Gönderen Konu: Fenerbahçe Bayan Voleybol Acıbadem Voleybol Ligi Maçları (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 357783 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sener_nureddin

• Üye
  • Yer: bursa
Geçen seneki bütün önemli yenilgilerde salonda olan biri olarak önce GS sonra Eczacı galibiyetlerinin ne kadar değerli olduğunu anlatsam kelimeler yetmez. Üstelik GS maçında rengimi çaktırmadan, dişlerimi sıkarak izlerken de, bu maçta rahat rahat bağırırken de..

Takım bence zaman zaman oyundan mental olarak koptuğu bölümler haricinde oldukça keyifli bir oyun oynadı. Yalnız oyundan kopma halleri sezon başından beri devam ediyor ve Abbondanza buna henüz bir çözüm bulabilmiş değil. Bu kopmalar olmasa çok rahat 3-0 bitecekti bence maç. Eğer ki şampiyonluk için Vakıfbank ile kapışacaksak buna özellikle çözüm bulmalıyız. Çünkü Vakıfbank oyundan hiç kopmayan, çok geri düşse bile setin sonunda vitesi arttırıp kaybetmeyen bir takım. Konsantrasyon kayıplarını affetmezler.

Bir diğeri de Elif'in maç genelinde gayet iyi oynatmasına rağmen 3 numara hücumunu hiç kullanmaması. Çoğu pozisyonda Gökçen oldukça müsaitti. Eda'yı da tek ayakta az kullandı. Eda'nın bir tane 2'den çivi gibi çaktığı bir hücumu vardı ki Eda sahalara kesin dönüş yaptı dedirtti. Orta hücumlarını biraz daha fazla kullansak daha rahat biterdi maç. Gökçen-Eda ikilisi lig için gayet iyi. Gökçen'in bu yaştan sonra Abbo'nun yönlendirmeleriyle birlikte gösterdiği gelişim beni çok şaşırtıyor.

Aneta ve Garay her ne kadar eleştirilse de her ikisine de çok güveniyorum. Gerek yetenekleri gerek hırslarıyla ikinci devre daha çok konuşacağız. Aneta hırsından basit hatalar yaptığı zamanlar haricinde "bir şekilde topu öldürdüğü" için bana güven veriyor. Defansta bile çok top çıkardı. Garay ise oyunun her bölümünde o kadar yararlı oynuyor ki. Defans, manşet, servis bence herşeyiyle varlığı çok değerli. Henüz hücumda istediği pasları alamadığı için yeterli değil gibi gözüküyor ama Garay eleştiren herkesi mahcup edecek göreceksiniz. Üstelik maçtan sonra ağlamaklıydı, çok üzgündü. Önce Abbondanza moral vermeye çalıştı sonra da kızların hepsi sarıldı. Oyuncuları böyle istekli görmek çok güzel.

İkinci devre için şimdiden sabırsızlanıyorum.

ağzınıza sağlık. takımı yakından takip eden sizlerden bu şekilde güzel değerlendirmeleri okumak özellikle benim için büyük bir keyif. değerlendirmede
Kim'e yer vermemişsiniz. gerçi Kim'i yazmaya gerek de duymamış olabilirsiniz :)
HER ZAMAN VE DAİMA FENERBAHÇE

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
Kim için de yorum yapayım, eksik kalmasın :)

Üst düzey bir maçta  44 tane servis karşılayıp (%61 olumlu, %27 mükemmel), %46 ile hücum edebilen kaç oyuncu var ki. Hücumdan düşsün diye bütün servisleri ona attılar ama o aksine coştukça coştu. Üstelik bileğiyle 3 metrenin içine vurduğu smaçları şu anda aktif voleybol oynayan kaç smaçör yapabiliyor.

Dünyanın en iyi "komple" smaçörüne sahibiz. Başka söze gerek yok.  8) ;)

Çevrimdışı sener_nureddin

• Üye
  • Yer: bursa
- Cümleten iyi geceler. Maçı kalabalık bir grupla izledik, çok keyifli geçti. 2 senenin ardından büyük bir maç kazanmanın sevinci var herkeste. Net bir galibiyet alabilirdik, anlık dağılmalarla uzatma setine gitti maç. Gülden, Senna ve Hanke rakibin en iyileriydi. Bizde de Kim, Aneta ve Eda.

- Merve için her zaman "savunması iyi, manşeti kötü" deriz. Bugün de öyle oldu. Mücadelesini ayakta alkışlıyorum.

- Kullandığımız her oyuncudan katkı aldık, Seda hariç. Artık şaşırtmıyor. Aslara ek olarak Elif kenarıdan gelerek servis turu yakaladı, Gökçen çok iyi blok katkısı verdi, Nilay'ın her zaman pozitif bir enerjisi var zaten :D

- Hanke yine basit bir pasör gibi gösterilmiş, aldığı sayılar için ekstra denilmiş fakat ben öyle düşünmüyorum. Çünkü Hanke her daim bu tip sayılar alan bir pasör. İzlediğim ilk günden bu yana onu en ön plana çıkan özelliğinin bir smaçör gibi hücum yapması olduğunu yazarım her yerde.

