Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 847007 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
İskender beyin (twitter'da arada konuşsak da yaşını bilmiyorum) dediklerine katılmıyorum ama ben demek istediğini anladım sanırım, basitçe tekrarlayayım. Çünkü her anlamayan tekrar soruyor kendini tekrarlayan bir başlık oldu artık bu maç başlığı.

A) Takım rezil ve kepazedir demiyor.
B) Herhangi bir X takımının direkt rakibi olduğu söylenen takımlara Top 16'da 0-4 yapması rezillik ve kepazeliktir diyor. Ben katılmıyorum.

Bir takıma rezil kepaze demek çok geniş bir kavram bence, o yüzden A seçeneği hakaret gibi ve provokatif biraz. B seçeneği takımı tamamen nitelemek yerine bir durumu çekip ayırıyor ve onu niteliyor. Buradan bence A'ya ulaşılmaz.
Ha bence B de sert ve abartılı bir söylem. Ama bu benim aşırı iyimserliğimden kaynaklanıyor olabilir.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
ya ben anlatamıyorum, ya sizler anlamıyorsunuz dicem ama ben anlatıyorum, anlamayan anlamıyor.

cska ve olympiacos'a karşı 0/4 ile bu gruptan çıkmak rezillik ve kepazeliktir diyorum.

iç sahada 2 maçı da verdik.
muhtemelen deplasmanda da maç alamayız.
hedef maçlarda 0/4 ile gruptan çıkarız...
rezillik ve kepazelik olan durum budur...
olympiacos ve cska'ya son dakikalarda kaybetmek değil.

umut'un manipülasyonuna geldim yine, söylemek istediğim noktadan saptık biraz.
tekrar edeyim.
rezillik ve kepazelik olan şey cska ve olympiacos'a karşı 0/4 ile gruptan çıkmaktır.
konuyla ilgili ilk mesajımda gayet net izah ettim olayı...
her şey açık...

edit: dur daha diğer 2 maçı da kaybetmedik diyen haklıdır.
deplasmanda 1 maç kazanabilirsek durumu biraz toparlarız.
kazanamazsak sıkıntı...

İsko yavrum bence abartıyorsun..
1-seninle şu konuda hemfikirim.. cska ve olimpiakos bizim şu an görünen kafadan rakibimiz. 4-0 ile bu rakiplere sonuç alırsak bize yakışmaz. kepazelik dediğin durum farklı bir durum. kepazelik dediğin olay ne şekilde kaybettiğin değil midir. misal 3 önce benim sevdiği Simone li takımın tp 16 performansı cidden kepazelik boyutundaydı misal. kafalarımızı öne eğerek kaybettik. haa bu demek değil ki bizler iyi oynadık ama yenildik ile yetineceğiz tabiki yetinmeyeceğiz. gidip deplasmanda yenmek için oynayacağız.
2- şu konuda haklısın ki Top 16 da mutlaka evindeki 7 maçı da kazanmak önemlidir. ama top 16 için toplam galibiyet sayısı daha da önemlidir.
misal diyelim mi biz cska ve Olimi yenemedik ama diğer tüm maçları kazandık 10*4 ile top 16 bitirdik... bu derece bizim büyük ihtimalle 2nci yapar en kötü 3 ncü yapar diye düşünüyorum. bu şekilde top 8 yaptıktan sonra final 4 yapsak sen mutlu olmaz mısın? aklın evindeki cska ve olim maçlarında mı kalır ? misal diye soruyorum..

3-bu yazdıklarım aldığımız yenilgileri paklamak için yazmıyorum. sonuçta bir şekilde ne olursa olsun kazanmak gerekirdi diye düşünüyorum bende seninle mutabık olarak . ama seninde belirttiğin gibi hem oynadığımız oyun top class hemde yaptığımız savunma son derece iyi .. ama işte soktuğumun 30 40 saniyesi kaderimizi çiziyor..

bu gruptan 10/4 ile 2nci çıkalım ( cska ve olim e hep kaybedelim ) ordan final 4 yapalım .. benim hiç umurumda olmaz.
çünkü bu soktuğumun statüsünden toplam gelibiyet sayısı önemli iskender.
bende bunu kabul etmiyorum.
bizim kol gibi gruptan 8*2 ile 2nci çıkmazmı ile efes in kek gruptan 6-4 ile çıkması aynı dereceyi almamalı büyük haksızlık...
haa madem ki statü böyle o zaman önemli olan top 8 veya final 4 yolunda alacağımız toplam galibiyet sayısıdır.

