Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2024-25 Sezonu)  (Okunma sayısı 28138 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2024-25 Sezonu)
« Yanıtla #885 : 06 Aralık 2024, 19:23:55 »
Benim görüşüm; Takımlar düşüşte, en hazır halleriyle Obra nın çok şansı yok, ne Pana ya ne Oly e karşı.

F4 adayı gibisinden yazmadım zaten. Zor deplasman olduğu kesin. Oynadıkları basketboldan çok tribünlerine imreniyorum zaten.

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #886 : 07 Aralık 2024, 00:34:26 »
Bu akşam ilk defa 40 dakika izledim Paris'i. Cidden nevi şahsına münhasır bir takım. Çok ilginç, hatta biraz da saçma bir maç oldu. Olympiakos son çeyrekte 22-0'lık bir seri yaparak geri geldi ve öne geçti. Tam dağıldılar dedim ki iki kritik üçlükle cevap vererek ayakta kaldılar ve maçı aldılar bir şekilde.

Paris çılgın bir takım. Üzerlerinde bir baskı olmamasından olsa gerek çok rahatlar. Maç sonuna kadar 5'te 0 atan adamın bile kritik şutta eli titremiyor. Oyunları  T. J. Shorts'a çok bağlı. Splitter ekonomik kullanmaya çalışıyor, en azından bu maçta öyle oldu. 22-0'lık serinin 13-0'ı da o dakikalarda gerçekleşti. Bu herif Bobby Dixon yüreği yemiş. Yetenek olarak da bir adım önde zannımca. Maçta öyle sekanslar oldu ki Olympiakos seyircisi attıkları sayıya sevinemeden potalarında sayıyı gördüler. Abartmıyorum sayı sevinciyle ayağa kalkan seyircilerin söverek oturdukları oldu. Son 25 saniye, maç topunu kullanacaklar, ilk 5 saniyede maç boyunca 5'te 0 atmış adam hiç titremeden kaldırdı attı üçlüğü. Set oyununa kalınca sahada T. J. Shorts yoksa bir hayli bocalıyorlar. Maç bitince tüm röportajlar tevazu üzerineydi.

Rakipler, bu türden bir basketbola alışık olmadığı için şaşırıp kalıyor sanırım. En azından Olympiakos'ta bunu hissettim. T. J. Shorts sağlıklı kaldığı sürece F8 yaparlar her türlü, sonrasını bilemiyorum.

Çevrimdışı Umut

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #887 : 07 Aralık 2024, 12:09:56 »
Bir ara NBA'in yeni trendi olacak denen fakat olamayan Run'n Gun tarzı birşey oynuyorlar. Baskı da olmadığı için Lo kaldırıp o şutu deneyebiliyor, kredi bol. İşin başa düşeceği play-offlarda bakalım nasıl olacaklar. Gerçi orada da baskı olmayacak ama bu kez başarı baskısı gelecek.

TJ Shorts, Terrell McIntyre'ın şut atamayan versiyonu, ben Bobby'ye hiç benzetmiyorum. Bobby şutördü ama bu kadar çabuk bir oyuncu da değildi. Dolayısıyla nasıl savunursa savun, mesafe vererek savunman lazım. İlk adımı ve patlayıcılığı muazzam fakat bence çözülemeyecek birşey değil. Misal bizim gibi ağır forvetli takımların post-upla yıpratması çok olası.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Tgezer

• Üye
  • Yer: Hamburg
« Yanıtla #888 : 07 Aralık 2024, 14:56:37 »
Shorts kötü bir sutör olabilir ama oyun zekası çok yüksek ve bunun de ötesinde çabuk ve iyi pasör. O yüzden sutu istikrarsiz olsa da zaaflarini nasıl kapatacagini biliyor ve faul almasini biliyor. Ki sezona kötü başladıktan sonra yüzdesini bayağı düzeltmiş, %37 el üçlük atıyor. Kritik anda o sutu atmaktan çekinmiyor, diğer önemli nokta o. Savunmada fizikman sıkıntı yaşıyor ama orada da akıllı müdahaleler yapıyor, temastan da kaçınmıyor. Dün bir savunmada postta birkaç adım hemen geri çekilip rakibi top kaybına sürükledi.

Oyunundaki en önemi sıkıntısı ftleri bence. Onu düzeltmesi lazım.

Shortsu ben kesin takimima alırdım ama antrenörü Obra ve Saras olan takıma değil. Bayern bir sürpriz yapsa da koparabilse keşke lol
« Son Düzenleme: 07 Aralık 2024, 14:58:55 Gönderen: Tgezer »

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #889 : 07 Aralık 2024, 16:03:25 »
Bir ara NBA'in yeni trendi olacak denen fakat olamayan Run'n Gun tarzı birşey oynuyorlar. Baskı da olmadığı için Lo kaldırıp o şutu deneyebiliyor, kredi bol. İşin başa düşeceği play-offlarda bakalım nasıl olacaklar. Gerçi orada da baskı olmayacak ama bu kez başarı baskısı gelecek.

TJ Shorts, Terrell McIntyre'ın şut atamayan versiyonu, ben Bobby'ye hiç benzetmiyorum. Bobby şutördü ama bu kadar çabuk bir oyuncu da değildi. Dolayısıyla nasıl savunursa savun, mesafe vererek savunman lazım. İlk adımı ve patlayıcılığı muazzam fakat bence çözülemeyecek birşey değil. Misal bizim gibi ağır forvetli takımların post-upla yıpratması çok olası.

