Gönderen Konu: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Şampiyonlar Ligi (2014/15)  (Okunma sayısı 177241 defa)

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Ynt: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Şampiyonlar Ligi (2014/15)
« Yanıtla #480 : 13 Şubat 2015, 17:36:30 »
Türkiye'de pasör mü var ki?
Sende biraz Naz takıntısı var belli :)
Netice itibari ile Türkiye'nin açık ara en iyi pasörü. Nitekim Vakıf'ın en büyük iki rakibi olan Eczacı ve bizde oynayan pasörlere bakman yeterli.
Eczacı - Asuman,Nilay
Biz-Elif,Ezgi
Kıyas dahi kabul etmez bir fark var ortada.
Tabi bunu yerli pasörler için söylüyorum. Türkiyede yerli pasör yok. Yabancılar dahil dersen, Lo Bianco diyebilirsin ki ona ne kadar hayran olduğumu bilen bilir lakin Naz kuvvetle muhtemel milli takımlar hariç tutarsak Lo Bianco'nun yaşına geldiğinde ondan çok daha fazla bireysel ve klüp bazında ödül sahibi olacak.

Bu arada, ben takim sporlarinda eger Yeon Koung Kim gibi domine eden bir oyuncu degilse, kazanilan odullere o kadar itibar edilmemesi gerektigini dusunuyorum.  Naz'in Turk olmasi; Turkiye'de yabanci kotasi olmasi; Turk takimlarinin dunyanin en cok para harcayan takimlardan olmalari sayesinde en iyi hucum ve savunma oyuncularindan kurulu olmasi gibi faktorler dahilinde kazandigi oduller bana pek bir sey ifade etmiyor.  Bu odulleri bir de milli takimdaki performansi ile  bekliyoruz. 

Bir Lo Bianco'nun attigi paslara ve kurguladigi hucumlara bakiyorum, bir de Naz'inkilere.  Valla gece ile gunduz gibi bir fark var.  Voleybol bilgisine buyuk saygi duydugum forumdaslarsiniz.  Bunu gormeniz lazim :) 

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #481 : 13 Şubat 2015, 17:37:46 »
Oh be benimle en azından aynı fikirde olan bir kardeşim daha varmış. Besim sen mesleğin gereği istediğini savunabilirsin kardeşim seni de çok seviyorum. :)

Bilmukabele abicim.  Bu hususta anlasamiyoruz ama yuz yuze gorusme sansimiz olursa, ben seninle Naz arasinda bir husumet yaratabilecegime inaniyorum :)

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #482 : 13 Şubat 2015, 18:04:22 »
Bu arada, ben takim sporlarinda eger Yeon Koung Kim gibi domine eden bir oyuncu degilse, kazanilan odullere o kadar itibar edilmemesi gerektigini dusunuyorum.  Naz'in Turk olmasi; Turkiye'de yabanci kotasi olmasi; Turk takimlarinin dunyanin en cok para harcayan takimlardan olmalari sayesinde en iyi hucum ve savunma oyuncularindan kurulu olmasi gibi faktorler dahilinde kazandigi oduller bana pek bir sey ifade etmiyor.  Bu odulleri bir de milli takimdaki performansi ile  bekliyoruz. 

Bir Lo Bianco'nun attigi paslara ve kurguladigi hucumlara bakiyorum, bir de Naz'inkilere.  Valla gece ile gunduz gibi bir fark var.  Voleybol bilgisine buyuk saygi duydugum forumdaslarsiniz.  Bunu gormeniz lazim :)
Bundan 4-5 yil once en cok para harcayan takımlar italyanlardi ama. Öyle olunca da tüm kupaları onlar topluyordu. En son yatırım yaptıkları sene finalde bizi yendikleri seneydi. Onların yatırımı kesmesi turk takımlarının yatırımı artırması ile aynı doneme denk geldi. Yani bu done bence naz'ın bireysel başarılarına olumsuz bir etken degil. Zira lo da Bergamo da oynarken dunya şampiyonu İtalya milli takımının iskeletini oluşturan takımla oynuyordu. + grun gibi o dönemlerin en iyi pc'i vardi.
Yok yok sen de naz'a on yargı var. Kabul et :)

Çevrimdışı Sisley Volley TV

• Üye
« Yanıtla #483 : 13 Şubat 2015, 18:51:43 »
Lo Bianco şu ana dek bir çok oyuncunun yeteneklerini işleyip beceriye dönüştürmüştür. Bergamo sisteminin temel taşı olmuştur. Ama Naz için aynı şeyleri söyleyemem.