rezil olmak demek utanmak demektir. altıncı adam da yazdığın yazı son derece güzel sende güzelsin zaten ama işte en az senin kadar bu forumda yazan herkes bu takımı çok seviyor ve sahip çıkıyor. eleştirmiyor demiyorum yanlış anlama ama kepaze ve rezillik kelimelerini kesinlikle hak etmiyor bu takım - sen takıma laf etmiyorsun onu da anlıyorum olası çıkış şekline laf ediyorsun , biz çıkalım da sen yine laf etme :)
cska ve olim maçlarından dolayı Fenerbahçe Ülker' takımından utanan var mıdır ? elbet vardır ama sayısı azdır diye düşünüyorum....

şimdi sana bi hayali senaryo çiziyorum ..( bu konularda başarılıyımdir )
10/4 ile çıktık .. senin dediğin gibi cska ve olimpikos a kaybettik 4 maçı da.
top 8 yaptık. kaçıncı yaptığımız önemli değil . top 8 den final 4 kaldık ve kupayı aldık Allah bizlere '' 2015 sezonu euroleague şampiyonu Fenerbahçe Ülker '' yazısını görmeyi nasip etti diyelim...

sen hala top 16 da kazanamadığımız 4 maça takılır mısın ?
:) 9)

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir

Bu takim el de önce evinde cska dan 74 yiyip son topta kaybediyorsa; sonra novogrod da sadece 60 yiyip 2 gün bile geçmeden bjk den sadece 59 yiyor; üstüne gene olye son topta kaybedip 74 yiyiorsa ve esasen maçların hep son 2 dk sina önde girip kaybediyorsa bunun adi rezillik yada kepazalik değildir..
Bunun adi daha o elit seviyeye ulasamamaktir..beceriksizlik tir..
Kepazelik ve rezillik bunları bile bile kotu niyetli yorum yapmaktır..
Neyse kim ne düşünüyorsa öyle düşünsün..

Ama su bilinsin bu takim top 8 yapacak...hatta 0-4 de cekmeyecek öly ve cska ya bence.zor belki ama o vakit gelsin görüsurüz..kaybetsek bile    tamamen havlu atacak şekilde olmayacak o 2 mac...
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2015, 17:37:29 Gönderen: Vanguards of FB »

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
Bu savunmayı devam ettirir ve en azından %65 ft atarsak bu mac bizim .

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
İskender beyin (twitter'da arada konuşsak da yaşını bilmiyorum) dediklerine katılmıyorum ama ben demek istediğini anladım sanırım, basitçe tekrarlayayım. Çünkü her anlamayan tekrar soruyor kendini tekrarlayan bir başlık oldu artık bu maç başlığı.

A) Takım rezil ve kepazedir demiyor.
B) Herhangi bir X takımının direkt rakibi olduğu söylenen takımlara Top 16'da 0-4 yapması rezillik ve kepazeliktir diyor. Ben katılmıyorum.

Bir takıma rezil kepaze demek çok geniş bir kavram bence, o yüzden A seçeneği hakaret gibi ve provokatif biraz. B seçeneği takımı tamamen nitelemek yerine bir durumu çekip ayırıyor ve onu niteliyor. Buradan bence A'ya ulaşılmaz.
Ha bence B de sert ve abartılı bir söylem. Ama bu benim aşırı iyimserliğimden kaynaklanıyor olabilir.
Kusura bakma Kutay ama biraz Türkçe biliyorum. Kepaze, kepazelik yapana denir. Arada nasıl bir fark var? Kepazelik yapıyorsun ama kepaze değilsin denir mi?
Kara deryalarda bir FENERsin!

