Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Kasım 2013 - Aralık 2015)  (Okunma sayısı 5423892 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Ynt: Fenerbahçe Ülker Transfer Dosyası
« Yanıtla #14565 : 23 Aralık 2014, 22:09:45 »
abi ben küçükçekmecede oturuyorum tuzlaya çağırıyosun :((

İnsan sevdiği bir abisi için Fizana gider len bu da mazeretmi, özrün kabahatinden büyük :)

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #14566 : 23 Aralık 2014, 22:09:55 »
aslında durumu bayağı toparladılar 1 eur 47 48 seviyesindeydi şimdi 65 civarında bizdeki 2-80 ile 3 lira arası git gel yapması gibi durumlar. bir de doğalgaz mevzusu var tabi ruble ile satışları yaptıkları sürece 56 57 seviyesine düşmesi bekleniyor. he CSKA'nın sahiplerinin de serveti ruble olmadığı için çok koymamış olabilir bu dalgalanma

Desene olan yine Gerard Depardieu'ye oldu. 

Çevrimdışı HakeemOlajuwon

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #14567 : 23 Aralık 2014, 22:17:00 »
Heurtel büyük ihtimalle efese gidiyor.Bize gelmemesi iyi oldu , gou ve bogdan'dan rol çalacak değil de , gou ,bogdan ve özellikle  hickman'ı daha iyi kullanacak,ceza şutu olan, savunması iyi olan birisi lazım bize.

Çevrimdışı onee

• Üye
  • Yer: İzmit-Denizli
    • orhanyet
« Yanıtla #14568 : 23 Aralık 2014, 22:17:52 »
heurtel bizimle ve efesle görüşüyomuş.biz çekilmişiz efesle büyük ihtimal anlaşacakmış. @trendbasket youtube canlı yayınında Misko Raznatovic söyledi.

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
« Yanıtla #14569 : 23 Aralık 2014, 22:24:59 »
israil basini mekel demis , ilgimiz var guya.
o kadar iyi oyuncu degil , dallas'dan hatirliyorum oyununu ..cok az sure aliyordu zaten. abartiliyor.
tek ozelligi iyi bir pasor olmasi , savunmasi kotu degil ama iyi de degil..sutuna da guvenilmez , bos atislari sokar ancak , o da belki.
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2014, 22:38:18 Gönderen: emindesouza »

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #14570 : 23 Aralık 2014, 22:32:20 »
Rusya'daki kriz Rusya'dan çok başka yerleri vuracak diyenler de var. Aranızda ekonomist var mı bilmiyorum ama şu yazı oldukça dikkatimi çekti. Şunun için paylaşıyorum ki, transfer hayalleri kurmasına kuralım ama 2015'te 1930 krizini andıracak bir dünya veya büyük harpleri anımsatacak boğazlaşmalar olabilir. Neyse, yazı PROF.DR.METE GÜNDOĞAN'a ait... Özellikle Besim'in düşüncelerini merak ediyorum. İngiltere'den nasıl görünüyor buralar?

İşte, yazı:

Putin, yakın geçmişteki bir konuşmasında, ‘eğer beş yıl boyunca petrolün varili 100 doların üzerinde olmaya devam ederse, Rusya için düşündüğümüz bütün projeleri gerçekleştirebiliriz demişti. Tabi elbette bunu Batı da bilir. Rusya’nın çok güçlenmesi onların işine gelmez. Hem, Rusya’nın petrol/gaz gelirleri üzerinden ayakta durması, İran’ın ayakta durmasına benzemez.
Petrol fiyatları üzerinden Rusya’yı terbiye edebileceklerini zannedenler çok büyük bir yanılgı içerisine girmiş olurlar. Batı, petrol/gaz fiyatlarını düşürüyor diyemeyiz elbette. Ancak, dünyada petrol/gaz kontratları üzerinden istedikleri spekülasyonları yapabileceklerini biliyoruz. Hâlihazırda 2040’da teslim görecek petrolün kâğıtları bile piyasada dolaşımdadır. Ne demek istediğimi buradan anlayabilirsiniz.
AB/D bütünleşik atılımının ne manaya gelebileceğini anlamak için Rusya ve AB/D’nin makroekonomik sağlıklarına bakmak gerekir. Ana hatları ile önce bunlara bakalım.
ABD’nin toplam borcu yaklaşık 18 trilyon dolardır. AB’nin ise 15 trilyon dolar. Her ikisinin birden toplam borcu yaklaşık 30 trilyon dolar eder. Bu borçların milli gelire oranları da oldukça yüksektir. AB’nin borçlarının milli gelire oranı %91, ABD’ninki ise %72 civarındadır. Ortalama büyüme hızları %2’nin altındadır. İşsizlik oranları yüksek ve kısa vadede ne borçlarını ne de işsizliği çözebilecek bir programları yoktur. Yüksek yaşam standartlarına alışmış Batı halklarının beklentileri de yüksektir. Bu beklentilerinin aptalca politikalar karşısında heba olduğunu görürlerse sokakları işgal edeceklerdir. Halkın gücü/direnişi karşısından kimse ya da hiçbir iktidar duramaz. Kısacası AB/D’li idarecilerin bırakın finansal stratejik saldırı yapmayı, hapşırırken dahi defalarca düşünmeleri gerekir.
Diğer taraftan, Rusya’nın dış borcu 678 milyar dolardır. Bunun milli gelire oranı ise %10 civarındadır. Bu da Rusya’nın herhangi bir sıkıntı karşısında kendi iç ekonomisini rahatlıkla çevirebileceğini gösterir. Halk günlük ekonomik rutinleri bozulmadığı müddetçe de hükümetlerini büyük sıkıntılara sokacak eylemlere girişmeyecektir. Bunun yanı sıra, ayrıca, Rusya Finans Bakanlığının kontrolünde yaklaşık 172 milyar dolarlık bir refah fonu mevcuttur. Bu zamana kadarki petrol/gaz gelirleri fonun en büyük kaynağını oluşturuyordu. Rusya Merkez Bankası rezervleri ise 417 milyar dolar civarındadır.
Dahası, Rusya’nın uzun soluklu bir dış (temelde Batı dünyasına) dünyaya kapanarak işlerini idare etme tecrübesi vardır. Bu yanlıştır doğrudur ayrı bir mesele, ama böyle bir tecrübesi mevcuttur.
Şimdi petrol fiyatları hızla düşmeye başlayınca bu ilk bakışta ihracat gelirlerinin büyük bölümünü petrol/gaz’dan elde eden Rusya’nın aleyhine gibi gözüküyor. Nitekim Rusya da bu düşüş karşısında bir hamle yaptı. 17 Aralık’ta, Merkez Bankası faizleri %10.5’dan %17’ye yükseltti. Buna bağlı olarak ruble %20’den fazla değer kaybetti. Ruble değer kaybederken ABD doları değer kazanmaya devam ediyor.
Burada gözden kaçırmamamız gereken bir husus var. Rusya, petrol ve doğal gaz satışını değer kazanan dolardan yapıyor. Putin, rublenin değerini kasıtlı olarak düşürüyor. Eskisi gibi olmasa da, göreceli olarak yüksek kazanç elde etmeye devam edecek. Ruble düştüğü için ithalatını olumsuz ihracatını ise olumlu etkileyecek. Bu da onun ticaret açığını olumlu etkileyecektir.
Diğer yandan OPEC, ham petrolün değerini 40 dolarlara kadar çekebileceğini ifade etti. Evet, bu Rusya için kötü haber ancak ABD için daha kötü bir haber. Rusya üretime devam edeceğini ve miktarları daha da artıracağını açıkladı. ABD’de ise, petrol fiyatları 100 dolarlara ulaşınca ekonomik olmayan kuyular ve kayagazı ekonomik hale gelmişti. Şimdi petrol varili 60 doların altına düşerse bunların hepsi kapanacaktır. Bu da ABD de milyonlarca yeni işsiz demektir. Obama yönetiminin buna dayanabilecek ne gücü ne de stratejisi bulunmaktadır.
Neticede, AB/D sırça köşkte oturmaktadır. Yanındaki taştan yapılı evin camına taş atmaya çalışmaktadır ama karşılıklı taşlar atılmaya başlanırsa, bundan en büyük zararı AB/D görecektir.
Pekiyi, bizim çocuklar! Siz ne yapıyorsunuz?
Bu potansiyel gerginliği ülkemiz için kinetik enerjiye çevirebilecek gücünüz ya da stratejiniz var mı? Bu işin sonu neticede bölgesel bir savaşa kadar uzanabilir. Bunları görebiliyor musunuz?
Yoksa hâlâ, gazete köşelerinden topladığınız bilgileri ekonomik stratejik rapor diye takdim etmeye devam mı ediyorsunuz?
Tepeden bir taş yuvarlandı. Durur mu durmaz mı şimdiden bilemiyoruz. Ancak bize ulaşırsa çığ olmuş olacak! Bizden söylemesi.
Çok geç olmadan uyanın!
Tabi bu analizimizi mevcut para sisteminin cari olması durumuna göre yaptık. Ancak, mevcut para sistemi borca dayalı olmaktan çıkarılıp da üretilen mal ve hizmetlerin bir ölçüsü ve mizanı haline getirilirse bütün kurgu değişir.

