Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2017-18 Sezonu  (Okunma sayısı 288399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Ynt: Fenerbahçe Doğuş 89-90 Zalgiris Kaunas - Euroleague 12.Maç
« Yanıtla #1050 : 15 Aralık 2017, 12:33:37 »
Hoca boş tribün olursa eleştirir...bağırıp bağırmamasina karışmaz..girmez o işlere.  O işi biz düşünmeliyiz .o yüzden ne desin hoca geldiler ama bagirmadilar demez herhalde...yok artık...

• Üye
« Yanıtla #1051 : 15 Aralık 2017, 12:35:46 »
Yok abi ben şu tartışmadan anladım anlayacağımı...
Biz millet olarak kendimizi eleştirmeyi bilmeyen herşeyi karşısından bekleyen, kendine bir nebze bile hata payı bulmayan(kendimizi bu konuda gelistirmeliyiz hissi bile olmayan) , ama ilk karşısındakini suçlayan bir toplumuz...yazık.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1052 : 15 Aralık 2017, 12:39:32 »
Bu yıl bütün euroleague maçlarını salonda izledim. Genel olarak salondaki kitleden ben de muzdaribim ama dün akşamki seyircinin bu seneki en iyi seyirci olduğunu söyleyebilirim. Bununla birlikte maç sonunu beklemeden salonu terk eden güruh benim de canımı çok acıtıyor,  bu takım Avrupa Şampiyonu ve hak ettiği saygıyı görmüyor. Seyirci mevzusunda ben de ikilem de kaldım; diğer salonlarda gördüğümüz salyalı balgamlı basketboldan bi-haber barbar sürüsü mü yoksa Ataşehir deki ortam mı derseniz takıma olan etkisini beğenmemekle birlikte ikincisini tercih ederim. Şimdi bana bizde salyalı balgamlı bir tribün kitlesi yok diyenler olabilir ama cevabım ne yazıkki var. Nedenini anlayamadığım bir şekilde her maça kitle olarak ikinci çeyrekte gelen bir güruh var ki bu arkadaşlar maçın en önemli anlarında ayağa kalkmayan cimbomlu olsun türünden beyin yakan argümanlarla takıma destek olmaya (!) çalışıyorlar. Gönül isterki maçı ruhuyla canıyla birebir yaşayan basketboldan anlayan bir seyirci olsun ama her ikisi birden olmuyor maalesef. Dün pota arkasında bir grup gelen yirmi kadar zalgris seyircisine Fuck you zalgris diye bağırmaya başladılar, sonrasında ne yapıyorsunuz diye uyaranlara sardılar. Hiçbir tahrikte bulunmaksızın sadece takımları lehine bağıran ve büyük çoğunluğu kadınlardan oluşan yirmi kişilik bir gruba Fuck you diye bağırmanın Fenerbahçe ye destek olmakla bir alakasının olduğunu düşünmüyorum. (sarı tribünü yazdıklarımdan tenzih ederim)

• Üye
« Yanıtla #1053 : 15 Aralık 2017, 12:39:44 »
Dünkü maçı taraftar ve hakemlerle kaybetmedik biz. Adamlar da akıllı oynadı, Vesely'ye yaptıkları taktik faul bile basketbol adına çirkin, maç kazanmak adına çok önemli bir taktikti. Saras da önemli bir koç olma yolunda gidiyor.

Benim de anlatmak istediğim bu..herşey bir araya geldi...ama bunun içinde hiç mi taraftarın etkisi yok, hiç mı hakemin hatalı kararı yok...bunu anlayamıyorum...biz adam gibi baskı kursak o düdükler çalınmaz diyorum...pana deplasmanında son hucumunda 3 faul yapıldı ama çatlaması hakemler seyirci yüzünden maç gitti...cska maçında adamların lobisi ile yerde 2 atislik faulü adamlar 3 sayı+faul yaptılar...maç gidiyordu....
Bunu telafi etmenin tek yolu herşeyi sadece takımdan ve hocadan beklemek değil.  Taraftar baskı kuracak tribünde. Kendini geliştirecek, yönetim de lobi yapacak...en çok hata yapma lüksüne değil ama müsait olan hoca ve oyuncular o tempoda...biz ve yönetim değil.