5 yıl önce yazdığım bir yorum. İçinde bolca Bergamo ve Bianco kelimeleri yer almakta. Belki ilgi çekici gelebilir. En azından Leo'nun arz ettiği önem açısından.

Amaç CL kupası , en büyük engel Bergamo.

Fenerbahçe Acıbadem’in önündeki ilk engel ev sahibi Cannes. Cannes ilginç bir takım. Bu sezon 5 maçını izleme imkanı buldum. Özellikle Brezilya’nın Rio takımıyla yaptıkları maçı çok dikkatli takip ettim. Rio önündeki Cannes vasat bir ekip görüntüsü verdi. (Brezilya ekibinin çok iyi bir TAKIM olduğunu belirtmek gerek) Şunu söylemeliyim ki FBA çapında bir takım asla değiller. Fakat küçümsenmeye gelmeyecek bir takım. Kilit nokta seyircisi önünde Cannes’e hava yakalama imkanı tanımamak olacaktır. Cannes’te gördüğüm en önemli artı , güçlü veya güçsüz bir takım olsun , hava yakaladıklarında yani seri yakaladıklarında rakibi mahvedebiliyorlar. Eğer FBA iyi servis atamazsa Cannes karşısında işi çok zorlaşır. Psikolojik olarak Gamova ve Nati haricindeki oyuncular biranda ne oluyoruz diyebilirler.

FBA şu ana kadar 32 maç oynadı ve tümünü kazandı. Aynı ekiplerle bir 32 maç oynasın yine firesiz bir seri yakalayabilirler. Çünkü şu ana kadar yenmiş olduğu tüm rakiplerin kadro yapısı ve ana eksikleri (kalitesi demiyorum) birbirine çok yakın. Nedir bunlar ? - ELLERİN TİTREDİĞİ anlarda ve tansiyonu yüksek maçlarda bile minimum manşet hatası yapan 2 smaçör - Kötü gelen bir manşeti olumlu pasa çevirebilecek mental seviyesi yüksek soğukkanlı bir pasör.

İşte bu 2 unsuru kadro yapısında barındırmayan ekipler FBA karşısında mağlubiyete her zaman mahkumdurlar. Cannes’te bu tip bir ekip. Fenerbahçe en iyi yaptığı işi (rakibin oyununu bozan servis) Fransızlara karşıda sergilerse finale çıkmaya çok yakın olacaktır. Ama yok , biz Türklerin klasiği haline gelen baskı altında hata yapma hastalığı nüksederse (ki bu durum servislerin etkisizleşmesine de neden olur) , başta Nihan olmak üzere Türk oyuncularımız oyundan kopacaktır ki bu bir süre sonra takımın tümüne yansıyacaktır. Fenerbahçe rakip seyircinin ve maçın öneminin baskısı altında kalmayıp iyi servis atarsa maçı RAHAT kazanacaktır. Burada önemli nokta Cannes’e hava yakalattırmamak. Tekrar söylemeliyim ki Cannes gaz voleybolu oynuyor. Biraz gazı verdiğinde adeta coşuyorlar (kapasitelerinin üzerine çıkıyorlar) ki bir bakmışsınız maç elden gitmiş. Cannes hakkında son bir anekdot ; çaprazları Centoni çok hırslı bir oyuncudur , sayı sonrası sevinç eylemleri muhtemelen birçok FBA sempatizanını sinirlendirecektir.

Diğer eşleşmeye geleecek olursam , Bergamo’nun Novara’yı geçeceğini düşünüyorum. Bu yüzden Bergamo’nun finalde olacağını düşünerekten (sporda kesin diye bir şey yoktur ama ben yinede finalde Bergamo’nun olacağı fikrindeyim) yorumlama yapacağım.