Ağbi cesareti bağlamında, hiç geri adım atmıyor.

Çevrimdışı Tgezer

• Üye
« Yanıtla #890 : 08 Aralık 2024, 17:30:25 »
Obradovic pek alışık olmadığımız bir kadro yapısıyla ufaktan ufaktan daha ölmedim demeye başlamış gibi. Takımın neredeyse yarısı Amerikalı. Özetlerden görebildiğim kadarıyla onları kendine uydurmaktan ziyade onlara uyum sağlamaya çalışmış gibi. 40 dakika izlemek lazım tabi. Belgrad hiç bir zaman kolay olmamıştı ama an itibariyle en zor deplasmanlardan birisi oldu. Olympiakos ve Zalgris'ten sonra Pana'yı da yendiler. Umarım biz kırarız bu zinciri.

Kendrick Nunn'ın atılmasının ardından yaşanan enstantane  de ilginç olmuş.

Obradovicin şansı, onu ipten alan isim Carlik Jones. Tipik bir siyahi değil, oyun zekası yüksek, iyi bir skorer olmasının yanında şuta gitmeyip içeriyi zorlayarak faul almasını da iyi biliyor, çizgide de bayağı iyi zaten. %93le atıyormuş.

Carlik Jones bunların yanında bayağı iyi de bir pasör. Punter oyun zekası düşük ve içeriyi zorlamak yerine şutlarla maçın gidişatını değiştirmeye çalışan bir oyuncuydu. Pasör olarak da böyle zaten katkı veremiyordu.
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2024, 17:30:57 Gönderen: Tgezer »

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
Fenerbahçe Beko - Monaco | Euroleague 15. Hafta Maçı
« Yanıtla #891 : 09 Aralık 2024, 09:35:33 »
12.Aralık.2024 Perşembe günü saat 20:45 de evimizde "Kel Kartal" ile "Sırığı" ağırlıyoruz.
Maçı SSport yayınlayacak.
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2024, 09:37:19 Gönderen: friend-chip »
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe Beko - Monaco | Euroleague 15. Hafta Maçı
« Yanıtla #892 : 09 Aralık 2024, 17:23:44 »
Bu maç ve akabinde Tofaş maçı alınırsa muazzam olacak. Geride kalan Barcelona ve Paris Basketbol maçlarından birini alsak harika bir yerde bitmiş olur ilk yarı. Haydi hayırlısı bakalım

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #893 : 09 Aralık 2024, 19:59:18 »
alpha diallo yokmuş bu maçta

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #894 : 09 Aralık 2024, 23:41:48 »
alpha diallo belki de monaconun en onemli oyuncusu ve büyük eksiklik .

Çevrimiçi Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #895 : 10 Aralık 2024, 13:40:05 »
Rakibin önemli bir oyuncusu eksildiğinde aklıma hep Zalgiris'le Ocak 2023 de oynadığımız maç gelir. O zaman Zalgiri'in en etkili ismi Keenan Evans ilk çeyrekte sakatlanmıştı. O anda biz bunu avantaj gibi düşünürken Zalgiris maçı 20 sayı farkla 86-66 kazanmıştı.

Demem o ki rakipte kimin oynayıp kimin oynamadığına bakmadan kendi oyunumuzu oynayıp mücadele etmeye odaklanmamız lazım. Son Real ve Telekom maçında takımı beğendim. Guduriç daha olgun ve sakin oynarken Baldwin ve Nıgel daha uyumlu görünmeye başladılar. Zagars ve Birch ise günden güne daha iyi katkı vermeye başladı.

Son yenildiğimiz maçta daha önce 21 de 0 üçlük atan Markus Howard 4 de 4 üçlük atarken takım olarak 9 da 7 üçlük isabeti bulmuşlardı. Aynı şekilde Monaco benzer bir sıra dışı performans sergilemezse kazanan biz oluruz.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
« Yanıtla #896 : 11 Aralık 2024, 16:22:00 »
Zagars da sakatlanmış
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #897 : 11 Aralık 2024, 16:38:35 »
Zagars da sakatlanmış
Topu Nigel mı Baldwin mi kullanacak derken, aralarındaki bağı oluşturan adam da sakatlanmış. Wilbekin => Hall => Zagars => ???
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #898 : 11 Aralık 2024, 17:47:02 »
Alpha Diallo o kadar önemli eksik ki maçın sonucuna direkt etki edebilir. Bizim en güçlü yerimiz forvet pozisyonu. Adamların hem savunmada hem de hücumdaki en önemli forveti yok. Ellerinde sâdece Blossomgame var. O da fena değil ama tek başına Nigel, Bonzie ve Tarık'a karşı nereye kadar idare edecek göreceğiz. Burayı iyi işlememiz lâzım.

Çevrimdışı Tgezer

• Üye
« Yanıtla #899 : 11 Aralık 2024, 23:39:53 »
Basketbolda bir oyuncunun hücumda getirdiği kadar savunmada götürdükleri de önemli. Bununla birlikte oyun aklı, hücum düzenini bozmaması keza önemli. Fournier, De Colo , Kendrick Nunn gibi özel bir skorersindir o ayrı.

Wilbekin basketbolda en fazla zarar veren oyunculardan. Bazen oyunu bir o kadar doğru oynayıp çoğu zaman da bir o kadar yanlış oynuyor. Hall gösterişli oyun oynamıyor olabilir ama sakatlanmadan önce tam da formunu bulmuştu.