Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 862406 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fbkolik

• Ziyaretçi
O mükemmel olan 30dakikalık bölümde pg mi vardı sanki orda da pg yoktu :) takım biraz rehavete kapıldı adamlar son bi gayretle cırpındı birkaç sut girmedi olacak böyle seyler o ilk 30 dakikada olabiliyorsa diğer 10 dakikada olmadıysa bunu pg ye baglamak cok mantıklı gelmiyor bana. Takımda asist yapan boydan ve emir gibi iki tane adam var bence suanda da gayet kurtuluyorlar gerekirse top 16 da eger iyi bi adam denk gelmezse belki sene de alınabilir pg. Bence mühim olan takımın artık ana bi iskeleti olussun barca gibi real gibi takviye yaparak devam edelimki o hep babahsedilen takım kimayası olusabilsin.

Güzel galibiyetti mac öncesi 7 8 sayı farkla yenecegimizi söylemiştim yaklastim sanırım :)
Yoktu tabiki de,guard olsa o bölümleri çok daha az hasarla atlatırız demek istedim,bazı bölümlerde hakikaten oyuncuların kafası gidiyor,hatalar bir başlayınca devamı da geliyor :)

Yalnız es geçilmesin,bugünkü hakemler mükemmeldi.Zaman zaman kolay düdük çaldılar ama o düdüğün bir standartı olunca hiç problem yok.Helal olsun böyle hakemlere,keşke Tbl'de de böyle hakemler olsa,Tbl'de maçları kazandığımız için es geçiyoruz ama bazen çok ilginç düdükler çıkıyor bize kendi sahamızda bile.

Çevrimdışı Bülent

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @blntdgn84
Kazanılmış bir maç akabinde maç konusunu baştan itibaren okumanın zevki hiç birşeyde yok.
EL seviyesinin altı yada üstünde zerre umrumda değil.
Bu takım geçen sene otuz küsür aydan sonra ilk kez playoffta galibiyet gördü, devamında söke söke şampiyon oldu.
EL'de sert deplasmanlada ilk periyottan sonra kağıt helva gibi dağılıyor dedik(Pao maçını ayrı bir yere koyuyorum çünkü görüntü itibariyle Bayern mağlubiyeti sonrası abartılı işler yapmaları gibi bizimde onlarla oynadığımız kalp kıran maç dönüm noktamız olmuş) ama iyi bir rakibi deplasmanda devirdik.
Twitterda da yazdım bu maç galibiyet hanesine yazılmış bir artıdan daha fazlasıdır.
Bu maçın gazı üstüne Turow'u ardından ilk maçı unutmayarak Pao'yu yeneceğimizi ve grubu ikinci olarak bitireceğimizi düşünüyorum.
Umarım takım beni yanıltmaz.
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2014, 03:10:43 Gönderen: Bülent »
...

Çevrimdışı ardglr

• Üye
    • ardaguler
Şahane savunma yapıyoruz son maçlarda, takıma duyulan güvenin artması da tamamen buna bağlı. Kolay sayı yemek kavramı bizim için alışkanlık halindeydi yıllardır, bunu azalttığımız aşikar. En kötü faul yapıyoruz, büyük aşama kaydedildi bu konuda.

Bu maç özelinde kaçan serbest atışlara, 3-4 tane kolay bitecek hızlı hücumlardaki sıkıntılara, goudelock'ın devreye girmemesine rağmen kazandık. Bunların hepsi elbette bir arada olmaz, her maç bir şeyler eksik kalacaktır. Ama biz o kadar alternatif üretmeye başladık ki, her maç oyuncu bazlı değil oyun bazlı oynanmaya başladı. İlk Milan maçından sonra her maç Goudelock mı kurtaracak algısı vardı, o algı da yavaş yavaş sona eriyor. Gou takım oyuncusu olma yolunda aşamalar kaydediyor, Hickman'ın da turnikelerle sorunu var sanırım :)

Tek tek bütün oyuncularla ilgili olumlu-olumsuz eleştiriler yapılır, ama takım olmak konusunda ilerlediğimiz gerçeği gün gibi ortada. Hepimizin yanına mağlubiyet yazdığı, belalımız Milano deplasmanında bundan iyisi olamazdı. Emeği geçen herkesin aklına, yüreğine sağlık.