Bergamo’nun bu sezon 12 (8 tanesi İtalya ligi) maçını izledim. Şu ana kadar aldığı mağlubiyetler bizlere pek sağlıklı sonuç vermeyecektir. Çünkü bu takımın en büyük özelliği KAZANMASI gereken maçları kayıpsız atlatıyor olmasıdır. Onun için Bergamo hakkındaki istatistiki bilgilere çok bağlanmamak gerekir. Tansiyonu yüksek olan maçlarda hata oranlarını minimum düzeye çekebilen ve mental olarak oldukça üst seviye olan bir takım.

CL ve İtalya Liginde , pasörleri Lo bianco sakatlandıktan sonra bir duraklama dönemine girdiler. Zincirleme mağlubiyetler aldılar. Lo Bianco’nun olmadığı dönem Bergamo için sadece parçaların yerinden çıktığı dönemdi , dolayısıyla aldıkları mağlubiyetler çokta önemli değildi zira önemli olan nokta, parçaların yerinin belli olmasıydı. Lo Bianco’nun dönüşüyle yerleri belli olan dişliler tekrar harekete geçti ve bugüne gelindi.

Bir oyuncunun mental nitelikleri hakkında kanı sahibi olmak istersem mümkün olduğunca çok maçını izlerim (özellikle başa baş giden tansiyonu yüksek maçların 20 li sayıları ve tie break setlerini daha dikkatli izlerim)

Nihan’ı , Seda’yı , Eda’yı , Naz’ı yıllardır takip ediyorum. Keza Merlo,Picci, Leo ve Core gibi oyuncuları da. Şunu söyleyebilirim ki Foppa ve Feneri kıyasladığımda “baskı altında duygularını yönetemeyen oyuncu sayısı bizde çok daha fazla. Osmokroviç ve Gamova (katya’nında sinirlendiği anlarda oyundan çok çabuk düştüğünü belirtmek gerek-ama her şeye rağmen 2CL ve 2Olimpiyat finali oynamış bir oyuncu) dışındaki oyuncularımızın mental olarak iyi seviyelerde olmadığını düşünüyorum. Bu durum Bergamo için avantaj olacaktır.

Bir başka hususa gelecek olursak , Bergamo , FBA’nın şu ana kadar oynadığı tüm ekiplerden çok daha farklı bir takım. Neden mi ?

Şöyle bir soru sorsak ,

“Tansiyonu yüksek karşılaşmalarda iki smaçörü de minimum derecede hata yapan , pasörü oldukça soğukkanlı ve yetenekli olan” bir takım ismi ? Acaba cevap ne olurdu. Sanırım büyük çoğunluk Bergamo derdi.

Piccinini , Core ve Leo üçlüsü 2009 da,
İtalya milli takımıyla Avrupa Şampiyonluğu , Bergamo takımı ile Champions League şampiyonluğu kazanmış bir şeytan üçgeni.

FBA rakiplerini ana olarak iyi servisleriyle pasifize eden bir takım. Rakibin bazen libero bazen de smaçör zaaflarından faydalanıyor. Oysa Bergamo iyi servisler ile oyunu bozulabilecek en zor takım. Picci veya Core’den biri sağlıksız manşet bile getirse öyle yetenekli bir pasöre sahipler ki o kötü manşeti bile gayet güzel bir pasa çevirebiliyor. Geçen yıl FBA’nın şimdiki haline çok benzeyen (özellikle iyi servise dayanan oyun anlayışı ile) Pesaro’yu Core,Piici, Bacchi ve Merlo’nun getirdiği direncin yanında Bianco ‘nun soğukkanlı yönetiniyle yıkmışlardı.

