Gönderen Konu: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Lig Maçları (2014/15)  (Okunma sayısı 240698 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Süleyman Özgül

• Üye
Ynt: BVL 6. Hafta Vakıfbank - Fenerbahçe Grundig 22.11.2014 [17.00]
« Yanıtla #795 : 22 Kasım 2014, 21:59:06 »
Fransız ordusu bir savaşı kaybetmiştir. Napolyon generallerini toplar ve yenilginin sebeplerini bulmak ister. Generalleri, yenilgimizin 100 tane sebebi var deyince Napolyan bunların neler olduğunun söylenmesini ister. Generalleri'' Birinci sebep ordunun cephanesi bitmişti'' deyince, Napolyon araya girer ve ''Tamam gerisini saymanıza gerek yok'' der.Bizim takımın da durumu aynı.Bu maçı kaybetmemizin nedenlerini sayın dediklerinde hepimiz 1.sıraya pasörün berbat oyununu koyarız.O zaman da voleybolu bilen herkes "tamam gerisini saymanıza gerek yok"derler.Bunca zamandır voleybol seyrederim bu kadar berbat pasörlere rastlamadım.Dünyanın en iyi smaçör ve ortalarını alın bu pasörlerle  bir halt edemezsiniz.Diğer oyuncuların performanslarına hiç değinmeyeceğim.Artık yerli pasörlerle domestik maçları oynayacaksak Naz'ı alamayacağımıza göre ne yapıp yapıp Özge'yi filan getirmek gerekir.Bu maçı gördükten sonra zorluk derecesi yüksek olan maçlarda La Bianco ile de oynayabiliriz.Seyirciye gelirsek öyle boş salonlara oynadık ki bu kalabalığı görünce epey keyiflendik.Yalnız GFB liler yönetim aleyhine bağırsalar da maç sırasında sıkı tezahürat yaptılar.Sadece arada toplu olarak küfüre başlayınca bizler onları protesto etmeye başladık ,sonra da küfür etmeyi bıraktılar,yalnız 3.setin sonlarında durum kötüyken "servis atsana,servis atsana,Aziz Yıldırım servis atsana" zevzekliğini de yapmasalar iyi olurdu.Yalnız ben de Besim'e katılıyorum,bu takımın asıl performansını ikinci yarı göreceğizdiye düşünüyorum.Bu arada Abdullah Paşaoğlu ile maçtan önce görüşmemizde salı günü Erkek-Kadın voleybol Lig-Avrupa maçları için kombineler satışa sunulacakmış,fiatı 200 tl gibi bir rakammış.
Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü,ne kupa büyüklüğüdür.
Onun  büyüklüğü başka büyüklüktür işte.
Adı konamaz.

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
« Yanıtla #796 : 22 Kasım 2014, 22:18:45 »
Uzun uzun yazacaktım ben de ama hiç içimden gelmedi eve gelince. Pasörlerimizin ikisi de berbattı, Bauer'in omuzları seviyesindeydi paslar, gerçekten beli kırılacaktı vurayım derken. Ama o manşetlerle benim diyen pasör oynatamazdı. Bu kadar direk manşet hatası yapıp, her topu açık karşılarsan çok az sayıda pasör buna oyun kurabilir. O pasörler de bizde yok, Lo Bianco da buna dahil. Bunda en büyük hata takımın manşet sorunu kaç maçtır görülmesine rağmen yedek smaçörsüz maça çıkan Abbondanza'nındır. Adam resmen voleybol katili. Kristin de olsaydı Meliha ile değişerek oynayabilirlerdi. Oyun içinde de takımın düşüşlerine çaresizlik içinde seyretmekten başka hiç bir şey yapmadı.
Onun dışında Merve'nin, Montano'nun, Kim'in performansı gittikçe artacaktır. Moral bozmayalım. Bosetti de gelince manşetler de daha iyiye gidecek ama pasör handikapımızın hiç bir çözümü yok maalesef. Bakalım mart-nisan aylarına nasıl bir oyunla ulaşacağız.

