Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 432504 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Besim abi senin görüşlerine her zaman saygı duyuyorum,olaylara bakış açını da her zaman sevmişimdir.Lig maçını zaten iplemedim bunun nedenlerini de yukarda yazdım ama 2 maçı kazanan takımın tur atlayacağı bir play off maçında sen ikinci maçı kazanıp tur atlamak varken,ilk kaybettıgın maçta üzdüğün taraftarının gönlünü almak varken,sahada böyle vurdumduymaz olursan o zaman taraftar da eleştiri yapar ve her zaman da yapacaktır

Katiliyorum zaten.  Hep beraber burada fikir alisverisi yaparak, bircok husustaki fikirlerimizi gelistirip, degistirdik.  Daha da olgunlastik.  Bunlardan biri de "mac ozelinde yapilan elestiri" ile "takimi genel olarak elestirme" arasinda ayirim yapma.  Takim bir macta kotu oynayip hatalar yapinca, bunlarin elestirilmesi normaldir.  Bu gayet saglikli bir sey.  Keza Hoca'nin kendisi bile mac ozelinde oz elestiriler yapiyor.  Dedigim gibi, burada bazen algi karmasasi olusuyor.  Mac ozelinde yapilan elestirileri bazilari takima genel olarak yapilan bir elestiri olarak algiliyor.  Dikkatle okuyanlar gormustur.  Sezon basindan beri, en kotu oynadigimiz zamanlarda bile takimi kiyasiya sivadim.  Genel olarak muazzam bir takim haline gelince de, mac ozelinde yaptigim elestirilerin dozunu biraz arttirdim zira takim artik kendini kanitladi; belli taslar yerine oturdu. 

Tekrar bu macin ozeline gelecek olursak, sahada oynanan oyunun savunulacak bir tarafi yok.  Gerek de yok zaten.  Ama Galatasaray taraftarinin dediklerini de cok takmamak lazim cunku bir tarafta adi Avrupa'nin devleri ile anilan Fenerbahce, diger tarafta ise biraz da mucize eseri playofflara kalmis; Euroleague'de Top 16'da sonuncu olmus bir takim var.  Ote yandan, gozlemlenebilir verilere bakinca, bizim oyuncularin mac sectigine iliskin ciddi emareler var.  Boyle oldugu vakitler Usak'a bile kaybedebiliriz. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
hayir bayram etmeyelim bende en az sizin kadar uzuldum ama dilim gelmiyor o tarz seyleri bu takima soylemeye.
koc diyebilir evet , koc pana'dayken bilmem kac sayi farkla yendikleri macdan sonra oyunculara giydirmisti , kocun tarzi o , takimi ateslemek icin herseyi soyler.
vesely demisler vesely 3. faulunu aldi cikdi uzun sure girmedi , simdi vesely bok gibi de oynayabilir ama vesely'i her daim ruhunu koyan oyuncu.
bu takimin kotu oynama hakki yok mu ?

Bu macta Vesely'inin savunulacak bir yani yok bence.  Dedigim gibi Vesely'nin her zaman kredisi var; bu bitmez ama bu macta elestirilmezse hangi mac elestirilecek?  Bence bu sezon oynadigi en kotu maciydi.  Hic konsantre degildi.

Çevrimdışı Besim

• Üye
Neden böyle bir eleştiri yapmayayım? O soruyu sormayınca o dönemki tavrın nasıl semirdiğini tam anlatamıyoruz. Eğer eleştirilen unsur emsallerinde en az bu kadar varsa o zaman samimi olunmuyor. Bir de, Besim, ben kimseye neyi yapamayacağını söyleyemem, kimse de bana diyemez. Bu hiçbirimizin haddine değil, kusura bakma.

