Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 859359 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ardglr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • ardaguler
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #345 : 18 Ekim 2014, 01:21:56 »
Biz bu Barca ile ne zaman karşılassak hep sıkıntılı dönemine denk geliyor.
Bizim maçla birlikte ivme yakalıyor adamlar.
Barca maçlarıyla alakalı olarak sadece iki beklentim var.
Birincisi her Ispanya deplasmanında olduğu gibi uçağa biner binmez yenilgiyi kabullenen 20'li farkları gören takım hüvviyetinden kurtulmak(yine yenilelim ama başabaş geçsin maç).
Ikincisi ise iç sahada galip gelmek(ah Bojan o üçlük girseydi geçtiğimiz sene herşey çok daha farklı olabilirdi).

Düzeltme;

Ben ikinci haftada Barca deplasmanına gidiyoruz sanmıştım.
Meğersem Polonya takımıyla oynayacakmışız.

Evet barcelona maçı 4.maç yanılmıyorsam, o zamana kadar daha hazır olurlar, ama biz de daha hazır oluruz. Kesinlikle kafadaki yeniliriz düşüncesini atmak lazım, kadro kalitesi olarak barcelona'dan eksik kalır yanımız yok. Uzunların biraz daha motive olmasıyla oradan bir galibiyet çıkabilir.

Çevrimdışı ardglr

• Üye
    • ardaguler
Karamsarlıktan konu açılmışken, bunu yazma ihtiyacı hissettim. Evet yeri geldiğinde çok anlamsız ve yanlış  eleştiriler,  ki eleştirinin yanlışı olur mu bu bir soru işareti, oluyor. Ama bir yandan da şunu düşünmek lazım, eskiden böyle eleştiriler yoktu, şimdi var. Yanlış da olsa insanlar basketbolu takip edip kendince tespitler ve çözüm önerileri getiriyorlar. Ki bunların belki de çoğu 1-2 yıllık basketbol izleyicisi. Hatta buna kendimi de katabilirim, 4-5 yıldır izliyorum basketbol ve bu konuda benden çok tecrübeli insanlar var burada onlar daha iyi değerlendirebilir.

Basketbol kültürü oluşturmaktan bahsederken sadece saha içinde kazanmak ya da yukarılara oynamak değil basketbolu bilen bir seyirci profili oluşturmak da çok önemli. Bu da birden değil yavaş yavaş  olacak bir şey, basketbolu takip eden kitlenin de her geçen yıl arttığını düşünüyorum. Şu an o yanlış  eleştiriyi yapan insanların da zamanla daha doğru bir bakış açısına sahip olacağını düşünüyorum. Bu tamamen sabır meselesi.  Biz izlediğimizi yorumlamayı çok seven bir milletiz, bunun başka bir yolu yok. Bunun adı karamsarlık da değil aslında tam olarak. Biraz daha mantığı öne çıkarabilmek esas konu.

Umarım doğru anlatabilmişimdir.

Çevrimdışı RickyHickmannn

• Üye
  • Yer: antalya
    • RickyHickmannn
Bunu demeye gelmiştim,gidiyorum.Sağa sola bakınca yenildik herhalde der insan.İkinci çeyrek saçmalamasak 70'in altında tutacaktık rakibi.
Siz 2.çeyrek saçmalamasak 70 in altında tutucaktık derseniz onlarda ilk çeyrek saçmalamasaydık maçı kazanmıştık derler sanki şans eseri 28 sayı yemişiz gibi söylüyorsunuz biz o çeyrekte bişeyleri yanlış veya eksik yaptıkki o 28 sayıyı yedik, ve şunuda söyliyim o 28 sayıyı 2. çeyrek değilde son çeyrekte yemiş olsaydık maçı toparlama şansımız olmazdı, o yüzden tabiki eleştiriler olucak ama bunları karamsarlık olarak görüp görmemek sizlere kalmış birşey.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Eve yeni geldik
@dr_tylerr  ve @okan kardeşim ile beraber izledik maçı.
Çok yorucu ama sonucu güzel maç oldu.
Milano çok tehlikeli takım. Bize çok ters takım
euroleague macerası güzel bir galibiyet ile başladı hayırlısı olsun..
ricky ve goudelock'ın maç kazandıran 3luk leri çok keyifliydi.
Goudelock sırasıyla bütün milano kisalarini yedi.bitirdi. perdesiz adam geçiyor yahu :) neyse fazla övmek istemiyorum..
Hackett yedi sonra gentile'yi yedi en son da yarım sağ adım ile moss'u yedi :) :)
Allah nazardan saklasın :)
hataları eksikleri ustadlar yazmis bize laf düşmez
 güzel anları da ben yazayım dedim :)

