Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 424831 defa)

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fbkolik

• Ziyaretçi
Açıkçası bugün kazandıysak rakip Türk Telekom olduğu için kazandık.Karşıyaka maçından hem daha kötü savunma yaptık hem de daha kötü hücum yaptık,özellikle savunmada bazı anlarda inanılmaz şekilde saçmaladık,çok fazla boş 3lük imkanı vardik,Allah'tan çok kaçırdılar,yoksa kazanamayabilirdik.Savunmada da daha 3 saniye geçmeden bir türlü anlam veremediğim,hiçbir zaman bu savunma stratejisini anlamayacağım switchler sürekli oldu,sürekli pota altında uzuna kısa kaldık,ama rakip çok fazla kullanamadı ama yarın birgün rakiplerin seviyesi artınca ve bu switchlere devam edersek başımız yine çok ağrıyacak,görünen köy kılavuz istemiyor.

Savunmada bu switchlerle özellikle avrupada başarılı olmanın bana göre tek yolu var.O da rakip guardların beyninin olmaması,birazcık beyni olan guarda sahip her takım bizi zorlar,çok fazla boş 3lük atar,pota altına her indirdiğinde de ya faul olur ya basket olur ya da basket faul olur,çünkü Hickman,Goudelock falan kalıyor rakip uzunlarla.
« Son Düzenleme: 14 Ekim 2014, 20:13:07 Gönderen: fbkolik »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Fbkolik
Farklı maçı mi izledik

fbkolik

• Ziyaretçi
Fbkolik
Farklı maçı mi izledik
Allah aşkına yapma abi gözünü seviyim,sen bu maçta Bogdanovic,Vesely ve hücum ribaundlarımız dışında hangi olumlu tarafımızı gördün?O kadar çok hata oldu ki Obradovic her hatadan sonra bağırmaktan helak oldu.
« Son Düzenleme: 14 Ekim 2014, 20:37:48 Gönderen: fbkolik »

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Yav sezon basi daha, Telekom gibi bir takimi +10 farkla yenmisiz.  Hala daha dunya basimiza yikilmis gibi yazan arkadaslarimiz var.  Bu kadar kotumserlik gercekten iyi degil.  Tamam, hazir degiliz; hatalarin eminim ki teknik kadro da farkinda...  Yarin obur gun, bizden iyi takimlar karsimiza gelince, sikinti yasayacagimiz zaten esyanin tabiati geregi: yani oyle ekstra analitik, muazzam bir cozumleme yapmiyorsun.  Inanin ki takim giderek iyiye gidecektir. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
Fbkolik
Farklı maçı mi izledik

Cem, yasca bizden cok daha kucuk olanlarin daha sabirsiz ve kotumser oldugu ile ilgili bir gozlem yapacagim.  Suleyman Abi'deki kendine guven ve sakinligi ozluyorum ve tum forum icin istiyorum :)

fbkolik

• Ziyaretçi
Cem, yasca bizden cok daha kucuk olanlarin daha sabirsiz ve kotumser oldugu ile ilgili bir gozlem yapacagim.  Suleyman Abi'deki kendine guven ve sakinligi ozluyorum ve tum forum icin istiyorum :)
Besim abi benim en büyük derdim şu switchler,öyle switchler yapıyoruz ki rakip takım hiç ekstra birşey yapmadan,hiç zorlanmadan çok kolay pozisyon buluyor,Türk Telekom ikinci yarı 4-5 tane bomboş 3lük kaçırdı,biz ise bazen çok iyi top çevirmemize rağmen pozisyon bulamadığımız anlar oluyor.Şu switchlerden vazgeçsek bile savunmada çoğu defo ortadan kalkacak ama bir türlü denemiyoruz,Sas maçında az switch yapmıştık ve gayet iyi savunma yaptığımız anlar olmuştu,o maçta tutmuşken niye bugün tekrar her saniye switch yaptık anlamadım,bu savunma düzeninde başarı için oyuncuların makineleşmesi lazım,o da bence imkansız.

Açıkçası Milano maçında bizim şu savunma düzenimizi de düşününce Kleiza çok korkutuyor beni.

Takım bence de zaman geçtikçe iyiye gidecektir ama ne kadar iyiye gidecek,asıl önemli olan bu bence.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Savunma olarak iyi hucum olarak vasat bi maç Oynadık.. kazandık ya yeter.. ama hickman ve guard durumu van sıkıyor
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı hercumerc

• Üye
  • Yer: Tampa,FL
topu rakip sahaya tasimakta cok sikinti cekiyourz. oyun kuruculara ogretilmesi gereken ilk seylerden biri baski altindayken driplingi kesmemektir ama bizde oyun kurucu oynayan can da, hickman de bu hatayi yapti. genel manada oyun kurucu sorunumuz oldugunu dusunmuyorum ama topu tasiyacak oyuncu da sikinti yasiyoruz. baski anlarinda kenan veya berk katki verebilirler belki ama hoca performanslarindan memnun degil galiba. 