• Üye
« Yanıtla #1054 : 15 Aralık 2017, 12:41:53 »
Bu yıl bütün euroleague maçlarını salonda izledim. Genel olarak salondaki kitleden ben de muzdaribim ama dün akşamki seyircinin bu seneki en iyi seyirci olduğunu söyleyebilirim. Bununla birlikte maç sonunu beklemeden salonu terk eden güruh benim de canımı çok acıtıyor,  bu takım Avrupa Şampiyonu ve hak ettiği saygıyı görmüyor. Seyirci mevzusunda ben de ikilem de kaldım; diğer salonlarda gördüğümüz salyalı balgamlı basketboldan bi-haber barbar sürüsü mü yoksa Ataşehir deki ortam mı derseniz takıma olan etkisini beğenmemekle birlikte ikincisini tercih ederim. Şimdi bana bizde salyalı balgamlı bir tribün kitlesi yok diyenler olabilir ama cevabım ne yazıkki var. Nedenini anlayamadığım bir şekilde her maça kitle olarak ikinci çeyrekte gelen bir güruh var ki bu arkadaşlar maçın en önemli anlarında ayağa kalkmayan cimbomlu olsun türünden beyin yakan argümanlarla takıma destek olmaya (!) çalışıyorlar. Gönül isterki maçı ruhuyla canıyla birebir yaşayan basketboldan anlayan bir seyirci olsun ama her ikisi birden olmuyor maalesef. Dün pota arkasında bir grup gelen yirmi kadar zalgris seyircisine Fuck you zalgris diye bağırmaya başladılar, sonrasında ne yapıyorsunuz diye uyaranlara sardılar. Hiçbir tahrikte bulunmaksızın sadece takımları lehine bağıran ve büyük çoğunluğu kadınlardan oluşan yirmi kişilik bir gruba Fuck you diye bağırmanın Fenerbahçe ye destek olmakla bir alakasının olduğunu düşünmüyorum. (sarı tribünü yazdıklarımdan tenzih ederim)

Olmamız gereken seviye oly-pana tribünü değil...olmamız olan seviye bu seyirci profilinde ama gürültü çıkaran profil...brise-baskonia tribünü gibi...
Eğer bizim tribün o 2 tribünden bu haliyle daha etkinse diyecek laf yok...yanlış maçlara bakıyoruz...(Real serisi hariç 2 yıl önceki)

• Üye
« Yanıtla #1055 : 15 Aralık 2017, 12:44:52 »
Biz brose ve baskonia tribününden daha iyiyiz diyorsanız baskı açısından diyecek laf yok yani..gelistiricek yanımızda yok demektir..özür dilerim...ama bana 2 sene önceki Real maçlari öyleydi ile gelmeyin.bunu sürekli hale getiriyorsan tamam...ama 1 maç var 1 maç yoksa problem vardir

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1056 : 15 Aralık 2017, 12:45:55 »
Geçtiğimiz cumartesi Murat Murathanoğlu takımın erken form tutması nedeniyle Obradovic in bu ay içerisinde bir maçı müdahale etmeksizin izleyeceğini ima etti. Dün salondaydım ve Obradovic in sahada olan bitene karşı verdiği tepkilerin Murat Murathanoğlu nun yorumuyla uyuştuğunu düşünüyorum. Savunmanın yumuşak olması hücumda topun dolaşmaması ve Obradovic in çıldırmaması!  Mümkün değil. Çalınan son sportmenlik dışı faulde bu kadar sessiz kalması. Mümkün değil.

• Üye
« Yanıtla #1057 : 15 Aralık 2017, 12:47:58 »
Geçtiğimiz cumartesi Murat Murathanoğlu takımın erken form tutması nedeniyle Obradovic in bu ay içerisinde bir maçı müdahale etmeksizin izleyeceğini ima etti. Dün salondaydım ve Obradovic in sahada olan bitene karşı verdiği tepkilerin Murat Murathanoğlu nun yorumuyla uyuştuğunu düşünüyorum. Savunmanın yumuşak olması hücumda topun dolaşmaması ve Obradovic in çıldırmaması!  Mümkün değil. Çalınan son sportmenlik dışı faulde bu kadar sessiz kalması. Mümkün değil.
Evet bu da ayrı nokta...hoca hiç kizarmadi maçta mesela... :)

