Öyle bir kadro kalitemiz var ki, 2 tane nokta transfer (PG + C) F4 ve EL şampiyonluğunu getirebilir.
Beni en çok sinir eden şey elden kaybedilen toplar. Yapma bunu işte. En çok da Can yapıyor. Zaman zaman Hickman yapıyor. Bogdan da tembel pas atma konusunda çok rahat. İyi değil. Çok çalışılması lazım bu konuda.
İlk çeyrek mükemmele yakın oyun vardı. Gözlerimi ovdum. Aynı Miami Heat gibiyiz. İstediğimiz zaman gözleri karartıp o eller, kollar ile her yerde göz açtırmadan hareketli sert savunma yapıyoruz. Fakat bunu uzun sürdüremeyip, hatta üzerine oyun konsantrasyonunu kaybedip hem hücumda hem savunmada akılalmaz işler yapıyoruz. Pacers'ın 48 dakika atletik sert savunmasının temelini Paul George - George Hill sağlıyor. Perimeter savunmada Bogdan'ın yanına öyle birini koymalıyız ki fizikli ve atletik olarak agresif ön alan savunması yapmalı, hem de lider playmaker eksikliğini kapatmalı. Calathes mükemmel, Koponen başarılı. Bugün yediğimiz yüksek sayıyı görünce öncelikte top paylaşımından ve dolayısı ile Heurtel'den vazgeçtim. Belki bir şutör daha sisteme uydurulursa çok acayip bir şeye evrilebiliriz. Tabi sadece savunma yetmiyor işte. Bu yüzden beklendiği gibi Spurs - Heat finali oynandı. All-around bir takım olmayı başaramadık sanırım yıllarca.
Zoric'in bugün hiç oynamaması bana acaba dedirtti. Zoc, TOP 16 öncesi Zoric'ten vazgeçebilir mi? Semih böyle devam etmeli. Belki o zaman para harcamaktan kaçınmayız.
Açık sahayı bulduk mu durdurulamaz takım oluyoruz. Takımda Hickman, Goudelock, Bogdan, Bjelica, Vesely gibi drive konusunda çok etkili oyuncular varken drive etmedik mi intihar ediyoruz. Her etkili driveda spacing ve playmaker sorunları ortadan kalkıyor. Bunu oturtursak PG transferi ile acayip bir yere çıkar takım. Bu sefer switchleri çok etkili yaptık. Baş altı takımlara karşı kendimizi fazla yormadan dengeli bir hareketli savunma yapabildiğimiz sürece iş kazası olmayacak.
Bugünün özeti, takımın direksiyonunu Kenan'ın üzerine yıkmak olmaz. 2-3 yıl daha ana parça olamaz. Mutlaka bir PG transferi her halukârda şart. Rotasyonun daralması bile etkin bir sebep.
Goudelock için ne söylesek az be.