Çevrimdışı mrsic12

• Üye
  • Yer: istanbul
Oh be bu sezon en büyük keyifle izlediğim maç oldu, euroleague'de beni en çok etkileyen şey hep savunma olmuştur, savunması sağlam takımlar her zaman gözüme muazzam gözükmüştür. Bu maçta gerçekten bence savunmamız oldukça sağlamdı-tabi Obradovicin hep bahsettiği o bir takım karanlık anlar dakikalar vardı- hücumda da gerçekten yağ gibi aktık, bilmiyorum ama bu maç oyunumuz bana gerçekten çok akıcı geldi. Oyuna baştan sona hükmettik ve biraz daha dikkatli olabilsek oyun ilk periyottan bitebilirdi de.

Olumsuz olarak tek söyleyebileceğim şey-bireysel performanslar dışında , ki o oyuncularında yükselteceğine inanıyorum her geçen gün performansı-;
Takımda sanki hafiften bir kırılgan yapı var gibi hani böyle yumruğu vurup bitirmesi yerde bitiremiyo ya da olumsuz 1-2 şey olduğunda dağılmaya doğru meyil ediyo rakibe seriler veriyor gibi.
Tabi bunun da oyuncuların çok fazla bir arada oynamamalarından kaynaklandığını düşünüyorum, bunun da orta vadede aşılcağına ben inanıyorum.

Sonuç olarak takım gerçekten keyif verdi bugün ve sezonun devamı için de çok büyük bir umut verdi bana- bir an gözlerimin önünden Goudelock'un Euroleague Final maçında, tıpkı bugün 3.periyodu bitirdiği gibi maç sonunu oynadığı, film şeridi gibi geçti :D- .

Çevrimdışı nikosmahlas

• Üye
şahsen büyük bir Heurtel hayranıyım ama sanki bizden çok Efes'in işine yararmış gibi geliyor cengaver.

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Maçı kazanacağımızı düşünmüyordum. O yüzden çok çok sevindim. Böyle sert bir deplasman galibiyetine takımın özgüven kazanması açısından ihtiyaç vardı. Panathinaikos maçından bu yana takımda bariz düzelme var. Savunmada alan paylaşımı ve hücumda oyuncuların rolleri oturuyor.

Obradovic takımı maça çok iyi hazırlamış. Maçta da genellikle mola tercihlerini yerinde kullandı. Ancak birçok kişinin bahsettiği gibi ben de son periyot Semih-Zoric değişikliğine anlam veremedim. Bir de son dakikalarda topu karşı alana taşımak için mola alabilirdi. Sonuçta Milano top getirmekte zorlanan oyuncularımıza faulle karışık çok iyi baskı yaptı.  Yardımcı antrenörlerin bu konularda koçu uyarması gerekiyor. Bütün yükü koçun omuzlarına yüklememek lazım. Sonuçta o da bir insan ve hata yapabilir.

Kenan'ın peş peşe attığı 2 üçlüğü özgüvenini yeniden yerine getirmesi için çok iyi oldu. Semih'in süre almasına ve iyi oynamasına da çok sevindim.

Takımdan bu sene çok umutluyum. Top 16 öncesi bir guard ve şutu olan 4 numara hamlesiyle kusursuza yakın bir kadromuz olur. 4 numara çok şart da değil ama olursa iyi olur tabii ki. :D
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2014, 04:26:12 Gönderen: Başar Bükücü »
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı otuzbeşbuçuk

• Üye
  • Yer: izmir
Yoktu tabiki de,guard olsa o bölümleri çok daha az hasarla atlatırız demek istedim,bazı bölümlerde hakikaten oyuncuların kafası gidiyor,hatalar bir başlayınca devamı da geliyor :)

Yalnız es geçilmesin,bugünkü hakemler mükemmeldi.Zaman zaman kolay düdük çaldılar ama o düdüğün bir standartı olunca hiç problem yok.Helal olsun böyle hakemlere,keşke Tbl'de de böyle hakemler olsa,Tbl'de maçları kazandığımız için es geçiyoruz ama bazen çok ilginç düdükler çıkıyor bize kendi sahamızda bile.

Valla bu gözler yıllardır özellikle top16 daki ispanyol ve yunan maçlarında kaşarlanmış lamonica ve türevlerinin bizi nasıl doğradıklarına şahit oldu o yüzden sadece bu maçın özelinde eurolegue deki genel hakem performansı konusunda iyimser olamayacağım. Zaten ispanyol-yunan ortak yapımı bir organizasyonda "tarafsızlık" beklemek başlı başına saflık olur. Olypiakosun bütçeyi düşürdüğü dönemlerde bile şampiyon olmasının nedeni basketbol kültürlerinin yanında hakemlerin final four dahil tüm maçlarda takımı ezdirmemeleri yoksa aynı oyuncular ve koçla bir alman-italyan veya Türkiyeden bir takım aynı başarıyı elde edemezdi.

