Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2016 - Temmuz 2018)  (Okunma sayısı 295038 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #3525 : 01 Haziran 2018, 10:07:02 »
Udoh, geçen seneki takımda olsaydı, bir önceki yılda olduğu gibi 35 + dk süreler almazdı. Zaten bizim Udoh'a Yeşilgiresun ile oynarken ihtiyacımız yok ki, bana Baskonia deplasmanında, CSKA ile oynadığımız maçlarda v.b. gibi maçlarda lazım. Udoh bütün bir sene, Kalinicin yerine yerel ligde tribünde oturabilir. Al sana 30 maç dinlenmece...

Bence sorun tempo değil! İki ana sorun var;

1-Obradovic mantalitesi!
Hatta ben bu mantaliteye bayılıyorum... Bizim koçumuz fazlasıyla talepkar! Oyuncudan hep fazlasını istiyor. Her sene gelişimi için bir tık üstüne çıkmasını bekliyor oyuncusunun. Evveliyatta bir yerlerde yazmıştım, Udoh kalsaydı, belki de koç ondan 3 sayı çizgisinden de bir şeyler bekleyecekti, daha fazla sorumluluk, daha fazla efor, kim bilir...

2-Sakatlık endişesi!
Bize gelmeden önce ciddi sakatlıkları vardı Udohun. Takımdaki yerini bu yüzden kaybetmişti ve kendine gelmesi için zamana ihtiyacı vardı. Biz ona ihtiyacı olan zamanı verdik Fenerbahçede. O da buna karşılık Euroleague kupası için bir yıl daha kaldı. Bununla birlikte, karakter olarak o kadar düzgün bir adam ki sahada olduğu anlarda hep maksimumunu verdi. Hatırlarsınız, bazı maçlardan sonra röportaj için konuşacak mecali bile kalmıyordu. Tabi o yoğun tempodan sonra tekrar sakatlık endişesi yaşamasını anlamak gerek.

Özetle; NBA de haftanın 7 günü antrenman beklentisi yok herhalde, maçlarda büyük sorumluluk verilmiyor. Maaşını tıkır tıkır alıyor. Yaş olmuş 32 ve kendi memleketinde oynama fırsatı var. Udoh bu saatten sonra seneye NBA de kontrat bulamazsa, belki gelir. Seneye 33 yaşın da etkisiyle onun için artık Çin de iyi bir maaşla iyi bir opsiyon olacaktır.
PG ((())) / SG Baldwin / SF Tarık / PF ((())) / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #3526 : 01 Haziran 2018, 10:31:22 »
Thompson yerine Udoh olsaydı bu sene şahinden mercedese binmiş gibi olurdu takım. Realle de finalde top gibi oynardık. Thompson benim görüp görebileceğim en kötü yabancılardan birisi.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3527 : 01 Haziran 2018, 11:21:40 »
Fiyat performans açısından değerlendirilirse Thomspon son dönemde Zoric ile beraber en kötü transferimiz. Sezon boyunca Ahmet oynasa daha fazla katkı verir, hiç değilse biraz daha gelişim gösterirdi. Thompson bir iki maç hariç ki o kadarını sezonda herkes oynuyor hiç bekleneni veremedi.

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3528 : 01 Haziran 2018, 11:40:11 »
Thompson yerine Udoh olsaydı bu sene şahinden mercedese binmiş gibi olurdu takım. Realle de finalde top gibi oynardık. Thompson benim görüp görebileceğim en kötü yabancılardan birisi.

Udoh değil parasını ödeyip Kızılyıldıza gönderdiğimiz Antic olsa yine Real ile top diye oynardık ve üstüne yaklaşık 1.5 milyon dolar da cebimizde kalırdı.
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2018, 11:41:36 Gönderen: CanCan »

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3529 : 01 Haziran 2018, 13:31:39 »
Udoh, geçen seneki takımda olsaydı, bir önceki yılda olduğu gibi 35 + dk süreler almazdı. Zaten bizim Udoh'a Yeşilgiresun ile oynarken ihtiyacımız yok ki, bana Baskonia deplasmanında, CSKA ile oynadığımız maçlarda v.b. gibi maçlarda lazım. Udoh bütün bir sene, Kalinicin yerine yerel ligde tribünde oturabilir. Al sana 30 maç dinlenmece...

