Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 801174 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KhaN

• Üye
  • Yer: İstanbul
Müthiş gece gerçekten kelimeler yetersiz kalır derler ya işte öyle. Bu saatten sonra artık oturup keyifli bir şekilde rakibimizi bekleyeceğiz.
Bu arada önceki sayfalarda iki ispanyol eşleşmez tarzı şeyler yazılmış ama öyle bi'şey yok. Her ne sonuç olursa olsun Efes-Madrid serisinin galibiyle eşleşiyoruz. Yani mucize olmazsa eğer o seride Madrid'e Madrid'de vurmaya gideceğiz :)

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
Nikos Zisis 7/11 saha içi isabetle 19sayı 5asist 1ribaund!!!
Hani nerde istatistik deniyodu işte sezonun en can alıcı maçında çıkardı bi güzel parkeye bammm bammm vurdu
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

(EREN)

• Ziyaretçi
 2007 senesinde Aydın hoca başımızdayken  İpekçide yaklaşık 20 sayı farklardan Napoliye kaybedip elenmiştik. O gün salondan Bostancıya dönerken (o zamanlarda İpekçiden dönmek ölüm gibi) o bitmeyen yol boyunca bugünün hayalini kurmuştum ve kısa zamanda geleceğine inanıyordum . Ancak gelmedi, gelmeyi bırakın bizi yanına bile yaklaştırmadı.
 Sadece Spahija dönemindeki 1-2 aylık periyot dışında Euroleague maçları hep eziyet oldu. Bir umutla Abdi İpekçiye gittim hep belki Pana-Real-Barca-Cska vs gibi takımlardan bir tanesini yeneriz de tarihe tanıklık ederim diye ama 2.periyotun yarısına gelmeden maç bitiyordu.

Önce yapılanma diye kandırdılar,o bütçelere çıkamayız Tanjevic proje adamıdır dediler 2011 İstanbul Final 4u hedef dediler . İhtimal vermedik, ama bir umut bekledik acaba mı diye olmadı. Sonra  2 sene önce artık bütçe olarak büyük dedikleri takımların ayarına gelmiştik. Ama sonuç yine hüsran oldu. Ertesi sene getirilebilecek en iyisini takımın başına getirdiler. Olmadı. Milanoya kaybedip elendiğimiz maçtan sonra salondan Bostancıya kadar yürüdüğümü hatırlıyorum.Sinirliydim ama daha da ötesi artık bezmiştim. 2007de kaybedip eve döndüğümüz günkü taşıdığım umudun , beni tamamen terk ettiği gündü
 O gün, beni bir daha bu salona kimse getiremez diye kendime yemin ettim.  Hiç bir zaman başaramayacak bu organizasyon diyordum. Gerçekten de Fenerbahçe basketbol takımını canlı izlediğim son maçtı.

Bu sene yine geçen seneki gibi iyi başlamıştık. Temkinliydim, ayrıca yıların tepkisi vardı üzerimde. İçten içe takım hakkında pozitif düşünen ,olumlu konuşan insanlara da öfke duyuyordum. Daha kaç kere bu organizasyon sizi yüz üstü bırakacak,akıllanmayacak mısınız diyordum.?
Sonra Cska ve Olympiakos maçlarını da içeride kaybedince  gram şaşırmamıştım  , öğrenilmiş çaresizliğin ne olduğunu bizzat yaşadığım için bekliyordum çünkü. Hatta bu forumda takıma looser dedim. Gerçi looser derken oyuncuları koçu kast etmiyordum . Genel olarak Fenerbahçe Ülkere yönelikti ithamım. Çünkü en iyi koçu en iyi oyuncuyu getirsek bile sonuç değişmiyordu.
Cleveland şehrinin laneti gibi bir lanet var diye düşünüyorum.

