Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 432330 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Bu soğukta, hasta hasta, saatin geç olması dolayısıyla çıkışta vesayet olmadığını bile bile (bu lig maçlarının çoğunda minibüslerde stad önünden sefer atmıyor nedense) iyi bir performans göstermemizi umduğum için karşıdan maça geldim. Takımın özellikle savunmadaki bu vurdumduymazlığı ve boşvermişliği oldukça canımı sıktı. Allahtan forumda bu sefer kimse 'ne yüzdeli attılar be', 'her attıkları girdi' gibi kaç sezondur dillere plesenk olan (sanki çoğu boş olan atışların girmesi mucizeymiş gibi) lafları kullanmamış. Eleştirecek tonlarca şey var, forumdaki arkadaşlar çoğunu yazmış, fazla söze gerek yok. Sadece atarak kazanılacağını düşünen bir oyun yapısı hiç yakışmadı bugün. Umarım çok geç olmadan kazanmak için takım olarak 'savunma' denilen şeyin önemini kavrarız.

Bostaki atislari biz atamayip, adamlar atinca goze batmasi normaldir.  Bu da zaten vurguyu "bos atisa" degil, biz atamayip onlar attigi icin "her attiklarinin girmesi" algisina getirir.  Cogu hususun biraz da bu algilamanin bir sonucu oldugunu unutmamak lazim. 

Ama dedigin gibi bu macta oyle bir algi olusmadigindan kimse bahsetmedi.  Bu demek degildir ki, bunun ornekleri husule gelmedi.  Sezon basinda bu tur maclari gorduk. 
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2015, 13:43:57 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı Besim

• Üye
Dün akşam gözüme takılan küçük görünen ama aslında oldukça büyük bir ayrıntıyı aktarmak istiyorum.

Maçın sonlarına doğru bir pozisyonda hakem lehimize faul çaldı. Hakemin faul düdüğü ile  topu kapan Lucas, driplinglerle giderek koç Obradoviç'e tosladı. (Bunu bilinçli yaptığını düşünüyorum). Obradoviç, evinde ve taraftarı önünde maçı kaybetmiş bir koçun göstereceği agresif tavır yerine, gülümseyerek Lucas'ın sırtını sıvazladı. Şayet koç orada Lucas'a agresif bir tavır sergilese idi, zaten patlama noktasında olan taraftarın Lucas'a ciddi protestoları olacak, belki de istenmeyen olaylar yaşanacaktı. Ama Obradoviç, kültürü  ve tecrübesi ile bu sevimsiz olayı kimsenin dikkatini çekmeden halletti.

Abi, o pozisyona ben de dikkat ettim.  Orada ikisi de sakalasma olarak yapti.  Sui niyet yoktu olayda.

Çevrimdışı Besim

• Üye
Aylar önce daha da yazmam demiştim o günden beridir de yazmıyorum.

Bugün yazmaya karar verme sebebim ise, twitter'da gördüklerimden sonra forumdaki arkadaşların bir koruma içgüdüsüyle hareket etmesini daha anlamlı bulmam.

Yazmasam da hep okudum.

Zaten sagdan soldan duydugumuz bazi hususlar vardi.  Normalde Obradovic'i elestirecek iken, bu kadar sahiplenmemizin sebebi de bu hususlardi.  Insan bu tur seyleri duyunca, herhangi bir mac ozelinde Obradovic'e yapilacak elestiri cok anlamsiz geliyor ve bir nevi koruma icgudusu devreye giriyor diyelim. 

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Aylar önce daha da yazmam demiştim o günden beridir de yazmıyorum.

Bugün yazmaya karar verme sebebim ise, twitter'da gördüklerimden sonra forumdaki arkadaşların bir koruma içgüdüsüyle hareket etmesini daha anlamlı bulmam.

Yazmasam da hep okudum.

Gelelim bugüne;

Obra güzel konuşmuş, Bjelica'nın alternatifi yok, eyvallah.

Peki sene başında bu takımın planlamasını kim yaptı Obra'nın kafasındaki 4 numara rotasyonu neydi, Bjelica neden buna mecbur kaldı, umarım bu soruları bir gazeteci kendisine sormuştur.

Ve tabi koçun açıklamaları kaçan serbest atışlar ve üçlükleri üzerinden hücuma yoğunlaşmış.

Ama bu takım bugün 91 sayı atmış.

Savunma anlamında sorunalar daha büyük gibi gözüküyor, takım istikrarlı bir şekilde 2 yıldır rakiplerine üçlük rekoru kırdırmasını, 90+ sayı yemesini kendisi neye bağlıyor, bu anlamda yapılan transferler, oluşturulan yapıda bir sorun varsa Obra bunun neresinde.

