Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Euroleague 2017-18 Sezonu  (Okunma sayısı 287844 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
İçimden bir ses bu sefer yenileceğiz diyor.  Yenilsekte reise tam destek , sonsuz destek.
:)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Doğuş 67-62 Panathinaikos / Euroleague 18. Maç
« Yanıtla #1516 : 18 Ocak 2018, 11:36:41 »
Wanameker eşi buradaydı 3 hafta önce Amerikaya geri döndü zaten wanameker da 2 euroleague maçını kötü oynadı
Aklı son geceki sevişmelerinde kalmış olabilir

yanlış bilgi vermişim ailesini buraya taşıyormuş sanırım
onun bir karışıklığı olabilir.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1517 : 18 Ocak 2018, 11:36:54 »
2018'de henüz yenilgi görmedik, umarım böyle devam eder.
Seyirci konusuna gelince diğer günlere oranla bu maçta daha iyi olduğuna canlı olarak şahit oldum, ekrandan izleyenleri sakin gibi görünüp şaşırtıyor olabilir ancak gerçekte öyle değil.

Ben de salondaydım, ekran merkezli konuşmuyorum seyirciyi hiç ama hiç beğenmiyorum. Son çeyrek öncesi yapılan anonsa lütfedip ayakta izlediler o kadar. Kaçırılan faul atışından ya yapılan top kaybından sonra on bin kişilik koro olarak homurduyorsan takıma destek değil köstek oluyorsun demektir. Her maç yaşanıyor ama dün akşam daha çok yaşandı; hücum esnasında süre azalınca sanki top elinde olan oyuncu kalan süreyi görmüyormuş gibi binlerce insan hep bir ağızdan tepki vererek salonda bir panik havası estiriyor ve belki de oyuncunun sakin sakin yapacağı atışı dengesiz hale getiriyor. Dün defalarca yaşandı bu. Vesely nin bloğundan ya da smacından sonra coşmakla iyi taraftar olunmuyor. Kusura bakmayın bu taraftar çok bencil ve sadece  mutlu olma odaklı olarak salona geliyor. İyi taraftarsan takım kötü olduğu anlarda sahip çıkarsın. İyi taraftar Kızılyıldız ya da Partizan seyircisi gibi takımının ilk dört hatta ilk sekiz iddiası olmadığı dönemlerde dahi salonu doldurup takımın ekstra galibiyetler kazanmasında etkin olan taraftardır. Es kaza Kızılyıldız ın bu sezonki performansı gibi bir dönem geçirelim salonun üçte biri bile dolmaz. Tek tek kişileri eleştirmiyorum ama gelen seyircinin genelinde geçen yıl şampiyon olmanın getirdiği kibir, şımarıklık, doyumsuzluk mevcut. 1988 yılından beri final for organizasyonlarında Barcelona 14 kez katılıp 2, CSKA 14 kez katılıp 3, Maccabi 10 kez katılıp 3, Real Madrid 8 kez katılıp 2, Olympiakos 10 kez katılıp 3, Panathinaikos 10 kez katılıp 6 şampiyonluk kazanabilmiş. Biz daha üç final four da bir şampiyonluk kazandık hemen kalktı bir yerlerimiz, öyleki televizyon yorumcusu bile ilk çeyrekte maçı bitirebilmekten falan bahsediyor.
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2018, 11:37:47 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
Maç biletlerinden ses seda var mı?

Çevrimdışı cembut

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1519 : 18 Ocak 2018, 11:52:28 »
Ben de salondaydım, ekran merkezli konuşmuyorum seyirciyi hiç ama hiç beğenmiyorum. Son çeyrek öncesi yapılan anonsa lütfedip ayakta izlediler o kadar. Kaçırılan faul atışından ya yapılan top kaybından sonra on bin kişilik koro olarak homurduyorsan takıma destek değil köstek oluyorsun demektir. Her maç yaşanıyor ama dün akşam daha çok yaşandı; hücum esnasında süre azalınca sanki top elinde olan oyuncu kalan süreyi görmüyormuş gibi binlerce insan hep bir ağızdan tepki vererek salonda bir panik havası estiriyor ve belki de oyuncunun sakin sakin yapacağı atışı dengesiz hale getiriyor. Dün defalarca yaşandı bu. Vesely nin bloğundan ya da smacından sonra coşmakla iyi taraftar olunmuyor. Kusura bakmayın bu taraftar çok bencil ve sadece  mutlu olma odaklı olarak salona geliyor. İyi taraftarsan takım kötü olduğu anlarda sahip çıkarsın. İyi taraftar Kızılyıldız ya da Partizan seyircisi gibi takımının ilk dört hatta ilk sekiz iddiası olmadığı dönemlerde dahi salonu doldurup takımın ekstra galibiyetler kazanmasında etkin olan taraftardır. Es kaza Kızılyıldız ın bu sezonki performansı gibi bir dönem geçirelim salonun üçte biri bile dolmaz. Tek tek kişileri eleştirmiyorum ama gelen seyircinin genelinde geçen yıl şampiyon olmanın getirdiği kibir, şımarıklık, doyumsuzluk mevcut. 1988 yılından beri final for organizasyonlarında Barcelona 14 kez katılıp 2, CSKA 14 kez katılıp 3, Maccabi 10 kez katılıp 3, Real Madrid 8 kez katılıp 2, Olympiakos 10 kez katılıp 3, Panathinaikos 10 kez katılıp 6 şampiyonluk kazanabilmiş. Biz daha üç final four da bir şampiyonluk kazandık hemen kalktı bir yerlerimiz, öyleki televizyon yorumcusu bile ilk çeyrekte maçı bitirebilmekten falan bahsediyor.

