Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 432243 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Gordonu tutabilseydik bile alırdık bu maçı, sağlık olsun.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
Daçkadan mazaretsiz 95 yemek nolursa olsun düşündürücü ayrıca yıllardır savunma yapamadık gitti

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Gordonu tutabilseydik bile alırdık bu maçı, sağlık olsun.

Adam, Vesely ve Zisis'un ustunde oldugu pozisyonda bile atti sayiyi :)

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Ligde evimizde kaybettiğimiz her maç moralimi ciddi bozuyor. Deplasmanda kaybettiğimiz maçlara ses çıkarmıyorum hatta olağan karşılıyorum ama evimizdeyken böyle isteksiz oynamak...
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Yine savruk bir oyun oynadık. Şahsen bu akşam ki görüntümüz bende ciddi hayal kırıklığı yarattı. Bu kadar beklemiyordum.

Bu olumsuz görüntümüzün ana sebebi yerli oyuncularımız. Maalesef yerli oyuncularımız ciddi anlamda moral çöküntüsü içerisinde. Son 16 saniyede  attığımız üçlük ile farkı iki sayıya düşürdükten sonra Oktay Mahmuti'nin aldığı mola vardı. Mola esnasında Obradoviç'in oyunculara taktik verdiği anki görüntüleri bilmiyorum benden başkasının da dikkatini çekti mi? Obradoviç, oyuncuları başına toplayıp nasıl oynamaları gerektiğini anlatırken, Semih bir kenarda Melih'le sohbet ederek tribünleri izliyordu. Yani koçla, maçla, diğer arkadaşları ile en küçük bir bağlantısı yoktu.

Geçenlerde de söylemiştim. Maalesef Obradoviç'in yapısı yerli oyunculara uygun değil. (Obradoviç'i eleştirmek, kötülemek  anlamında söylemiyorum. Sadece Türk oyunculardaki bu verimsizliğinin sebebini anlatmak adına söylüyorum) Yerli oyuncular duygusaldır.  Yapılan bir hata sonrasında koçun kendilerine bağırması onların oyunlarını etkiliyor. Zira bir çoğunun ailesi ya tribünden, ya da ekrandan kendilerini takip ederken, onlar Obradoviç'in kendilerine bağırıp çağırdığı anları ailelerinin  görmesinden rahatsız oluyor ve bu olay onlarda ciddi anlamda çöküntüye neden oluyor.  Bir yabancı oyuncu bundan etkilenmez ama Türk oyuncu öyle değildir. Semih, Oğuz, Melih, Serhat, Kenan, Berk... Sizce neden rotasyonun bir parçası olamıyor?  Maalesef benim görüşüm bu şekilde.
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2015, 23:38:57 Gönderen: Semazen »
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Abi Obrayı da eleştirelim, şu maçta Melih sıfır dakika olmaz yani, hele Semih tam form tutmuşken kenarda çürütmek olmaz kesinlikle

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
seibutis iyi oyuncudur tamam ama 25 sayı yemek ne ya? Bu adamı da tutamayacaksak yanmışız. Öbür tarafta Shurna'nın tek olayı ayağını kurup beklemek bunu görmemiş mi bizimkiler de art arda üçlükler yediler...yenilen 95 sayı ayrı zaten...cumadan pazartesiye 71 saat geçmiş maçın üstünden kimse yorgunluk demesin...Takım hala standart tutturamadı ve bu kadro ile tutturacak gibi durmuyor. alışacağız bir gün CSKA'yı zorlayıp, Barça'yı yenmeye sonra da Uşak'a Daçka'ya yenilmeye...

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Eloğlu ikinci tur grupları başlarken mental olarak olsun, fizik olarak olsun vites artırır, biz ise geçen seneki gibi vites düşürüyoruz. İnşallah bir iki maçlık geçici bir şeydir bu düşüş.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
Hepinize kesinlikle Katılıyorum ve sözlerinize imzamı atıyorum.
Obradovic yerlilerden neredeyse hiç katkı almıyor anlamıyorum Melih nasıl hiç oynamaz? Adam nolursa olsun bu maçta bile oynamıyorsam Coach beni silmiş diye düşünüyordur normal olarak.
Obradovic te eleştirilir ve rotasyon tercihlerini,bazı bariz hatalara yapılmaması gerekenlere göz yummasını(yada çözüm üretememesini) ve en önemlisi 2 Yıldır Takımı'n savunmada doğru düzgün mesafe kat edememesini hiç anlamıyorum. Ayrıca tabi her zor maçı son anlara kalınca kaybedilmesini hiç hiç anlamıyorum Obradovic varken(bir kaç istisna maç var tabi)

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
Yine savruk bir oyun oynadık. Şahsen bu akşam ki görüntümüz bende ciddi hayal kırıklığı yarattı. Bu kadar beklemiyordum.

Bu olumsuz görüntümüzün ana sebebi yerli oyuncularımız. Maalesef yerli oyuncularımız ciddi anlamda moral çöküntüsü içerisinde. Son 16 saniyede  attığımız üçlük ile farkı iki sayıya düşürdükten sonra Oktay Mahmuti'nin aldığı mola vardı. Mola esnasında Obradoviç'in oyunculara taktik verdiği anki görüntüleri bilmiyorum benden başkasının da dikkatini çekti mi? Obradoviç, oyuncuları başına toplayıp nasıl oynamaları gerektiğini anlatırken, Semih bir kenarda Melih'le sohbet ederek tribünleri izliyordu. Yani koçla, maçla, diğer arkadaşları ile en küçük bir bağlantısı yoktu.