Bence sorun tempo değil! İki ana sorun var;

1-Obradovic mantalitesi!
Hatta ben bu mantaliteye bayılıyorum... Bizim koçumuz fazlasıyla talepkar! Oyuncudan hep fazlasını istiyor. Her sene gelişimi için bir tık üstüne çıkmasını bekliyor oyuncusunun. Evveliyatta bir yerlerde yazmıştım, Udoh kalsaydı, belki de koç ondan 3 sayı çizgisinden de bir şeyler bekleyecekti, daha fazla sorumluluk, daha fazla efor, kim bilir...

2-Sakatlık endişesi!
Bize gelmeden önce ciddi sakatlıkları vardı Udohun. Takımdaki yerini bu yüzden kaybetmişti ve kendine gelmesi için zamana ihtiyacı vardı. Biz ona ihtiyacı olan zamanı verdik Fenerbahçede. O da buna karşılık Euroleague kupası için bir yıl daha kaldı. Bununla birlikte, karakter olarak o kadar düzgün bir adam ki sahada olduğu anlarda hep maksimumunu verdi. Hatırlarsınız, bazı maçlardan sonra röportaj için konuşacak mecali bile kalmıyordu. Tabi o yoğun tempodan sonra tekrar sakatlık endişesi yaşamasını anlamak gerek.

Özetle; NBA de haftanın 7 günü antrenman beklentisi yok herhalde, maçlarda büyük sorumluluk verilmiyor. Maaşını tıkır tıkır alıyor. Yaş olmuş 32 ve kendi memleketinde oynama fırsatı var. Udoh bu saatten sonra seneye NBA de kontrat bulamazsa, belki gelir. Seneye 33 yaşın da etkisiyle onun için artık Çin de iyi bir maaşla iyi bir opsiyon olacaktır.

Yok baba kupa için falan kalmadı Udoh..takım bulamadı..Kupa için kalan Vesely idi...

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #3530 : 01 Haziran 2018, 15:23:15 »
Yok baba kupa için falan kalmadı Udoh..takım bulamadı..Kupa için kalan Vesely idi...

Kesinlikle katılmıyorum. Hatta kupa için kaldığına eminim. Geçen yıl gösterdiği mücadele, verdiği emek ortada. Ne paralar kazananları gördük değil kupa kazandığı paranın hakkını veremeyip gidenler. Aynı mantıkla yaklaşılırsa birileri de Vesely takım bulamadı da gitmedi der. Ben şampiyon olduğumuz yıl ter döken bütün oyuncuların kupayı paranın önüne koyduklarını düşünüyorum. Play off ve final four maçları en büyük kanıtıdır bunun...
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2018, 15:25:45 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3531 : 07 Haziran 2018, 16:50:35 »
Sportando'ya göre Ali Koç Obradovicin kontratını uzatmak istiyormuş ve bütçe düşmeyeceği garantisi vermiş. Uzun oyuncu konusunda Singleton'ın listede olduğu yazılmış. Zaten şaşırtıcı veya tahmin edilmeyen şeyler değil. Ali Koç'un güzel olanı devam ettireceğini, kötüye giden şeylere müdahale edeceğini biliyorduk.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #3532 : 07 Haziran 2018, 19:26:47 »
Kesinlikle katılmıyorum. Hatta kupa için kaldığına eminim. Geçen yıl gösterdiği mücadele, verdiği emek ortada. Ne paralar kazananları gördük değil kupa kazandığı paranın hakkını veremeyip gidenler. Aynı mantıkla yaklaşılırsa birileri de Vesely takım bulamadı da gitmedi der. Ben şampiyon olduğumuz yıl ter döken bütün oyuncuların kupayı paranın önüne koyduklarını düşünüyorum. Play off ve final four maçları en büyük kanıtıdır bunun...

Valla hiç öyle değil anlatılanlar...Vesely, Denver'ın 8 milyon dolarını geri çevirdi..Udoh'a CSKA ve Daçta iki katı önerdi..ama Başkan aziz Yıldırım, "Daçka'yı unut, oraya gitmeni engellerim" diye resti çekmiş..Moskova belki zor geldi gitmedi..Ama bizimkiler, ÖO ve Gherardini Las Vegas'ta da başka bir oyuncu ile anlaşıp, sözleşmeyi bile hazırlatmışlar. O sırada Udoh ile ÖO karşılaşmış, son bir kez sormuşlar ve tamam demiş sonunda...
Ama burunlarından da getirmiş..Parasının yattığını görmeden maça çıkmamış, bayağı sorunlar yaratmış ve zaten sezon bitti hemen kaçtı...Bunları ilk ağızdan biri anlattı, herhalde bellidir....   

