Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 861296 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı furkanzengin

• Üye
  • Yer: istanbul-sarajevo
kısa özet geçeyim ben.
 - Fenerbahçe tarihinde bırak final four'u kaç defa TOP 8 yapmış onu bir deyiverin hele bakem gençler :) . Yani senin daha önünde 40 fırın ekmek var yemen gereken parayı say adamları al şampiyon ol formülü işlemiyor burada. İşlese Efes de işlerdi. He CSKA kadar para dökebilirsek bir gün o zaman bu noktadan eleştiririm takımı.
- Taraftarın anlayacağı dille yazayım ne de olsa twitter değil burası romantik bloggercılık oynamaya gerek yok. Geçen hafta ruhsuzlar dediğimiz adamlar dün karakterin allahını koydular savunmada ortaya. Karşında boru yok Barcelona var. Mağlubiyeti her şeye bağlarsın Emir olur Hickman olur coach olur ben de kaçan serbest atışlara bağlarım. Böyle bir maçta 8 10 serbest atış kaçırırsan maç sonu gelir tırmalar seni böyle güzelce.

-Hickman'ı yuhalamak densizliktir. Hickman dün elinden geleni yaptı ben mücadele eden adamı şut turnike kaçırdı diye yuhalamam. Olsaydı daha iyi olurdu ama olmadı. Goudelock da kaçırabilirdi o atışları o zaman ne olacaktı sırf 3 maçtır sayı kralı oluyor diye kızmayacak mıydık Goudelock'a. Böyle mantık mı olur ? Ben halen daha Goudelock'ın Hickman'dan daha çok oyunu bozduğunu düşünüyorum.

- Obra gider mi kalır mı bilmem anca PAO maçından sonra yaptıklarının meyvesi ortada ben dün akşamı oyuncuların coachu sabote ettiği devrin sonu olarak görüyorum bundan sonra hocalarını daha çok dinlerlerlerse TOP 16 öncesi bir guard mümkünse bir de pivot takviyesi ile iş yaparız.

- Joriç karşime de bir parantez açalım. Ben hep dedim kullanmasını bilirsen hem Joriç hem Oğuz gayet etkili oyunculardır. Joriç'in dünkü gibi oyununu çok göremeyiz keyfini çıkarmak lazım. Pota altına şöyle Dunston gibi bir adam alsak süper olacak ama.
Naprijed Zmajevi Naprijed Bosno

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Yazın gözlerinden alevler fışkıran, topu ısıracak kadar hırslı olan Bogdan'ın potaya bakmayacak kadar sinmesini aklım almıyor.

Bu arada taraftar olarak takıntılıyız bu net. En önce de ben. 2 haftadır Cem Ağrak ile birlikte Zoriç'in kulaklarını çok çınlattık, Okan'ın tüm fedakarca göğüs germelerine rağmen :). Ancak kapağı geldi usturupluca takıverdi ikimize.

Şimdi Hickman ile yazılanları okuyunca bu takıntılı durumumuz iyice belirginleşiyor. Hickman'dan daha kötü bir performans sergileyen - en azından sorumluluk alma anlamında - Bogdan'a edilmeyen hakaretler / geitirilmeyen eleştiriler Hickman'a edilmeye devam edecek. Ömer Koçşan abimiz tüm yenilginin sorumluluğunu Hickman'a yükleyecek. Çünkü Fenerbahçe taraftarı olarak biz buyuz, taktık mı takarız. Yıllardır Selçuk Şahin'e yaptıklarımız ortada. O yüzden ben Top 16 başlamadan - inşallah kalırsak - Hickman'la bir şekilde yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Hem adama yazık, hem bize.

Bu arada birkaç kişi değinmiş, kesinlikle katılıyorum. Kenan'a verilen şans artık biraz Berk'e de verilmeli (Mr. Kemal Erdem kızacak).

Abi çok haklısın sonuna kadar da..

Şutu var,2 li oyun oynar diye aldık Ricky i..Mccaleb yerine tercih ettik.Lakin ne onun verdiği savunma sertliğini verdi nede onun bitiricilğini gösterdi nede onun kadar yüzdeli şut attı.Hatta oyun görüşünü bile göremedik.
Basketbolcu öğütme merkezine doğru gidiyoruz Allah sonumuzu hayır etsin..