O günden sonra takım şaha kalktı yine sevinmedim, taa ki Olympiakosu yenene kadar. O maçtan sonra yavaş yavaş her şeyin düzeleceğine inanıyordum ki, bu sefer Hickman sakatlandı .  Sonra Maccabi maçında 11 sayı geriye düştüğümüzde televizyonu kapadım. Alın size Fenerbahçe ülker dedim, yine Obradovic'in yapacaklarına inanmıyordum.
 Fakat  Star Wars'ın ilk filminde Darth Vader'ın "I find your lack of faith disturbing" deyip komutana yaptığını , Obradovic bu sezon bir kez daha ben ve benim gibilere yapıp geri dönmüştü. 2-0 olduğunda bile sevinmemiştim ve bugüne geldik.

O Pargo'nun kaçırdığı toptan sonra sanki bilincim yerinde değildi. Kalan o azıcık saniyede, havada hoplayıp zıplayan bir sürü insan , bir sürü kol seyrettim tepkisizce. Sonra bittiğimi anladım artık olmuştu 8 senelik  o lanet artık kırılmıştı. Hani Mustafa Kemalin 2, İnönü muharebesinden sonra söylediği meşhur bir söz vardır ya. "Siz orada sadece düşmanı değil milletin makus talihini yendiniz"  diye. İşte Fenerbahçe bugün İsrailde sadece Maccabiyi değil  bir basketbol klübünün makus talihini de yendi.

Genellikle bu foruma yazmıyorum. Sadece foruma değil hiç bir yere Fenerbahçe basketbolu ile ilgili yazmamaya özen gösteriyordum geçen seneden sonra. Yazdığım zaman da olumsuz şeyler yazıyordum . Bu da bir özeleştirisi olsun

Son olarak iki kişiden özür dilemek istiyorum :)

Biri Obradovic . Obradovic hakkında da pek iyi şeyler düşünmedim, Pirede kazanana kadar . Ama hep sonuçlar üzerinden eleştirdim. Ne oynanan basketbol ne oyuncu tercihleri ve maç içi kararları hakkında bir şey demedim. O kadar ileri gidecek kadar haddimi aşmadım.

Yine de hikmetini sual ettiğim için özür dilerim.

İkincisi ise Kenan Sipahi. Hiç ısınamadım, takımda fazlalık olduğunu düşündüm hep. Ama geçen maç Semih'in smaçından sonra kendini kaybedip onu yumruklamaya başlaması ve bu maçta da son saniyede top elinde kaldıktan sonra haykırmasını (aynı tepkiyi verdik) gördüm ya , bir taraftardan farkı olmadığını anladım o an. Kenan'ın bundan sonra en kötü oynadığı maçta bile, parkeye yüreğini koyacağından şüphe etmeyeceğim.

Uzun lafın kısası teşekkürler herkese.
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2015, 01:42:30 Gönderen: (EREN) »

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
Geldimmmmmm
ya maçı her zamanki gibi izlemedim
ugurlu deplasman sweatimi giydim ve temizlik ( tabiki goygoy ) ama izlemedim. Dışarıda tiyatroya gittik ama kafa maçtaydı. Sarjim %1 varken skor baktım euroleague.net den 74 73 maccabi öndeydi .sonra telefon kapandı. Eve gelene kadar 5 dakika geçmek bilmedi.
ama Allaha çok şükür ki kazandik.  Final 4 dayiz
bugün öğlen konsolosluga gittim vize için parmak izi verdik
umarim bi terslik olmaz  güzel vizemizi verirler.
27 ekim gündüzü madrid ucak biletlerimizi almıştık
doktor okan onur abi uğur. Gecesinde pao dan 19 yedik bi 510 dakika moral bozduk ama inanmaya.dinanmaya devam ettik. 1 ay sonra euroleague final 4 biletleri çıkardı onu da aldık
totem yaptik temkinli davrandik ama takıma hep inandık. Obradovic ve bu karakterli oyunculara hep inandık
Allah çok büyük

Madrid'de görüşürüz bebek-)))))