Bu arada can in hackett baskısı ve cok iyi savunmasi iskalanmasin..
semih oyunda iken momentum kaybeymedik iskender
melli yi zoric ile savunamadik pespese 8 sayi yedik..momentum 2nci periyot orda gitti.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Siz 2.çeyrek saçmalamasak 70 in altında tutucaktık derseniz onlarda ilk çeyrek saçmalamasaydık maçı kazanmıştık derler sanki şans eseri 28 sayı yemişiz gibi söylüyorsunuz biz o çeyrekte bişeyleri yanlış veya eksik yaptıkki o 28 sayıyı yedik, ve şunuda söyliyim o 28 sayıyı 2. çeyrek değilde son çeyrekte yemiş olsaydık maçı toparlama şansımız olmazdı, o yüzden tabiki eleştiriler olucak ama bunları karamsarlık olarak görüp görmemek sizlere kalmış birşey.
ihtimaller üzerine konusmak suna benziyor kardeşim
halamin bıyığı olsa dayim olurdu...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Barcelona takımı da bayern i sidik zoru ile yendi bu arada
kimse hazır değil.  Daha takımların 2 3 aya ihtiyacı var..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Neyse ben yatar Allah rahatlık versin..
şu salona gelen taraftara laf sokmayı bırakın yahu cidden bayiyor artık.

Çevrimdışı RickyHickmannn

• Üye
  • Yer: antalya
    • RickyHickmannn
ihtimaller üzerine konusmak suna benziyor kardeşim
halamin bıyığı olsa dayim olurdu...

Gün olurda ilerde halamın bıyıkları çıkarsa elaleme rezil olmaktansa şimdiden halama iyi bir kuaför bakıyomuşuz gibi düşünebilirsin abi       .

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
« Yanıtla #353 : 18 Ekim 2014, 01:42:49 »
Evet barcelona maçı 4.maç yanılmıyorsam, o zamana kadar daha hazır olurlar, ama biz de daha hazır oluruz. Kesinlikle kafadaki yeniliriz düşüncesini atmak lazım, kadro kalitesi olarak barcelona'dan eksik kalır yanımız yok. Uzunların biraz daha motive olmasıyla oradan bir galibiyet çıkabilir.

Barca maçı içerdeymiş.
Şayet Turow'dan bir deplasman galibiyeti çıkartırsak oaka'ya daha moralli gideriz.
Henüz hazır olmasakta gazla yürüyen oyuncular topluluğuna sahip olduğumuzdan 3-0 ilede Barca karşısına çıkarsak şaşırmam.
Tabi Polonya'dan galibiyet çıkartamazsak 1-2 ile Barca karşısına çıkabilme ihtimalini de gözardı etmiyorum.
...

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Gün olurda ilerde halamın bıyıkları çıkarsa elaleme rezil olmaktansa şimdiden halama iyi bir kuaför bakıyomuşuz gibi düşünebilirsin abi       .
Yanlış teşhisle tedavi koymaya çalışıyorsun..

Bir kere sıkıntı ribaunt sıkıntı değil.. Sıkıntı uzunlar ve kısalar yüzünden uygulamak zorunda kaldığımız savunma sistemi.

Bugün adam değişerek savunduğumuz için çoğu zaman 4 numaralar dışarıda kaldı. Bunun cezasını da ribaunt vererek yaşadık. Bunun karşılığında bizde 15 hücum ribauntu aldık.

Fbkolik sürekli eleştiriyorsun bende açıklıyorum.. Bu kısalar ve uzunlarla biraz mecbursun bu savunmaya.. Sadece Bjelica-Vesely ikilisi varken yapmak zorunda değilsin. O zaman da yapmak işine geliyor..

Bu savunma sistemi riskli ama iyidir. Yanlış hatırlamıyorsam Barca ve Pana da zamanında yaptı. Çok  uzun zaman beraber oynamak ister. Öyle 2-3 maçta oturmaz.

Maça gelirsek beklediğim gibi maç oldu. Sadece 4 numarayı kullanamadık. Daha fazla kullanmamız gerekirdi. Karşı tarafın koçunun hataları maça bizi getirdi.

Böyle başa baş giden maçlarda kazanmak iyidir. Her zaman ekstra güven getirir. Takıma da bu biraz lazımdı..