Bence biraz da ihtiyacımıza uygun olmayan oyuncular alıyoruz bunun da eseri bu hoşnutsuzluk..Hickman maccabide bu kadar oyun kurma işlerine girmiyordu sadece 5-10 dakika dümene geçiyordu.Genelde işin skor boyutu ile ilgileniyordu.Biz ise adama oyun kur,p n r oynat diyoruz adama bildiği basketbolu oyna demiyoruz da bize uygun olanı oyna diyoruz..Bu çok yanlış.

Bogdan olayı ise tamamen koç hatası..Bence
HaBaBaM GüM GüM GüM

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Baş Antrenörü Zeljko Obradovic, bu tarz yüksek seviyede oynanan maçların sonucunu küçük detayların belirlediğini ve TOP16’ya kalmak için çalışmaya devam etmeleri gerektiğini belirtti.

Fenerbahçe Ülker'in Barcelona'ya 78-80 mağlup olduğu maçın ardından düzenlenen basın toplantısında ilk olarak karşılaşmayı değerlendiren Obradovic, “Çok zor bir maç bekliyorduk. Bu maça çok iyi hazırlanmaya çalıştık ve oyunun birçok anında iyi basketbol oynadık. Barcelona ofansif olarak çok fazla iyi opsiyonları olan bir takım ve bu kozlarını kullandılar. Böyle bir takıma karşı 40 dakika boyunca iyi savunma yapmak kolay değil. Ama genel olarak oyuna baktığımda oyuncularımın performanslarından dolayı memnunum. Hayatımızı, bugün olduğu gibi tek bir atış belirleyebiliyor. Çok basit istatistiksel hatalar var. Rakibimizden fazla faul atışı kaçırdık mesela. Bunların dışında her şeyin iyi olduğunu söyleyebilirim. Bu tarz yüksek seviyede oynanan maçların sonucunu küçük detaylar belirliyor. Şu anda çalıştığımız gibi aynı tempoda çalışmaya devam etmemiz gerekiyor ki, Avrupa’nın en iyi 16 takımı arasına girelim. Taraftarımıza da destekleri için teşekkür ediyorum. Barcelona takımını da galibiyetten ötürü tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Zeljko Obradovic, Ricky Hickman ile ilgili sorulan soruya “Elbette herkesin tepki göstermeye hakkı var. Ancak Ricky Hickman antrenmanlarda çok fazla efor sarf ediyor ve çok iyi çalışıyor. Bir oyuncu için en önemli şey taraftarları tarafından desteklenmektir” şeklinde cevap verdi.

Obradovic sözlerini “Panathinaikos maçından sonraki tabloya bakarsak çok daha iyi durumdaydık ve amacımız da buydu. Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor.” diyerek noktaladı.

Çevrimdışı furkanzengin

• Üye
  • Yer: istanbul-sarajevo
Bogdan biraz duygusala bağlamış muhtemelen buraya gelirken kafasında çok daha farklı kurmuştu aldığı rol vs onu mutlu etmiyor. Buna da alışacak Partizan gibi bir nehir de değil Büyük Okyanus'ta yüzdüğünün farkına varacak o da en sonunda
Naprijed Zmajevi Naprijed Bosno

Çevrimdışı Soner

• Üye
  • Yer: Manisa
maçı kaybettiğimiz için cidden çok üzgünüm. ama 2 tane hickman ve 1 de emirin kullandıgı hucumları goudelock kullansa en kotu ihtimal maç uzatmaya giderdi diye dusunuyorum

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Ağır yazarım adam olsun herkes.

Maçtan önce..Takım Pao da dağıldı 30 sayı fark yeriz diyenler..Sonra Takım biraz karakter göstersin demeye başladı...

Şimdi takım Barca gibi gedikliyi elinden kaçırdı 1 basketle..17-10 la FT attık mesela..Takım karakter koydu..

Şimdi onu diyenler koçun işkembesinden giriyor şişhanesinden çıkıyor..