Açıkcası ifade etmeliyim ki , şahsi kanımca FBA , geçen yılki Scavoloni ile birlikte son yılların en iyi servis atan takımı. Bu özellikleri Bergamo dışındaki her takımı “KOLAYCA” alt etmelerini sağlıyor.(artı olarak Seda , Nati ve Katya gibi hücumcular) Voleybolun NBA’si kabul edilen İtalyan ligindeki bütün takımları (Lider Scavolini’den sonuncu Zoppas takımına kadar) seyrettim. Şunu söyleyebilirim ki Fenerbahçe Acıbadem’in mağlup edemeyeceği TEK takım Volley Bergamo’dur. (biliyorum sporda kesin yargılara yer yoktur ama kadro yapıları bize oldukça ters) Bu görüşe Bergamo’nun art arda mağlubiyet aldığı dönemlerde de sahiptim. Fenerbasket forumunda yazdığım CL değerlendirmesinin Bergamo kısmında şu ifadeyi kullanmıştım. Birebir kopyalıyorum,

“Bergamo , son dönemlerde oynadığı kötü oyun ve aldığı mağlubiyetlere rağmen Champions League ve İtalya Ligi için en büyük favorim. Leo Bianco’nun dönüşü ve formsuz oyuncuların da düzelmesiyle ki Bergamo bunu CL F6 den itibaren çok iyi uyguluyor , yenilmesi zor olan bir takım olacaklardır. Bergamo ile CL F4 üne kadar karşılaşmamamızı umuyorum. Aksi durum büyük bir şanssızlık olur. “

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #484 : 13 Şubat 2015, 19:16:16 »
Bundan 4-5 yil once en cok para harcayan takımlar italyanlardi ama. Öyle olunca da tüm kupaları onlar topluyordu. En son yatırım yaptıkları sene finalde bizi yendikleri seneydi. Onların yatırımı kesmesi turk takımlarının yatırımı artırması ile aynı doneme denk geldi. Yani bu done bence naz'ın bireysel başarılarına olumsuz bir etken degil. Zira lo da Bergamo da oynarken dunya şampiyonu İtalya milli takımının iskeletini oluşturan takımla oynuyordu. + grun gibi o dönemlerin en iyi pc'i vardi.
Yok yok sen de naz'a on yargı var. Kabul et :)

Onyargi muhakakka var: orasi kesin.  Bize kimsenin etmedigi gibi ihanet etmis birine onyargisiz olmam dusunulemez :) Ancak asagida diyeceklerim de var.

Nereden geldigini anladim ama sonda dikkat cektigim ve vurguladigim nokta yine bizlerin ciplak gozle gorup, voleybol bilgi ve tecrubemiz dahilinde suzgecten gecirdigimiz hususlar.  Buna gecmeden once yine de bahsettigin noktaya donelim.  Italyan takimlari tonla para harcasalar da Lo Bianco'nun milli takimdaki muazzam ve lider rolunu es gecmemek lazim.  Yani para harcayan Italyan takimlarindan bagimsiz bir mill takim ve dunyaya nam salmis bir Lo Bianco gercegi de var.  O yuzden, o noktadaki argumani kismi olarak zayiflatmis olur.  Ama benim uzerine vurgu yapmak istedigim nokta yine de bu degil.  Bizzat Vakifbank ve Milli Takim maclarini izledigimizde, Naz'in garantici ve fakat hayli statik; herhangi bir yaraticiliktan ve pas kalitesinden uzak oyununu Lo Bianco ile karsilastirmak da bence isabetli degil.  Ben Naz'i kac senedir izliyorum, Lo Bianco'nun bu kadar az oynadigi bir takimda attigi bazi paslarin yanina bile yaklasmasi mumkun degil.  Tam bir maestro...  Insallah yabanci siniri kalkar da daha cok izleme sansini haiz oluruz. 

Bu arada kabul etmem lazim: Naz'in tek bir faydasi var.  Bu da, onun sayesinde doya doya voleybol konusmamiz :)
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2015, 19:17:17 Gönderen: Besim »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #485 : 14 Şubat 2015, 00:52:16 »
Onyargi muhakakka var: orasi kesin.  Bize kimsenin etmedigi gibi ihanet etmis birine onyargisiz olmam dusunulemez :) Ancak asagida diyeceklerim de var.