Bu arada bir not da eklemek isterim. Surat ifadelerinden kızların maça zaten yenik çıktığı belliydi. Vakıfbank'ın bench oyuncuları kenarda neşe ile her sayıda zıplarken bizimkiler cenazedeymiş gibi sessiz ve birbiriyle iletişimsiz, donuk donuk etrafa bakınıp durdu. Kazanacağız enerjisiyle ve gazıyla salona çıkmazsan zaten yenilgiyi baştan kabul etmişsin demektir. Böyle de ezile ezile yenilirsin.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #797 : 22 Kasım 2014, 22:22:24 »
Fransız ordusu bir savaşı kaybetmiştir. Napolyon generallerini toplar ve yenilginin sebeplerini bulmak ister. Generalleri, yenilgimizin 100 tane sebebi var deyince Napolyan bunların neler olduğunun söylenmesini ister. Generalleri'' Birinci sebep ordunun cephanesi bitmişti'' deyince, Napolyon araya girer ve ''Tamam gerisini saymanıza gerek yok'' der.Bizim takımın da durumu aynı.Bu maçı kaybetmemizin nedenlerini sayın dediklerinde hepimiz 1.sıraya pasörün berbat oyununu koyarız.O zaman da voleybolu bilen herkes "tamam gerisini saymanıza gerek yok"derler.Bunca zamandır voleybol seyrederim bu kadar berbat pasörlere rastlamadım.Dünyanın en iyi smaçör ve ortalarını alın bu pasörlerle  bir halt edemezsiniz.Diğer oyuncuların performanslarına hiç değinmeyeceğim.Artık yerli pasörlerle domestik maçları oynayacaksak Naz'ı alamayacağımıza göre ne yapıp yapıp Özge'yi filan getirmek gerekir.Bu maçı gördükten sonra zorluk derecesi yüksek olan maçlarda La Bianco ile de oynayabiliriz.Seyirciye gelirsek öyle boş salonlara oynadık ki bu kalabalığı görünce epey keyiflendik.Yalnız GFB liler yönetim aleyhine bağırsalar da maç sırasında sıkı tezahürat yaptılar.Sadece arada toplu olarak küfüre başlayınca bizler onları protesto etmeye başladık ,sonra da küfür etmeyi bıraktılar,yalnız 3.setin sonlarında durum kötüyken "servis atsana,servis atsana,Aziz Yıldırım servis atsana" zevzekliğini de yapmasalar iyi olurdu.Yalnız ben de Besim'e katılıyorum,bu takımın asıl performansını ikinci yarı göreceğizdiye düşünüyorum.Bu arada Abdullah Paşaoğlu ile maçtan önce görüşmemizde salı günü Erkek-Kadın voleybol Lig-Avrupa maçları için kombineler satışa sunulacakmış,fiatı 200 tl gibi bir rakammış.

Suleyman Abi, Turk pasorlerimizden biri maalesef kabiliyetsiz, digeri de daha cok toy.  Sen tabii ki hepimizden iyi bilirsin ama silsile genelde soyle basliyor: zaten manseti kotu olan rakip oyunculara cok iyi servis atilir; kotu mansetli oyuncu pasore giden topun kalitesini dusurur; kalitesiz iletilen topu, pasor de cok elverissiz yuksekliklerde koselere gonderir.  Yani pasorun de iyi fonksiyon gostermesi icin su manset olayinda performansimizi arttirmaliyiz.  O yuzden, biraz zaman verip, her pozisyondaki durumu gormek daha saglikli olur.   

Çevrimdışı GoFBahceGo

• Üye
« Yanıtla #798 : 22 Kasım 2014, 22:25:43 »
Hoca zaten ucmus
Oyun degistirmeden aciz
Birara pasorsuz oynadik :)

Meliha'ya ya fazla yuklenmeyin servisleri kiza yiktilar o kadar hata olcak. Umdugumdan fazla sayi aldi. Meliha ile devam edilmeli. Ama bir smacor daha sart. O kadarda yazdik.

