Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 859389 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Sürekli beklenti düşürerek, bir şeylere bahane üreterek aslında olabilecek sınırsız şeyi olamaz kılan, sınırlayanlar aslında takımı aşağılıyor. İşin kötüsü herkes de bunu kabul etmiş. Kimsenin canını sıkmaya niyetim yok. Forumunuzda mutluluklar umarım istediğiniz türde yorumlar görmeye devam edersiniz.
Çok basit birşey söylüyorum: Kendi takımına 'loser' demek onu aşağılamaktır. 'Loser'lık bu kadar basit bir kavram mı ki 14 maçlık maratonun evinde kaybedilen 3. maçında takım 'loser' ilan ediliyor? Ya, onu da geçtim, bir insan nasıl olur da desteklediği takıma 'loser' der yahu? Arabesk edebiyatı mı yapacaksınız üzerine, ne iştir anlamadım.

Birşey söyleyince de "size iyi forumlar" oluyor hemen. Anlaşılması kolay birşey söylüyorum: Şu takımı gelip, burada aşağılamayın Fenerbahçeli olarak. Bunu yapmamak çok mu zor? Eleştirmeyin mi diyoruz?
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimiçi Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Herhangi bir 'top-class' takımın sahasında herhangi bir başka 'top-class' takıma yenilmesi normaldir. Her zaman olur, her zaman olacaktır. Bunun tersi iddia eden edepsizlerin gelip foruma kusmamaları gerekir. Kusacak başka başka mecralar vardır, gidip oralara kusabilirler ya da sıçabilirler, sorun yok.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
Rotasyon olayıyla ilgili dediklerime yorumun nedir Kemal abi Cem abi değerli abilerim sevgili kardeşlerim ? Düşüncemin bi Meta hali var mı yada sahada bir gerçekçiliği söylediğim maç sonlarına çözüm olabilir mi yada geneline merak ediyorum

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
He düzeldi Kemal abi yorumumun Altın'da Besim Abinin avatarı vardı 😃😃

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
He düzeldi Kemal abi yorumumun Altın'da Besim Abinin avatarı vardı 😃😃

Yorumun altinda Van Basten avatarinin belirmesi hayra alamettir.  Yarin bir piyango bileti al.

Çevrimdışı Besim

• Üye
önce cska, sonra olympiacos'a sahanda maç vermek rezilliktir, rezalettir.
bunu normalleştirmek sıvacılıktır.
doğrudan rakiplerine sahanda maç vermeyeceksin, avrupa basketbolunda işin kuralı budur.
olympiacos, cska bizim rakibimiz değil demek en hafif ifadeyle insanları aptal yerine koymaktır, yapmayınız.
bu takımın rakipleri cska, olympiacos, real madrid ve barcelona'dır.
mevcut grupta 3.'lüğün aşağısında bir derece elde etme ihtimali en fazla %10'dur.
çeyrek finalde saha avantajı olmamasına rağmen, bu takım barcelona'yı eleyerek f4'a kalacaktır.
lakin cska ve olympiacos'a karşı 0/4 ile gruptan çıkmak kepazeliktir,
f4'a kalınsa dahi top 16'da elde edilen derece rezillik, kepazeliktir.
olympiacos, cska bizim rakibimiz değil demek ayıptır,
utanması, arlanması olan adamın söylemeyeceği sözlerdir...
bunu diyen adamın ya utanması, arlanması yoktur,
ya da karşısındakileri beyinsiz yerine koyuyordur.
bu daha büyük ayıptır.
kaçınalım lütfen...

Adam belki onlardan bize rakip olmaz deyip alcak degil de yuksek irtifadan ucuyordur? :)
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2015, 00:38:37 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
Harbi gidip Denicem nerden neyin olacağı belli olmaz Van Basten'dir belki de hayatımın dönüş Noktası 😃 Besim abi rotasyonla ilgili yazdığımı okuduysan bi kaç sey yazar mısın yorumlarını değerli bulup merak ediyorum açıkçası

Çevrimdışı Besim

• Üye
Harbi gidip Denicem nerden neyin olacağı belli olmaz Van Basten'dir belki de hayatımın dönüş Noktası 😃 Besim abi rotasyonla ilgili yazdığımı okuduysan bi kaç sey yazar mısın yorumlarını değerli bulup merak ediyorum açıkçası