Abicim, estagfurullah, tabii ki kimsenin haddine degil.  Ama orada soyledigim sey "X, Y, Z'yi yapamazsin" degildi.  Daha cok senin argumanini zayiflatan bir hususa dikkat cekmekti.  Ben iki yanlisin birbirinden bagimsiz oldugunu dusunuyorum.  Eger (A) kisisi benzer iki durum karsisinda iki farkli davranisi gosteriyorsa, haklisin, ciddi bir tutarsizlik vardir ve bu yanlistir.  Ama (A) kisisinin ilk durumla ilgili fikir beyan etmemesi, ikinci durumla ilgili fikir beyan etmesine engel degildir.  Belki de senin kastettigin seyi yanlis anladim.

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
Bu macta Vesely'inin savunulacak bir yani yok bence.  Dedigim gibi Vesely'nin her zaman kredisi var; bu bitmez ama bu macta elestirilmezse hangi mac elestirilecek?  Bence bu sezon oynadigi en kotu maciydi.  Hic konsantre degildi.

5 dk oynadi adam yahu , semih'in young'i kacirdigi pozisyonda 2. faulunu aldi (semihin bariz hatasi), sonra da tertemiz bloguna 3. faulu caldilar.

Çevrimdışı Besim

• Üye
5 dk oynadi adam yahu , semih'in young'i kacirdigi pozisyonda 2. faulunu aldi (semihin bariz hatasi), sonra da tertemiz bloguna 3. faulu caldilar.

Yav ardarda tonla gereksiz faul aldi.  Birinin kotu oynamasi icin illa ki, 30 dakika oynamasina gerek yok.  Oynadigi 5 dakikada 5 faul alan adam, o maca ya cok konsantredir ya da maca kafa olarak girememistir.  Goz var izan var.  Hangisi sence?

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
Yav ardarda tonla gereksiz faul aldi.  Birinin kotu oynamasi icin illa ki, 30 dakika oynamasina gerek yok.  Oynadigi 5 dakikada 5 faul alan adam, o maca ya cok konsantredir ya da maca kafa olarak girememistir.  Goz var izan var.  Hangisi sence?

hocam 5 faulun 2 tanesi kendi sucu degildi , bu mac ozelinde esas elestirilmesi gereken zisis ve gou.

Çevrimdışı Murat_Bulut

• Üye
  • Yer: ELAZIĞ
hayir bayram etmeyelim bende en az sizin kadar uzuldum ama dilim gelmiyor o tarz seyleri bu takima soylemeye.
koc diyebilir evet , koc pana'dayken bilmem kac sayi farkla yendikleri macdan sonra oyunculara giydirmisti , kocun tarzi o , takimi ateslemek icin herseyi soyler.
vesely demisler vesely 3. faulunu aldi cikdi uzun sure girmedi , simdi vesely bok gibi de oynayabilir ama vesely'i her daim ruhunu koyan oyuncu.
Kötü oynama hakları var ama mucadele etmeme hakları yok ayrıca bır takım iki yılda 6 tane maçta kötü oynarsa ben bunda tesadüf olduğuna inanmam.Saha avantajımız olmasa gs ye elenecek hale geldik,halbuki onlardan kat be kat daha iyi bir takımız.Zaten biz daha iyi olduğumuz halde yenemediğimiz için kızıyoruz,yoksa bizden daha iyi olsalar mucadele ettik ama gücümüz yetmedi derdim.
Bu takımı hıcbır zaman da futbol takımıyla kıyaslamadım,kıyaslamak da aptallık olur zaten.Bu yıl bizi cok gururlandırdı basketbol takımı sağolsunlar,varolsunlar ama bu iki maçta da çok fazla üzdüler.Bunu da dile getirdik çunku bu takımı sorgusuz sualsiz desteklıyorsak,yerı geldiğinde sahada uyuduklarında ateşliyorsak,iki kelime etme hakkımızda olsun bi zahmet
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE...

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun

Besim 1. periyotta ardarda gördüğü 3 faulde 1 tertemiz blok + 1 pozisyonda Endere temas bile yoktu. Bildiğin eyyam yaptı hakemler. Gerçi bu maçta hakeme gelene kadar tepeden tırnağa kadar kötüydük. Ona rağmen kazanabilirdik te.