Nasıl olcak bu nasıl?
topiğin son mesajı bu olsun  :) 8)

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #1116 : 07 Kasım 2014, 10:08:01 »
EL'de kalan maçlarımız şöyle;

FC Bayern Munich (deplasman)
EA7 Emporio Armani Milan (deplasman)
PGE Turow Zgorzelec
Panathinaikos Athens
FC Barcelona (deplasman)
FC Bayern Munich

An itibariyle 3 deplasman 3 de kendi sahamızda oynayacağımız maçımız var. Evimizde oynayacağımız en zor maç PAO maçı ancak ben 3te 3 yapacağımızı düşünüyorum. Deplasman maçlarından ise sadece 1 tanesini bile kazanmamız, bizi toplamda 6 galibiyete ulaştırır ki Top16'ya kalmamız için yeterli olacaktır. Geçen sene normalde 5 ve üzeri galibiyet alan bütün takımlar top 16'ya kalmıştı. Bu yüzden takımın inişli çıkışlı performansına fazla takılmadan Top16 öncesi yapılacak transferlerin ve gösterilecek performansın belirleyici rol oynayacağını unutmamak gerekir.

O yüzden rahat olun, EL normal sezonda hiç bir mağlubiyet dünyanın sonu değil ;)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Daha sezon başlamadan bir oyun kurucu bir de savunmacı kısa istedik burnumuzdan getirdiniz adımız saygısıza terbiyesize çıktı.Aslında sizin de bariz olarak gördüğünüz eksiklerdi ama nedendir bilmem sanki boğazınıza birisi bıçak dayıyormuş gibi hiçbiriniz söylemeye cesaret edemediniz.
Takım maçın sonlarında alan potaya atsın basketbolunu oynadığında içinizden ne geçirdiniz?Bizim okul takımı bile böyle oynamıyor ya.Zoric bugün mükemmeldi ama onu bence hiç besleyemedik ne versen atacaktı ama biz inatla onun üstünden oynamamayı tercih ettik.Koçun basketbol bilgisine kimsenin laf ettiği yok ama sen 20 milyonla şu kadroyu kurarsan itiraz eden değil itiraz etmeyen taraftarda art niyet ararım ben.
Bir de son olarak şu noktaya zaten herkesin canı sıkkın gibi bir de sen başlama gibi cümleleri rica ediyorum kurmayın çünkü ben daha önce söyledim yazacağımı ve takımı eleştirmek de burada en doğal hakkım.Voleybolda bir iki şey yazdık diye terbiyesize çıkardınız adımızı burda da yazıyorum istediğinizi söyleyebilirsiniz ama benim tek derdim takım.Onun için canımı bu kadar sıktım.Sizinle bu kadar tartıştım.Hepinizin basketbol bilgisine saygım sonsuz.Ama inatla lay lay lom havalarında koç ne yaparsa doğrudur havalarında olan insanlar hariç.
şu yazı da burada ibretlik dursun..
benim ve benim gibi art niyetli adamlara lay lay lom dalga modunda olan adamlara ders olsun...
Kürşat
bu yazidan sonra  abdest aldın dimi kardeşim?

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
@pikenrol
çok ağır takıntılısin ama net adamsın....
daha çok seveceğim seni hatta @Umut un da seni sevmesi için mücadele vericem  :) ;) 8)
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2014, 10:15:06 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı bohannon_1907

• Üye
  • Yer: Çekmeköy
Abi çok haklısın sonuna kadar da..

Şutu var,2 li oyun oynar diye aldık Ricky i..Mccaleb yerine tercih ettik.Lakin ne onun verdiği savunma sertliğini verdi nede onun bitiricilğini gösterdi nede onun kadar yüzdeli şut attı.Hatta oyun görüşünü bile göremedik.
Basketbolcu öğütme merkezine doğru gidiyoruz Allah sonumuzu hayır etsin..

Bence biraz da ihtiyacımıza uygun olmayan oyuncular alıyoruz bunun da eseri bu hoşnutsuzluk..Hickman maccabide bu kadar oyun kurma işlerine girmiyordu sadece 5-10 dakika dümene geçiyordu.Genelde işin skor boyutu ile ilgileniyordu.Biz ise adama oyun kur,p n r oynat diyoruz adama bildiği basketbolu oyna demiyoruz da bize uygun olanı oyna diyoruz..Bu çok yanlış.

