Emir Preldzic her yıldızın zorunlu olarak yaşadığı andropoz dönemini yaşıyor. 
Ben kendisini çok suçlamıyorum hemen hemen herkes bu dönemleri yaşar. Sadece basketbolda değil, yine hayatın her alanında olduğu gibi, ego insana kontrolünü kaybettirebilir. Emir bu sezon bazı maçlarda bunu yaşayacaktır. Ki ben Emir'i çok severim, geçen sene millet sövüp sayarken sahip çıktım, çoğu kişiyle kavga etmişliğim de vardır.
Bugün Fenerbahçe taraftarı arasında bir anket yapsanız Nemanja Bjelica açık ara önde gider. Kız erkek fark etmez, adam istese önünde eğilecek tonla insan var. Öyle büyük bir etki yaratmaya başladı. 
Andrew Goudelock deseniz Solomon'dan sonra taraftarın açlığını duyduğu oyuncu açığını kapatmaya başladı. İnanılmaz bir sevgi ve bununla paralel olarak saygı var kendisine.
Her ne kadar henüz kabuğunu tam olarak kıramasa da, herkesin kabuğunu kıracağını bildiği ve önümüzdeki yıllara damgasını vuracak bir Bogdan Bogdanovic gerçeği var.
Bundan önceki yıllarda bu takımın değişmez tek yıldızı Emir'di. Sürekli önplanda, taraftarın favorisi, genç kızların sevgilisi modundaydı. Artık düzen değişmeye başladı. Artık taraftarın önceliği arasında Emir zirvede değil aksine oldukça geri planda kaldı. Top Nemanja'nın ya da Gou'nun elinde geldiği an salondaki taraftar tepkisine dikkat edin. Bunlar eskiden Emir için olurdu. Şimdi taraftara heyecan veren isimler değişti. 
Bunun yarattığı psikolojik travmaların etkisiyle hareket ediyor Emir.