Ben bu maçla çok umutlandım. Mücadeleden salon atmosferine, Zisis'in katkısından takımın hırslı ve kenetlenmiş görüntüsüne kadar pek çok olumlu şey vardı. Bundan sonra üstüne koyarak gideceğiz bence ve Moskova'da galibiyet beni şaşırtmaz. Keşke şu dönemde ligde yumuşak maçlar olsaydı :-/ Pazartesi Daçka maçına kadar nasıl dinlenecekler bilmiyorum. Özellikle Bjelica. Allah'tan yaşı genç. Yıldız oyuncularımızın yaşının genç oluşu beni sevindiriyor.
Elinize Saglık. Ben bu ara maçların daha da sert olmasını tercih ederim. Oyuncularımız genç ve hepsi de dipçik Gibi, bu da form tutmalarını ve formda kalmalarını saglayacak en önemli etken bana göre.
Biraz sakinleşeyim öyle yazayım istediğim için bekledim. Ancak bu kadar oldu, yazıyorum. Bu takımda bu Goudelock'a yer yok! Doğuş bile sırf kendisini Goudelock tuttuğu için hırslanıp çılgınca pas istiYorsa, Cska da sadece Goudelock'un tuttuğu oyuncudan basit, bu kadar aleni yapıldığında alay konusu olacak şekilde "isolation" oynuyorsa, bazı unsurların değişmesi lazım. Daha açık yazayım; bazı dinamiklerin değişmesi lazım. Dün twitter'da yazdım, 12-0'lık seri tamamen Goudelock yokluğu ile ilgili. Bunun açılımı çok önemli. İyi değerlendirmek gerek.
İşin savunma kısmında İsiah Thomas, Jordan,Kobe, LeBron rakiplerin en önemli adamlarını tuttuğu bir Dünya'da James Harden olmaya kalkarsan böyle olur (Kaldı ki o bile alay konusu oldu da playoff'lardan sonra milli takımdan başlayarak değişti)
Hücum kısmında Spursvari top dolaşımı otomatik olarak başlıyor o çıktığında. İstedigimiz yerden, istedigimiz oyuncuya top kullandırıyoruz. Bu biraz da savunmadaki mücadelenin hücuma akması ve dönüşmesi oluyor, kendiliğinden.
Bogdanoviç gibi bir ölümcül silah ateş etmeye başlıyor. Fark şu, Bogdanoviç saydığım süperyıldızlar gibi savunmada da lider oluyor, saklanmıyor. Keza Bjelica, Bogdanoviç için yazdıklarım kelimesi kelimesine geçerlidir Bjelica için.
Daha da yazacağım ama sinirleniyorum, buradaki güzel tartışma ortamını da eleklendirmek istemediğim için bitiriyorum.
Saygılar, sevgiler.