6 yabancı ile oynanan ve 200 dakikanın neredeyse sadece 25-30'unu yerliler alıyor ve tüm yabancıları da Obra getirmişken (yerlilerde mecburiyet var diye istisna tutuyorum), Obra'nın sorumluluğu burada ne düzeyde.

Öte yanda twitter'daki yaşananları görüyorum ve Obra bu takımda kalsın, istediklerini yapmayı denesin istiyorum.

Ama lütfen bir şeyler değişsin, Mahmuti takımından 95 sayı yemeyelim.
Sen yazmasan da bizlere kızsan da değerli bir fenerbahçe taraftarı ve güzel bir insansın.

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
Sen yazmasan da bizlere kızsan da değerli bir fenerbahçe taraftarı ve güzel bir insansın.

Cem Hocam,

kızmak falan ne demek, sizlerin burada ne kadar kıymetli bir iş yaptığınızın farkındayım.

Koça ve takım laf söyletilmiyor gibi bir durum vardı benim açımdan bakınca, çünkü neler olup bittiğini bilmiyorum sizler gibi.

Sadece uzaklardan maçları izleyip, saha içini yorumlamaya çalışıyorum, o dönemde koç ve takım hak ettiklerinden fazla konuruyorken yazmak çok anlamlı gelmemişti.

Ama dün twitter'da gördüklerimden sonra sizlere hak verdim, geri dönmek için vesile oldu diyelim :)

Milano'ya deplasman yapacak olan varsa maçı beraber izleyebiliriz :)

Sevgiler.

hmetin

• Ziyaretçi
İkisi de cok saglıklı olmayabilir,elestirilebilir.Ama ezikler gibi sadece rakibe kufur,hakaret edip,senaryo yazıp kendi senaryona inanmaktan,hayalperest olup Real'i yeneriz,hatta fark atarız,1 galibiyet varken Bayanlarda EL alırız,0 kupa varken hepsini toplarız,8. de bitirsek Play Off'ta sampiyon oluruz gibi hayali seylere inanmaktansa 2-3 maglubiyete kafa takmayı tercih ederim.
Sizin kadar twitter takip etmiyorum.Nedim Karakas neden geldi,10 sene ne is yaptı,neden para aldı bilmiyorum ama oglu kufur ediyorsa ki illaki bir yoneticinin oglu olmasına gerek yok hicbir FB taraftarı kocuna kufur edemez.Hele ki Avrupa'nın uzak ara en iyisine edemez.Bu adamı ve babasını FB kelimesi ile yanyana getirmemek lazım,kafayı da takmamak lazım FB den senelerce ekmek yedigin halde bunu yapıyorsan bu yedigin kaba pislemekten baska birsey degil...

Koc'un Ahmet Ozokur ile konustugunu dusunuyorum.Koc oyuncularla alakalı sıkıntılarını,her oyuncu icin raporlarını verip gereken neyse yapılmasında fayda var.Kimse birine hem trilyonlar verip hem de sikayet etmesini,kocun deyimi ile aptalca bahaneler surup,is ahlakı olmayanları kaldırmaz.

Çevrimdışı Stojakoviç

• Üye
  • Yer: Ankara/İzmir
  • It ain't over till it's over!
    • dincerorc
Obra'nın Mutlaka bir bİldigi var ama ben Daçka'nın bile sadece bor oyuncunun tuttuğu Bir adam üzerinde hücum etmesini kabullenemiyorum.

Bence takım Obra'nın ille de "savunma, mücadele ve paylaşım" deyip Goudelock'a bu kadar müsamaha göstermesine Olumsu tepki veriyor.
Hoops and rap

Çevrimdışı Besim

• Üye
Obra'nın Mutlaka bir bİldigi var ama ben Daçka'nın bile sadece bor oyuncunun tuttuğu Bir adam üzerinde hücum etmesini kabullenemiyorum.

Bence takım Obra'nın ille de "savunma, mücadele ve paylaşım" deyip Goudelock'a bu kadar müsamaha göstermesine Olumsu tepki veriyor.

Hepsi gider, Goudelock kalir.  Ilkokul degil, profesyonel bir takimda olduklarini ve patronun Obradovic oldugunu anlamalarina kafi gelir sanirim. 

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Bence de.  Yukarida bir yorum atmistim:

"Vesely, bloktan sonra rencide edici bicimde bagirdi.  38.3.1'e gore teknik faul verebilir o pozisyonda."
Kural kitabı filan hikaye abi.. Teknik faul tamamıyla hakemin insiyatifinde olan bir şey.. Yoruma açık.  Sadece Türkiye değil bütün Dünya da bu böyle..

Rencide barıştan teknik çalıyorsa aynı maçta Gordon ın 2 tane bu şekilde hareketi var. 1 nde de direk kendisi vardı.. Çalamadı.. Kötü bir hakem zaten kendisi.. Tamamıyle bak teknik çalabiliyorum diyerek çaldı.