Hakli oldugun ve katildigim noktalar var.  Obur taraftan da bizim yerlilerin idmanlardaki hallerini bilmiyorum.  Uyduruk maclar disinda esprilerini goremedik.  Bir de tabii Hoca Olympiakos'u cok iyi taniyor.  2. ceyrek disinda iyi de goturduk maci.  Bizimkilerin pek yoruldugu izlenimini de edinmedim.  Kisalar girse hucumda yapabilecekleri en fazla ekstra sutlar olurdu ki, Goudelock zaten son ana kadar catir catir atti hepsini.  Valla simdi aklimdakileri "bilinc akisi" teknigi ile aktarmis gibi oldum ama son tahlilde sanirim, bu maca o kadar etki ettigini dusunmuyorum.  Ama ilerisi icin mutlaka rotasyonun genislemesi lazim.  Bu esyanin tabiati geregi. 

hmetin

• Ziyaretçi
Sabırsız taraftar profiline hic katılmıyorum.Bu takım yıllardır ciddi yatırım yapıyor.Bu taraftar Ulker yokken bile Mahmud Abdul Raufları,Zan Tabakları,adını hatırlayamadıgım Sloven ucan bir forvet vardı Milic mi neydi.Cok fazla sayıda A Class oyuncu gordu.Bu takım yıllardır ciddi yatırım yapıyor.Bu seyirci 12.000 ortalama ile Sinan Erdem'de rekor kırıyordu.

Su anda da Avrupa'nın en iyi kocu,salonu,oyuncuları,taraftarı var.20-22 neyse butcesi var.Ne zaman F8 yaptık?Ne zaman F4 yaptık?Oyuncu ile olmuyor,salon ile olmuyor,taraftar ile olmuyor.Bu takım Spahija ile de mucadele ediyordu.Bir Piangiani doneminde gelen 100 attı giden 100 attı.Loser benim bildigim de sevdigim de bir tanım degil bunu kullanacaksam da ezikler icin kullanırım.Hos olmadıgına ben de katılıyorum.

Ama artık bu bahane edebiyatı yetsin diyorum.Alba Berlin evinde Barca'yı yenebiliyor.Biz eksik Barca'ya evimizde de deplasmanda da yeniliyoruz.Oly ye evimizde yeniliyoruz.Bizden butce olarak ve guc olarak ustun diyebilecegin 2 takım var.Real,CSKA digerleri Barca,Oly,Pana,Maccabi bizim seviyemizde ya da kadro olarak bazıları bizden gucsuz takımlar ozellikle Pana ve Maccabi bana gore bizden daha dar kadrolar dusuncesindeyim.

Basarı F4'dur.Gruptan cıkmak ustune duseni yapmaktır.CSKA,OLY,PANA,BARCA'yı devirmek ozguvendir.Daha kendinden emin ve ozguvenle F8,F4'e cıkarsın.15-16 kisilik ciddi ve maliyetli rotasyonla yola cıkacaksın.Bunu en azından 3 senedir rahat diyebiliriz.Yeni takım kurana,kendinden dar rotasyonu olana,benzer butceli olana yenilip ki yeniledebilirsin.Ama hedef macları ve ozguven kazandıracak macları alman lazım bunun faturasını her zaman sadece ya da oncelikle taraftara kesmek ve sabırsız taraftar deyip etiketlemek ben bu hesabı almıyorum.İtiraz ediyorum.Hadi taraftar sabırsız,haksız peki 2 yıldır FB F4 yapmalıydı diyen gezetecilerde mi tarafsız ya da artniyetli?

Su anda kaybedilmis birsey yok.Gruptan hala cıkabilirsin.Ama ilk 2 cıkmak saha,seyirci avantajı ile F4 yolunda buyuk adım atmak demek,kaybedilen bir ozguven ve fikstur var.Ama larla is bitmiyor.Ama oyle ama boyle ama oynamadı ama kendini vermedi vs ezikler bu Oly'i evinde yendi.O hedef macla da 2. gruba kaldı.Yenildik ama son 2 dakikayı oynayamadık,yenildik cunku 2 ribauntu alamadık,yenildik cunku serbst atıs atamadık.Artık buna benzer cumleleri duymayalım istiyoruz.Bu takım gucunu her sekilde kadro,seyirci,butce,salon artık parkede gostersin.Artık "ama"lar olmasın.O "ama"ların faturası da seyirciye cıkmasın.Cıkıp catır catır oynasınlar.