Bu 2013 Şampiyonlar Ligi istatistikleri. Bugünkü hücum performansının "ekstra" olmadığını anlamak için gayet yeterli bir grafik.

- Buna ek olarak oyun zekası yüksek, blok tehdidi var, servise geldiğinde çok etkili. Bana göre kıtadaki en iyi pasör. Eczacıbaşı'nda iyi performans göstermediği doğru, bu Micelli ve takımdaki enteresan havadan dolayı olabilir. Eczacı'ya gelenlere bir şeyler oluyor. Senna da İtalya Ligi'nde 3 sene ortalığı kavururken burada 2 yıldır çöp oyuncu niteliğinde.

- "Olmayacak" denilen Aneta şu an kıtanın en kaliteli çaprazlarından birisi. İleride daha iyi anlayacağız.

- Tribünde ne denildiğine dair bilgi sahibi olunmadan oradaki insanlar yaftalanmaya çalışılmış. Maçın sonuna doğru Neslihan ile kafa bulmak adına "şşt şşt Neslihan" şeklinde tempo tutuldu, olay bundan ibaret.

- Cem abi eski maçlarda Gözde'ye takıldığımızı falan yazmış. Bu akşam da Büşra ve Neslihan'ın üzerine oynadık :) Ben zaten Vakıf maçlarında da Naz ve Bahar'ın üzerine oynuyorum :)

- Maç sonu takımla tribün arasında "yapılamayan karşılıklı beste" olayı bayağı komikti. Sonrasında sarı-lacivert ile telafi edildi.

- Genel itibariyle blokta muazzam iş çıkardık, anlık konsantrasyon kayıplarıyla 2 set verdik, hücumda bir şekilde idare ettik. Mayıs ayında şöyle bir yazı yazmıştım: http://www.gooalissimo.com/2013/05/09/fenerbahce-2013-14/ Artık finali zorlayacağımızı değil Vakıfbank ile şampiyonluk mücadelesi vereceğimizi net şekilde söyleyebiliyorum kendi adıma.

kardeş ağzına sağlık. yazıyı yayınladığında okumuştum. bir daha okudum. yazdıkların tam olmasa da bayağı sahaya yansımış. buna yarıca sevindim. senden veya senin gibi voleybolu takip eden arkadaşlardan her iki takımımıza ait  ilk yarı değerlendirmesi talep etsek çok şey mi istemiş olmayız inşAllah :)
HER ZAMAN VE DAİMA FENERBAHÇE

Çevrimdışı ErdemFB

• Üye
  • Yer: Samsun
Eczacıbaşının kadrosu kağıt üzerinde heleki 5 yabancı ile konuşursak bizden çok daha iyi ...

yabancı özelinden gidersek sadece Kim daha iyi dilebiliriz.
neyse ki Micelli var Allah ondan razı olsun ...

TitoSantana % 99 yanılıyorsun :)  8)
Hepsini  anlarım ama Garay'a bunu nasıl yaptın :( :(  :D

Garay>Senna+Havelkova
"Kendim için bir söz veriyorum,burası benim evim olacak."

gurol1967

• Ziyaretçi
Misafir vardi ancak 1.seti tam izleyebildim diger setleri kopuk kopuk izledim.
Takimi tebrik ederim.Rakiplerimizden birini yenmek guzel keske puan vermeden yenip fsrki 5 puana cikarsak iyiydi ama olsun artik.
Kim icin MASAALLAH diyelim eski formuna ulasti.
Garay bekledigimden dusuk performanstaydi.Istatistikler de goruluyor zaten
 5 manset hatasi,%28 ile hucum sanirim.
Anete inisli cikisli.
Takimin en buyuk gucu iyi servis atmasi.Hemen hemen tum oyuncularimiz iyi servis atiyor kenardan gelen Elif Onur dahil.Eczacıbaşıbasi gibi bir takima 11 direkt manset hatasi (Esra 5,Usic 4,Gulden 2) yaptirmak bunu gosteriyor.
Bizim toplam 6 direkt manset hatasi 5 Garay,1 Merve.
Arti diger iyi yonumuz bloklardi.18-9 Eda 7 blok neredeyse rakip kadar blok yapmis.
Aferin Eda'ya.
Elif'in 5 setlik bir oyunda ortalari neredeyse hic kullanmadigi goruluyor Eda 7,Gokcen 2 kez hucum etmis.Tabii iyi manset gelmesine bagli ortalari kullanmak ama gene de az.
Kim gibi bir hucum silahinin olmasi ve  bel baglanmasi da diger bir sebep.52 top almis,Aneta da 46,Garay da 32.Koselerden oynatmis yani.

Istatistikleri de koyalim dursun ;

gurol1967

• Ziyaretçi
Bir de gs Vakif'i eler mi mumkun degil denmis evet bugunku goruntuye gore mumkun gorunmuyor ancak olmaz olmaz hatirlayanlar vardir 3-4 sene once gene Play Off'ta eslesmislerdi ve favori Vakif'ti fakat gs buyuk surpriz yaparak elemisti yanlis hatirlamiyorsam.

