Gönderen Konu: Fenerbahçe Bayan Voleybol Acıbadem Voleybol Ligi Maçları (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 357782 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Herkes burada takımı asmış kesmiş ama şükürler olsun ki bugünleri gördük belki siz bilmezsiniz ama geçen sene 150-200 kişiyle Eczacıbaşı ve play-off maçı izledik hiç bir hedef maçı kazanamadık bugün daha sakin oynayabilseydik tüm servisleri Gs maçında ki gibi Merve'ye yığsalardı maç net 3-0 en kötü 3-1 di olsun kızların canı sağolsun galibiyet için emeklerine sağlık bu geri dönüş devam etsin artsın... Bizim takıma karşı uygulanabilecek iki taktik vardı merveye servisleri yığmak ya da Kim ve Garay'a atmak onlar Kim'e yığdıkça Kim daha çok coştu bi dahakine Merveye yığacaklardır Garay da rahatlıyacaktır ayrıca sadece bi 10 pas daha ortalara atmış olsaydık skor böyle olmazdı takım gayet güzel gidiyor daha da rahatlayacaklardır vakıf maçı tam kadro ilk maç gibi olmaz Eczacıbaşı da bundan daha iyi oyun sergileyemez şuan Eczacıbaşılılar kara kara düşünüyor Gs vakıf ve Eczacıbaşıdan puan alırsa 3. Bitirecek belki ikinci yarı bayağı sert geçecek lig 😉

sen enerjini boşa harcamada bi yazı yaz yarın bloga koyağız. beni oralara getirme  >:( >:( ;) ;)

Hiçbir şey yazmadan yatmayım dedim 😊yarın yazıcam abi 😉
ahah haydi iyi geceler. yarın öğlen başla yazmaya akşam 5 gibi yayınlıyyoruz. ahahahah

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Eczacıbaşının kadrosu kağıt üzerinde heleki 5 yabancı ile konuşursak bizden çok daha iyi ...

yabancı özelinden gidersek sadece Kim daha iyi dilebiliriz.
neyse ki Micelli var Allah ondan razı olsun ...

TitoSantana % 99 yanılıyorsun :)  8)

Çevrimdışı sener_nureddin

• Üye
  • Yer: bursa
eczacıyı da 3-2 lik skorla yendik. buradaki bazı arkadaşlarla takım hakkında konuşurken daha 2-3 hafta önce hep birlikte takımın performansından şikayetçiydik. önce Galatasaray maçı. arada cev cup. beşiktaş. cev cup 2. maçı ve bugun eczacı maçını kazandık. tamam performans vermeyen oyuncularımız var. sorunlar var. ayrıca  hadi Galatasaray ve eczacıbaşını yendik ama vakıf rakip olarak duruyor.  ama ne olursa olsun ben bu takımdan ümitvarım. şu andakinden daha iyi olacaklarını düşünüyorum. şu andaki performansları tam olarak bizi tatmin etmese de en azından yüreklendirmek noktasında bu takımı alkışlamamız gerekiyor bence.

bazı arkadaşlarımızın keşke puan vermeseydik serzenişlerini de okudum. haklılar. ama her zaman fikirdeki veya potansiyeldeki sahaya yansımıyor malesef. ikinci yarı daha iyi olacağız inşAllah.

buradan voleybol branşımızı yakından takip eden başta Cem hocam olmak üzere diğer arkadaşlardan ricam şu ki; uygun görür ve vakit bulabilirlerse erkek ve kadın takımlarımızın her hafta oynadıkları maçlara ait değerlendirmelerini yapmaları ve bizimle paylaşmaları. (blogda olur, burada olur) böylece bana göre, uzman olan bu arkadaşlarımızın (özellikle istatistik katkılı) yorumları sayesinde biz de bu branşa ve takımlarımızın oyunlarına daha aşina oluruz. belki de aynı dili konuşmaya başlarız.

tekrar ve tekrar sarı meleklerimize tebriklerimi ve maşAllah larımı yolluyor. Allah zaferlerinden daim etsin (amin)
aynı dili konuşuyoruz değerli dostum zaten fark yok ..
sen biraz daha optimistin -bazı dostlar biraz daha realist ( bende dahil )
aradaki tek fark bu ..
yoksa takım ritm buluyor iyi gidiyor bunlar inkar edilemez..
inşallah sene sonu çok güzel yerlerde olacağız diyelim ...