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
Çok basit birşey söylüyorum: Kendi takımına 'loser' demek onu aşağılamaktır. 'Loser'lık bu kadar basit bir kavram mı ki 14 maçlık maratonun evinde kaybedilen 3. maçında takım 'loser' ilan ediliyor? Ya, onu da geçtim, bir insan nasıl olur da desteklediği takıma 'loser' der yahu? Arabesk edebiyatı mı yapacaksınız üzerine, ne iştir anlamadım.

Birşey söyleyince de "size iyi forumlar" oluyor hemen. Anlaşılması kolay birşey söylüyorum: Şu takımı gelip, burada aşağılamayın Fenerbahçeli olarak. Bunu yapmamak çok mu zor? Eleştirmeyin mi diyoruz?
bu olayın tanımı yemek yediğin kaba pislemektir
kendi tuttuğun takıma loser demek önce kendine saygısızlıktır
birşeylerin oluş şekli düşündüğümüz gibi olmayabilir hayal kırıklığına uğramış olabiliriz kendimize yediremediğimiz şeyler olabilir ama yola devam etmenin şekli loser deyip kenara çekilmek değildir
örnek olarak önümüzde geçen sene top16nın ikinci yarısında oynan  35 sayı farkla biten maccabi cska maçı var sonra adamlar gittiler kupayı aldılar
yapmayın etmeyin bu takım son topa kadar mücadele ediyor bu takımı yıllarca bekledim bence beklediğimede değecek en azından böyle ümit ediyorum

Çevrimdışı Besim

• Üye
Sabırsız taraftar profiline hic katılmıyorum.Bu takım yıllardır ciddi yatırım yapıyor.Bu taraftar Ulker yokken bile Mahmud Abdul Raufları,Zan Tabakları,adını hatırlayamadıgım Sloven ucan bir forvet vardı Milic mi neydi.Cok fazla sayıda A Class oyuncu gordu.Bu takım yıllardır ciddi yatırım yapıyor.Bu seyirci 12.000 ortalama ile Sinan Erdem'de rekor kırıyordu.

Su anda da Avrupa'nın en iyi kocu,salonu,oyuncuları,taraftarı var.20-22 neyse butcesi var.Ne zaman F8 yaptık?Ne zaman F4 yaptık?Oyuncu ile olmuyor,salon ile olmuyor,taraftar ile olmuyor.Bu takım Spahija ile de mucadele ediyordu.Bir Piangiani doneminde gelen 100 attı giden 100 attı.Loser benim bildigim de sevdigim de bir tanım degil bunu kullanacaksam da ezikler icin kullanırım.Hos olmadıgına ben de katılıyorum.

Ama artık bu bahane edebiyatı yetsin diyorum.Alba Berlin evinde Barca'yı yenebiliyor.Biz eksik Barca'ya evimizde de deplasmanda da yeniliyoruz.Oly ye evimizde yeniliyoruz.Bizden butce olarak ve guc olarak ustun diyebilecegin 2 takım var.Real,CSKA digerleri Barca,Oly,Pana,Maccabi bizim seviyemizde ya da kadro olarak bazıları bizden gucsuz takımlar ozellikle Pana ve Maccabi bana gore bizden daha dar kadrolar dusuncesindeyim.

Basarı F4'dur.Gruptan cıkmak ustune duseni yapmaktır.CSKA,OLY,PANA,BARCA'yı devirmek ozguvendir.Daha kendinden emin ve ozguvenle F8,F4'e cıkarsın.15-16 kisilik ciddi ve maliyetli rotasyonla yola cıkacaksın.Bunu en azından 3 senedir rahat diyebiliriz.Yeni takım kurana,kendinden dar rotasyonu olana,benzer butceli olana yenilip ki yeniledebilirsin.Ama hedef macları ve ozguven kazandıracak macları alman lazım bunun faturasını her zaman sadece ya da oncelikle taraftara kesmek ve sabırsız taraftar deyip etiketlemek ben bu hesabı almıyorum.İtiraz ediyorum.Hadi taraftar sabırsız,haksız peki 2 yıldır FB F4 yapmalıydı diyen gezetecilerde mi tarafsız ya da artniyetli?

