Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 847718 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ardglr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • ardaguler
Bal gibi de yersin.  Oyle bir sunus seklin var ki, mantiksal olarak mumkun degil izlenimi yaratiyor.  Hoca'nin takimi analiz etmesi ile oyuncularin bu analizin gereklerini pratige dokmeleri arasinda fark var.  Benim karsi ciktigim nokta, bu ikisini ayirt etmeden, ayni sey gibi sunman.

Şöyle bir fark var, siz ortada bir analiz olduğunu düşünüp oyuncuların bunu uygulayamadığını savunuyorsunuz. Ben de yeterli analizin yapılmadığını düşünüyorum. Bunu da oyun sıkıştığında hamle yapılamamasına dayandırıyorum. Sahaya sadece tek bir anlayışla çıkılmaz sonuçta, hesaplar yapılır, buna göre çözüm önerileri oluşturulur. Ben maç boyunca böyle bir hamle göremedim.

Mümkün değil gibi bir şey yok tabii ki, ama hayatta her şey mümkündür diye başlarsak eleştiri yapamayız.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
2 senedir Guard diyoruz..Yine diyoruz..

2 senedir sağlam 5 diyoruz yine diyoruz..

2 senedir 3 numara lazım diyoruz yine diyoruz..

Kota varken 8 yabancı alan takım kota kalktı 6 da kesti..Bu kadar türk almaya ne gerek vardı..

Onu diyorum aynı tas aynı hamam..Geçen sene F16 performansımızdan bukleler sunduk..Rezital yaptırırdık adamlara yaptırdık..

Mvp çıkarırdık çıkardık..Yani demem o olmazsa olmaz..Obradoviçlede olmaz abi..Olmuyorda ayrıca bana göre..Bir kere neden olmuyor..O eski Obradoviç gibi davranmıyor.Adam özünü inkar ediyor..Böyle bir takım Obradoviç tarihinde yok..

Adam gibi Guardı olmayacak...Sağlam 3 numaraların olmayacak..Sağlam Pivotun olmayacak..Bak Pana ile 10 kusur senesine..Varmı böyle takımı..Eee o zaman neden kasıyoruz baba?

Bu arada ekleme yapalim; Zoric'in iki senelik anlasmasi ciddi bir maddi kulfet olusturdu.  Gecen sene sonuna dogru yukselen bir performansi soz konusuydu ve sozlesme iptali ciddi bir yuk olacakti.  O yuzden, bu detaylari goz onune almak lazim.
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2014, 00:04:00 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
riv riv kemençeden çıkan sestir...Valla organizasyona karrışmam evsahibi sensin

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Abiler biraz Zoric'e yüklensek kimsede sinir stres kalmaz gibi geliyor bana. Hem bir geleneği de atlamamış oluruz :)
onu doğuranin. ....
lan şaka biryana onluk durum yoktu bugün
hepsinin diye baslariz küfüre  :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
riv riv kemençeden çıkan sestir...Valla organizasyona karrışmam evsahibi sensin
ahahaha abi sus diyorsun yani.
Tamam organize için mekan bakarız

Çevrimdışı Ereng.

• Üye
  • Yer: Kayseri
Kardeşim o mesaja yazdığını  anladım zaten ama taraftar oynanan oyundan o kadar üzgün ki bir sinirle yazabiliyor,içini öyle dökme ihtiyacı hissedebiliyor,olur böyle şeyler.Birşey yazıldı diye senin direk cephe alıp eleştirinin tanımını yapmana gerek yoktu,özgür bir forumda sınırları aşmadığı sürece isteyen istediğini yazabilmesi lazım ki burası terbiyesi en yüksek forum bence,burada bile büyük tepki gösterilmesineydi benim kızmamda,benim de anlatmak istediğim buydu en başından.

O mesajda ben sınırların aşıldığı düşündüm , eleştiri kavramının arkasına sığınılmaması için yazdım anlamını . Kimseye cephe almış değilim . Herkesin kırgın , üzgün olduğunun da farkındayım . Umarım böyle günleri çok daha az yaşarız .

Çevrimdışı fb_balkay

• Üye
    • twitter.com/paulgeorge__13
Onur kırıcı bir mağlubiyet doğru yapılan hiç birşey yok sene başından beri bunun mesajı verildi gerekli önlemler alınmadı,koç çok formsuz tamamen hayal kırıklığı buradan ya şahlanma yaşanır yada dibi görüp basketbol şubesini kapatırız.
Aşkınla olduk derbeder
Senin sevgin bir ömre bedel
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Besim Zoriç in gelmesi değil mesele..Zoriç bu sene gelmedi..Zoriç böyle iken ona güvenerek bu kadar pahalı kadroya onu Pivot olarak görende..1 sene denedik yok işte..

2. si burada 1-2-3-4-5-6-7-8-.... 60  kişi say bitmez..Herkes bu takıma bir guard lazım demiyormu 2 senedir..Diyor..Sonuç?

3. Bizim savunmada bireysel savunmada 1 tane başarılı oyuncumuz yok..Bu nasıl bir takım kimyası?
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı finkployd

• Üye
  • Yer: Ankara
onu doğuranin. ....
lan şaka biryana onluk durum yoktu bugün
hepsinin diye baslariz küfüre  :)

15 dakika 9 sayı 3 ribaunt 2 asist. Aslında iyi iş çıkarmış diyerek ben de geleneksel Zoric dilloluğumu yapayım o zaman :)

Çevrimdışı fb_balkay

• Üye
Besim Zoriç in gelmesi değil mesele..Zoriç bu sene gelmedi..Zoriç böyle iken ona güvenerek bu kadar pahalı kadroya onu Pivot olarak görende..1 sene denedik yok işte..