Bogdan olayı ise tamamen koç hatası..Bence

Murat Hocam haklısın, Hickman bekleneni veremedi şu ana kadar, Bo'nun etkisinin yanına bile yaklaşamadı. Ancak hatırlarsın, geçen sene TOP 16'ya kadar Blatt de çok az kullanıyordu Hickman'ı, Top 16 ve sonrasında daha fazla sorumluluk almaya başladı, işler iyi gittikçe de kendine güveni arttı. Sonuçta da EL şampiyonluğunu getiren en önemli karakterlerden biri oldu. Şimdi ise hem istediği yerde oynamıyor - her ne kadar dün ikiden süre de almış olsa da - hem de her şey üstüste kötü gidiyor, ardı ardına kaçan turnikeler, airball'lar vs. Bir de üstüne taraftar olarak bizim takıntılarımız devam edecek, dünkü gibi yuhalamalar sürecekse - ki bence sürecek maalesef - yolları ayıralım diyorum. Adam geçen sene Maccabi'de sonradan toparlayabildi, ancak Maccabi taraftarı bence takımını sahiplenme, anlamında dünyanın en iyisi, bunu başarabileceği bir ortam var orada. Bizimki gibi bir ortamda kafasını nasıl toparlayacak bu adam, bilemiyorum.

Bogdan konusunda eğer sıkıntı, forumda pek çok kişinin yazdığı üzere, rolünün belirlenmemiş olması ise hocanın kusurudur. Ancak, bu yine de, Okan Y.'nin de takıldığı nokta olan, maç sonuna doğru bir pozisyonda handofftan topu G'lock'a vermesini açıklamıyor. Çok değil daha 2 ay öncesine kadar bu adam hırstan topu yiyor, korkusuzca meydan okuyordu parkede karşısına çıkan herkese.
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2014, 10:17:55 Gönderen: bohannon_1907 »
Kuşandık sarı laciyi

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
Takımın tekniksel hatalarını yazmak başka..Yazın abi kim ne der size ben elimden geldiği kadar yazıyorum daha tepki almadım..Alırsamda önemli değil..

Lakin şu sanal ortamda birşeyin kesin olmayacağını bile bile koç şunu oynatsaydı şunu yapsaydı demek kadar hayal satmak ne kolay iş..

Okuyorum son çeyrek koç Semihi alsamıymış..Yahu son çeyreğin son 5 dakikası Barca nın içeriden attığı sayı sadece 3..Bir Tane Dollman basketi o da yarım fastbreak..1 de alman pivotun Pleiss ın tek atışı..Ne de çok biliyorsunuz..

Asıl sorunu sanki buymuş gibi bu maç özelinde koça dan dun vurmayı nasıl başarıyoruz asla anlamadım anlamıycam da..

Ama dersiniz koç takım kimyasında hatalı.Yanlış işledi sistem buna katılırım..

Koç maç başından beri İçerde önce Semih sonra Zoriç ve Vesely den iyi verim aldı..Vesely den savunma ve Pota bekçiliği açısından iyi katkı aldık..Zoriç de çok zaman hücumda domine etti.Nerde bunda hata..Son dakıkaları koşan mobil bir takımla oynadı..Semih napabilirdi o anlarda.
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Mağlubiyetler her zaman üzücüdür. Özellikle taraftarlığı fanatizm seviyesinde yaşayan insanlar için.
Maçtan önce büyük çoğunluğun mağlubiyeti düşündüğü bir maçı son topa taşıyarak kaybetsek te üzüntü büyük.

Daha önceleri de bir çok kez söylediğim gibi; İstenmeyen yenilgiler her zaman olacaktır. Bunu kabul edersek bir çok şeyi çözmüş oluruz. Yoksa gerçekten sağlığımıza yazık.

Dün için benim üzüldüğüm, kazanma durumuna getirdiğimiz maçta şansımızı iyi kullanamamak oldu. Bir de Hıckman'a yapılan protestolara üzüldüm. Bunu yapanlar belki Hickman'a tepki gösterdiğini düşündü ama işin özü öyle olmadı. Düşünmeliler ki, Hickman'ı oymatan koç. O, öyle bir tercih yapıyor ve oyuncunun performansını görüyorsa saygı duyulması lazım. Siz belki oyuncuya tepki gösterdiniz ama koç büyük ihtimal üzerine alınmıştır.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
Küçük bölümler hariç oynanan oyun, verilen mücadele ilerisi için umut verici oldu. Yalnız Allah koça yardım etsin. Her maç bir oyuncu bütün emeği heba ediyor.
Önce Hickman, son topta da Emir. Yahu kardeşim son top, o kadar panik halinde saçma sapan bir üçlük kullanmak zorunda mısın ya da neden takımın 1. skor opsiyonuna, hemde yanındayken topu vermezsin?
Kenan'ın da en kısa sürede kendine çeki düzen vermesi lazım. Goudeloc, Hickman, Bogdan toplamda 34 kez potaya bakmışlar. Bir girişimde bulun, sayı olur veya olmaz, bir potaya bak be kardeşim.