Lo Bi ile baslasaydik farkli olurdu.

Iyi bir liberoda sart. Gizemi birturlu alamiyoruz. Nasil onlar Nazi aldi bizde Gizemi alabiliriz.
Naz ile beraber alsak tadindan yenmez

Adini hatirlayamadim
Eski Belcikali hocamizi neden geri getirmiyoruz...

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #799 : 22 Kasım 2014, 22:32:40 »
Meliha yüzde 8 exelant manşet almış..Kesinlikle yola devam edilmeli..

Meliha asla bu takımın as smaçörü olamaz..

Eczacıbaşı maçında yüzde 50 ile manşet alıp yüzde 46 ile hücum etmiş bir Hildebrandı kesmek ve taraftarında bunu onaylaması ilginç..Daha çok 2. oluruz biz.
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2014, 22:33:34 Gönderen: murat kaya »
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #800 : 22 Kasım 2014, 22:37:58 »
Ya arkadaslar, Allah askina, her maglubiyet sonrasi bu kadar karamsar bir tablo cizmeyin.  Kagit uzerinde, sezon basinda da, simdi de dunyanin en iyi kadrosu Fenerbahce Grundig'tedir.  Gidip de kimse transferler yanlisti demesin. 

Daha sezon basi.  Kotu mu oynuyoruz?  Evet, cok kotu oynuyoruz ama bu kotu oyunun bir numarali sebebi, belli pozisyonlarda hayli formsuz oynayayan oyuncular.  Farzimisal, Merve cok iyi bir libero mu?  Degil.  Ama biz onun gecen sezonun sonuna dogru ortaya koydugu oyunu oynamasini istiyoruz.  Potansiyeli var mi?  Gorduk, var.  Demek ki, biraz daha sure vermek lazim.  Zaten, takimdaki savunma sorunu, liberoya veya smacorun mansetine indirgenecek kadar basit degil.  Pozisyonlarin birbirine yardimi; organik bir butun gibi savunma yapma hususunda cok gerideyiz.  Bunu da insallah, zaman icinde cozecegiz.  Bosetti'nin de gelisi ile mansette ciddi bir duzelme olur.  Basketbolda da dedigim gibi, maglubiyet gelirse, sezon basinda gelsin. 

Bir de Bauer yerine neden Kristin'in oynamadigi sorgulaniyor.  Kusura bakmayin ama iki-uc haftadir Fenerbahce'yi izleyenler, Bauer-Kristin degisikliginin hicbir ise yaramayacagini; takimin bu haliyle zor maclari kazanmasinin cok zor oldugunu rahatlikla gormus olmalari lazimdi.
Benim elestirim oyunculara değil burada koca..haftalardır esasen Bauer kesik yiyor ve Kristin oynuyor..dicle meliha ya gore daha çok alisti takima..hem form hem oyun düzeni acisindan..bu maçta neden dicle tercih edilmedi benim derdim o..bu maça meliha ile cikacaksan haftalardir neden Kristin ile oynadin derim hocaya..meliha yi attin kurtlar sofrasina..o yüzden bu olay tamamen koçun yanlis tercihi...
Ama sezon Basi allahtan..telafi edilir..