6-7 galibiyetle gruptan çıkarız..

Goudelock için burada çok kavga etmiştim. Haksız değilmişim. Hackett ile Moss'u paramparça etti bugün..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Eve yeni geldik
@dr_tylerr  ve @okan kardeşim ile beraber izledik maçı.
Çok yorucu ama sonucu güzel maç oldu.
Milano çok tehlikeli takım. Bize çok ters takım
euroleague macerası güzel bir galibiyet ile başladı hayırlısı olsun..
ricky ve goudelock'ın maç kazandıran 3luk leri çok keyifliydi.
Goudelock sırasıyla bütün milano kisalarini yedi.bitirdi. perdesiz adam geçiyor yahu :) neyse fazla övmek istemiyorum..
Hackett yedi sonra gentile'yi yedi en son da yarım sağ adım ile moss'u yedi :) :)
Allah nazardan saklasın :)
hataları eksikleri ustadlar yazmis bize laf düşmez
 güzel anları da ben yazayım dedim :)

Bu arada can in hackett baskısı ve cok iyi savunmasi iskalanmasin..
semih oyunda iken momentum kaybeymedik iskender
melli yi zoric ile savunamadik pespese 8 sayi yedik..momentum 2nci periyot orda gitti.

Teşekkürler kardeşim, yeni kombine ile ilk maçtı, kazanmak çok güzel oldu

(+) lar

-Goudelock gerçekten bir karakter. Kafasına neyi koyarsa yapıyor
-3 ve 4.çeyrekte savunma üst düzeydi
-Bugün kazandığımız maç CSKAya 20 fark yapmaktan çok daha değerli ve anlamlı bir maç. Milano bu ligin tam bizim ayarımızdaki takımlarından biri. Bu şekilde kazanmak her zaman iyidir.Bu sene EL çok çok sert geçecek. Daha ilk maçtan Top16 ambiyansı ve gerilimi vardı.
-Bugün kritik bir maçı son dakikalarda Emir olmaksızın kazandık. Emiri sevmediğimden değil ancak kilit bir oyuncu kenardayken kazanmak önemli

(-)ler

-Ribaunt ve bloklardan seken topları almakta kısalar yetersiz kaldı. Aşağı yukarı her bloktan sonra bir ikinci şans basketi yedik.
-Tamamen dikkatsizlik ve aceleden yapılan top kayıpları-bilhassa 4.çeyrekte kendi potamız civarında verdiğimiz toplar-
-gene oyunu okumakta yaşadığımız sıkıntı ve rakibin en önemli lider ismi Gentile'nin faul problemini kullanamamamız
-2.çeyrekte Melli'nin tepeden arka arkaya bulduğu boş 3lüklere üretemediğimiz çare
-Yerli oyunculardan skor katkısı alamamak hali -melih ve kenan süre almadı, semih sayı atmadı, Can da 2 sayı attı ama savunmada iyidi. Sadece oğuz'dan 8 sayı bulduk

Özetle EL 1.maç için beklenildiği gibi zor ancak takıma katkısı olacak bir galibiyet aldık. Milano'ya karşı 3 maçlık mağlubiyet serisi de böylece kırıldı

Salon atmosferi geçtiğimiz yıla göre çok iyidi. Öncelikle indirimli kombineyle gelen UNIFEB grubu ciddi tezahürat yaptı. Eğer onlar da sahadaki basketbola uygun tepki verirlerse çok daha yoğun bir baskı yaratabiliriz

Ömer Onan töreni önce 9:00da olacak denildi, sonra devre arasına alındı.Ömer'e yeni hayatında ve görevinde başarılar ANCAK:

Bu ancağı koymak bir Fenerbahçelilik borcudur

a. İsterse sünnetinde kirvesi olsun, Fenerbahçe'nin 1 şampiyonluğunu dopingle çalan kulübün idarecisi olan Engin Özerhun'a Fenerbahçe salonunda ödül verdirmek basiretsizliktir.

b. Ömer Onan'ı istemediği malum olan NKya ödül verdirmek Ömer'e saygısızlıktır( http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=364)

c. Ömer'i severiz, lakin Mirsad, Ömer falan derken bu kulübün yetiştirdiği tek süperstar basketçi olan, ELyi kazanmış tek Türk basketçi olan, herşeyiyle Fenerbahçeli olan İbrahim Kutluay'a çeşitli kişisel husumetlerden ötürü itibar gösterilmemesi ve yok sayılması hem Fenerbahçe tarihine hem de kulübe hakarettir. İnşallah kuyruğu ile kavga etmeyen tıynette yöneticilerimiz devreye girer de bu ayıp temizlenir.