Çevrimdışı Erdenay Güler

• Yönetici
  • Üye
    • ErdenayGuler
O'nun Drew'un turnikesinde çizdiği seti şu kıtada çizecek herhangi birisi yok. Ve bu ilk de değil, Vesely'nin perdesinin bir benzerini 1,5 yıl önce Melih'e de çizmişti.

https://youtu.be/KX4bwMcEJlQ?t=4m26s
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2015, 01:59:31 Gönderen: Erdenay Güler »

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Hala maçın etkisindeyim. Böyle bir mutluluk yok. :D

Maccabi gibi Euroleague'in 3-4 tecrübeli takımından birini 3-0 süpürdük. Ciddi ciddi süpürdük. Hem de top 8 takımları içinde en tecrübesiz takım olmamıza rağmen. Ama başımızda öyle bir adam var ki tüm seriyi inanılmaz sakinlikte oynadık. Sanki buraların gediklisi bizmişiz gibi...

Çok karakterli bir takımız. Başımızda Obradovic gibi bir koç olduğu için çok şanslıyız. Sezonun en önemli maçlarında takımın en çok eleştirilen oyuncusu Kenan'dan bile çok değerli katkı alıyorsak Obradovic sayesindedir.

Oyuncusundan antrenörlerine, taraftarıdan malzemecisine kadar sahaya yüreğini koymayan kimse yoktu. Yıllardır hayalini kurduğumuz, diğer takımları imrenerek izlediğimiz zamanları yaşıyoruz. Kıymetini bilelim. Sahip çıkalım.

Serinin ilk 2 maçı için İstanbul'a maçlara gelip o coşkuyu yaşamak istiyordum. Bazı sebepler yüzünden gelemedim. Evimizdeki maçlardan sonra bir yandan sevinirken son anda gelememem yüzünden üzülmüştüm bayağı. Belki de hayırlısı olmuştur. Gelseydim uğursuz gelirdim belki. :D
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
  • Yer: istanbul
    • okanc14
Bu günleri görmek de varmış en güzeli de takımdaki herkesin karakterli oluşu ve kendilerini bu kadar sevdirmesi bir antipatik adam yok hepsi mahallemizin çocukları sanki .Ellerinize, ruhunuza sağlık bundan sonra ne olursa olsun hayat boyunca kalbimiz sizinizle.Harika bir mutluluk verdiniz.

Show yapmadan, goygoy yapmadan tribunlere oynamadan , rakiple uğraşmadan karakterli ve ahlaklı bir duruş gösterdiniz.Başarı için herşey mubah değilmiş sağolun helal olsun.
Allah yolunuzu açık etsin.

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
  • Yer: istanbul
    • okanc14
Bu forumu yapan arkadaşlara da teşekkürler,ellerinize sağlık, burası çok önemli burada birşeyler öğreniyoruz bazı zamanlarda yanlış düşündüğümüzde farklı açıdan bakan arkadaşları okuyunca yanlış olduğumuzu anlıyoruz.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Eski Fenerbahçe ile Yeni Fenerbahçe arasındaki küçük ama bence önemli bir detay:

-Artık kamera kadrajlarında Nedim Karakaş adlı birisi yok.

Yazık oldu Nedim efendiye... Ne güzel gözleri tüllenecek, nemini silecekti kamera karşısında... :D

Fenerbahçe safra keselerini temizlemeye devam etsin, yeni Nedim'ler olmasın, gelmesin. Bu organizasyon, bu yapı daha buraları çok zorlar.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Haaaa... Bir de kadın basketbolu denilen hentboldan bile daha sıkıcı ve çekilmez, takım sporlarında muhtemelen su topundan bile daha az takipçisi olan tuhaf ve sıkıcı oyunun anlatıcılığını yapmakla kendisini basketbol otoritesi sanan, Fenerbahçe Tv sayesinde de o şekilde piyasa oluşturan bir eski hakem bozuntusu vardı. Dün akşam final-four biletinden sonra karalar bağladığı, yas tuttuğu rivayet ediliyor. Nedim abisiyle dertli dertli içiyorlarmış. :)))) 

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
CSKA mağlubiyeti sonrasında da Oly mağlubiyeti sonrası ziyaretçi olarak burayı okuyordum, forumun yarısı takıma loser diyordu, loser çok ağır ifade değil ama sabır falan yok bizim taraftarlarda 18 yaşındakı da aynı 40 yaşında olan da aynı.