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
İskender'i ben çok severmi. fiziken görüşmedik ama telefonda çok konuştuk , dm den çok sohbet ettik.
taraftarlığına inanırım..
umut 'u ayrı severim... oda bizim yoldaşımız...

ama iskender ile umut arasında özel bir sevişme var :) belli bir süredir devam edern
tartışmayı da seviyorlar. olayı kişiselleştirmeden güzel küfürler ediyorlar.
sanırım isko biraz umut'u moda sokmak istiyor diye düşünüyorum :)
İskender birde belli süredir Rusya'dan ayrı kaldı onun gerginliği olabilir gibime geliyor.
muaazam bir sıvacılık yaptım beyler daha da bunun üzerine sıçmayın...

ayrıca şöyle de bir durum var.
umut ve besim takıma çok sahip çıkıyorlar. kendileri benim değerli dostlarım kardeşlerim. çok sahip çıktıkları için sanki yapılan her eleştiri kötü gibi algılayıp direkt koruma iç güdüsü ile hareket ediyorlar  gibi geliyor bazen...
ama umut'un tek derdi '' takıma hakaret edilmesin noktası ve Obradoviç'İ kaybetmeyelim '' noktası olduğunu çok iyi biliyorum. ama sonuçta forumlar eleştirmek için var.  galibiyet sonrası yazılmayıp yenilgiler sonrası yazma durumu ''insan '' olgusunun ortak sorunu.
çünkü insanoğulu mutluluktan değil hüzünden nefretten besleniyor....
Besim 'i de eleşticem.. medeniyetin beşiğinde master doktora yapıyor bu güzel adam. benim güzel hamşehrim hemde ''hukuk '' dalında yapıyor..
en esnek en demokrat olması gereken adam Fenerbahçe Ülker'in avukatı gibi hareket ediyor bazen ben bunu kendisine yakıştıramıyorum.
bende aynı hataları yapıyorum kendimi aklamayayım...
bende avukat gibi hareket ediyorum ama benim biraz yumuşak adamım tartışmasını bildiğim için biraz da kıvırma tekniklerinde başarılı olduğum için yırtıyorum bu durumdan :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Cem hocam 2. lik için son şansımız desem kızmazsın değil mi ?

Gerçekten eğer hedef ilk 2 de bitirmek ise bu Milano maçını yüzde yüz kazanmamız gerekiyor.

Yok top 8 yapsak yeterli dersek o zaman Milano maçı için kesin kazanmamız gereken maç olarak görmememiz lazım...
niye kızayım. yazdıklarım kızıyor gibi algılanıyor ise özür dilerim.
kimseye kızmam bencede hayati bir maç kaybedersek 2nci lik için çok çok çok büyük seri yapmak lazım
10/4 olan takım bence 2nci olacak...
ne yapıp ne edip kazanmak zorundayız.
bu konuda mutabıkız.
ama şu noktada top 8 yapalım derdindeyim ben ...

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
Valla benim bir taraftar platformunda kimseye özel kinim, husumetim olmaz, olamaz. Ayrıca İskender'in yazısına da katılıyorum çoğunlukla. Ama arkadaş bu da benim zaafım. Takıma küfredilmesinden hoşlanmıyorum. Uzatmayacağım, kabak tadı verdi. Şu Milan'a ayarı verelim de inşallah...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
bana ismini vermeyeceğim dostum bizim forumla ilgili bir eleştiride bulundu bunu buraya yazmak istiyorum

'' ya cem ruhban sınıfı gibisiniz yahu. farklı düşünen birisi olduğu zaman hemen çullanıyorsunuz , sanki 15 20 kişilik bir topluluk olarak duruyorsunuz aranızda sohbet dönüyor. tanıdık olanların lafları batmıyor ama farklı birisi olunca hurra '' diye bir eleştiride bulundu...

ben kişisel olarak eleştiriye her daim açık birisiyim.
hatalarımız vardır , yanlışlarımız vardır haksızlıkta yapmışızdır.
niyetimiz kötü değil bu bilisin.
biraz takımı fazla koruma içgüdüsünde davrandığımızı ve farklı zıt bir fikre karşı hem saldırgan modda olduğumu(zu) görebiliyorum. özellikle yeni üye olan arkadaşlara karşı daha relax olmamız gerektiğininde farkındayım...
istemeden kırdıklarımız varsa ben herkes adına özür diliyorum.. haklarımız geçtiyse helal etsinler.
yazım imza cümle zart zurt hiçbir şeye karışmıyoruz ama zıt fikirlere biraz tahammülsüz durumdayız sanırım :( :(

umut dostumun bazen sert çıkışlar yaptığını/ sert üsluplar  ile yazdığını biliyorum fark ediyorum ama kendisini dünya iyisi insandır son derece kaliteli bir öğretmendir  sadece basketbolu şubeyi Obradoviç'i çok seviyor.
kemal erdem manevi kardeşim de bazen sinirlerine hakim olamıyor
ben bazen olayı kişiselleştiriyorum
besim ayrı bir arıza zaten mod filan değil ama torpilli hıyar herif ;) birde laz sonuçta bu adam . arkadaşlar eğitimli ve donanımlı lazlardan uzak durunuz 8) ( buna Allah rıza için cevap verme Besim sus lütfen )

şimdilik bi şeyler derleyip yazmak istedim...