Nereden geldigini anladim ama sonda dikkat cektigim ve vurguladigim nokta yine bizlerin ciplak gozle gorup, voleybol bilgi ve tecrubemiz dahilinde suzgecten gecirdigimiz hususlar.  Buna gecmeden once yine de bahsettigin noktaya donelim.  Italyan takimlari tonla para harcasalar da Lo Bianco'nun milli takimdaki muazzam ve lider rolunu es gecmemek lazim.  Yani para harcayan Italyan takimlarindan bagimsiz bir mill takim ve dunyaya nam salmis bir Lo Bianco gercegi de var.  O yuzden, o noktadaki argumani kismi olarak zayiflatmis olur.  Ama benim uzerine vurgu yapmak istedigim nokta yine de bu degil.  Bizzat Vakifbank ve Milli Takim maclarini izledigimizde, Naz'in garantici ve fakat hayli statik; herhangi bir yaraticiliktan ve pas kalitesinden uzak oyununu Lo Bianco ile karsilastirmak da bence isabetli degil.  Ben Naz'i kac senedir izliyorum, Lo Bianco'nun bu kadar az oynadigi bir takimda attigi bazi paslarin yanina bile yaklasmasi mumkun degil.  Tam bir maestro...  Insallah yabanci siniri kalkar da daha cok izleme sansini haiz oluruz. 

Bu arada kabul etmem lazim: Naz'in tek bir faydasi var.  Bu da, onun sayesinde doya doya voleybol konusmamiz :)

Şimdi şurada şunu netliğe kavuşturalım. Ben Lo Bianco ile Naz kıyaslamasına girmedim :)
Lo Bianco avrupa voleyboluna son dönemlerde damgasını vurmuş bir oyuncudur. Bunu inkar etmek voleybola ihanettir.
Naz ise çok genç yaşta Ze ve Fofao'nun desteğiyle büyük bir gelişim ve atılım göstermiştir. Bugün avrupada her takımın ilk 6'sına koy, çok rahat oynar. Nitekim baktığın zaman avrupanın herhangi bir takımında oynayan pasörlerden şu pasör Naz'dan daha iyi diyebileceğin bariz bir pasör yok. Dersen de kişiye göre değişir bir kıyaslama olur. 
Nazın pas kalitesini geçelim, servis, blok yerleşimi, ortaları inanılmaz efektif kullanımı, genç yaşı, yerli oluşu bile başlı başına fark yaratan bir oyuncu olmasını sağlıyor.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #486 : 14 Şubat 2015, 01:34:59 »
Bir pasörün ortaları ekonomik kullanımı tamemen o takımın orta oyuncularının kalitesine..Alınan manşetin Mükemmeliyetine vede Takımın koçunun hücum silahlarına bağlı..

Dünya da Leo kadar iyi ortaya pas atan kaç pasör vardır? Yok desem yeridir..Takeşita falan işte..Birde Tok kom..

Ama Naz Milli takımda Ortaları neden efektif kullanamıyor olayı da yukarıda yazdığım olayın Sağlamasıdır.
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #487 : 14 Şubat 2015, 01:46:42 »
Şimdi şurada şunu netliğe kavuşturalım. Ben Lo Bianco ile Naz kıyaslamasına girmedim :)
Lo Bianco avrupa voleyboluna son dönemlerde damgasını vurmuş bir oyuncudur. Bunu inkar etmek voleybola ihanettir.
Naz ise çok genç yaşta Ze ve Fofao'nun desteğiyle büyük bir gelişim ve atılım göstermiştir. Bugün avrupada her takımın ilk 6'sına koy, çok rahat oynar. Nitekim baktığın zaman avrupanın herhangi bir takımında oynayan pasörlerden şu pasör Naz'dan daha iyi diyebileceğin bariz bir pasör yok. Dersen de kişiye göre değişir bir kıyaslama olur. 
Nazın pas kalitesini geçelim, servis, blok yerleşimi, ortaları inanılmaz efektif kullanımı, genç yaşı, yerli oluşu bile başlı başına fark yaratan bir oyuncu olmasını sağlıyor.

Abi, ortalari efektif kullanma meselesi bence de tamamen ortalarin kalitesine bagli.  Bugun Rasic ve Robin'in yuzune top atsan, yine sayi olur :)  Murat'in da dedigi gibi ayni seyi nedense milli takimda goremiyoruz. 

Yerli olusunun avantaj saglamasi hususunda haklisin, bunu inkar edemeyiz ve etmedik de.