Çevrimiçi Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
FB TV'de yas ilan edildi diyorlar ?
Edilmiş. O yas tutanları da en başta adam bellemiştik ya, ona yanarım.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Rİcky ile olan ilişkim bayağı fayda sağlıyor ama halen söylüyorum Ricky nin bal dudağına :)
Bjelica 'ya bi küfür ettim olay orda bitti...
Zoriç'i karıya götürcem Aksaray'a başka çaresi yok ( hanımefendilerden  çok ama çok özür diliyorum )
izlemedim maçı poyraz'a sarılıp yerde uyumuşum uyandığımda saat 23.30 u...
italyanlara koymak çok keyifli...
yürek koyan değerli kardeşlerimin hepsinin alınlarından öpüyorum...
yenilse de laf etmezdim. pao maçı gibi ruhsuz olmadığımız hiçbir yenilgi için tek laf dahi etmem...
ben kötü gün dostuyum.. iyi günden herkes dost oluyor zaten..
Koyduk mu ?

İttir et maçı, evladına sarılıp uyumak paha biçilmez :)

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
O bahsedilen kişi adam mı değil mi; ona hiç girmeyeceğim. 4 aydır FB Tv'yi hangi amaçla olursa olsun bir defacık bile açıp sadece 2 saniyecik bile izlemediğim için neler konuşulduğunu bilmiyorum. Yorumlardan anladığım kadarıyla tahmin ettiğim şey... Buna da hiç şaşırmadım. Evet, o kişi adam mı, değil mi; buna girmiyorum ama söz konusu basketbol olunca tam bir dangalak olduğunu adım gibi biliyorum. Yani yarın veya öbür gün duymaktan hoşlanacağımız güzel şeyler söylese de bu dangalaklık durumu baki kalacaktır. Baki kalan gök kubbede bir hoş sada imiş, bir de böyle tiplerin dangalaklığı...
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2014, 10:42:02 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Maçın ancak ikinci yarısını izleyebildim. Öncelikle Milano deplasmanından galibiyetle dönmek çok sevindirici, son haftalardaki zorlu maç trafiğinden PAO maçı sonrası böylesine iyi performanslar göstererek çıkmak beni mutlu ediyor.
Son çeyrekte yaptığımız top kayıpları ve ikili sıkıştırma sonucu yaşadığımız sıkıntıya Utkan'ın dediği gibi iyi bir PG çare olabilir, çünkü son dklarda stratejimiz Goudelock a topu indirmek üzerineydi, iyi bir PG topu taşıma konusunda sıkıntıyı giderebilir ve ekstra asistlerle Goudelock'a olan bağımlılığımızı bir nebze azaltabilir.

Maç istatistiklerine baktığımda Goudelock'un 5 asisti dikkatimi çekti, bence hiç de yabana atılacak bir rakam değil, Emir'in sadece 4 asist yaptığını düşünürsek bu konuda etkili olan isimlerin artması bizim için çok güzel :) Bu maçta 17 asist yapmışız, geçen sene normal sezonda asist ortalamamız 13.76 idi, bu sene asist ortalamamız 16.5 ;) Umarım bu rakamlar safkan PG saplantısı olan arkadaşlar için bir şeyler ifade eder.

Geçen haftadan Top16'yı garantilemiştik, bence kalan maçlar koç için farklı şeyler denemek için şans olarak görülebilir, bu nedenle Zoric tercihi vb. şeylerin pek üstünde durmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Hickman 3/5 üçlük atmış çok iyi ama 1/8 ikilik isabeti var. Ancak maçın en zor anlarında üçlük atmak da yürek istiyor, daha iyi olacak eminim. Bogdan 1/6 üçlük isabetiyle oynamış bence bu da ileride çok karşımıza çıkabilecek bir durum değil.  18/30 %60 serbest atış isabetimizle bu seneki EL ortalamamızın altında kalmışız.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Fb tv nin Bayan Basketbol maçı yayınlamaktan başka bir misyonu yok...Zaar 2-3 yararlı programdan başkası da yok..

Kimse kusura bakmasın Bayan Basketbol takımını ciddi manada olumlu şekilde eleştiren Batur Abi gibi bu işlerin tozunu yutmuş adamı kovaladılar düşünün..

