Amacım kesinlikle kimseyle polemik yaşamak değil sadece kendi gördüklerimi paylaşmak istiyorum.Yanlış olduğunu düşündüğünüz şeyleri yazarsanız en azından beyin jimnastiği yapmış oluruz.
https://www.youtube.com/watch?v=EKBnTdIVJYg&feature=youtu.beBu videoda Emir'in ilk periyot performansı var hem savunmada hem de hücumda.
Savunmadan başlayacak olursak görüyoruz ki Strawberry'yi savunurken bütün picklere takılmış ve Strawberry savunmayı sürekli delip arkadaşlarına pozisyon yaratmış.
Hücumda ise resmen etkisiz eleman.Karşıyaka onu sürekli boş bırakmış yardımlara hep onun adamı gelmiş.Son pozisyonda Goudelock topla oynarken Emir ve Zizis'in adamlarına bakın lütfen.İkisi de boyalı alanın içinde.Ya biz kadın takımında bir oyuncuyu bu kadar risk edemiyoruz.Karşıyaka'da aynı pozisyonda oynayan Diebler ve Dixon'ı bir saniye boş bırakınca neler olduğunu görüyoruz hatta boş bırakmasak bile.
Ben dün Ufuk Sarıca'yı överken Obradovic'ten iyi antrenör demek istemedim sadece dersine iyi çalışmış ve malesef Obradovic de onun ekmeğine yağ sürdü demek istedim.
Bu eşleşmede bariz üstün olabileceğimiz bir yer varsa o pota altıdır.Ama biz şutu olmayan oyuncuları aynı anda sahada tutarak pota altına gömülmelerine izin veriyoruz.Galatasaray maçında da aynısı olmadı mı? Ve hiç düşündünüz mü neden bu kadar dar rotasyonla oynayan Gs ve Ksk'yı hiç faul problemine sokamadık.Çünkü pota altını kullanmamıza izin vermediler.
Zizis için bir şey söyleyemeyeceğim takımın tek guardı ve bir şekilde oynamak zorunda ve en azından iyi bir savunmacı.Ama Emir'le beraber oyundayken çok rahat savunuyor bizi rakiplerimiz.Şu başladığımız 5'de Melih olsa bu savunma böyle mi olacaktı? Melih'i risk edebilecekler miydi? Melih Emir'den kötü savunmacı mı?
İşte bunlar yüzünden Obradovic formsuz diyorum.
Ha bir de Oğuz konusu var.Oğuz bana göre bu ligin en kötü ikili oyun savunmacısı.Ayaklarında resmen beton var.Dixon sürekli onun adamını picke çağıdı ya kendi üçlüğü gönderdi ya da Cemal'den smaçları yedik.Biraz zamanım olursa bunun da videosunu yüklüycem.Peki bunlar olurken hücumda Oğuz üzerinden bir set oynayıp üstünlük mü kurduk da Oğuz oyunda kaldı? Hayır.Hatta kendi bile bilmiyodur neden oyunda kaldığını.Çünkü 30 dakika 2 ribaund, ikili oyun savunması facia, hücumda sadece 4 top kullanmış.Semih oyun zekası olarak zayıf olabilir ama kimse kusura bakmasın ikili oyun savunması Oğuz'dan kat kat iyidir ve ayrıca ribaundlarda açık bir biçimde üstündür ve net ribaund alır bu da bizim hücuma hızlı gelmemizin anahtarıdır.
İşte bunlar yüzünden Obradovic formsuz diyorum.