Kelimesi kelimesine katılıyorum. Jordan'ın hırs ve disiplinine sahip olsa bence de NBA tarihine etkisi Jordan'dan daha fazla olurdu.
Bu arada, kendime özel bir şey söyliyeyim: Shaq beni NBA'e yeniden bağlayan adamdır. Jordan'ın 1998'de Bulls'tan ayrılıp, basketbola da veda ettiğini açıklaması, araya bir de lokavt girince beni korkunç soğutmuştu NBA'den... Fakat P-Jack'le beraber Shaqullie O'Neal'ın 2000 senesindeki belki de tarihin bireysel olarak en dominat sezonlarından birisini geçirmesine, bütün ligi adeta tek başına sürklase etmesine kayıtsız kalamadım. Shaq olmasaydı belki de bu belaya müptelalığımız kalmayacaktı. O sebeple ayrıca özeldir benim için Kocaoğlan.
Mutlaka daha iyi hatırlayanınız vardır, shaq ın ilk all star maçlarındaki hikayesinini.
Nba de all star seçilen çaylaklara çok zorluk çıkartılırmış, daha dün geldi bugün bizim önümüze geçiyor diye. ama Shaq bunu ilk senesinde yaşamamış Jordan sayesinde. Fakat ertesi sene, yani Jordan ara verdiğinde (gene daha iyi hatırlayan vardır, düzeltirler yada varsa eksikleri tamamlarlarsa sevinirim), Pippen mvp seçilmişti ve Shaq rezalet istatistiklerle maçı tamamlamıştı 3-5 sayı ribaund, bol blok ve faul alma... Her pozisyonda karşısında Hakeem, Kemp, Robinson, Malone duvarı, zaten zor pozisyonda verilen paslar... Ancak Pippen mvp olmayı garantiledikten sonra güzel bir pas verip smaçla bitirmesini sağlamış maçın sonlarında. Fastbreak dergisinde okumuştum hikayeyi. Allstar sonrası maçlarda tek tek rövanşı almış tabi, seatle maçında 30 lu sayı, 10 lu ribaund, blok vs, karşılık olarak da Kemp in 3-5 sayısı, ribaundu...