aynı dil derken değerli hocam, literatür açısından. hani istatistik değerlendirme vs gibi. bak ben senin voleybol terimlerini okudum. sıkışınca yine bakıyorum. bunun gibi aynı dili kullanmadan bahsediyorum. optimistlik ve realistlik ayrı. biz FB için buradayız. elbette aynı konudan farklı düşünceler olacak. saygımız sonsuz. hedefimiz FB nin başarısıdır. :)
HER ZAMAN VE DAİMA FENERBAHÇE

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
 sener_nureddin

eyvallah
saygı ve sevgi benden..
hayırlı geceler. huzurlu bir pazar günü için uykuya geçiyorum ..
cümleten iyi geceler.

Çevrimdışı sener_nureddin

• Üye
  • Yer: bursa
sener_nureddin

eyvallah
saygı ve sevgi benden..
hayırlı geceler. huzurlu bir pazar günü için uykuya geçiyorum ..
cümleten iyi geceler.

amin cümlemize. 5-5 le hayırlı geceler ve hayırlı pazarlar hepimize...
HER ZAMAN VE DAİMA FENERBAHÇE

Çevrimdışı Özcan Özdemir

• Üye
  • Yer: Kütahya- Nazilli
    • özcanözdemir43
çok sakız çiğnemekten beyin algısı yavaşlamış yeteneklerini ve zaten az olan oyun zekasını da sakıza devretmiş bir oyuncu , Seda saç baş yoldurdu o gitsin daha lakayıtı gelsin komple kel kalalım o zaman :) :)

İnşallah o sakız bir gün boğazına falan kaçmaz. Aslında sakıncalı bir durum ama nasıl oluyor da sürekli çiğniyor sağlık ekipleri bir şey demiyor şaşıyorum ? Bizde de Uche hep sakız çiğnerdi :)
Fenerbahçe'linin dostu yine bir Fenerbahçe'lidir.

Çevrimdışı TitoSantana

• Üye
  • Yer: Adana
Eczacıbaşının kadrosu kağıt üzerinde heleki 5 yabancı ile konuşursak bizden çok daha iyi ...

yabancı özelinden gidersek sadece Kim daha iyi dilebiliriz.
neyse ki Micelli var Allah ondan razı olsun ...

TitoSantana % 99 yanılıyorsun :)  8)

Peki, bekleyelim en azından sezon sonunu.  :)

Hatta

- Son dönem Dünya Şampiyonu olan kadrodan Garay bizde
- Azeristan sayı şampiyonu bizde
- Kim abla zaten bizde.

Vakıfbank'ta ise Brakoçeviç'ten başka kimse yok.
Bu akşam Neslihan'ın maçı kurtaramadığını gördük, yani ben göremedim, elektrikler kesikti.  :)

Hepimiz aynı cenahtayız sonuçta Fenerbahçeliyiz.  :)

Çevrimdışı Erdenay Güler

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
    • ErdenayGuler
- Cümleten iyi geceler. Maçı kalabalık bir grupla izledik, çok keyifli geçti. 2 senenin ardından büyük bir maç kazanmanın sevinci var herkeste. Net bir galibiyet alabilirdik, anlık dağılmalarla uzatma setine gitti maç. Gülden, Senna ve Hanke rakibin en iyileriydi. Bizde de Kim, Aneta ve Eda.

- Merve için her zaman "savunması iyi, manşeti kötü" deriz. Bugün de öyle oldu. Mücadelesini ayakta alkışlıyorum.

- Kullandığımız her oyuncudan katkı aldık, Seda hariç. Artık şaşırtmıyor. Aslara ek olarak Elif kenarıdan gelerek servis turu yakaladı, Gökçen çok iyi blok katkısı verdi, Nilay'ın her zaman pozitif bir enerjisi var zaten :D

- Hanke yine basit bir pasör gibi gösterilmiş, aldığı sayılar için ekstra denilmiş fakat ben öyle düşünmüyorum. Çünkü Hanke her daim bu tip sayılar alan bir pasör. İzlediğim ilk günden bu yana onu en ön plana çıkan özelliğinin bir smaçör gibi hücum yapması olduğunu yazarım her yerde.

Bu 2013 Şampiyonlar Ligi istatistikleri. Bugünkü hücum performansının "ekstra" olmadığını anlamak için gayet yeterli bir grafik.