Su anda kaybedilmis birsey yok.Gruptan hala cıkabilirsin.Ama ilk 2 cıkmak saha,seyirci avantajı ile F4 yolunda buyuk adım atmak demek,kaybedilen bir ozguven ve fikstur var.Ama larla is bitmiyor.Ama oyle ama boyle ama oynamadı ama kendini vermedi vs ezikler bu Oly'i evinde yendi.O hedef macla da 2. gruba kaldı.Yenildik ama son 2 dakikayı oynayamadık,yenildik cunku 2 ribauntu alamadık,yenildik cunku serbst atıs atamadık.Artık buna benzer cumleleri duymayalım istiyoruz.Bu takım gucunu her sekilde kadro,seyirci,butce,salon artık parkede gostersin.Artık "ama"lar olmasın.O "ama"ların faturası da seyirciye cıkmasın.Cıkıp catır catır oynasınlar.

"Ama" demek kotu bir sey degil.  O lafi, kupa alinana veya Final Four'a cikana kadar duyacagiz.  Normal olan da budur.  Normal olmasinin da sebebi acik zira sampiyonlugun otesi yok.  O noktada kimse ne "ya kupayi aldiniz ama kotu oynadiniz" diyecek; ne de biz "AMA gunluk performans dusuklugu vardi" demek zorunda kalacagiz. 

Her sey bir surectir.  Hayatin kendisi bile bir surec.  Milenyumda kendime yazdigim mektubu okuyup, dusunsel olarak ne kadar olgunlastigimi; cok degil daha birkac sene once yuksek lisans icin yazdigim tezi okurken de akademik olarak ne kadar gelistigimi gozlemlemek gibi...  Bu hayatin sonuna kadar boyle devam edecek. 

Bazi seylere bu acidan bakinca, hayatta hicbir seyi kayip olarak goremeyiz: bilgelige giden yolda en kiymetli ogretmen aci ve kederdir.  Abdul-Rauf, Milic, Tabak ve McRae'den mutevellit kadromuz Halil Uner gibi bir Hoca'ya emanetti.  Olmadi.  Seneler gectikce, Aydin Ors, Tanjevic, Sphaija, Pianigiani gibi Hocalar geldi...  Keza oyuncular hususunda da suruyle dogru ve yanlis secimlerimiz oldu.  Yonetim bab'inda da guzel gelismeler gorduk: Ulker ile olan birliktelik; muazzam tesislesme bunlara guzel bir ornek teskil ediyor.  Ote yandan, yonetim icinde takimda kazanlari kaynatan; isler kotuye gidince, daha da kotu sonuclara yol acan gelismeleri izledik.  Kisacasi, bu geldigimiz noktaya kolay bir bicimde gelmedik.  Hepsi kumulatif bicimde, her sene uzerine koyarak yaptigimiz islerin neticesinde gerceklesen seyler. 

Neden daha basari gelmedi?  Bunun cevabini bilmiyorum ama su anda dogru yolda oldugumuza inaniyorum.  Gecen seneki takimla bu seneki takim arasinda bile daglar kadar fark var.  Eger Obradovic ve ekibi kalirsa, seneye cok daha ileri gideceklerdir.  Icine girdigimiz bu SAPASAGLAM yolda da, benim korkum Efes, Galatasaray veya baska bir dis etmenin bizi ekarte etmesi degil.  Tamamen bizim icimizdeki, en ufak bir olumsuzlukta kazanlari kaynatmak icin bekleyen olusum ve taraftarlar. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
Bir baska bakis acisi da su: Bizim taraftarin cok buyuk bir kismi Goudelock'a kotu, hatta cop oyuncu muamelesi yapiyor.  Bu muameleyi yapan taraftar ne verebilir ki?  Hicbir sey.  Azinlikta kalan taraftarin hatri ve emegi olmasa, hic dusunmeden Fenerbahce taraftari olarak hicbir seyi hak etmedigimizi soylerdim.  Ben her zaman diyorum ve demeye de devam edecegim.  Basariyi bile begenmeyip, yeri geldiginde elestirecek bir taraftara sahibiz.  Bazi seylerin neden oturmadigini; uzun soluklu sportif basarilarin bize nasip olmamasinin sebeplerini cok da uzakta aramamak mi gerekiyor acaba?