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Andrew Goudelock
Biz kimiz Utkan?

Ayrıca senin hayal kırıklığı eşiğin ne kadar da aşağı inmiş. Enkaz devraldığı gerçeğini kabul etmiyor muyuz bu adamın? Gerçek manada enkaz halindeki takımdan 2 senede ne yaratmasını bekliyordun da olmadı?

Ayrıca ortada bir başarısızlık varsa kendisi öz eleştirisini yapıyordur sanırım, niye bu kadar üstüne gidiliyor, onu da anlamadım. 2 sene play-off maçı kazanamamış takım lig şampiyonu oluyor, beğenilmiyor. İlk çeyreklerden havlu atan, büyüklere asla kafa tutamayan takım her maçı ortaya getiriyor, beğenilmiyor. Savunmaya kalktığımızda da sekter damgası yiyip, oturuyoruz. Eurochallenge'da gruptan çıkamadığı dönemde de izliyorduk bu takımı, ilk çeyrekte Real Madrid'den 20 sayı fark yediği zaman da izledik, şu an da izliyoruz. Ortadaki farkı da görebiliyoruz.

Öte yandan, yok bence ama, velev ki bir başarısızlık var. Ya da alınan negatif sonuçlarda diyelim. Acaba bu durumda oyuncuların payı ne kadar, koçun payı ne kadar. Sen daha fazla içindesin işin, daha fazlasını bilirsin. Bunun da değerlendirilmesi lazım.
Genel olarak Obradovic ın eleştirilmesine karşı olan taraf abi.. (Ki bende bunu zaman zaman yapıyorum)

İlk sene özelinde enkaz alındığını kabul ediyorum ama bu sezon özelinde bence enkazlık bir durum yok.. O kadrodan sadece 2 oyuncu kaldı.. Ve yepyeni bir kadro kuruldu.. Hatta kendi içerisinde eleştirilerimi biraz dizginlememin sebebi de o dur.. Yeni bir kadro olması..

Eleştiri sadece işler kötü giderken yada sadece kötü durumlarda yapılmaz abi.. Obradovic'in bize geldiğinden beri düzelttiği ve bize kattığı çok şey var.. Bu takım yalancı hayallerden gerçekçi hayallere geçdiyse Obradovic sayesinde başarmıştır..

Bir kere dediğin takımlar ile Obradovic sonrası arasında çok büyük fark var abi. Bir kere takımın başında Obradovic var. 2. olarak o takımlardan çok daha büyük bütçeyle mücadele ediyorsun..

Ayrıca geçmişimiz kötü diye sürekli bunu bahane edersek asla da ilerleyemeyiz..

Koçu seviyorum yeri geldiğinde takdir de ediyorum. Ama onu eleştirmek taraftar olarak benimde hakkım.. Uzun rotasyonundaki sıkıntıları, maç içindeki yanlışlarını, Oly maçını neden Emir ile bitirmediğini, neden Bjelica üzerinden sadece 1 setimiz olduğunu sorgulamak ve bu konuda eleştirmek benim hakkım.. Övdüğüm zaman sıkıntı yok sa yanlışı gördüğüm zamanda eleştirmem de yanlış olmamalı..

Herhangi bir yerde goy goy dışında Obradovic gitsin dediğimi hatırlamıyorum.. Obradovic'ın gitmesini de asla istemem.. Ama bence performans özelinde bu sezon şuana kadar bende hayal kırıklığı yaşattı..

