Sandık konusunda genel anlamda katılıyorum zaten Besim, hatta daha da ileri gideyim, bazen gerçekten, bazı kişilerin verdiği oyla, bazı kişilerin verdiği oy, aynı değerde olmamalı, mümkün olsa aynı temsil gücünde bile olmamalı.
Lakin ortada sandık gerçeği var.
Önemli olan buradan çıkan sonuçla alacağın güçtür. Ben bu iktidarın yaptığı yanlış şeyleri de sert bir şekilde eleştirdim, eleştiriyorum. 17 ve 25 Aralık operasyonları olmasa, cemaat'e dokunmayacaklardı. Kuyruklarına basıldı, yanlış ironik bir şekilde doğruyu doğurdu. Bu noktada bu ülkenin muhalefeti tarihi bir fırsatı kaçırarak, ki alışkanlar 10 yıldır, çürük dala tutundular, o dalla birlikte yere çakıldılar.
Ben, ezelden beri askeri vesayete karşıyım, askerin milletin üstündeki korku perdesini bu hükümet kaldırırken, muhalefet yine yanlış ata oynadı. Oysa muhalefet komple askeri savunmak yerine, bu perdenin kaldırılmasına destek olup, sadece kurunun yanında yaşın yanmasına engel olsaydı, sonuç onlar adına olumlu olacaktı.
Zorunlu askerlik gibi bir cinayet varken ortada, bedelli yerine, bunun tamamen kaldırılması için muhalefet kılını kıpırdatsa, yine sonuç olumlu olacaktı.
Bizde muhalefet anlayışı, yapılan her şeye, kayıtsız şartsız karşı olmak üzerine kurulmuş. Yapılan doğru bir şey varsa, bunun geliştirilmesi adına muhalefet yapılmıyor bu ülkede. Oysa böyle yapılsa sonuç onlar adına daha da olumlu olacak.
Neyse ben muhalefeti geçtim.
Bu ülkenin bir gerçeği var. Bu milletin bir yapısı var. Sen milletin yapısını değiştiremiyorsan, kendi yapını değiştirip, önce milletinle bütünleşeceksin.
Sonra kendinle birlikte zaten milletini de değiştirirsin.
Bunlara oy atan koyun, kuzu, inek, dana diyerek sempatik olmuyorsun, %50'yi kendi çekirdeğinde kenetletip, kararsızlarıda kızdırıyorsun.
Sadece Türkiye'de değil, artık dünyada klasik anlamda sağ-sol kalmadı, bizde hala romantik sol söylemler üzerinden gidiliyor. Tam Bağımsız Türkiye, Üç Fidan, Laiklik, Atatürkçülük, Dincilik, Dinsizlik, insanlar buna bakmıyor artık. Sağ içinde aynı şey geçerli, kemikleşmiş milliyetçiliği yutmuyor artık kimse.
Dünya kabuk değiştiriyor, Türkiye kabuk değiştiriyor, bizim muhalefet hiçbir şey değiştirmiyor.
Şimdi bunu okuyanlar bana AK Parti'li gözüyle bakacaklardır ama iyi analiz ederlerse sitemin neye olduğunu daha net göreceklerdir.