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
İskender bir konuda haklı evet şu ana kadar t16 başarısız puantaj olarak..Ama oyun olarak bence başarılı.
HaBaBaM GüM GüM GüM

(EREN)

• Ziyaretçi
Takım olarak diyemesek bile , Fenerbahçe Ülker  organizasyon olarak, looser kelimesinin karşılığı neyse o. Hele 3 senedir yaşanılanlar artık rezillik boyutunda. Her sene başında Final 4 oynamak için takım kurup . top 8 bile göremeyip , ligde bir tanesinde Karşıyakaya süpürülüp, diğer sezon galatasarayı anca son maçta, eleyerek şampiyon olabilen ,( Onda da Bo McCalebb  mucizevi şekilde topu çalamasa şampiyonlukta gidiyordu)  Bu sene de, gruptaki en yakın iki rakibine kendi sahasında yenilip ilk ikiyi mucizeye sokan bir organizasyon, bu harcanılan paraya ve yapılan yatırımlara göre net şekilde başarısızdır. Grupta ucu ucuna  4. olup sonra Real Madrid'e süpürülmeyi , takım top 8 yaptı diye başarı olarak göreceksekte vay halimize.  Bunun için Pianigianiye ,Obradovice  dünya para vermeye gerek yok, Oktay Mahmudi de bizi bu hedeflere rahatlıkla taşıyabilirdi.

Şimdi Oktay Mahmudi ile Obradovici mi kıyaslıyorsun demesin ama lütfen kimse.

hmetin

• Ziyaretçi
Tamamen bizim icimizdeki, en ufak bir olumsuzlukta kazanlari kaynatmak icin bekleyen olusum ve taraftarlar. 
Sonucta sucu yine taraftara yıkmak bence dogru degil, taraftar uzerine duseni yapıyor mu yapıyor bu EL 3 yıldır seyirci rekorunu kırıyor.Taraftar milyon avroları goturmuyor,belki evinin rızkını kesip oraya harcıyor.Taraftar bos vakitlerinde ekstra idmanı da yapmıyor, aptalca bahaneler sayıp calısmaktan da kacmıyor(Bu tabir kocun tabiri)Taraftar serbest atısı da atmıyor,taraftar burada cok kotuyuz de dedirtmiyor.Evet ben de Obradovic'in 5-10 sene kalmasını istiyorum.Kocun su anda calısmıyor dedikleri yerli oyuncuları daha alt kalibrede hoca ile neler yapacaklarını dusunmekte istemiyorum.Sosyal medyada elestiren,hakaret eden de olabilir.Ben yapan iyi yapıyor da demem.Ama seyirci salonu doldurup asli gorevini yapıyor mu?X macın biletleri tukenmistir tesekkur ederiz acıklamasını yaptırıyor mu?Seyirci,taraftar,sempatizan ne dersen gorevini yapmıstır.

Yarın Obradovic 10 sene kalırsa ki insallah kalır seyircinin payı olmakla birlikte yonetimin becerisidir giderse de ki insallah gitmez suclu taraftar degildir.15-16 kisilik rotasyon var.Devamlı degisiyor ve daralıyor.Kazandıgın surece sorun olmaz.Kaybettiginde bunlar elestiriledebilir.2 mac Oguz yok, bakıyorsun Ogur sahada,3 mac Semih yok ya da 2 dakikadan sonra 38 dakika oturuyor.Hayat degisim,gelisim,olgunlasmadır tamam da bunlar yeterli degil sonucta basarısız da olunabilir.İnsallah olunmaz.Cunku bu takımın cok daha ileride olması lazım ve F4 yapması lazım neden sampiyon olunmadı demem cunku oraya geldiginde bu basarıdır.Gerisi gunluk perf. bakar.Ama basarısızlık olursa suclu taraftar ben buna katılmıyorum ve katılmayacagım.