Madem Barcelona ile oynadık. İki kelamda onlar için edeyim. Şampiyonlar Liginde 0 çektiğimiz sezonda uzatmalarda yediğimiz Rivaldo'nun frikik golünden bu yana, futbol ve basketbol takımlarını, iç saha formasını (bordo-mavi) dış saha formasını (sarı-kırmızı)2-3 sene öncesine kadar herkesin hayran kaldığı, altı pas içinde bile şutu çekmeyip hala pas yapan oyunlarını,  sevimsizlik abidesi ve sinsi oyuncularından (Navarro,Huertas, Busquets, Alves, Alba) NEFRET ettim, hala da ediyorum.

Son olarak  yerden yere vurduğumuz Zoriç'e de muazzam performansından dolayı teşekkür etmeden geçmek olmaz. Karşıyaka'ya Tofaş'a iyi oynamıştıyı kabul etmiyorum, bize buralarda böylesi lazım.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
Mağlubiyetler her zaman üzücüdür. Özellikle taraftarlığı fanatizm seviyesinde yaşayan insanlar için.
Maçtan önce büyük çoğunluğun mağlubiyeti düşündüğü bir maçı son topa taşıyarak kaybetsek te üzüntü büyük.

Daha önceleri de bir çok kez söylediğim gibi; İstenmeyen yenilgiler her zaman olacaktır. Bunu kabul edersek bir çok şeyi çözmüş oluruz. Yoksa gerçekten sağlığımıza yazık.

Dün için benim üzüldüğüm, kazanma durumuna getirdiğimiz maçta şansımızı iyi kullanamamak oldu. Bir de Hıckman'a yapılan protestolara üzüldüm. Bunu yapanlar belki Hickman'a tepki gösterdiğini düşündü ama işin özü öyle olmadı. Düşünmeliler ki, Hickman'ı oymatan koç. O, öyle bir tercih yapıyor ve oyuncunun performansını görüyorsa saygı duyulması lazım. Siz belki oyuncuya tepki gösterdiniz ama koç büyük ihtimal üzerine alınmıştır.

Genelde işine gelmeyen herşeyi protesto eden bir grup var abi
HaBaBaM GüM GüM GüM

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Genelde işine gelmeyen herşeyi protesto eden bir grup var abi
Murat'ım protesto anlık oldu sanki fark 8 e çıkınca Ricky de 1 air ball turnike atında oyundan düştü ve hoca kenara aldı , o çıkarken farkın etkisiyle bir kısım taraftar yuhladı bizde hemen akabinde alkışlar ile destek verdik. sonra 1 dakika sonra tekrar oyuna girdi turnike attı fark 6 ya düştü ,
güzel tespitlerde bulunmuşsun pota altı konusunda . ciddi anlamda çok iyi kullandık.
Pleiss ve Tomic bize şöyle tecavüz eder diyenler ( bende dahil ) haksız çıktık. Son 1 dakika içinde Tomic Vesely korkusunda topu potaya atamadı çemrin ucuna çarptı top
Gou nun 2 tane uyuduğu , 1 tane de navarro'nun bariz steps yaptığı 3 adet 3 lük harici boş poziyon vermedik diyebiliriz.
Kenan hücumda çok ama çok kötüydü kabul ediyorum ama Huertas'a yaptığı çok ii savunma gözlerden kaçmasın ciddi anlamda oyunda olduğu dakikalarda rahatsız etti haa bu Kenan için kesinlikle yetmez oyunun üretkenlik kısmında birşeyler yapması lazım ..
ilk yarının son saniyesinde Huertas'ın artık alışkanlık haline getirdiği turnike misali attığı 3 şük girince 41-41 e geldi oyun bu detaylar böyle kritik maçlarda galibiyeti belirliyor.

ben bundan hep Zoriç'e küfür edeceğim :)
hatta sırada Bogdan ve Ricky ''the Bal Dudak '' Hickman da var.. :) 8)