Bu homurdanma olayı tv karşısında benimde dikkatimi çekti, sloukas son periyodu korkarak oynadı.. Çoğu kez topa hükmettigi gibi değilde daha çok hemen elimden cıkarayım diye oynadı.. Ancak takımın sahada enerjisi yükseldigi ve tempo yaptıgı gün bunlar kendiliginden kaybolacak diye de duşunuyorum.. Normal sezonu hep bu şekilde geçiyoruz fikstür olayından dolayı o yüzden homurdanma yerinde daha cok sahip cıkılması lazım, kaybetsek bile..  Kötü gün yorumunuda katılıyorum aynen..

Çevrimdışı burcayyilmaz

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #1520 : 18 Ocak 2018, 11:57:31 »

Evet söylediklerinize büyük bir oranda katılıyorum, ancak eğer salon daysanız özellikle 2. yarı taraftarın maçın daha fazla içinde olduğunu ve hakemler ile rakip oyuncular üzerinde bu sezon oynanan önceki maçlara oranla daha etkili olduğunu görürsünüz diye umuyorum.
Özellikle bizim blok sezon başında sinema izler gibi maç izlerken dün akşam yanımdaki 50 yaşında amca bile neredeyse hiç susmadı. Bence taraftar üstüne düşeni tıpkı geçen sezonda olduğu gibi yapmaya başlayacaktır. Skor sıkıntısı, boş dönülen hücumların yoğunlukta olduğu bir maç için çok yadırgamıyorum ama kesinlikle daha hatta çok daha iyi olabiliriz seyirci olarak.

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #1521 : 18 Ocak 2018, 12:03:24 »
wanamaker pas verme konusunda büyük tereddüt yaşıyor hem pick and roll oynarken hem de post a top indirirken . Bence kendi içinde bundan dolayı sıkıntı yaşıyor. Şutları girmediğinde de biraz etkiliyor sanırım. Maçın sonunda yaptığı gibi daha çok potaya gitse iyi olur en kötü faul alır ama o biraz şutunu daha önemli görüyor. Eğer nba yapmak istiyorsa ikili oyun konusunda kendini geliştirmesi lazım

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1522 : 18 Ocak 2018, 12:05:41 »
Bu sezon özelinde diğer maçlara oranla iyi olduğunu kabul edebilirim ama yapılan hatalar esnasında verilen tepkilerle takıma destekten çok köstek olunuyor mevzusunda ısrarcıyım.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1523 : 18 Ocak 2018, 12:07:07 »

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #1524 : 18 Ocak 2018, 12:10:24 »

Yanlız bu oranları yazarken zaten her sene katılan 4 takımdan sadece 1 tanesinin şampiyon olduğunu da unutmayalım :) Bence 1/4 oran iyidir.
Bu arada Panada Obra tozu dumna katmış resmen %60 oranla ki sanırım o boş geçen 4 taneden 1 yada 2 tanesi (1 kesin ) Obradan sonra oldu.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1525 : 18 Ocak 2018, 12:23:23 »
Yanlız bu oranları yazarken zaten her sene katılan 4 takımdan sadece 1 tanesinin şampiyon olduğunu da unutmayalım :) Bence 1/4 oran iyidir.
Bu arada Panada Obra tozu dumna katmış resmen %60 oranla ki sanırım o boş geçen 4 taneden 1 yada 2 tanesi (1 kesin ) Obradan sonra oldu.