2. si burada 1-2-3-4-5-6-7-8-.... 60  kişi say bitmez..Herkes bu takıma bir guard lazım demiyormu 2 senedir..Diyor..Sonuç?

3. Bizim savunmada bireysel savunmada 1 tane başarılı oyuncumuz yok..Bu nasıl bir takım kimyası?
savunma liderimiz yok abi cem abi sevmesede maciulis bile çok fark ederdi savunmada.
Aşkınla olduk derbeder
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Savunma da başarılı oyuncumuz yok kısmına kesinlikle katılmıyorum. .tamamen sonuç odaklu konuşuluyor

Sato ömer bo varken 100 yerdik he maçtan. Çok iyiydiler bireysel olarak. Sonuç.  Takim gibi hareket etmezsen böyle yunan şeyi yersin muratim...
bogdan da hickman da iyi savunmacilar

Çevrimdışı fb_balkay

• Üye
15 dakika 9 sayı 3 ribaunt 2 asist. Aslında iyi iş çıkarmış diyerek ben de geleneksel Zoric dilloluğumu yapayım o zaman :)
dilloluk deği bugün belkide tek olumlu şey zoriç'ti düşün artık takımın halini.
Aşkınla olduk derbeder
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
ahahaha adamsin güzel kardeşim...
sende tecavüz den keyif alanlardansin desene ..
ne demiş atalar kaçınılmaz ise zevk almak lazım diye 8)

hmetin

• Ziyaretçi
Huseyin Hoca, bana ithafen yazmissin sanirim.  Her hafta ayni seyleri konusuyoruz, o yuzden surekli bunlari tekrar etmenin bir manasi yok.  Kisaca, deginmek gerekirse:

(1) En iyi salon derken kastin nedir?  En yenisi mi?  En moderni mi?  Oyle ise evet.  En iyisi derken, rakip uzerinde en iyi baski yaratan salon mu?  Bence en kotusu.  O yuzden, muglak bicimde bunu konusmak zor.
(2) Dunya ve Avrupa Sampiyonu oyuncularin cok daha fazlasi diger takimlarda da var.  Daha da onemlisi, en iyi oyunculari kadroda biriktirmenin basarinin direkt recetesi olmadigini defalarca gorduk.
(3) Dedigim gibi, ust duzey takimlarin hepsinde, bu tur paralari alan oyuncular var.  Bunun bize has sorunu, Turk oyuncularin mentalite olarak cok calismaya yatkin olmamasi olabilir.

Besim Hocam gucume giden iyi ki kulturumuz yok bir de ona sahip olsak yapılacak elestirileri dusunemiyorum minvalinde yorumlar bu sizin de olabilir bir baskasının da olabilir.FB Sk gelen oyuncuyu neden oldursun.Gelen oyuncu burada oynamıyorsa,is ahlakı zayıfsa bu neden klubun ve kocun sucu olsun.Ben bunu anlayamıyorum.
İngiltere Q2 arenadan sonra Avrupa'nın en modern salonuna sahibiz.O oyunculardan rakiplerde de olabilir.Ama bizde de var.Top 10 oyuncudan belki 32u bizde spor da iyi oyuncuyla oynanıyor.Pana bize fark atacak,Bramos 10 ucluk atacak,Pana ilk yarıda 60 atacak takım degil bunu yeme hakkımız yok,olmamalı...Avrupa'nın en iyi kocu bizde,digerlerinde bu luks yok.Ayrıca o salonun akustigi de cok iyi ama sen cekirdek yiyicem dersen o akustik olmaz.Bizim verdigimiz paraları veren de toplasan 4 takım varsa biri de biziz.En iyi antrenoru getiriyoruz,parayı veriyoruz,salonu veriyoruz,taraftar seyirci rekoru kırıyor.Kombinede rekor kırılıyor.Burada oyuncunun da payına birseyler dusmuyor mu?Seyirci rekor kırıyorsa,parayı dokuyorsa basarı isteme hakkı yok mu?

Ben koca birsey demiyorum.Ama koc da istedigi kadroyu kursun,kimsenin bahanesi olmasın.Ben bir taraftar olarak basarı isteme ve bekleme hakkımın oldugunu dusunuyorum.Bir Baskan ve taraftar olarak Ahmet Ozokur'un da,Aziz Yıldırımın da basarıyı isteme hakkı oldugu dusuncesindeyim.OAKA,Dia falan beni acıkcası enterese etmiyor.Real yarın gidip 20 vurup gececekse sen de 3 sayı ile gec.Milano rovansı ne olur tahmin edebilen yoktur.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Şöyle bir fark var, siz ortada bir analiz olduğunu düşünüp oyuncuların bunu uygulayamadığını savunuyorsunuz. Ben de yeterli analizin yapılmadığını düşünüyorum. Bunu da oyun sıkıştığında hamle yapılamamasına dayandırıyorum. Sahaya sadece tek bir anlayışla çıkılmaz sonuçta, hesaplar yapılır, buna göre çözüm önerileri oluşturulur. Ben maç boyunca böyle bir hamle göremedim.

Mümkün değil gibi bir şey yok tabii ki, ama hayatta her şey mümkündür diye başlarsak eleştiri yapamayız.

Isabetli bir noktaya parmak basmissin ama sunu gozden kacirmamak lazim: Hoca'nin ne sekilde analiz ettigi ile oyuncularin ne sekilde ortaya koydugu arasinda ic ice gecmis bir yapi var.  Gayet guzel analiz etmesine ragmen, oyuncular bunu icrada basarisiz olmus ise, ortaya kotu bir sonuc cikiyor.  Yani kotu sonuc, kotu analiz denklemi olusuyor.  Bu yukarida bahsettigim mantiksal dizin icinde yanlis olabiliyor.