular. Yani Kim ve Kosheleva'yı aynı takımda düşünemiyorum, gerçekten inanılmaz bir hücum gücü olurdu ama yanlarında yine Logan gibi, Sokolova gibi, Garay gibi, Werblinska vs. gibi biri olmadıkça beklenen sonucu vereceğine inanmıyorum. Mutlaka blok üstü vurabilen ve hücum gücü çok yüksek en az bir smaçör kadroda olmalı tabii çünkü sadece takım oyunuyla da olmuyor (bknz. İtalyan takımları). Bu yüzden kadro mühendisliği önemli, akıllı hamlelerle dengeli bir kadro kurmak gerek.