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1058 : 15 Aralık 2017, 12:50:54 »
Biz brose ve baskonia tribününden daha iyiyiz diyorsanız baskı açısından diyecek laf yok yani..gelistiricek yanımızda yok demektir..özür dilerim...ama bana 2 sene önceki Real maçlari öyleydi ile gelmeyin.bunu sürekli hale getiriyorsan tamam...ama 1 maç var 1 maç yoksa problem vardir

Cska ve Efes'ten sonra sahadaki mücadeleye katkı anlamında euroleague deki en kötü seyirci kitlesi olduğumuzu düşünüyorum. Takımın son üç senedeki yaşattıklarından sonra Olympiakos maçının son 2 dakikasında salonu terk ediyorsan zaten söylenecek fazla bir söz yok...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #1059 : 15 Aralık 2017, 12:54:29 »
Hoca yeri geldiğinde taraftara da giydiriyor hocam. Zamanında çok da eleştirdi.
Bence hoca kaybettiğimiz bir maçtan sonra taraftarı eleştirmez.

• Üye
« Yanıtla #1060 : 15 Aralık 2017, 12:57:02 »
Cska ve Efes'ten sonra sahadaki mücadeleye katkı anlamında euroleague deki en kötü seyirci kitlesi olduğumuzu düşünüyorum. Takımın son üç senedeki yaşattıklarından sonra Olympiakos maçının son 2 dakikasında salonu terk ediyorsan zaten söylenecek fazla bir söz yok...

Nokta....bu takımın 2 dk da BJK ye karşı 14 sayıdan geldiğini unutan ama evime erken gideyim diyen taraftariz biz..

Ben diyorum ki hocaya takıma bulduğumuz kadar kendimize hata bulsak, gelişiriz..kendimizi elestirmezsek yerimizde sayarız...
Hoca hata yaptığını kabul ederek geliştiriyor takımı...onu bile görmüyoruz...çünkü biz toplum olarak hata yapmayan varliklariz...o yüzden yerimizde sayıp duruyoruz.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1061 : 15 Aralık 2017, 13:05:35 »
Nokta....bu takımın 2 dk da BJK ye karşı 14 sayıdan geldiğini unutan ama evime erken gideyim diyen taraftariz biz..

Ben diyorum ki hocaya takıma bulduğumuz kadar kendimize hata bulsak, gelişiriz..kendimizi elestirmezsek yerimizde sayarız...
Hoca hata yaptığını kabul ederek geliştiriyor takımı...onu bile görmüyoruz...çünkü biz toplum olarak hata yapmayan varliklariz...o yüzden yerimizde sayıp duruyoruz.

Dostum buna sosyal bilimler terminolojisinde etnosentrizm adı veriliyor. Kendisinden başkasını yok saymak, bilmediğini bilmemek temel belirtileri olarak sıralanabilir.

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #1062 : 15 Aralık 2017, 13:14:56 »
Ahmet sakattı o yüzden oynamadı, hoca tercihi taktik teknik bi olay değildi
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2017, 13:19:23 Gönderen: sinanyucel »
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı cembut

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1063 : 15 Aralık 2017, 13:30:22 »
Bu sene hiç maça gidemedim ama geçen sene ortamı ateşleyen birşeye ihtiyaç oluyordu.. Ondan sonra tepkiler ve baskı artıyordu. Bu sene rehavet oldugunu düşünüyorum.. Klübün kombine politikası çok saçma gelmiyor bana ama öğrenci indirimi, üst kata da daha etkin bir grup gelebilir.. Yönetimin bu tarz birşeyler organize etmesi gerekir ama pek umutlu değilim.. Alt kattaki kitlenin genel anlamda bir ateşlemeye ihtiyacı var. Anonscu bazen bunu yapmaya calısıyor ama yetersiz. Sarı trübün + üst katta bir etkili grup iyi olabilir. 

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #1064 : 15 Aralık 2017, 14:08:14 »
Bu mağlubiyetinde mi sorumlusu Jason Thompson oldu? İlginç yemin olsun. :D