Çevrimdışı Murat_Bulut

• Üye
  • Yer: ELAZIĞ
Katiliyorum zaten.  Hep beraber burada fikir alisverisi yaparak, bircok husustaki fikirlerimizi gelistirip, degistirdik.  Daha da olgunlastik.  Bunlardan biri de "mac ozelinde yapilan elestiri" ile "takimi genel olarak elestirme" arasinda ayirim yapma.  Takim bir macta kotu oynayip hatalar yapinca, bunlarin elestirilmesi normaldir.  Bu gayet saglikli bir sey.  Keza Hoca'nin kendisi bile mac ozelinde oz elestiriler yapiyor.  Dedigim gibi, burada bazen algi karmasasi olusuyor.  Mac ozelinde yapilan elestirileri bazilari takima genel olarak yapilan bir elestiri olarak algiliyor.  Dikkatle okuyanlar gormustur.  Sezon basindan beri, en kotu oynadigimiz zamanlarda bile takimi kiyasiya sivadim.  Genel olarak muazzam bir takim haline gelince de, mac ozelinde yaptigim elestirilerin dozunu biraz arttirdim zira takim artik kendini kanitladi; belli taslar yerine oturdu. 

Tekrar bu macin ozeline gelecek olursak, sahada oynanan oyunun savunulacak bir tarafi yok.  Gerek de yok zaten.  Ama Galatasaray taraftarinin dediklerini de cok takmamak lazim cunku bir tarafta adi Avrupa'nin devleri ile anilan Fenerbahce, diger tarafta ise biraz da mucize eseri playofflara kalmis; Euroleague'de Top 16'da sonuncu olmus bir takim var.  Ote yandan, gozlemlenebilir verilere bakinca, bizim oyuncularin mac sectigine iliskin ciddi emareler var.  Boyle oldugu vakitler Usak'a bile kaybedebiliriz. 
Yine farkını ortaya koymussun abi,agzına yüreğine sağlık.Baştan sona katılıyorum inan ekleyecek tek bir cümlem bile yok
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE...

Çevrimdışı Besim

• Üye
Besim 1. periyotta ardarda gördüğü 3 faulde 1 tertemiz blok + 1 pozisyonda Endere temas bile yoktu. Bildiğin eyyam yaptı hakemler. Gerçi bu maçta hakeme gelene kadar tepeden tırnağa kadar kötüydük. Ona rağmen kazanabilirdik te.

Nasil temas yoktu?  Ender drive ederken, el uzatti ve degdi.  Hatta pozisyonun tekrarini da gosterdi.  Gereksizdi ve faulu aldi. 

Neyse, o kadar takilmaya da gerek yok.  Laf acilinca yazdim.
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2015, 20:56:08 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı Besim

• Üye
hocam 5 faulun 2 tanesi kendi sucu degildi , bu mac ozelinde esas elestirilmesi gereken zisis ve gou.

Gou sakat oynadi.  Zisis'te takimdan farkli elestirilecek bir sey goremedim ben.  Ciddi bicimde gozume batacak bicimde kotu oynayan oyuncular Bogdanovic (ve Vesely) idi.  Goze batmasinin sebebi de en cok topu kullananin o olmasiydi.  Ama dedigim gibi, herkesin kotu oldugu bir macta tek tek bazi oyuncularin uzerinde durmak dogru olmaz. 

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
resmen ayıp... kulüp tarihine kara bir lekedir bu maç...Bu kadar ruhsuz oynayan oyuncular ancak şike yapmıştır..

ironi mi ?

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Hiç kimse kendini kandırmasın 2-3 kişi dışında herkes ateş etti maç sonunda..Haklılarmı evet...

Takım F4 yapmasaymış neler yazılırmış acaba..Çok gönül kırıcı bir mağlubiyet oldu çok.
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
4 kişilik bir takıma yeniliyorsak ve bu süreklilik arz ediyorsa f4 yapmış olsak bile takımın bir yerinde bir eksiklik var demektir

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
4 kişilik takım ne yahu