Loser günlük olay değil 2 maçla loser olunmaz, cska ve oly'i gittik deplasmanda yendik winner mi olduk ? Loser winner ayrımını bilmek lazım önce.

Mesela Teodosic'e loser deniyor burda sabaha kadar herkesle tartışırım Teodosic'in loser olmaması üstüne , Teo loser ise  Sergio loser'ın allahıdır.

Önemli olan karakter , bogdan vesely gibi savaşçı oyuncuların sayını artırırsak bu günleri daha çok göreceğiz.

Çevrimdışı serkan330

• Üye
  • Yer: Gebze / İstanbul
    • serkancelik
bugun bizim için bayram böyle bir mutluluk yok

allah herkesden razı olsun ellerine sağlık

sezon boyu nikos u eleştirdim ama bu maç çıkardı masaya vurdu. helal olsun.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
Beklediğim bir galibiyet oldu. Semih ve Oğuz'u da beğendim, elinden geleni yaptılar. Bogdan beklentilerin altında kaldı.
Gou çok çok özel bir oyuncu. Topu uzun süre elinde tutmadığı ve karar anlarında doğru tercihlerde bulunduğu sürece kusursuz. Bugün de bunları yaptı.
Koç sene başına göre oldukça formda ve motive. Taşlar yerine oturdu. Takımda herkes ne yapması gerektiğini ve en önemlisi haddini biliyor. Kısaca biz takım olduk.
Samimi söylüyorum şimdiden forumda FB Ülker Eurolig şampiyonu başlığı açılabilir.
Bundan yaklaşık bir buçuk iki ay önce de söylemiştim.
Şimdi buradan bir kez daha forum yöneticilerini ''FENERBAHÇE ÜLKER EUROLEAGUE ŞAMPİYONU'' topiğini açmak için göreve davet ediyorum.  :)
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Maçtan önce tek korkum, kaybetmekten ziyade 1-2 sayı gibi az bir  farkla kaybetmekti. Bu mental anlamda ciddi sorunlar çıkarabilirdi. Çünkü, bir basketle işi bitirecekken seri uzayacak ve bu da rakibe ciddi motivasyon verecekti. Maç sonunda benzer skorlar yaşanınca hep düşüncemin gerçekleşeceği inancı ile tedirgin oldum. Ama aynı skorla biz kazanınca inanılmaz mutlu oldum.

Dün gece herkes inanılmaz özverili mücadele etti. Sadece Nemenia beklenen performansından uzak kaldı. O da nazarlık olsun. Eminim ki o da final serisinde gerekeni yapacaktır.

Başta Obradoviç olmak üzere herkese sonsuz teşekkürler. Bu mutluluğun tarifi yok.

Son söz de hakemlere. Cidden tarafsız bir maç yönetmeye çalıştılar, onlara da helal olsun. Özellikle Emir'in pota altımızda yaptığı bir faule sportmenlik dışı vermemeleri bizim açımızdan gerçekten şanstı.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
Uzatma dakikalarında Zisis-Pargo pozisyonunda Pargo'ya hücum faul çalınması çok şaşırttı , benchde Obradovic değil başka biri olsa imkanı yok çalınmazdı o pozisyonda hücum faul.
Artık EL organizasyonu da bize saygı duymayı yavaş yavaş ögreniyor, öğrenecekler.

Ha bu arada Emir'in yaptığı sportmenlik dışı değildi bana göre daha önce yapılan faule düdük çaldı normal olarak.