Nazın performansının bağlandığı faktörler giderek dallanıp budaklanıyor. Ben de bunları duydukça giderek Naz'ın savunucusu gibi oluyorum artık 
Şimdi de beraber oynadığı manşetçilere, orta oyuncuların kalitesine gelmiş sıra 
Birincisi milli takım ve klüp takımındaki manşet ve orta oyuncuların performansına bağlı Naz'ın performansının değişkenlik göstermesi tamamen görecedir. Nitekim milli takımda da Vakıf'daki manşetçiler ve orta oyuncular oynuyor. Vakıfta manşeti Gözde ve Gizem alıyorsa milli takımda da Gözde ve Gizem alıyor.
İkincisi orta oyuncular; Kübra gibi genç bir oyuncu çoğu maçı 10 sayı üstü ile bitirdi son şampiyonada. Biz de bir bakın orta oyuncularımızın hangisi kaç maçta o hücum performansı ile maç bitiriyor. Düne kadar beğenilmeyen Rasiç (ki benim takımda en çok görmek istediğim orta oyuncuların başındadır) bugün sana Naz ile ilgili done olmuş
Robin'e gelince Besim hocam Robin de kimdir Allah aşkına. Her attığın sayı olsun. Aynı şeyleri milli takımda görememen de neyi görmek istediğinle alakalı değişir. Yarısı dolu bir bardak varken kalkıp da "ama bu bardağın yarısı boş" diyorsun sen sürekli
Naz dünyada orta oyuncuları en efektif kullanan pasörlerden birisidir. Ben şahsen bunu tartışmayı bile gerekli görmüyorum.
Milli takımın Naz bazında değil ancak takım bazındaki performans olayı ise çok farklı bir tartışma konusu. Herhalde milli takımda Kim, Sokolova, Gamova, Glinka, Sheila gibi oyuncular yok Nazın beraber oynadığı.
Üçüncüsü; Buradan yol çıkarak beraber oynadığı oyuncuların kalitesi mevzusu. Elbette iyi oyuncular iyi pasörlerle oynar. Lo Bianco neden iki sene gsde hayatının en kötü yıllarını geçirdi. Neden Vakıf, Eczacı gibi takımlara karşı tek galibiyet alamadı. Geçen sene yarı finalde gs vakıfı eleme noktasına geldiğinde sahada Lo Bianco yoktu mesela. Şimdi buradan yol çıkıp da aynı mantıkla Lo Bianco efsane ama onu yücelten yanında oynadığı oyuncuların kalitesiydi, Bergamo'da Arigetti, Fürst ile oynuyordu, bak gsde daha vasat oyuncularla oynadığında onun da performansı ortada desem aynı mantıkla. Ne düşünürsün?
Nazı beğenmeme nedenini paslarının kalitesine, çeşitliliğine, statikliğine bağlasan zaten bir yerde katılıyorum sana ama yanında oynadığı manşetçi, takımın bütçesi, orta oyuncular, smaçörler vs gibi dayanaklar bence çok tutarlı doneler değil.
Galiba yine birbirimizin soyledigi seyleri yanlis algiliyoruz. Ben mesela Lo Bianco ile ilgili soyledigin hususu yanlis algilamistim. O yuzden, arada onceden soylenenleri de sabitlemek lazim.
Naz'in kotu bir pasor oldugunu soylemiyorum; hicbir zaman soylemedim. Turkiye'deki en iyi pasoru degil ama en iyi Turk pasor. Zeki Abi'ye yazdigim hususta, onun Naz hususunda comert olmasina bianen biraz da takilmak icin bol keseden attigimi belirtip, ilk ona bile giremez demistim (Cem, bu sana). Ote yandan, yurtdisi ve yurticindeki haberleri ve maclari elimden geldigince takip etmeye calisiyorum. Naz kadar abartilan baska bir oyuncu gormedim. Bunun sebepleri acik; ailesinin bu camiadan gelmesi; biraz okumus ve guzel bir kiz oldugu icin medyanin ilgi duydugu bir isim olmasi vs. Buna ek olarak, yabanci kotasi nedeniyle HER ZAMAN en iyi Turk takimlarinda oynama sansini bulacaktir. Bunun aksinin olmasina imkan yok.
Zaten pas kalitesi hususunda mutabikiz. Diger hususlara gelecek olursak: Rasic hususunda haklisin. Bu seneki savunma performansini beklemiyordum. Beni sasirtti. Ama sene basindaki gibi hangi orta gelsin dersen, cevabim yine Rasic olmaz. Robin de begenmedigim oyunculardan ama bu sene izledigim maclarda cok etkili oynadi. Voleybolu sezonluk degerlendirmek lazim. Oyuncu performanslari sezondan sezona esasli bicimde degisebiliyor. En guzel ornegi de Olimpiyatlardaki Sirbistan olsa gerek. Sezondan sezona performans degisikligi olmayan iki takim var: biri Brezilya biri de Turkiye. Ilki her zaman iyi; digeri de her zaman kotu diye baglarmisim simdi

Saka bir yana, milli takim ile verdigin ornek benim tezimi de destekler. Naz icin manset alan oyuncular ayni ise neden kulup takimi basarili da milli takim degil? Kim, Sokolova, Fabi, Brakocevic, Sheilla gibi isimlere pas kotu gelse de bir sekilde vuruyorlar. Violet Duca bile pasorluk yapsa, o zamanki Fenerbahce sampiyon olurdu demistik. Eeee peki Naz Hanim, dunyanin en iyileri ile oynamadiginda neler katiyor? Abiler, ablalar, lutfen takinti filan demeyin zira bunun cevabi acik, hicbir sey katmiyor. Ezcumle, Naz iyi pasor ama oyle abartilacak kadar bir pasor degil. Pasor dedigin Lo Bianco gibi takimi alir tasir.