Pas kalitesinde zaten sen de umudu kesmissin :) 

Blok yerlesimi iyidir ama yine cok atletik ortalarla oynadigini unutmayalim.  Naz'in kurdugu bloga hizlica yetisip, cok iyi kapatiyorlar.  Bir de Bauer'i dusunuyorum... Neyse :)

Çevrimdışı OUZZ

• Üye
  • Yer: KAYSERİ
  • FB
« Yanıtla #488 : 14 Şubat 2015, 02:30:33 »
Yabancı sınırı olduğu sürece Naz kıymetli pasör olacak ve iyi para kazanacak.
LO bence bayan voleybol un kraliçesi.
Ama bende Naz'ı hiç affedemeyeceğim. >:( >:( >:(

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
« Yanıtla #489 : 14 Şubat 2015, 08:39:30 »
Besim, Nazı oyuncu olarak beğenmek demek onu sevmek ve desteklemek değildir önce burada anlaşalım. Ben Fenerbahçeden başka hiçbir rakibini ne Türkiyede ne Avrupada desteklerim. Destekleyene de iyi gözle bakmam. Vakıfın da canı cehenneme. Ama Naz da Gözde de iyi oyuncular benim bakış açılarıma göre. Yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #490 : 14 Şubat 2015, 09:08:03 »
Abi, ortalari efektif kullanma meselesi bence de tamamen ortalarin kalitesine bagli.  Bugun Rasic ve Robin'in yuzune top atsan, yine sayi olur :)  Murat'in da dedigi gibi ayni seyi nedense milli takimda goremiyoruz. 

Yerli olusunun avantaj saglamasi hususunda haklisin, bunu inkar edemeyiz ve etmedik de.

Pas kalitesinde zaten sen de umudu kesmissin :) 

Blok yerlesimi iyidir ama yine cok atletik ortalarla oynadigini unutmayalim.  Naz'in kurdugu bloga hizlica yetisip, cok iyi kapatiyorlar.  Bir de Bauer'i dusunuyorum... Neyse :)

Nazın performansının bağlandığı faktörler giderek dallanıp budaklanıyor. Ben de bunları duydukça giderek Naz'ın savunucusu gibi oluyorum artık :)
Şimdi de beraber oynadığı manşetçilere, orta oyuncuların kalitesine gelmiş sıra :)
Birincisi milli takım ve klüp takımındaki manşet ve orta oyuncuların performansına bağlı Naz'ın performansının değişkenlik göstermesi tamamen görecedir. Nitekim milli takımda da Vakıf'daki manşetçiler ve orta oyuncular oynuyor. Vakıfta manşeti Gözde ve Gizem alıyorsa milli takımda da Gözde ve Gizem alıyor.
İkincisi orta oyuncular; Kübra gibi genç bir oyuncu çoğu maçı 10 sayı üstü ile bitirdi son şampiyonada. Biz de bir bakın orta oyuncularımızın hangisi kaç maçta o hücum performansı ile maç bitiriyor. Düne kadar beğenilmeyen Rasiç (ki benim takımda en çok görmek istediğim orta oyuncuların başındadır) bugün sana Naz ile ilgili done olmuş :) Robin'e gelince Besim hocam Robin de kimdir Allah aşkına. Her attığın sayı olsun. Aynı şeyleri milli takımda görememen de neyi görmek istediğinle alakalı değişir. Yarısı dolu bir bardak varken kalkıp da "ama bu bardağın yarısı boş" diyorsun sen sürekli :)
Naz dünyada orta oyuncuları en efektif kullanan pasörlerden birisidir. Ben şahsen bunu tartışmayı bile gerekli görmüyorum.
Milli takımın Naz bazında değil ancak takım bazındaki performans olayı ise çok farklı bir tartışma konusu. Herhalde milli takımda Kim, Sokolova, Gamova, Glinka, Sheila gibi oyuncular yok Nazın beraber oynadığı.
Üçüncüsü; Buradan yol çıkarak beraber oynadığı oyuncuların kalitesi mevzusu. Elbette iyi oyuncular iyi pasörlerle oynar. Lo Bianco neden iki sene gsde hayatının en kötü yıllarını geçirdi. Neden Vakıf, Eczacı gibi takımlara karşı tek galibiyet alamadı. Geçen sene yarı finalde gs vakıfı eleme noktasına geldiğinde sahada Lo Bianco yoktu mesela. Şimdi buradan yol çıkıp da aynı mantıkla Lo Bianco efsane ama onu yücelten yanında oynadığı oyuncuların kalitesiydi, Bergamo'da Arigetti, Fürst ile oynuyordu, bak gsde daha vasat oyuncularla oynadığında onun da performansı ortada desem aynı mantıkla. Ne düşünürsün?