Prof.Dr.Mete Gündoğan

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #14571 : 23 Aralık 2014, 22:39:54 »
Desene olan yine Gerard Depardieu'ye oldu. 

Gerard Depardieu adam mıdır ?

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #14572 : 23 Aralık 2014, 22:45:33 »
Gal Mekel Avrupa basketbolu açısından iyi transfer olur.

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
« Yanıtla #14573 : 23 Aralık 2014, 22:49:10 »
Mekeli alırız umarım.Piyasada alınabilecek en makul seçenek o gözüküyor.Hem savunmada çok sırıtmaz hem de hücumda fazla rol çalmaz.
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2014, 23:16:14 Gönderen: Undisclosed Desires »

active

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14574 : 23 Aralık 2014, 22:51:30 »
Mekel on numara oynar ve bence EL de fark yaratır özellikle bizim kadro yapımızda.Heurtel dahil ismi geçen ve istenen her adam tercih ederim.

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
« Yanıtla #14575 : 23 Aralık 2014, 22:51:40 »
mekel'i begenmiyorum ..gelmesini istemem diyecegim ama hakli olarak baska adam mi var diye sorabilir herkes , cevabi da yok ..hakli o soruyu soranlar da.
slow motion basketbol oynuyor Mekel , izlerken adamin cani sikiliyor.

Çevrimdışı İbrahim Awwad

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #14576 : 23 Aralık 2014, 23:28:34 »
Su sosyal medyada delinin biri kuyuya 1 tas atiyor ve 1000 kisi cikaramiyor. Sonra da taraftarlar birbirini yiyor ve ayriliyor(Mekelciler-Anti Mekelciler, Transferciler- Takima guvenip transfer olmazsa da yanindayizcilar). Hakikaten cok gereksiz buluyorum bu konusmalari artik. Ben de okudum birisi yazmis Amerikali Mekel Maccabi ile gorusuyor ama NBA'de kontrat bulmak onceligi diye. Simdi bu Israilli vatandasin bizi tercih etme ihtimali ve bizim hakikaten onu istememiz o kadar dusuk bir ihtimal ki ben bunu uzerinde tartismak bile gerektigini dusunmuyorum. Eger resmi olarak gerceklesir ise o zaman konusulur yararli olur mu dogru mu bu transfer diye.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14577 : 23 Aralık 2014, 23:35:30 »
mekel'i begenmiyorum ..gelmesini istemem diyecegim ama hakli olarak baska adam mi var diye sorabilir herkes , cevabi da yok ..hakli o soruyu soranlar da.
slow motion basketbol oynuyor Mekel , izlerken adamin cani sikiliyor.
can sikilmesi sıkıntılı bir iş :) eğlenceli olduğu da söyleniyor ..

Çevrimdışı daredevil

• Üye
  • Yer: Muğla
« Yanıtla #14578 : 23 Aralık 2014, 23:38:11 »
acıkcası mekel in gelmesini cok isterim ama umudum hiç yok arkadaşlar ki bence sizinde olmasın. Cünkü David Pick adlı vatandaş -ki kendiside israilli dir- oyuncunun  suan için kesinlikle avrupaya dönmeyi düşünmediğini belirtmiştir.

Gal Mekel is a NBA point guard. He’s making around $2m over the next two seasons from his Dallas Mavericks contract. I’m sure he’ll sign a 10-day, AT LEAST. Mekel isn’t returning to Europe in the near future. He and his camp are confident that an NBA team will pick him up.
Obra reis varsa gerisi teferruattır..
Sen kal gerisi farketmez..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14579 : 23 Aralık 2014, 23:47:35 »
acıkcası mekel in gelmesini cok isterim ama umudum hiç yok arkadaşlar ki bence sizinde olmasın. Cünkü David Pick adlı vatandaş -ki kendiside israilli dir- oyuncunun  suan için kesinlikle avrupaya dönmeyi düşünmediğini belirtmiştir.

Gal Mekel is a NBA point guard. He’s making around $2m over the next two seasons from his Dallas Mavericks contract. I’m sure he’ll sign a 10-day, AT LEAST. Mekel isn’t returning to Europe in the near future. He and his camp are confident that an NBA team will pick him up.
nba takipçileri daha iyi bilir ama artık dallas oyuncusu değil Pelicans a takas oldu ve FA oldu diye biliyorum. kendisi.
ben bu arada Makel i 2 ay öncesine kadar hiç duymamıştım . kim ne zaman duymuş nasıl analiz yapmış cidden saygı duyuyorum