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Zorici boyle kabullenmek lazim bir maç 15 sayi bir mac 2 sayi...o yüzden oğuz ve Semih düzenli katki vermek zorunda..oğuz yaparsa Semih biraz daha mental olarak sahada olmali..obra kalayladi mi daha da hirs yapmali..
Pozisyon olarsk Sorun kesinlikle 1 numarada...hickman özgüven olarak kotu..belki zamani top 16 da bu adamin...bilemiyorum..maccabidede sonradan acilmisti...
Bogdan bjelica ve vesely devreye girince dertler azaliyor..
Ben savunmaya fena bulmadim..hücumda tikandik bir ara ama goudelock bugün oyuna giremediğinden oldu...
Ben takımda en büyük sorunun daha öncede yazdigim gibi saçma top kayiplari olduğunu düşünüyorum 1 numaradan bagimsiz olarak..bunun 1 numara ile de alakasi yok cunku..hepsi yapiyor..bunu halletmek lazim..
Ama 1 numara için ya transfer yada kenanin devreye girmesi şart .
« Son Düzenleme: 14 Ekim 2014, 21:13:42 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı Besim

• Üye
Besim abi benim en büyük derdim şu switchler,öyle switchler yapıyoruz ki rakip takım hiç ekstra birşey yapmadan,hiç zorlanmadan çok kolay pozisyon buluyor,Türk Telekom ikinci yarı 4-5 tane bomboş 3lük kaçırdı,biz ise bazen çok iyi top çevirmemize rağmen pozisyon bulamadığımız anlar oluyor.Şu switchlerden vazgeçsek bile savunmada çoğu defo ortadan kalkacak ama bir türlü denemiyoruz,Sas maçında az switch yapmıştık ve gayet iyi savunma yaptığımız anlar olmuştu,o maçta tutmuşken niye bugün tekrar her saniye switch yaptık anlamadım,bu savunma düzeninde başarı için oyuncuların makineleşmesi lazım,o da bence imkansız.

Açıkçası Milano maçında bizim şu savunma düzenimizi de düşününce Kleiza çok korkutuyor beni.

Takım bence de zaman geçtikçe iyiye gidecektir ama ne kadar iyiye gidecek,asıl önemli olan bu bence.

Yazilarimda biraz takiliyorum size.  Yoksa, bahsettigin hususlar kesinlikle elle tutulur meseleler.  Sanirim Obradovic'in oturtmak istedigi sistemin esas bilesenlerinden biri de savunulan oyuncu degisimleri.  Su anda, tipki gecen seneki gibi aksiyoruz.  Ancak bunu surekli deneyip de basaramadigimiz bir sey gibi gormemek lazim.  Bu sene ciddi oyuncu degisimleri oldu; her degisimle, daha onceden oturmayan sistemin de bastan orulmesi gerekiyor.  Bakalim, bu mevcut kadro zamanla ne sekilde icra edecek. 

hmetin

• Ziyaretçi
Bu takımın kesinlikle organizator sorunu var.Topu tasıyacak,pas yapacak,asist dagılımı yapacak biri sart buna ister 1 numara deyin,ister 5,ister 6 deyin.
O kadar oyuncu geliyor topu yine Emir getiriyor.Topu getirmekte yasanan sıkıntı,pas hataları can sıkıyor.Ya Kenan agırlıgını koyacak ya da transfer yapılacak.Bir arkadasın dedigi gibi Gadlak pas falan vermesin ya sut atsın ya da gozyası damlası bıraksın.Ya topu kaybediyor ya da cok zor hakim oluyor.
Bu sene Hickman cok konusulacak ekurisi de muhtemelen Semih olacak.Kenan su isi kotarsaydı da Hickman yerine adam gibi 5 numara alsaydık diye icimden gelmiyor da degil
Tamam sene bası,tamam eksik oyuncular var hepsine tamam da zaten hepi topu 3-4 kupa var.Bir tanesini KSK gibi takıma ustelik son 2 dakika 71-65 ondeyken verdik.Nedeni de oyun kurucuların baskıda yaptıkları hatalı paslardan dolayı yedigimiz 3'luklerdi.Su butceye her sene sıkıntılı yola cıkmak insanı uzuyor ve kızdırıyor.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Telekom maçı sonrası Obradovic: “Bu akşam savunmamız beni çok tatmin etti, maçı kontrol eden taraftık. Ancak çok kolay top kayıpları yaptık.Bunun için çok çalışmamız ve üstesinden gelmemiz lazım. Bizim için iyi bir başlangıç oldu."
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
İki yıldır top kayıpları üstünde çalısmamız lazim dıyor koç. İkiden bozma zorlama bir oyun kurucu ile her mac yasarız biz bunu. Sene 2014. Hala emirin eline bakıyoruz.

Çevrimdışı Ereng.

• Üye
  • Yer: Kayseri
Topu yarı sahaya geçiremiyor ki çoğu zaman :) Topu geçirdikten sonra da oyun kuramıyor ki,sadece topu karşı tarafa geçirememekten bahsetmiyorum.1 numara oynamak ile 2 numara oynamak arasında dağlar kadar fark var.Sen 2 senedir 2 numara oynayan bir adama gel 1 oyna dersen,topun kontrolünü ona bırakırsan çok zorlanır,2 numara oynayan oyuncu organizasyona yardımcı olur ama 1 numara oynayan oyuncu oyunu kurgular,top çoğu zaman elinde kalır ve bu yüzden de hata oranı çok daha fazla olur.

Anlatmak istediğimi , @hercumerc abi daha güzel açıklamış .

topu rakip sahaya tasimakta cok sikinti cekiyourz. oyun kuruculara ogretilmesi gereken ilk seylerden biri baski altindayken driplingi kesmemektir ama bizde oyun kurucu oynayan can da, hickman de bu hatayi yapti. genel manada oyun kurucu sorunumuz oldugunu dusunmuyorum ama topu tasiyacak oyuncu da sikinti yasiyoruz. baski anlarinda kenan veya berk katki verebilirler belki ama hoca performanslarindan memnun degil galiba. 

Çevrimdışı exex

• Üye
Barcelona an itibariyle basket şubesini kapatmalı. Yani biz barcelona taraftarı olsak şu ilk yarıdan sonra (Manresa-Barcelona) onu derdik OYUNA baktıgımız için...