Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 425001 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
ben spora matematik gibi bakılmasına karşıyım. 2 x 2 = 4 eder doğrusu matematik için geçerli , içinde insan faktörü olan her spor için tek bir doğru olduğunu düşünmüyorum.
Tmac gibi durum bana 10 tane sayabilirmisin cengiz kardeşim ?

yaşın yeter mi bilmiyorum 8) seneyi de tam hatırlamıyorum ( 92 veya 93 olabilir) Chiago -Blazers serisinde Michael '' The God ''Jordan ın reis 6 tane 3 lük göndermişti ahatta onu savunmakla görevli olan Clifferd Robinson ohaa filan demişti. bunun gibi 2nci maç sayabilir miyiz
benim yaşım yetmiyor eskiyi hatırlamıyorum ben sayamam Hakan yaman 40 ına basamak dayamış bir abimiz olarak anlatsın
bekliyoruz

Edit : Semazen, akarship abilerimiz anlatmasın lütfen yoksa Jerry West e filan girerler basketbolun tarihi filan derken sıkılırız :) :)

çok uzağa gitmeye gerek yok

Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
İstatistik demişken TBL sitesinde istatistik göremiyoruz, İlker sayesinde bizim resmi sitede var hepsi, buradan teşekkürlerimi iletiyorum :D

İstatistikler TBF'nin sitesinde var:
http://www.tbf.org.tr/ligler/tbf-t%C3%BCrkiye-basketbol-ligi/maclar?Lig=TBL&MacNo=1EA1715&Sezon=2014-2015

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
İstatistikler TBF'nin sitesinde var:
http://www.tbf.org.tr/ligler/tbf-t%C3%BCrkiye-basketbol-ligi/maclar?Lig=TBL&MacNo=1EA1715&Sezon=2014-2015

Teşekkürler abi ben görememisim o zaman ama TBL.org.tr de mac merkezi diye koydukları şeyde istatistik görünmüyor.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
...
Edit : Semazen, akarship abilerimiz anlatmasın lütfen yoksa Jerry West e filan girerler basketbolun tarihi filan derken sıkılırız :) :)

O kadar da değil. :)

Şaka bir yana, fazla NBA takip etmezdim. Ama gençlik yıllarımın NBa'sinde aklıma ilk gelen isim Larry Bird. O da beyaz olduğu için dikkatimi çekmişti. O kadar siyahi oyuncunun arasında ister istemez fark ediliyordu :)
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Komple yanlış anlamışsınız. Savunmada boş şutu vermek iyi savunma yapmak demek değildir ama o şutları atamıyorlarsa rakibi illa o şutlaraa zorlamak da makul bir yol olabilir. Esasen kalite savunma; pasta doğru pozisyon alırken cut edenleri iyi takip edip pas açısını kapamak, şutta ise rakibin görüş açısını bozacak kadar yükseğe çabuk ellerini kaldırmandan geçer.

Dediğiniz yanlış. Bir takım iyi gününde yüksek yüzdeli 3lük atarak kazanabilir imkansız maçı bile. Yaşınız yeter mi bilmiyorum ama Tracy McGrady, maçın son dakikasındayken 35 saniyede 4 tane 3lük ve basket faulden gelen 1 serbest atışı da atarak maç kazandırdı. 35 saniyede 13 sayı ve atışların hepsi üçlük. Basketbolda şut atabiliyorsan imkansız diye bir şey yoktur.

Bir sey fiziksel olarak mumkunse, pektabii imkansiz diye bir sey yoktur.  Bence mesele burada imkansiz diye bir sey olmamasi degil: bir takimin duzenli olarak bunu ne kadar sure ile icra edebilecegi.  Tracy'nin yaptiklarini cok fazla rasyonalize etmemek lazim.  Hicbir takim veya koctan Tracy'nin yaptiklarina hazirlikli olmasini bekleyemezsiniz.  Bozuk parayi havaya atip, 100 defa tura gelmesi gibidir: evet, mumkun ama, hic kimse bunun olacagina ihtimal vermez. 

Çevrimdışı Ereng.

• Üye
  • Yer: Kayseri
Kayseri'de kupa maçlarında izlediğim Telekom da bolca dış şut deneyen bir oyun oynuyordu. Kadro yapıları da o yönde.Maçı değerlendirirken bu açıdan bakmakta yarar var .