Ha bence çok da büyük hakem etkisi olmadı maça.. Hatta en büyük hatayı maçın son 1 dakikasında Darüşşafaka ya çaldıkları  hücum faul de yaptılar..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Hepsi gider, Goudelock kalir.  Ilkokul degil, profesyonel bir takimda olduklarini ve patronun Obradovic oldugunu anlamalarina kafi gelir sanirim. 

Goudelock böyle oynamaya devam ederse en önce o gider Besim

Çevrimdışı Besim

• Üye
Kural kitabı filan hikaye abi.. Teknik faul tamamıyla hakemin insiyatifinde olan bir şey.. Yoruma açık.  Sadece Türkiye değil bütün Dünya da bu böyle..

Rencide barıştan teknik çalıyorsa aynı maçta Gordon ın 2 tane bu şekilde hareketi var. 1 nde de direk kendisi vardı.. Çalamadı.. Kötü bir hakem zaten kendisi.. Tamamıyle bak teknik çalabiliyorum diyerek çaldı.

Ha bence çok da büyük hakem etkisi olmadı maça.. Hatta en büyük hatayı maçın son 1 dakikasında Darüşşafaka ya çaldıkları  hücum faul de yaptılar..

Belli bir standarti yakalamak onemlidir.  "Benzer durumlara benzer sonuclar baglamak" adaletli yonetimin esasli unsurlarindandir.  Ancak standartin hangisi oldugunu belirlemek lazim.  Dedigim, ve de dedigin gibi, orada teknik faulu calma yetkisi vardi ve bence yeterli sebebi de mevcuttu.  Gordon'a benzer pozisyonlarda bunu calamamasi hususu ise kesinlikle elestirilebilir.  Ancak yukarida arkadaslarin uzerine egildikleri nokta Vesely oldugu icin o pozisyonu degerlendirdik. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
Goudelock böyle oynamaya devam ederse en önce o gider Besim

Abi, oyunuyla ilgili o kadar abartilacak bir sey yok bence.  Bir iki mac ortalamasinin altina dusunce, ona karsi olan onyargi olmasi gereken tepkiyi asiriya kaciriyor. 

Ben inaniyorum ki, herkes gider ama Goudelock kalir.  Cok ozel bir skorer :) 
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2015, 11:51:08 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
İkisi de cok saglıklı olmayabilir,elestirilebilir.Ama ezikler gibi sadece rakibe kufur,hakaret edip,senaryo yazıp kendi senaryona inanmaktan,hayalperest olup Real'i yeneriz,hatta fark atarız,1 galibiyet varken Bayanlarda EL alırız,0 kupa varken hepsini toplarız,8. de bitirsek Play Off'ta sampiyon oluruz gibi hayali seylere inanmaktansa 2-3 maglubiyete kafa takmayı tercih ederim.
Sizin kadar twitter takip etmiyorum.Nedim Karakas neden geldi,10 sene ne is yaptı,neden para aldı bilmiyorum ama oglu kufur ediyorsa ki illaki bir yoneticinin oglu olmasına gerek yok hicbir FB taraftarı kocuna kufur edemez.Hele ki Avrupa'nın uzak ara en iyisine edemez.Bu adamı ve babasını FB kelimesi ile yanyana getirmemek lazım,kafayı da takmamak lazım FB den senelerce ekmek yedigin halde bunu yapıyorsan bu yedigin kaba pislemekten baska birsey degil...

Koc'un Ahmet Ozokur ile konustugunu dusunuyorum.Koc oyuncularla alakalı sıkıntılarını,her oyuncu icin raporlarını verip gereken neyse yapılmasında fayda var.Kimse birine hem trilyonlar verip hem de sikayet etmesini,kocun deyimi ile aptalca bahaneler surup,is ahlakı olmayanları kaldırmaz.

açıkçası ben lig maçları birinci önceliğim değil  1 - 2 - 3  bitirebiliriz bunun telafisini play of'ta yaparız. sonuçta ligi 1. bitiren şampiyon olmuyor ve play oflarda tek maç değil efes harici zorlanacağımız yada rakibimiz olacak takım da yok. şu aşamada daçka maçına fazla anlam yüklememek gerek. önemli olan daçka maçını yada ligi eurolige taşımamak ve son 16 maçlarına kafaca ful konsantre şekilde hazır olarak çıkmak

Çevrimdışı onee

• Üye
  • Yer: İzmit-Denizli
    • orhanyet
Ynt: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #1693 : 09 Ocak 2015, 20:55:46 »
efes malaga  maçında hangisinin kazanması bizim yararımıza olur?

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Andrew Goudelock
Ligdeki yenilgi serisine son..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.