Çevrimdışı Süleyman Özgül

• Üye
« Yanıtla #801 : 22 Kasım 2014, 22:39:01 »
Suleyman Abi, Turk pasorlerimizden biri maalesef kabiliyetsiz, digeri de daha cok toy.  Sen tabii ki hepimizden iyi bilirsin ama silsile genelde soyle basliyor: zaten manseti kotu olan rakip oyunculara cok iyi servis atilir; kotu mansetli oyuncu pasore giden topun kalitesini dusurur; kalitesiz iletilen topu, pasor de cok elverissiz yuksekliklerde koselere gonderir.  Yani pasorun de iyi fonksiyon gostermesi icin su manset olayinda performansimizi arttirmaliyiz.  O yuzden, biraz zaman verip, her pozisyondaki durumu gormek daha saglikli olur.   
Tamam sevgili Besim,bu konuda tamamen seninle aynı fikirdeyim de mükemmel alınan manşetlerde pasörlerimizin pasları da aynı mükemmellikte mi?Kaç mükemmel manşeti kaç mükemmel pasa dönüştürmüş?İnan sen maçı izleyememişsin herhalde, bu oran abartmıyorum %10 bile değil.Bu kadar da olmaz ki.Benim isyanım buna yoksa tabii ki kötü manşet gelince pasörden iyi pas bekleyemezsiniz.
Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü,ne kupa büyüklüğüdür.
Onun  büyüklüğü başka büyüklüktür işte.
Adı konamaz.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #802 : 22 Kasım 2014, 23:08:20 »
Meliha da Polen de bench oyuncularıdır. Önemsiz maçlarda as oyuncuları dinlendirmek için yada maçların kimi bölümlerinde maçın gidişatına göre ikili değişiklikler, servis atmak yada farklı öndeysen oyuna girerler ama sen kalkıp da vakıf maçında yada eczacı maçında bu oyuncuları ilk 6'ya koyamazsın. Takımında Türkiye standartlarında yerli olarak sayabileceğin belki de en iyi 3 yerli orta oyuncu varken sahaya sürebileceğin 3 yabancı hakkından birisini Bauerden yana kullanırsan sıfır yedek smaçörle maç boyu Melihaya bağlı kalarak oynarsın. Kristin çok mu müthiş bir fark yaratacaktı oynasaydı. Belki de yine yenilirdik ancak bu maça başlangıç noktasında yapılan hatayı görmezden gelmemize bahane değil. Kaldı ki Kristin'in manşeti de hücumu da ve her şeye rağmen tecrübesi de Melihaya oranla daha iyi iken.
Mağlubiyete tek başına etken değil tabi ki bu. Mervenin formsuzluğu, pasörlerin ikisinin de yetersizliği, Montano'nun hala performans olarak geçen seneki gsdeki oyununun yanına bile yaklaşamaması ve en kritik maçta Kimin belki de geçtiğimiz bir çok maçtaki birincil ve tek opsiyon olmasının getirdiği mental ve fiziksel yorgunluğun da bu maça denk gelmesi gibi bir çok etken var. Bu maç gitti artık fakat Abondanzanın bu takımın sadece lig değil, katıldığı tüm kupalarda şampiyonluğu hedeflediğinin farkına varıp en önemli rakipleri ile oynadığı maçlarda saçma sapan rotasyonlar yapmayı bırakması lazım.
Herşeye rağmen ben bizim takımın hücumdaki patlayıcı potansiyelinin ne Vakıfta nede Eczacıda olmadığını düşünüyorum. Bosettinin gelmesi takımın manşet ve savunmadaki dağınıklığını da büyük oranda ortadan kaldıracaktır. Ligde artık ilk yarıda önemli bir maçımız kalmadı, avrupada da bizi gruplarda çok zorlayacak bir takım yok. O nedenle Bosettinin olmadığı dönemi artık öyle yada böyle kazasız geçeriz. İkinci yarıda ise bambaşka bir takım izleyeceğimizi düşünüyor ve umuyorum.

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #803 : 22 Kasım 2014, 23:16:14 »
4. setin başında Elif eline gelen çok iyi bir manşete Bauer'e öyle rezalet bir pas attı ki hala aklımdan çıkmıyor ve böyle pasları en az 20 defa attı,belki de daha fazla.Elif yerine oraya bir ağaç koysak,karşıladığımız toplar ağaca çarpsa oyuncularımıza daha iyi paslar gider,gerçekten abartmıyorum.Ama genel olarak takım çok kötü oynuyor,savunma denen birşey yok,servis karşılama berbat,bloklarımız onlardan biraz hallice,bir tek fena servis atmıyoruz bazı bölümlerde,başka da doğru yaptığımız hiçbir şey yok.Takımın Bosetti geldiğinde biraz toparlanacağını düşünüyorum ama ya Elif ve Merve ne olacak,onlar mecburen oynayacaklar.Onların oynadığı her maç büyük maçlara 1-0 geride başlarız,başlıyoruz da.

