Udoh, geçen seneki takımda olsaydı, bir önceki yılda olduğu gibi 35 + dk süreler almazdı. Zaten bizim Udoh'a Yeşilgiresun ile oynarken ihtiyacımız yok ki, bana Baskonia deplasmanında, CSKA ile oynadığımız maçlarda v.b. gibi maçlarda lazım. Udoh bütün bir sene, Kalinicin yerine yerel ligde tribünde oturabilir. Al sana 30 maç dinlenmece...
Bence sorun tempo değil! İki ana sorun var;
1-Obradovic mantalitesi!
Hatta ben bu mantaliteye bayılıyorum... Bizim koçumuz fazlasıyla talepkar! Oyuncudan hep fazlasını istiyor. Her sene gelişimi için bir tık üstüne çıkmasını bekliyor oyuncusunun. Evveliyatta bir yerlerde yazmıştım, Udoh kalsaydı, belki de koç ondan 3 sayı çizgisinden de bir şeyler bekleyecekti, daha fazla sorumluluk, daha fazla efor, kim bilir...
2-Sakatlık endişesi!
Bize gelmeden önce ciddi sakatlıkları vardı Udohun. Takımdaki yerini bu yüzden kaybetmişti ve kendine gelmesi için zamana ihtiyacı vardı. Biz ona ihtiyacı olan zamanı verdik Fenerbahçede. O da buna karşılık Euroleague kupası için bir yıl daha kaldı. Bununla birlikte, karakter olarak o kadar düzgün bir adam ki sahada olduğu anlarda hep maksimumunu verdi. Hatırlarsınız, bazı maçlardan sonra röportaj için konuşacak mecali bile kalmıyordu. Tabi o yoğun tempodan sonra tekrar sakatlık endişesi yaşamasını anlamak gerek.
Özetle; NBA de haftanın 7 günü antrenman beklentisi yok herhalde, maçlarda büyük sorumluluk verilmiyor. Maaşını tıkır tıkır alıyor. Yaş olmuş 32 ve kendi memleketinde oynama fırsatı var. Udoh bu saatten sonra seneye NBA de kontrat bulamazsa, belki gelir. Seneye 33 yaşın da etkisiyle onun için artık Çin de iyi bir maaşla iyi bir opsiyon olacaktır.