İşaret ettiğiniz hususu zaten burada yazan çizen herkes biliyordur diye ayrıca yazmadım. Panathinaikos'un Obradovic'ten sonra final four u dahi yok. En son İstanbulda Olymiakos'un kazandığı organizasyonda yarı finalde CSKA ya elendiler, başlarında da yine Obra vardı. Boş geçtikleri yıllar 1994-1995-2005 ve 2012. 2005 ve 2012 de başlarında Obradovic var. Yanlış hatırlamıyorsam 12 ya da 13 yıl çalıştı başlarında. 5 ya da 6 senesinde final four a kalamamış. İşaret etmeye çalıştığım nokta da bu son husus. Panathinaikos un 5 şampiyonluğu sabırla geldi.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #1526 : 18 Ocak 2018, 12:24:06 »
2li averajı almamız güzeldi. Mücadelemize de laf söyleyemem ama oyun olarak dalgalı bir performans sergilemeye devam ediyoruz. 2 kısa sakat oyuncumuz varken Datome ve Wanna bu kadar kötü olmamalı. Rotasyon iyice daralıyor.
Baskonia maçı da Pana maçı da maç sonundaki bir kaç detay ile kazanıldı. Gerçi artık kazanmak önemli. Kötü de oynasan kazanman gereken bir dönemdesin. Bu seneki takımımızın saha avantajı rakipteyken ilk 4 sıradaki takımları elemesi biraz zor geliyor bana. O nedenle ilk 4'te yer almak çok önemli.

Datome kötü değildi bence..set işlemeyince ona şut atacak alan yaratamadık..Pao iyi savunma yaptı..Antetobilmemne her yere yetişti it...

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #1527 : 18 Ocak 2018, 12:32:11 »
Datome kötü değildi bence..set işlemeyince ona şut atacak alan yaratamadık..Pao iyi savunma yaptı..Antetobilmemne her yere yetişti it...

Dün akşam Obradovic'in şiddetli gazabına uğrayanlardan birisi de Datome idi. Mevzu ise birinci çeyrek sonunda hücum süresini akıllıca kullanmayıp erken bir top kaybı ile Singlton  ın son saniye üçlüğüne mahal vermesiydi. Obranın halini anlatamam, surat pancar gibiydi. Üzerine Wanamaker ve Sloukas saçmalıkları da eklenince reklam panosunu tekmeledi. Datome en kötü performanslarında bile bu takım için kendisini yerden yere atmıştır. Dün akşam özelinde kritik iki ribaundu var. Hoca temel basketbol doğrularının yapılmamasına tahammül edemiyor. Dile getirdiğim pozisyondaki hata amatör takım hatası ama oyuncular da insan, etten kemikten. Son olarak Datome candır!

libertafb

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1528 : 18 Ocak 2018, 12:39:07 »
Dün akşam maç sonu Obra

https://www.youtube.com/watch?v=jFebHK5JFg8

Bir gün "taraftari" begenmeyip gidecek diye korkuyorum.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #1529 : 18 Ocak 2018, 13:17:43 »
ısrarala soyluyorum obra gelen taraftar sayısındna ve ilgiden memnun ama atmosferden bence rahatsız oluyordur..cosku yok cunku...ama bunu nasıl soylesin..
oyuncular soyluyor ama taraftar anlamıyor...

eski halimzie donmemiz lazım...dun gene taraftar uyudu..biraz 4. periyotta hareketlendi...

bu macta ınıs cıkıs daha az oldu mac ıcınde...ufak dususler oldu ama cok geri dusmedik...ama cokta one fırlayamadık...o yonden cok zirve yapmasak da, cok dip yapmamak acısından iyiydik..

ama zirve yapamamızın sebebi (yani tempo) hem oyuncu kaynaklı bazen hemde ne yazık ki salon...

wana-sloukas cok takımı dusurdu aynı anda sahadalarken..artık hoca bilir ama wana-sloukas bir arada az oynar...daha cok yanında dixon-nunnally-guduric veya melih varken ayrı ayrı sureleri paylasırlar bence...

ama taraftara gelirsek..takım tempo yapmak icin hareketleniyor, ilk hatada, girmeyen sutta ya da yenilen sayıda direkt dusuyor oyundan...olacak is degil...

vesely falan olmasa yandık...yemin ederim tribundeki taraftardan daha fazla takımı uyandırıp tempo veriyor...yoksa tum mac uyuruz...

bu arada o kadar son sanıye basketi yedik ki sayamadım...lekavicus tan ve singleton dan 2 tane 3 luk yedik..2 tane calathes ten 2 tane denmon dan 2 lik yedik...6 tane sanırsam...14 sayı sırf buradan yedik...

hele singleton, denmon ve calathes'in 1'er attıkları 7 syaı inanılmaz zordu...sansımıza sokayım...

oyunun belli donemi taraftarı arkamıza alıp ciddi bir tempo yapmamız lazım diferans yaratacak..bu sene o yonumuz eksik..o yuzden her mac zorlanıyoruz ic sahada...

umaırm barca macınd aolmaz..kopartırız macı..sonra brose ve milano macları...nispetne kolay maclar .ama hafife alınmayacak takımlar..