Çevrimdışı cmbhdr

• Üye
  • Yer: Sivas
    • cembahadiracar
Komple yanlış anlamışsınız. Savunmada boş şutu vermek iyi savunma yapmak demek değildir ama o şutları atamıyorlarsa rakibi illa o şutlaraa zorlamak da makul bir yol olabilir. Esasen kalite savunma; pasta doğru pozisyon alırken cut edenleri iyi takip edip pas açısını kapamak, şutta ise rakibin görüş açısını bozacak kadar yükseğe çabuk ellerini kaldırmandan geçer.

Dediğiniz yanlış. Bir takım iyi gününde yüksek yüzdeli 3lük atarak kazanabilir imkansız maçı bile. Yaşınız yeter mi bilmiyorum ama Tracy McGrady, maçın son dakikasındayken 35 saniyede 4 tane 3lük ve basket faulden gelen 1 serbest atışı da atarak maç kazandırdı. 35 saniyede 13 sayı ve atışların hepsi üçlük. Basketbolda şut atabiliyorsan imkansız diye bir şey yoktur.
Görüşünüze saygı duyuyorum tabi verdiğiniz örnek T-mac ve çok uç bir örnek.Benim söylemeye çalıştığım şey rakibe sadece 3'luk opsiyonu bırakıyoruz,switch yapıp rakibe boş şut imkanı vermiyoruz ki sürekli el üstü denemeler gerçekleşiyor.Ve söylediğimin de arkasındayım rakipleri bu psikolojiye soktuğumuz sürece bizim şut savunmamız daha da gelişecek ve kesinlikle bu şekilde mağlup olmayacağız.Geçen seneden ya da daha önceden örnek vermeniz normal ben bu maç ve karşıyaka maçı özelinde yorum yaptım.Geçen sene Tofas maçında adam Bayburt'tan attı girdi nerdeyse.Bu seneki hucum opsiyonlarımız çok ama çok ileride geçen seneye göre.Maç kaybetmeme tezimi de bu düşünceye göre yaptım.
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz Fenerbahçe!

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
O kadar da değil. :)

Şaka bir yana, fazla NBA takip etmezdim. Ama gençlik yıllarımın NBa'sinde aklıma ilk gelen isim Larry Bird. O da beyaz olduğu için dikkatimi çekmişti. O kadar siyahi oyuncunun arasında ister istemez fark ediliyordu :)

Larry Bird muhteşem adamdı, Kareem Abduljabbarı seyrettim başka bir efsaneydi hakkaten de, ama Michael Jordan gibi adam varken diğerleri yan rollerdeki oyuncular gibiydiler :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Larry Bird muhteşem adamdı, Kareem Abduljabbarı seyrettim başka bir efsaneydi hakkaten de, ama Michael Jordan gibi adam varken diğerleri yan rollerdeki oyuncular gibiydiler :)

abiler sene 1960 filan mı ? :)

süleyman dedem de foruma geldi o da şimdi 1930 ları anlatacak
basketbolun mitolojik tarihini bizim yeni sitede yazması için anlaştık kendisi ile

Çevrimdışı Cengizao

• Üye
Wilt Chamberlain'ı izlemiş biri çıkacak şimdi diye korkuyorum açıkçası  :o

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
abiler sene 1960 filan mı ? :)

süleyman dedem de foruma geldi o da şimdi 1930 ları anlatacak
basketbolun mitolojik tarihini bizim yeni sitede yazması için anlaştık kendisi ile

1975 lerden sonrasını izledim sanırım, Abduljabbarın son seneleriydi ama yetiştim. Kara gözlükler takardı, muhteşem hook atardı vsvsvs  :)

Çevrimdışı bohannon_1907

• Üye
  • Yer: Çekmeköy

http://youtu.be/RB0t7nSo08g

Ah be Damir, benzersiz bir adamdı hakikaten.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Kuşandık sarı laciyi

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra

http://youtu.be/RB0t7nSo08g

Djordjevic der ve susarim. 

Çevrimdışı Stojakoviç

• Üye
  • Yer: Ankara/İzmir
  • It ain't over till it's over!
    • dincerorc
Takımdaki oyuncuların çok yönlü olduklarını ve fiziki yapılarını göz önüne aldığımızda bence de savunmada adam değiştirmek en mantıklısı, çünkü çok fazla ters eşleşme sıkıntısı yaşamıyoruz.

Dün Laboral maçında Huertel'i izledim ağzımın suyu akarak. Yarı saha, tam saha, ne tarz hücum varsa hepsini oynatabiliyor. Bence en geç seneye, olasılıkla F4 rakiplerimizden biri, büyük bir transfer yapar. Elimizi çabuk tutmalıyız.
Hoops and rap

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Djordjevic der ve susarim. 

susma haykır

Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.