Geçenlerde de söylemiştim. Maalesef Obradoviç'in yapısı yerli oyunculara uygun değil. (Obradoviç'i eleştirmek, kötülemek  anlamında söylemiyorum. Sadece Türk oyunculardaki bu verimsizliğinin sebebini anlatmak adına söylüyorum) Yerli oyuncular duygusaldır.  Yapılan bir hata sonrasında koçun kendilerine bağırması onların oyunlarını etkiliyor. Zira bir çoğunun ailesi ya tribünden, ya da ekrandan kendilerini takip ederken, onlar Obradoviç'in kendilerine bağırıp çağırdığı anları ailelerinin  görmesinden rahatsız oluyor ve bu olay onlarda ciddi anlamda çöküntüye neden oluyor.  Bir yabancı oyuncu bundan etkilenmez ama Türk oyuncu öyle değildir. Semih, Oğuz, Melih, Serhat, Kenan, Berk... Sizce neden rotasyonun bir parçası olamıyor?  Maalesef benim görüşüm bu şekilde.
Abi gerekirse butun sezon 8-9 kisiyle oynayalim ama yerli oyunculara yedirtmeyelim artik kimseyi. Milyon euro'lar alip sadece basketbol oynayan (oynamayi sevmeseler bu kadar yukselemezlerdi) bir adam kendisine bagirildi diye profesyonel davranamiyorsa gidebilir takimdan.

Bu gorusumun yaninda ben de Semih ve Melih gibi oyuncularin aldigi (almadigi) surelerin az oldugunu dusunuyorum.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Erdem2295

• Üye
Şu tarz maçlara sinr olduğum kadar CSKA tarzı yenilgilere sinir olmuyorum.Önce maça konsantre olamadık ve çift haneli farkla geri başladık.Salondakiler olarak takımı ateşlemeye çalışsak da hem ''katleden'' hakemler hem de başlardaki ciddi fark yetişemememize neden oldu.
Bu takım ligde 8 yenilgi alır gibi duruyor.
Son olarak takım yorgunluğu bu maçta bahane edecekse cuma Nizhny deplasmanı var pazar Beşiktaş maçına hiç çıkmasın o zaman.
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2015, 23:51:35 Gönderen: Preldzic55FB »

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Melih hususunda sunu diyorum: cui bono?  Bu iste var bir bit yenigi ama onu da cozemedim.  Caliskanligi ile Hoca'dan gecen sene cok takdir alan bir isim oldugunu hepimiz muhtelif mecralarda okuduk.  Acaba, Melih ipleri mi koy verdi?  Yoksa herkesin gordugu bir seyi, Hoca'nin gormemesine imkan yok. 

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
gerçi bu akşam makul ve seviyeli şekilde basketbol tartışmak zor ama gene de deneyelim

Öncelikle şunda anlaşalım:

Kaybettiğimiz maçların ana sebebi savunma. Bugün son dakikalar hariç hiç bir hücumu savunamadık neredeyse. Bu şekilde savunma yaparak yenebileceğiniz takım anca Eskişehir veya Konya gibi takımlar olur.

Savunmada şu an esas problemimiz, sezon başında denediğimiz sürekli adam değişmeli switch savunmasına geri döndük ancak kadroda bu oyunu anlayıp oynayabilen adamlar belli. Maalesef Semih, Oğuz, Serhat, oyuna girdiği zaman Melih, Goudelock bu savunmayı yapamıyor. Switch oyunu üzerinden çok sayı yedik, çok da ribaunt verdik. Buu savunma düzeni yüzünden Bjelica'ya gene overclock yaptırmaya başladık, ve Bjelica veriimi anında düştü. Son 3 maçtır Bjelica neredeyse oyunda yok ve halen daha 30 dakika üzerinde oynuyor.

Savunamadıkça hücumda da ritm bulmak çok mümkün olmuyor. Zaten moral olarak sürekli yedikçe atmak iyice zorlaşıyor. Hücumda zaman zaman iyi setler oynasak da çok fazla pozisyonda topu elimizde patlattık. Skor son bölümde açıldı ancak ama o da normal bir geri dönüştü.

Yerli oyuncular konusunda koça eleştiri yöneltilmesini çok anlayamıyorum, zira yerliler dakika buluyor. Ama sorun şu ki yerliler hocanın dediğini yapmıyor. Salonda çıplak gözle izlerken Semih'in Oğuz'un Serhat'ın yaptığı hataları görseniz çıldırırsınız. Tofaş veya KSK bu hataları kaldırır ama Fenerbahçe kaldırmaz maalesef. Melih geçen sene oynarken Obradovic iyiydi de bu sene mi kötü oldu? Oynayan oynamayan herkes kendine bakacak.

Bizim mutlaka surette 25 dakika kadar bir zamanı önde Zisis-Hickman-Bogdan arkada nemanja-Vesely oynamamız lazım. Kalan 75 Dakika Goudelock, Zoric, Semih,Oğuz, Kenan,Emir rotasyonuyla 10 kişi rotasyon her durumda formda olmalı. Melih ve Serhat da 1 dakika bile oynasalar o durumda hocanın dediğini yapmalılar.

Nizhny maçını kazanıp tekrar çıkışa geçeceğiz umarım

Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
Bencede 25 dakika bahsettiğin 5 ile oynamalıyız Okan

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Gecenin 11.00 inde kar soğukta oradan evine gidecek adamlara yapılmış haksızlıktır bu vurdumduymazlık..

Taraftarı yenilgiye alıştırıp sadece Konsantrasyon demek yakışmaz 25 milyon dolarlık takıma..

1 Tanesini alın dandik bir filme gönderin çıkışta bıdı bıdı konuşurlar..Taraftar küserse 4-5 kişiye oynarlar..Aman dikkat
HaBaBaM GüM GüM GüM