Ne pahasına olursa olsun Naz'ı kadroda tutmamız gerekiyordu,o Vakıfbank'a gidince ligin kaderi değişti bana göre.Onlarda bu Türk oyuncu kadrosu olduğu sürece biz dünyanın en iyi 3 yabancısını oynatsak bile ki zaten en iyisi bizde,Vakıfbank her zaman Türkiye liginde 1 adım hatta 2 adım önde olacak bizden.

Futbolda Selçuk Şahin,erkek basketbolda Can Altıntığ ve Zoric,bayan basketbolda Kübra,erkek voleybolda libero Serkan,bayan voleybolda Elif,Meliha ve Merve,açıkçası bıktım artık şu oyuncudan başka herşeye benzeyen sözde oyuncuları takımda görmekten.
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2014, 23:17:14 Gönderen: fbkolik »

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
« Yanıtla #804 : 22 Kasım 2014, 23:17:35 »
Süleyman abi, uğrayamadım sizi o tarafa. Geç girebildik, çok kalabalıktı bugün. Yarın Arkas maçına gelebilirsem uğrarım, gelemezsem çarşamba gününe işallah.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #805 : 22 Kasım 2014, 23:22:14 »
şu ligde full konsantre oynayacağımız 4 maç var. İki Eczacı iki vakıf. Ve böyle bir maça bu kadar hazırlıksız çıkmak nasıl yorumlanır...

fbkolik

• Ziyaretçi
« Yanıtla #806 : 22 Kasım 2014, 23:26:10 »
Bir de bu Bauer rakip iyi servis karşıladığında inanılmaz derecede aksıyor,sürekli blok arasını boş bırakıyor,ayaklar çok yavaş.Bizim ortalarda da sorun var bana göre.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #807 : 22 Kasım 2014, 23:28:42 »
Bir de bu Bauer rakip iyi servis karşıladığında inanılmaz derecede aksıyor,sürekli blok arasını boş bırakıyor,ayaklar çok yavaş.Bizim ortalarda da sorun var bana göre.

Bauer zaten hücumda farklı bir oyuncu...At topu havaya garanti sayı önünde blok tutulmuyor yukardan vurduğu için ama ayakları ağır olduğundan savunmada bazen aksıyor özellikle kaymalarda
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2014, 23:28:52 Gönderen: Tekirdağlı »

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #808 : 22 Kasım 2014, 23:29:04 »
Meliha yüzde 8 exelant manşet almış..Kesinlikle yola devam edilmeli..

Meliha asla bu takımın as smaçörü olamaz..

Eczacıbaşı maçında yüzde 50 ile manşet alıp yüzde 46 ile hücum etmiş bir Hildebrandı kesmek ve taraftarında bunu onaylaması ilginç..Daha çok 2. oluruz biz.

Murat, Kristin'in ilk macindaki istatistiklerini unutmayalim lutfen.  Meliha daha iyi olur, olmaz.  Baska bir mesele ama Kristin uzerinden konusacaksak, onun ilk macindaki istatistikleri de hatirlayalim lutfen.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #809 : 22 Kasım 2014, 23:30:23 »
Benim elestirim oyunculara değil burada koca..haftalardır esasen Bauer kesik yiyor ve Kristin oynuyor..dicle meliha ya gore daha çok alisti takima..hem form hem oyun düzeni acisindan..bu maçta neden dicle tercih edilmedi benim derdim o..bu maça meliha ile cikacaksan haftalardir neden Kristin ile oynadin derim hocaya..meliha yi attin kurtlar sofrasina..o yüzden bu olay tamamen koçun yanlis tercihi...
Ama sezon Basi allahtan..telafi edilir..

Sorunun cevabi aslinda icinde gizli.  Bu maclarin sezon sonundaki finallere hemen hemen hic etkisi yok.  O yuzden, Hoca kafasindaki varyasyonlari simdi degil de baska ne zaman deneyecek?