Valla gerekirse Yazarım defalarca Mail atarım ben takım inanmayan ve orda bunu kusan adamı istemiyorum o kanalda.
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Soner

• Üye
  • Yer: Manisa
bu sene lig avrupa kupa nerdeyse bütün maçları izledim, sanırım en keyif aldığım maç buydu. takım ilk üç periyot gerçekten iyi oynadı ve iyi savunma yaptı.

goudelock ve bogdanovic in fazla skor üretemediği, tonla serbest atış kaçırdığımız maçta, italya deplasmanından galibiyetle dönmek çok iyi bir olay.

şu maça euroleague seviyesi altında diyen adama gülerler, ama ağızla değil...

Çevrimdışı Stojakoviç

• Üye
  • Yer: Ankara/İzmir
  • It ain't over till it's over!
    • dincerorc
Maçın ancak ikinci yarısını izleyebildim. Öncelikle Milano deplasmanından galibiyetle dönmek çok sevindirici, son haftalardaki zorlu maç trafiğinden PAO maçı sonrası böylesine iyi performanslar göstererek çıkmak beni mutlu ediyor.
Son çeyrekte yaptığımız top kayıpları ve ikili sıkıştırma sonucu yaşadığımız sıkıntıya Utkan'ın dediği gibi iyi bir PG çare olabilir, çünkü son dklarda stratejimiz Goudelock a topu indirmek üzerineydi, iyi bir PG topu taşıma konusunda sıkıntıyı giderebilir ve ekstra asistlerle Goudelock'a olan bağımlılığımızı bir nebze azaltabilir.

Maç istatistiklerine baktığımda Goudelock'un 5 asisti dikkatimi çekti, bence hiç de yabana atılacak bir rakam değil, Emir'in sadece 4 asist yaptığını düşünürsek bu konuda etkili olan isimlerin artması bizim için çok güzel :) Bu maçta 17 asist yapmışız, geçen sene normal sezonda asist ortalamamız 13.76 idi, bu sene asist ortalamamız 16.5 ;) Umarım bu rakamlar safkan PG saplantısı olan arkadaşlar için bir şeyler ifade eder.

Geçen haftadan Top16'yı garantilemiştik, bence kalan maçlar koç için farklı şeyler denemek için şans olarak görülebilir, bu nedenle Zoric tercihi vb. şeylerin pek üstünde durmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Hickman 3/5 üçlük atmış çok iyi ama 1/8 ikilik isabeti var. Ancak maçın en zor anlarında üçlük atmak da yürek istiyor, daha iyi olacak eminim. Bogdan 1/6 üçlük isabetiyle oynamış bence bu da ileride çok karşımıza çıkabilecek bir durum değil.  18/30 %60 serbest atış isabetimizle bu seneki EL ortalamamızın altında kalmışız.

Sevgili Solamnus, çok güzel yazmışsın bana göre, eline sağlık ancak katılmadığım, ya da küçük bir ekleme yapmak istediğim diyeyim, bir nokta var. Bence Vessely, Hickman, Bogdanoviç daha yüzdeli oynamaya başlayıp takım hızlandığında Goudelock da daha nefes alacaktır. Tabi bir de Semih ve Zoriç Goudelock'a biraz daha alıştıklarında, onun olacağı yeri hissedip, öngörüp ona göre atacaklardır.

Benim için bu ille de gerek değil ama bu süreç sonunda Goudelock sayesinde diğerlerine daha zor ikili sıkıştırma gidecektir de, ki esas bu esas ters eşleşme yaratıp bizi başarıya götürecektir.

Takımda değişimin başaldığı Bayern maçında olduğu gibi by maçta da "maça ben hükmedeceğim, akışı ben belirlerim" havası vardı. Bu da yapılan idmanların, konuşmanın alışmanın sonucudur. Deplasmdaki Barça maçında da benzer bir ifade ve ruh hali olursa işte o zaman coşarım. Kaybedebiliriz de, ama bu hava önemli, bu sayede mağlubiyetlerden sonra bile ilerleme kaydedeceğiz.
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2014, 10:26:14 Gönderen: Stojakoviç »
Hoops and rap

Çevrimdışı Stojakoviç

• Üye
  • Yer: Ankara/İzmir
  • It ain't over till it's over!
    • dincerorc
Bu arada Vessely'nin takip smacı yılın hareketine adaydır benim gözümde.
Hoops and rap