- Buna ek olarak oyun zekası yüksek, blok tehdidi var, servise geldiğinde çok etkili. Bana göre kıtadaki en iyi pasör. Eczacıbaşı'nda iyi performans göstermediği doğru, bu Micelli ve takımdaki enteresan havadan dolayı olabilir. Eczacı'ya gelenlere bir şeyler oluyor. Senna da İtalya Ligi'nde 3 sene ortalığı kavururken burada 2 yıldır çöp oyuncu niteliğinde.

- "Olmayacak" denilen Aneta şu an kıtanın en kaliteli çaprazlarından birisi. İleride daha iyi anlayacağız.

- Tribünde ne denildiğine dair bilgi sahibi olunmadan oradaki insanlar yaftalanmaya çalışılmış. Maçın sonuna doğru Neslihan ile kafa bulmak adına "şşt şşt Neslihan" şeklinde tempo tutuldu, olay bundan ibaret.

- Cem abi eski maçlarda Gözde'ye takıldığımızı falan yazmış. Bu akşam da Büşra ve Neslihan'ın üzerine oynadık :) Ben zaten Vakıf maçlarında da Naz ve Bahar'ın üzerine oynuyorum :)

- Maç sonu takımla tribün arasında "yapılamayan karşılıklı beste" olayı bayağı komikti. Sonrasında sarı-lacivert ile telafi edildi.

- Genel itibariyle blokta muazzam iş çıkardık, anlık konsantrasyon kayıplarıyla 2 set verdik, hücumda bir şekilde idare ettik. Mayıs ayında şöyle bir yazı yazmıştım: http://www.gooalissimo.com/2013/05/09/fenerbahce-2013-14/ Artık finali zorlayacağımızı değil Vakıfbank ile şampiyonluk mücadelesi vereceğimizi net şekilde söyleyebiliyorum kendi adıma.

Çevrimdışı TitoSantana

• Üye
  • Yer: Adana
Teşekkürler Erdenay kardeş, link verdiğin yazını da okudum.

Bu gibi bizim ulaşamadığımız maçlardan paylaşımı bundan sonra da bizlerle paylaşmaya devam et lütfen.  :)

Tekrar teşekkürler.  :)

Çevrimdışı Erdenay Güler

• Yönetici
  • Üye
    • ErdenayGuler
Besim abi ben de size cevaben yazmadım, genel itibariyle böyle bir görüș var insanlarda. Bunun sebebi de skor yönü olan pasör görmemekten kaynaklanıyor, daha doğrusu böyle pasörlerin azlığından.

Bir de abi bana "siz" șeklinde hitap etmenize gerek yok :)
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2013, 10:36:36 Gönderen: Erdenay Güler »

Çevrimdışı FenerliDoğuş

• Üye
Kazanmak güzel ama kaybettiğimiz puan(lar) kötü oldu.
Ne güzel 30-25 olacakken puan durumu 29-26 oldu(sene sonunda bizim aksimize eczacıbaşına altyapıdan puanlar gelecek).
Şimdi lig sonuna kadar Vakıf hariç puan kaybetmemeli ki asıl hedef olması gereken CL'ye adımızı yazdırabilelim(gönül finalde vakıf'ı yenip şampiyon olalım diyor ama şuanki oyun ve vakıf'ın direncini düşününce bu çok zor).

neden vakıfa işi bağlıyoruz. biz ikinci yarı da aynı performansı sergileyelim. lig ikinci oluruz inşAllah. bu da benim bildiğim doğrudan şam. ligi demek. sen neye göre hesap yapıyorsun anlamadım.
yok lig ikinciliği doğrudan şampiyonlar ligi değil . lig finali kesin...( çok uzak bir ihtimal tabi ama lig ikincisi olup gidememek de var )
Benim bildiğim ligde ilk 3e girersek büyük ihtimal Clye kalıyoruz.Ama eğer eczacı play off yarı finalinde bizi elerse gsde vakıfı elerse o zaman gidemeyiz ki gsnin vakıfı eleme ihtimali yüzde 1den bile az
Edit:Sonraki mesajlarda açıklama yapılmış zaten :)
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2013, 11:47:00 Gönderen: FenerliDoğuş »

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
Geçen seneki bütün önemli yenilgilerde salonda olan biri olarak önce GS sonra Eczacı galibiyetlerinin ne kadar değerli olduğunu anlatsam kelimeler yetmez. Üstelik GS maçında rengimi çaktırmadan, dişlerimi sıkarak izlerken de, bu maçta rahat rahat bağırırken de..