Nazı beğenmeme nedenini paslarının kalitesine, çeşitliliğine, statikliğine bağlasan zaten bir yerde katılıyorum sana ama yanında oynadığı manşetçi, takımın bütçesi, orta oyuncular, smaçörler vs gibi dayanaklar bence çok tutarlı doneler değil.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #491 : 14 Şubat 2015, 10:26:35 »
Zeki Abi saygisizlik gibi olmasin ama degil dunyada, Turkiye'de su anda oynayan ilk uc pasor icine girsin, basaridir onun icin.  Dunyada, ilk 10'a giremez. 
goudelcok a takıntılı diye millete etmediğin laf kalmıyor ki o konuda haklısın ams aynı boku sende Naz konusunda yapıyorsun.... :)
Senin gibi bu adamın bu kadar büyük çelişki içinde olmaması lazım
10 tane pasör my var dünya da ki Naz oraya giremeyek yapma besim. Sevme sevmemek senin sonuna kadar hakkın ama adaletin savunucususun sen hukukcusun...
şu iyi takımlarda oynuyor tezini de geçin. Iyi oyuncu iyi takımlarda oynar yahu niye kötü yada hedefsiz takımda oynasin.
O kafaya göre Lo da yıllarca Bergamo da oynadi. Hemde ne kadrolar ile oynadı. ..

Allah aşkına takintilarimizdan kurtulalim...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #492 : 14 Şubat 2015, 10:33:33 »
Ilhan

Dostum besim. Naz i sevmiyor hatta nefret ediyor .. Kişisel duygusu saygim sonsuz ama o savunduğu konular tamamen avukatlık becerisini konusturup konuya farklı açıdan baktirmaya çalışıyor
onun kafasiyla sana sunduğu doneler ile dünyanın ekit pasörlerini ben bi yerin dibine sokarim vay be ne oluyor deriz ;) 8)
o zaman Belgorod takımındaki Travica kötü pasör yahu Musekry gibi hayvana herkes pas atar deriz geçer gideriz. bu konunun zaten sonu gelmez herkesin bakış açısı farklı , spor bu 2x2= 4 etmiyor , :)
Ama besim çok düzgün kaliteli adam senden güzel olmasın.
Besim surda bana küfür etsin ya kesin.bi haklılık payı vardır derim suçu kendimde ararım :)
Sorun şu Besim de benim gibi Artvinli ve laz.ciddrn laz. Muazzam bi şivesi var.. dalga geçmiyorum yanlış anlaşılmasın lütfen. Ee lazlik üzerine hukuk konusunda yalamış yutmuş olunca ortaya böyle inat/ davadan geri adam atmama durumları  ooluyor. ..
canı sağolsun 8)
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2015, 10:43:26 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #493 : 14 Şubat 2015, 11:36:19 »
Naz sürekli makine düzeninde oynayan takımlarda başarılı oldu..Asla EXTREM  bir pasör değil..Koy şu GS kadrosuna bakalım anlarız İyi mi çok mu iyi mükemmel mi..
HaBaBaM GüM GüM GüM

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #494 : 14 Şubat 2015, 11:51:28 »
Naz sürekli makine düzeninde oynayan takımlarda başarılı oldu..Asla EXTREM  bir pasör değil..Koy şu GS kadrosuna bakalım anlarız İyi mi çok mu iyi mükemmel mi..

o zaman Lo da kötüydü Gs yıllarında , o zaman Lo içinde aynı şeyleri diyecek misin ?
esas LO yıllarca Makina düzeninde ki takımlarda oynadı Bergamo da ?
nasıl olacak...
bizlere Elif müstahak o yüzden devam :) 8)
Elif ile 5 sene sözleşme uzatmak lazım