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #3533 : 07 Haziran 2018, 19:34:13 »
Valla hiç öyle değil anlatılanlar...Vesely, Denver'ın 8 milyon dolarını geri çevirdi..Udoh'a CSKA ve Daçta iki katı önerdi..ama Başkan aziz Yıldırım, "Daçka'yı unut, oraya gitmeni engellerim" diye resti çekmiş..Moskova belki zor geldi gitmedi..Ama bizimkiler, ÖO ve Gherardini Las Vegas'ta da başka bir oyuncu ile anlaşıp, sözleşmeyi bile hazırlatmışlar. O sırada Udoh ile ÖO karşılaşmış, son bir kez sormuşlar ve tamam demiş sonunda...
Ama burunlarından da getirmiş..Parasının yattığını görmeden maça çıkmamış, bayağı sorunlar yaratmış ve zaten sezon bitti hemen kaçtı...Bunları ilk ağızdan biri anlattı, herhalde bellidir....   

Vesely'nin 8 milyon dolari sirf kupayi almak icin reddedecegine ben inanmiyorum sahsen.
« Son Düzenleme: 07 Haziran 2018, 19:34:36 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #3534 : 07 Haziran 2018, 19:44:26 »
Vesely'nin 8 milyon dolari sirf kupayi almak icin reddedecegine ben inanmiyorum sahsen.
xDenver resmi teklif yaptı, sözüm var diye geri çevirdi..Ama Udoh'a o dönem NBA'den hiç teklif gelmedi

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #3535 : 07 Haziran 2018, 20:45:05 »
Bu arada gelecek yıl yabancı kuralı kesin değişiyor ama ne yapacaklar 4+1 mi 3+2 mi vs vs...3-4 farklı plan varmış  ve kulüplerle görüşeceklermiş ama değişim kesin..inşallah yolumuzu kesmezler 

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #3536 : 07 Haziran 2018, 21:50:37 »
Daha nasıl kesecekler, sınırlama geliyorsa bitmiştir o iş. Tekrardan Emirlerle, Semihlerle, Oğuzlarla oynamaya dönersek playoff lar bizim için başarının üst sınırı olur..

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #3537 : 07 Haziran 2018, 23:46:01 »
gelecek gibi..bugün Ömer Onan ile konuştuk ama sır vermedi...bayramdan sonra belli olacakmış..Türkler vs vs deyip duruyorlar

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
« Yanıtla #3538 : 08 Haziran 2018, 00:18:29 »
Nanili, duruma göre Wana, Jason gidici diyorlar.
Singleton içinse bir ara kesin diyorlardı şu sıralar haber çıkmıyor.(en azından ben göremedim).
Wana giderse Calathes diyorlar ki, hem Kosta hem Calathes oynatan ama şut konusunda istikrarsız adamlar.
Şahsen kendi şutunu yaratabilen (doğru kelime mi bilemiyorum ama) delici bir combo guard ve kostas (ya da calathes'ten birisi) daha mantıklı olur.
Bizim bugün MK'nın da dediği gibi her maç içeriye penetre eden Wana'nın oyununa ihtiyacımız var.
Onunda karar vermede sıkıntıları bitmiyor(f4'da Melli ve ilk maçta ki Babi ile birlikte en iyilerimizden birisiydi bana göre).
Muhtemelen Barca işi olmazsa Kostas ve Wana ile devam ederiz gibi.
Uzun konusunda ise Singleton, Melli, Jan, Ahmet rotasyonu yeter de artar bile.
Wana ve Kostas ile devam edersekte Nanili yerine Higgins gibi hemen herşeyi 7/10 yapabilen bir adama ihtiyacımız var.
...

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
« Yanıtla #3539 : 08 Haziran 2018, 01:06:53 »
Calathes sut konusunda tam aksine cok istikrarli, istikrarli olarak kotu atiyor.