Takım bence zaman zaman oyundan mental olarak koptuğu bölümler haricinde oldukça keyifli bir oyun oynadı. Yalnız oyundan kopma halleri sezon başından beri devam ediyor ve Abbondanza buna henüz bir çözüm bulabilmiş değil. Bu kopmalar olmasa çok rahat 3-0 bitecekti bence maç. Eğer ki şampiyonluk için Vakıfbank ile kapışacaksak buna özellikle çözüm bulmalıyız. Çünkü Vakıfbank oyundan hiç kopmayan, çok geri düşse bile setin sonunda vitesi arttırıp kaybetmeyen bir takım. Konsantrasyon kayıplarını affetmezler.

Bir diğeri de Elif'in maç genelinde gayet iyi oynatmasına rağmen 3 numara hücumunu hiç kullanmaması. Çoğu pozisyonda Gökçen oldukça müsaitti. Eda'yı da tek ayakta az kullandı. Eda'nın bir tane 2'den çivi gibi çaktığı bir hücumu vardı ki Eda sahalara kesin dönüş yaptı dedirtti. Orta hücumlarını biraz daha fazla kullansak daha rahat biterdi maç. Gökçen-Eda ikilisi lig için gayet iyi. Gökçen'in bu yaştan sonra Abbo'nun yönlendirmeleriyle birlikte gösterdiği gelişim beni çok şaşırtıyor.

Aneta ve Garay her ne kadar eleştirilse de her ikisine de çok güveniyorum. Gerek yetenekleri gerek hırslarıyla ikinci devre daha çok konuşacağız. Aneta hırsından basit hatalar yaptığı zamanlar haricinde "bir şekilde topu öldürdüğü" için bana güven veriyor. Defansta bile çok top çıkardı. Garay ise oyunun her bölümünde o kadar yararlı oynuyor ki. Defans, manşet, servis bence herşeyiyle varlığı çok değerli. Henüz hücumda istediği pasları alamadığı için yeterli değil gibi gözüküyor ama Garay eleştiren herkesi mahcup edecek göreceksiniz. Üstelik maçtan sonra ağlamaklıydı, çok üzgündü. Önce Abbondanza moral vermeye çalıştı sonra da kızların hepsi sarıldı. Oyuncuları böyle istekli görmek çok güzel.

İkinci devre için şimdiden sabırsızlanıyorum.

Çevrimdışı erik2929

• Üye
Ortalari direkt kullanmadi ama asansor hucumlarinda ve fakeler de bayagi kullandi, Eczacıbaşınin ortalari da istisnasiz hepsini yedi afiyetle  ahaha Elif biraz daha dinamik pasor olsa dunyanin en iyileri arasina girebilirmis, zekasi ve pas teknigi  yuksek bir oyuncu.
You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
Isınmalarda bile dikkat ediyorum, gerçekten parmakları çok çok iyi. Ama topa koşmak için 1-2 saniye beklemiyor mu illet oluyorum. Daha hareketli olsa neler yapabilecek. Koşması gerekmediği durumlarda smaçörlerini hep dağınık bloklara vurdurttu zaten  ama top direk eline gelmediğinde pas dağıtımı genelde hep kötü.

Ortalari direkt kullanmadi ama asansor hucumlarinda ve fakeler de bayagi kullandi, Eczacıbaşınin ortalari da istisnasiz hepsini yedi afiyetle  ahaha Elif biraz daha dinamik pasor olsa dunyanin en iyileri arasina girebilirmis, zekasi ve pas teknigi  yuksek bir oyuncu.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
Eda 7 blok, bloklarda da 18-9 üstünüz, Aneta 21 sayı, ben Kim daha skorer olur demiştim ama Aneta onu geçmiş...5 sette 106 serviste 9 hata yapmışız...

abi http://www.tvf.org.tr/webroot/img/uploads/arsiv/2013-2014/Ligler/stats_pdf/html2/fb-Eczacıbaşı_14_12_13.pdf Kim 26 sayıyla oynamış nereden gördün sen o istatistiği?  :)

46 % top öldürmüş maşallah Kime.

Valla arkadaş kurbanıyım ;D ;D ;D ;D ;D