Oyuncularla ilgili kısma gelirsek başarı da ne kadar koçun payı varsa başarısızlık konusunda da koçun payı o kadardır abi bana göre..
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

• Üye
  • Andrew Goudelock
bana ismini vermeyeceğim dostum bizim forumla ilgili bir eleştiride bulundu bunu buraya yazmak istiyorum

'' ya cem ruhban sınıfı gibisiniz yahu. farklı düşünen birisi olduğu zaman hemen çullanıyorsunuz , sanki 15 20 kişilik bir topluluk olarak duruyorsunuz aranızda sohbet dönüyor. tanıdık olanların lafları batmıyor ama farklı birisi olunca hurra '' diye bir eleştiride bulundu...

ben kişisel olarak eleştiriye her daim açık birisiyim.
hatalarımız vardır , yanlışlarımız vardır haksızlıkta yapmışızdır.
niyetimiz kötü değil bu bilisin.
biraz takımı fazla koruma içgüdüsünde davrandığımızı ve farklı zıt bir fikre karşı hem saldırgan modda olduğumu(zu) görebiliyorum. özellikle yeni üye olan arkadaşlara karşı daha relax olmamız gerektiğininde farkındayım...
istemeden kırdıklarımız varsa ben herkes adına özür diliyorum.. haklarımız geçtiyse helal etsinler.
yazım imza cümle zart zurt hiçbir şeye karışmıyoruz ama zıt fikirlere biraz tahammülsüz durumdayız sanırım :( :(

umut dostumun bazen sert çıkışlar yaptığını/ sert üsluplar  ile yazdığını biliyorum fark ediyorum ama kendisini dünya iyisi insandır son derece kaliteli bir öğretmendir  sadece basketbolu şubeyi Obradoviç'i çok seviyor.
kemal erdem manevi kardeşim de bazen sinirlerine hakim olamıyor
ben bazen olayı kişiselleştiriyorum
besim ayrı bir arıza zaten mod filan değil ama torpilli hıyar herif ;) birde laz sonuçta bu adam . arkadaşlar eğitimli ve donanımlı lazlardan uzak durunuz 8) ( buna Allah rıza için cevap verme Besim sus lütfen )

şimdilik bi şeyler derleyip yazmak istedim...

Cem abi sonuna kadar.. Varsa bir sıkıntı her zaman söyleyebilirsiniz.. Her düşünceyi de açtığınız sürece rahat rahat korkmadan yazabilirsiniz :)
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
Utkan, benim söylediğim özünde şudur kardeşim: Bu takım sizde hayal kırıklığı yaratacaksa bunu 14 maçlık serinin 3 maçında nasıl başarabiliyor? Yani ortada kafa kafaya oynanıp kaybedilmiş iki maçın ardından söylemek senin için de sorun. 10 mağlubiyet alırsak hissedeceğin şeyin ismi olmaz sonra. :) Biraz bekleyin ya, şöyle 7-8 maç bitsin, duruma göre yine hayal kırıklığı yaşayan yaşasın. Üstelik öyle lanet bir fikstürle oynuyoruz ki son 6 maçın 5'ini çok rahat alabiliriz ama oraya kadar nasıl geleceğimiz çok daha önemli olacak.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
3.5 handikapla favoriyiz.

• Üye
  • Andrew Goudelock
Utkan, benim söylediğim özünde şudur kardeşim: Bu takım sizde hayal kırıklığı yaratacaksa bunu 14 maçlık serinin 3 maçında nasıl başarabiliyor? Yani ortada kafa kafaya oynanıp kaybedilmiş iki maçın ardından söylemek senin için de sorun. 10 mağlubiyet alırsak hissedeceğin şeyin ismi olmaz sonra. :) Biraz bekleyin ya, şöyle 7-8 maç bitsin, duruma göre yine hayal kırıklığı yaşayan yaşasın. Üstelik öyle lanet bir fikstürle oynuyoruz ki son 6 maçın 5'ini çok rahat alabiliriz ama oraya kadar nasıl geleceğimiz çok daha önemli olacak.
Anladım abi de yenilgilerin özünde konuşmuyorum abi ben.. Oyun açısında konuşuyorum. Oly maçını kazansaydık da şu performandaki eksik kısımlar bana hayal kırıklığına uğratacaktır..

Ben hayal kırııklığına uğrasam bile bu takımın Top-8 yapacağını düşünüyorum..

• Üye
  • Andrew Goudelock
Arkadaşlar bu sene için devre arası eski efesli Hopson u alsak iyi olmaz mı sizce ?
çok sorunlu karakter o