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye

Gs nin Vakıf ı elediği sene bir de Gs ligi 8. bitirmiş Vakıf ise yine açık ara lig 1.si idi.

Vakıf ın şimdiki kadrosu o zamana göre çok daha iyi ama küçük de olsa bir ihtimal her zaman vardır.

Ayrıca bu sene Eczacı da 4. olabilir ve yarı finalde Vakıf la eşleşebilir.

FENERBAHÇE

gurol1967

• Ziyaretçi

Gs nin Vakıf ı elediği sene bir de Gs ligi 8. bitirmiş Vakıf ise yine açık ara lig 1.si idi.

Vakıf ın şimdiki kadrosu o zamana göre çok daha iyi ama küçük de olsa bir ihtimal her zaman vardır.

Ayrıca bu sene Eczacı da 4. olabilir ve yarı finalde Vakıf la eşleşebilir.

Evet dogru.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Eczacıbaşının kadrosu kağıt üzerinde heleki 5 yabancı ile konuşursak bizden çok daha iyi ...

yabancı özelinden gidersek sadece Kim daha iyi dilebiliriz.
neyse ki Micelli var Allah ondan razı olsun ...

TitoSantana % 99 yanılıyorsun :)  8)
Hepsini  anlarım ama Garay'a bunu nasıl yaptın :( :(  :D

Garay>Senna+Havelkova
oyuncu tercihleri kişiye göre değişir ben saygı duyarım ama Havelkova çok önemli bir oyuncu , fazla küçümseniyor Garay iyi oyunu fazla büyütülüyor.
benim tercih hakkın olsa her türlü Havelkova'yı tercih ederim.
Hanke,Harmotto ,Poljak ,Wang, Havelkova , Gülden , Neslihan , Esra , üzülerek yazıyorum ama bizden iyi kadroları var. ama hep dediğim gibi Micelli var başlarında.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
Neslihan'ı gerçekten istiyormuyuz gelecek sene için... :o :o :o :o :o :o :o

Cem Ağrak

• Ziyaretçi

o kim ?  ;D ;D

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul

o kim ?  ;D ;D

Yanlış yazmışım zaten; istiyormuşuz ablayı....

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye

Bence de Havelkova fazla büyütülüyor.

1. si uzun süren sakatlık sonrası nasıl döneceği meçhul.

2. si Yamamay da oynarken o takımın yıldızı Aneta ydı. Havelkova değildi.

3. sü sakatlanmadan önce oynadığı Rusya da da bence o kadar iyi bir performans sergilemedi.

4. sü Wang ı bile aylardır hazır hale getiremeyen Eczacı daki ekip Havelkova yı mı hemen hazırlayacak?  ;D

FENERBAHÇE

Cem Ağrak

• Ziyaretçi

Bence de Havelkova fazla büyütülüyor.

1. si uzun süren sakatlık sonrası nasıl döneceği meçhul.

2. si Yamamay da oynarken o takımın yıldızı Aneta ydı. Havelkova değildi.

3. sü sakatlanmadan önce oynadığı Rusya da da bence o kadar iyi bir performans sergilemedi.

4. sü Wang ı bile aylardır hazır hale getiremeyen Eczacı daki ekip Havelkova yı mı hemen hazırlayacak?  ;D
yamamay da tek bir oyuncu yıldır değildi zaten , cev i alırken birisi çıktı ligi alırken diğeri çıktı sahneye..
Havelkova tabi fiziğinin avantajları ile de oyunun çift tarafını iyi oynayan değerli bir smaçör , yeni neslin değerli avrupalılarından

zaten mevzu '' kağıt üzerinde '' kalite vs den geldi , eczacıbaşının kötü organizsyonu olması kötü hocası olması elindeki oyuncuları değersiz yapmaz sonuçta :)

Çevrimdışı erik2929

• Üye
Havelkova Garayin tirnagi olamaz sahsi fikrim ..... Havelkova gecen sene Rusya da vasatti, manset ve hucum yuzde 30 larda dolasti. Garayin da normal hali dunyanin en iyi ilk 3 smacoru klasmanina sokuyor ki suan ki smacor hattimiza yurtdisinda dahil imrenilerek bakiliyor. Dani Lins ornegin Garayi oynatmasini biliyor Brezilyayi tasidigi Mvp oldugu sayisiz mac var ( Fabiana Thaisa ve Sheilla olmadan ). Onun disinda full yabanci kadromuz Eczacıbaşıyi rahatlikla yener Wang senelerdir formsuz son milli sampiyona da kisitli sure alip vasat oynadi, Glass Hanke den daha yetenekli pasor bu sene Mvp odullerine boguldu gitti Hankeyse Almanya da en fazla yedekten girdi ve cogunlukla daha kotu oynatti. Daha da devam ederim ama tam kadromuz libero haric gayet yetenekli Polyagin suan ornegin sadece adi var tadi yok, Harmotto da kusursuz orta degil Bauer ve Eda emin olun en az onlar kadar etkili olur hem hucumda hem blokta.
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2013, 17:59:07 Gönderen: Cem Ağrak »
You're never as good as everyone tells you when you win, and you're never as bad as they say when you lose