Bunun dışında Fenerbahçe tarihinin ilk şampiyon kadrosuna dair de mutlaka birşeyler yapılmalıdır.
-
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2014, 02:11:26 Gönderen: Okan Y. »
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı kuga

• Üye
ANCAK:

Bu ancağı koymak bir Fenerbahçelilik borcudur

a. İsterse sünnetinde kirvesi olsun, Fenerbahçe'nin 1 şampiyonluğunu dopingle çalan kulübün idarecisi olan Engin Özerhun'a Fenerbahçe salonunda ödül verdirmek basiretsizliktir.

b. Ömer Onan'ı istemediği malum olan NKya ödül verdirmek Ömer'e saygısızlıktır

c. Ömer'i severiz, lakin Mirsad, Ömer falan derken bu kulübün yetiştirdiği tek süperstar basketçi olan, ELyi kazanmış tek Türk basketçi olan, herşeyiyle Fenerbahçeli olan İbrahim Kutluay'a çeşitli kişisel husumetlerden ötürü itibar gösterilmemesi ve yok sayılması hem Fenerbahçe tarihine hem de kulübe hakarettir. İnşallah kuyruğu ile kavga etmeyen tıynette yöneticilerimiz devreye girer de bu ayıp temizlenir.

Bunun dışında Fenerbahçe tarihinin ilk şampiyon kadrosuna dair de mutlaka birşeyler yapılmalıdır.
-
Ne sevmek ne sevilmek,
ne de ağlayıp gülmek,
Senin hasretin bize ölüm demek!

Şereftir seni sevmek,
sana kanaryam demek,
bu sevdamız sonsuza dek sürecek!

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Goudelock'ı kim getirdiyse, allah razı olsun.
Cok büyük oyuncu..

Moss + hackett gibi adam yiyen savunmacılara karsı bu performans muhtesem. Hele onları madara edercesine attıgı sayılar orgazm sebebi :)

Diger taraftan ben Emir'in bench lideri olmasına acayip sevindim. Sahsen emir sahadayken diger oyuncuların ritminin düştügünü düşünüyorum.
Emir bence bu sekilde oynamalı..

Maça da fırtına gibi girdik zaten.
2-3 maç daha bu sekilde oynarsak bu düşüncem daha da oturacak :D

2. ceyrek veselynin kenarda unutulması ve bjelicanın bir tuhaf halleri dısında (zoric artık sasırtmıyor) sıkıntı verici bir durum yoktu bence.
Bogdan kardesimiz de tepeden 9-10 metreden attıgı üclükleri bir de köselerde sokarsa canımız cigerimiz olur :)
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2014, 02:12:06 Gönderen: Bukefalos »
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı ardglr

• Üye
    • ardaguler
« Yanıtla #358 : 18 Ekim 2014, 02:10:48 »
Barca maçı içerdeymiş.
Şayet Turow'dan bir deplasman galibiyeti çıkartırsak oaka'ya daha moralli gideriz.
Henüz hazır olmasakta gazla yürüyen oyuncular topluluğuna sahip olduğumuzdan 3-0 ilede Barca karşısına çıkarsak şaşırmam.
Tabi Polonya'dan galibiyet çıkartamazsak 1-2 ile Barca karşısına çıkabilme ihtimalini de gözardı etmiyorum.

Turow nasıl bir takım hiç fikrim yok, grubun zayıf halkası olarak görünüyor, ordan galibiyetle dönmek önemli. Şu OAKA'dan bir galibiyet çıkarsak, bir galibiyetten çok daha fazlası olacak aslında. ilk 5 maç sonunda en kötü 3-2 olmak gerek.

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
« Yanıtla #359 : 18 Ekim 2014, 02:11:23 »
Fikstür de ters baya 5 maçın 4'ü deplasman.Pana+Turow'u yenip Barcaya mücadeleci oyunla kaybetmeye kabulüm.Stratejimizi tamamen Barcadan kaçacak şekilde yapmalıyız bence.Geçen yıl çok sıkıntısını çektik bunun.Grupta lider olduk nanayı yedik,öteki tarafta olsaydık şansımız daha fazlaydı.Bu sene aynı hataya düşmemek lazım.Bu ayıp değil,strateji ve tercihtir.